• 28
    bu yonetimle de girilmemesi gereken transfer donemi.

    oncelikli olarak yapmamiz gereken transfer icin kaynak yaratmak. uefa ile yaptigimiz ffp anlasmasina gore kaynak yaratabilmek icin oyuncu satmamiz gerekiyor. belhanda, feghouli, mariano ve nagatomo'yu gonderip 10-15 milyon euro arasi bir bonservis kaynagini cikartmamiz lazim. bunu yapabilmek icin yurt disi baglantilari olan, iyi bir menajer network'u olan kisilerden olusan bir yonetimimiz olmasi lazim. bizim yonetimde ise daha cok domestik isimler var. rakiplerimiz tosic, musa sow, demba ba gibi ihtiyar futbolcularini cilgin fiyatlara satabilirken bu profilde bir yonetim ile lig rekoru kiran ve uluslarasi sohret olarak bunlarin hepsinden onde olan gomis gibi bir forveti tosic ile ayni bonservise gonderebildiler.

    eger herhangi bir transfer doneminde beklentiye girmek istiyorsak ya mevcut yonetimin bu isten anlayan ve uluslararasi cevresi olan profesyonelleri yonetime katmasi gerek ya da komple yonetimin degismesi lazim.

    sonrasinda da maalesef hoca ile yollari ayirmamiz gerekiyor. su sekilde rezil bir futbol oynayan galatasaray'i ben 90'larda bir orta okul ogrencisiyken serefli maglubiyetler doneminde bile izlemedim.
  • 32
    6 kasım 2019 real madrid galatasaray maçından sonra yine teknik direktörümüz fatih terim tarafından işaret edilen transfer dönemi.

    "peki, güzel. bazı değişiklikler olacak" diye mi düşünüyorsunuz. yanlış düşündüğünüzü hemen bu entry'de ispatlayayım.

    yabancı sayımız

    anlık olarak kadromuzda sözleşmeli 15 (on beş) yabancı futbolcumuz var. ki bu yüzden zaten martin linnes 14 kişilik listemizin dışında kaldı. eldeki yabancı oyuncularımız:
    1) muslera
    2) mariano
    3) linnes
    4) luyindama
    5) marcao
    6) nagatomo
    7) nzonzi (kiralık)
    8) seri (kiralık)
    9) lemina (kiralık)
    10) belhanda
    11) feghouli
    12) babel
    13) andone (kiralık)
    14) falcao
    15) donk

    şimdi diyelim ki çıkan haberler doğru ve mariano zaten 6 ay kalan sözleşmesinin karşılığında bonservisini alıp gitmeye razı. gönderdin sayı kaç oldu? 14. linnes'i yazdın ve 14 kişisin.
    yukarıdaki bu geri kalan 14 kişilik gruptan satılamayacak benim gözümde 2 tane isim var bonservisi bizde olan. birisi muslera, diğeri luyindama. bu ikisine dokunursan eğer mevcut halinden çok ama çok kötüye gidersin çünkü halen bir şekilde ayakta kalan iki ismin var, ikisi de bunlar. elle tutulur bir şeyler yapmaya çalışan diğer tüm isimler kiralık.

    özellikle bugün, 7 kasım 2019'da yukarıdaki geri kalan 12 futbolcunun hangisine teklif alıp satıp paraya çevirip yerine daha iyisini alıp bir kadro kurabiliriz birisi bana bunu açıklayabilir mi?

    misal belhanda. taraftarla arasındaki bağ koptu ve büyük olasılıkla ilk gidenlerden olacak. peki biz ne kadar kazanabileceğiz belhanda'dan? 9,5 milyon euro bonservisine para saçtık dursun aydın özbek yönetimi sağ olsun. kaça satacağız da zararsız çıkacağız biz bu işin içinden? 13?14?15? hayal abi. belhanda'nın bugünkü bedeli maksimum 6 milyon euro. o da bir kısmını taksitle almayı kabul edersen ki o zaman da ffp'de sattığın kadar al kısmında peşin aldığın sayılıyor. ama yazıyı rahat toparlamak için diyelim ki 6 milyon euro nakit bedelle sattın belhanda'yı hayırlı uğurlu olsun. kimi alacaksın? hangi eksiği tamamlayacaksın? 10 numara, 1 belki 2 tane açık kanat, 2 tane bek, 1 tane stoper olmadan bu transfer döneminde ne yaparsan yap imkansız başarılı sayılman.

    ki hatırlatayım, belhanda'yı sattığında yabancı sayın 13. 1 yabancı alabilirsin en fazla.

    yerli alalım desen, kimi alacaksın? aldın da, genç taylan (dün bize karşı 3 gol 1 asist yapanrodrygo 18 yaşında, taylan 24 yaşında. ama genç, onu bu kaosta oynatıp da risk mi alalım?) geçen sezonun iyilerinden. adem malatya'nın iyilerindendi yine. jimmy'yi özellikle istedik aldık. emre mor gibi bir isim var elimizde. alabileceğin iyi yerlileri zaten aldın, alabileceğin kimse yok.

    söylemekten dilimde tüy bitti bunu ama bizim çözümümüz tek bir hamlede: altyapı!

    sorarım size, 6 kasım 2019 real madrid galatasaray maçında süleyman luş, atalay babacan hatta ve hatta mustafa kapı falan çıkıp oynasaydık ne olurdu? 6 mı yerdik real madrid'den? 33'lük bitik, futbol onları bırakmış oyuncularla çıktığımızda da 6 yedik. ne değişti peki?

    kaybederken kazanamıyoruz bizim problemimiz burada. adam 18 yaşındaki futbolcusunu sahaya koyuyor adam bize tek başına 3 çekip bir de asist yapıyor, biz 24 yaşındaki futbolcumuza "bu genci bu ortamda oynatıp harcar mıyız?" diye bakıyoruz.

    uyanın beyler! uyanın! 24 yaş artık futbolcunun olgunlaşma yaşı. genç futbolcu 18 bile değil, 17-16 yaşında genç diyor artık avrupa. biz neden bir futbolcu 25'inde bile halen "genç futbolcu yahu" yakıştırması yapıyoruz abi? birisi bana bunu açıklasın ne olur ya, neden 18 yaşındaki çocuklar oynamıyor da 33'ündeki futbolu bitirmiş emekli ikramiyesi peşinde gezen adamların peşindeyiz biz?

    ayrıca nasıl bir scout ekibimiz var bizim? 33 yaşındaki futbolcuyu izlemek scout'luk mu oluyor artık?

    fatih terim maçtan sonra "oyuncunun geçmişine değil geleceğine bakarak transfer yapmalıyız artık" demiş. soruyorum hoca, sana net soruyorum:
    1 - iki tane 33 yaşında bekin varken iki pozisyonu da yedekleyen 28 yaşındaki linnes'i kadro dışı bırakarak mı oyuncunun geleceğine bakacağız?
    2 - 32 yaşındaki babel'e 3 sene sözleşme vererek mi oyuncunun geleceğine bakacağız?
    3 - 33'ündeki falcao'yu almak için bütün transfer sezonunu yiyerek mi oyuncunun geleceğine bakacağız?
    4 - 24'ündeki taylan dururken 34'ündeki selçuk inan'la mı oyuncunun geleceğine bakacağız?

    nasıl bakacağız hocam, hangi geleceğe bakacağız? sen geleceğe bakacağın oyuncularını oynatmıyorsun ki, tercih etmiyorsun ki! kadrodan 10 oyuncun 30 yaş ve üzeri, hangileri ile geleceğe bakacaksın hocam? 2 sezon mu gelecek senin için? önümüzdeki sezonun sonu mu? bize geleceğini tanımla da o zaman hangi geleceğe bakacağız onu bilelim biz de.

    kısacası biz bu transfer döneminde de hamlesiziz. belki kiralıklardan biri ikisi iptal edilir bir iki kiralık daha gelir. ama zaten ffp en ufak harcamada yakmak için beklerken ben bu takımın satış yapamamasından dolayı alım yapamayacağını adım gibi biliyorum.

    ki zaten bu transfer dönemi sonrasında da yaz transfer dönemi gösterilir. yaz transfer dönemi geçer sonraki ocak transfer dönemi gösterilir. bu kafayla gittikçe biz transfer dönemlerini beklemeye inatla devam ederiz.
  • 34
    2011-2012 sezonuna da kötü başlayınca kabahat oyuncularda bulunmuştu. hatta ünal aysal "takımda beni heyecanlandıracak oyuncu yok, ocak'ta alacağız" filan demişti. ancak, sonrasında güzel oynanan bir 4-4-2 ve var olan oyun planı ile o sezonu galatasaray domine etmişti. hem de ocak'ta sadece yiğit gökoğlan ve necati ateş transferleriyle.

    takımda stoper sıkıntısı vardı ve fatih hoca, geçen sezon ozan kabak'ı çıkardığı gibi semih kaya'yı ve sol kanatta verimli olamayan yeni transfer albert riera yerine emre çolak'ı oynatarak çözmüştü. hoca o zamanlarda içeriden çözümler bularak resmen 2 genç oyuncuyu transfer etmişti ama şimdi altyapımızda daha çok oyuncu olmasına rağmen hiçbirini deneyemeyen, 24 yaşındaki taylan antalyalı'yı oynayamayacak kadar genç gören bir teknik direktör var.

    lionel messi'nin gelse hiçbir şeyi çözemeyeceği bir takımda tek umudun transfer dönemi olması saçmalıktan öte bir şey değil. önce ne oynadığımızı ve oynayamayacağımızı görmek, sonrasında ne oynayacağımızı bilmek, en azından bir karar vermek laızm.
  • 35
    vedalaşabiliyorsak:
    belhanda
    mariano
    nagatomo
    babel

    ile vedalaşılsın. sadece belhanda'dan 7m euro gelir geldiğini düşünelim.

    yerine:
    adam lallana (kiralık)
    shaqiri(kiralık)
    marco friedl (bonservisiyle - 7m euro vererek)
    linnes (lisans çıkartılarak)

    uefadaysan, canavar gibi yoluna devam edersin. süper ligte de şampiyon olursun.
    bu senaryo'da zor olan belhanda'yı 7m euroya satmak. yazdığım isimler alınamayacak isimler değil.
  • 36
    genellikle galatasaray taraftarının dört gözle beklediği, yeni yılı insanlığa müjdeleyen ay.

    2020 versiyonu bizim için 3 önemli transferle başlayacak:

    (bkz: florin andone)
    (bkz: emre akbaba)
    (bkz: radamel falcao) daha önce dönecektir ama tüm verimliliği ile dönüşü devre arasında olacaktır.

    bu güzel aya kendimizi avrupa ligine devam etmeye hak kazanmış ve ligde de en kötü ihtimalle liderin 3-4 puan gerisinde atarsak sonrası çok güzel olacak.

    edit: :(
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...FN9JcFQ9FvmxI3Fiq7Cn
  • 37
    çok zarar etmeden satabiliyorsak belhanda'yı
    parasına bakmadan mariano'yu
    kaça satarsak satalım yuto'yu
    gönderelim

    linnes kadroya dahil edilsin
    onyekuru kiralansın
    ve 25 yaşını aşmamış aşama kaydedebilecek bir sol bek alınsın.

    bonus: 2020'de sözleşmesi biten jan vertonghen küçük bir miktar bonservis ödenerek alınabilir.

    şu yazdıklarım gerçekleşirse kuvvetle muhtemel 2019-20 sezonu şampiyonu galatasaray olacaktır.
  • 39
    kuzeyin kralının geri dönüş yapacağını varsayarak zıpkın gibi bir sol bek transferiyle savunmadaki eksikliklerimiz giderilir diye düşünüyorum. şampiyonlar ligi serüveni sonlanmış olacak, 3. olursak uefa için de yeterli bir savunma dizilimimiz var bence. fazlası yük olur, üstelik önümüzde kocaaa bir yaz dönemi olacak ve ffp var. geçen yılki devre arası gibi çok fazla girdi çıktıya gerek yok, gerçi geçen yıl ozan ve gary gitti, bu sene öyle satışlar yapabilir miyiz bilemiyorum. belhanda’yı elden çıkarabilirsek yeterli bence. yerine transfer yapmamıza da gerek yok. sofyan’ı o bölgeye çekebiliriz. akbaba da gelecek zaten. önemli olan sol bek. nokta atışı yapmalıyız. inşallah planlaması önceden yapılmıştır. mariano, nagatomo gibi oyuncuları da üçe beşe bakmadan elden çıkarmalıyız diyeceğim ama verdiğimiz yıllık ücretlerle nasıl olacak bu durum inanın bilmiyorum.

    bir diğer nokta onyekuru... geleceğini düşünüyorum ama mümkünse 1,5 yıl kiralanmalı ve mümkünse satış opsiyonu da konulmalı. ben anlamıyorum, seri’yi transfer ederken transfer rekoru kırabileceğimiz ücret opsiyon olarak kullanılıyor ama bizim geleceğimiz olabilecek onyekuru ve denayer transferlerinde konulmadı. üstelik ikisinin de aidiyet duygusu bu kadar yüksekken yapılmadı bu. iddia ediyorum denayer, marcao, boss üçlüsü savunmamıza çağ atladırdı, neyse artık.

    diagne’yi salarlarsa gelsin oynasın. yapabilecekleri belli. minimum 10 gol atar yine ligde. üstelik forvetlerimiz de sakat. her daim diyorum, linç edildiği kadar kötü topçu değil. adam golcü. topu ceza sahasına getirirsen bir şekilde atar yine gollerini. çok fazla matematiğe gerek yok, gelsin oynasın işte. taraftar da rahat dursun, öyle sosyal medyadan taciz etmesin kafası rahat takılsın. penaltı yaptırsın, gidip birilerinin elinden topu alsın. sabretmek elzem bu dönemde. başka da bir yolu yok.

    sonuç olarak onyekuru ve sol bek transferleri elzem, kanat transferi ala, forvet transferi sürpriz olur gözümde. işimiz geçen yıldan daha zor. allah yardımcımız olsun.
  • 40
    hasta olan takımımızı tamamen kaybetmeden, neşteri vurup 2011-2012, 2017-2018 sezonu yaz transfer döneminde olduğu gibi sil baştan başarıya aç, futbol oynamak isteyen oyunculardan kurulu bir kadro kurmanın ilk basamağı olması gereken dönem. kimler alınabilir sorusunun cevabı teknik heyette ve kaideyi taciz eden istisna gibi futbol delisi yazarlarımızda ama şunu net olarak söyleyebilirim ki falcao, babel, belhanda, feghouli, mariano, nagatomo kesinlikle arap yarımadası, çin, japonya, brezilya neresi varsa gönderilmelidir.

    ya gönderilmezlerse ne olur? bu sene şampiyonluğa bye bye dediğimiz gibi seneye de deriz. seneye gönderilmezse sonraki seneye de bye bye deriz. sürekli başarısızlık yerine acilen adım adım istikrarlı başarıya yönelmeliyiz.
  • 41
    son dönemlerde her olumsuz sonuçtan sonra başta fatih hocamız tarafından olmak üzere sürekli işaret edilen "kurtuluş!!!" dönemimiz.
    zira uefa'nın bize tanıdığı ffp anlaşmasının dönemi bittiği için istediğimiz oyuncuları alabiliyoruz!!
    ikinci bir husus, genel olarak memnun olunmayan ve ortalama 2-3 mil euro bandında maaşları olan mariano, nagatomo, babel, seri, belhanda, feghouli.. vb. gibi adamlar aldıkları yağlı maaşları bir yana bırakıp, hiçbir zorluk çıkarmadan gideceklermiş!!!

    not: işbu entry ironi içerir,
    özetle, çok beklentiye girilmemesi gereken dönemdir.
  • 43
    ne umuyoruz anlamıyorum, transfer adına ne bekliyoruz arkadaşlar.

    bu takımın transfere mi yoksa kondisyona mi ihtiyacı var sizce.

    sattigin kadar al var, zaten dünya kadar kiralik oyuncun var, göndermek istediğiniz bonservisli oyuncular senede 3er 4er milyon alıyor, zaten şampiyonlar liginde luyindama dışında parlayan oyuncun yok, o da ne yazık ki sezonu kapadı.

    takımında zaten 14 yabancı var, hadi luyindama askıya alındı, andone'nin kiralik anlaşması feshedildi, linnes ve onyekuru (kiralik) geldi, peki bundan başka kimi nereye kaça göndereceğiz, kimi nerden hangi parayla alacağız...
    yeni bir ozan kabak çıkardık da biz mi göremiyoruz...

    bence cümleyi yanlış kuruyoruz, bizim bu ara döneme oyun ve kondisyon adına kendimize biseyler katma adına ihtiyacımız var, transfer adına değil...

    beklentinizi yüksek tutmayın...
  • 46
    4-4-2 , 3-5-2 vb. yeni dizilişlerden umutluydum ama bu saatten sonra yeni bir anlayışla hem iyi oynayıp hem şampiyon olmamız pek mümkün gözükmüyor. ffp kapsamında elimizde para olmaması hatta ekside olmamız dolayısıyla belki de tek çıkar yol 2 sezondur şampiyonluğa ulaştığımız düzene geri dönüp bireysel olarak isimlerin form tutmasını beklemek. aşağı yukarı da şöyle bir 11 iş yapabilir;

    diagne
    onyekuru-belhanda-feghouli
    nzonzi-lemina
    nagatomo-marcao-donk-linnes
    muslera

    tabi belhanda-feghouli-nagatomo vb. satılıp para elde edilebilirse bir hareket alanı oluşturulabilir ama bu ne kadar gerçekçi önümüzdeki aylarda göreceğiz.

    edit: şeneri unutmuşum, solda linnes/sağda şener de kullanılabilir.
  • 49
    nzonzi, seri, lemina n'diaye etmiyormuş ya, arttırıyorum bence bir bam bile etmiyor.

    bırakın abi bu işleri, şunlar gitsin bunlar kalsıncılık oynayıp hayal dünyasında yaşamayı. şu n'diaye etmeyen 3'lü, zaten nereden geldikleri ve şimdiye kadar neler yaptıkları belli de, hadi bir test yapalım ve tsl'den bir kulübe hibe edelim bu adamları. görün bakın neler oluyor. oynamayı bilmeyen gelin yerim dar diyormuş ya, o misal. her sorunda topu futbolculara atmaktan vazgeçin, açın bir iki avrupadan, orta-doğu-batı farketmez hangi ligi izlediğiniz, iki maç izleyin de kimler ne kadrolarla neler yapıyor görün.

    bir takım 2 sezondur bir sonraki transfer dönemini beklemez, beklememeli. eğer devamlı transfer transfer diye inliyorsak, sorun gelende gidende değil kadro yapıcılarda ve bu kadroyu kullananlardadır(kullanamayan).
  • 50
    her transfer dönemi fatih hoca, scout ekibi, teknik yardımcılar hepsi toplanıp fotoğraf çekilip gece 4 de paylaşılıyor. şimdi bu ekip mariano ve nagatomo'ya okey onayını verip üstüne mariano'yu linnes'e tercih ediyorlarsa, sırf almak için almış oldukları geçen yaz transferinden* sonra kimse bir şey beklemesin. benim güvenim gitgide düşüyor.

    artı bir parantez de satılacak oyunculara açın. kimlere gönderip bütçe yaratabiliriz. ben size söyleyeyim belhanda ve marcao dışında yok. şuan ikisinin toplam bize getireceği max 15-20 arası bir şey. marcao'yu sattığın anda 2 tane stoper almak zorundasın. 2 tane bek, 1 forvet, 2 kanat, 1 on numara. 8 oyuncu ihtiyacın var. bizim gibi scout özürlüsü bir kulüp 2018 yazında 400 bin euro'ya alınan marcao'ya devre arası 4 milyon ödüyor. buradan yola çıkarsak hadi 20 olsun. 20 milyon euro ile imkansız bu transferleri yapsın. üstelik yabancı sınırından bahsetmiyorum bile şuan dahi o sınırı aşmış durumdasın adamlar onun düşürmenin peşinde.

    fatih hocam sürekli devre arasını gösteriyor ama ya zaman kazanmak için yapıyor bunu yada ihaleyi bu transferleri yapamayacak olan yönetime atmaya çalışıyor. bizim için çok kötü geçecek transfer dönemi olma yönünde hızla ilerliyor şuan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın