• 652
    ffp limitlerini göz önünde bulundurarak, sadece 2018-2019 ara transfer dönemi değil, yaz transfer döneminin de planlanması gereken sezondur. yapılan görüşmeler ile birlikte, badou ndiaye ve henry onyekuru' nun gelecek sezon bizimle olup, olmayacağı ön görülerek bu bölgeler için, ya da en azından bu bölgelerden biri için şimdiden transfer yapmalıyız. hem sozunluk ffp limitimizi, hem de 14 yabancıyı aşmadan ara transfer sezonunda gerekli oyuncuyu kadromuza katarak sene sonuna kadar klübünde kalacağı bir opsiyon düşünülmelidir.
  • 653
    ön not: rica ediyorum aşağıdaki cümleyi forvet almasak da olur anlamında yorumlamayınız, ben de herkes kadar bekliyorum transfer(ler)i.

    ozan ve garry'den gelen paraları yaz transfer döneminde kullanamayacağımızdan "muhakkak harcamalıyız" psikolojisine girmemizin yanlış olduğunu düşündüğüm dönem. transfer dönemlerinde elinizdeki paradan ne kadar artırırsanız o kadar mali dengeye artı yazılacağı da aşikar. o açıdan, paramız var harcayalım diye yapılacak baskı, transferlerin elini güçlendirip saçma sözleşmelere yol açıyor. az biraz daha sabır...
  • 654
    ozan ve garry'den gelen ve marcao'ya giden paraları hesapladığımızda 14 m euro artıdayız.

    tamamını harcamasak bile hem 2018-2019 sezonu için kadroyu güçlendirmek, hem de ffp sebebiyle 3 yıl boyunca sattığın kadar al zorunluluğu olacak takımımıza yatırım yapmamız gereken dönem.

    2018-2019 sezonu sonunda henry ve ndiaye artık kadromuzda olmayacak. eren, serdar, tarık zaten gitti. selçuk'un sözleşmesi sona eriyor. maaş bütçesi de açılıyor.

    bir anda elimizde satabileceğimiz belhanda, feghouli haricinde* para edecek oyuncu kalmayacak neredeyse.

    e onları satsan da yerlerine adam alman lazım.

    forvet bölgesine 2 transfer yapıp, bu dönem en azından kadronun o bölümünü halledip gerektiğinde satabileceğimiz oyunculara yatırım yapmamız şart oğlu şart.

    zaten iyi yöneticilik de burada ortaya çıkacak.

    elimizde para eden oyuncuları satıp maddi tablolarda artıya geçince değil kadro kalitesini de koruyup sportif başarı(lig şampiyonluğu, ş.ligi'ne 'ne direkt katılım) elde edince iyi yönetici olursunuz.

    mustafa cengiz yönetiminin sınavı da burada olacak.

    şampiyonluk giderse yaklaşık 300 milyon tl.lik bir gelirden oluyorsun. bunu karşılayabilecek bir oyuncu satışı yok.
  • 662
    doğrudan transfermarkt / free agents / attackers / centre forwards sectionına tıkladım. bunu yaparak emre utkucan’dan daha başarılı bir scouting sistemi geliştirdiğimi söylersem sanırım yalan söylemiş olmam. amme hizmeti yapmak adına ilgili linki sizler ile de paylaşıyorum

    https://www.transfermarkt.com/...it=alle&yt0=Show

    bu linkte görülen bazı free forvetler:

    giuseppe rossi 30 - sakatlık sorunu var ama bitirici

    leonard kweuke 32 - ligi biliyor

    libor kozak 29 - pivot

    berbatov 37 - yaşlı kurt kadife bilek

    diego tardelli - yılların emektarı.

    mustafa cengiz yönetimi, transfer konusunda bakkaldan ciklet alamayacak derecede yetersiz olduğundan, kendilerine gidip şu adamlardan 2 tanesini almalarını tavsiye ediyorum. çapınız belli, pi’yi 3.14 değil 9.5 bile alsak yetersiz. kasmayın, olmuyor diyin free adam alın.
  • 663
    resmi kap bildirimi gelene* kadar transfer haberlerini takip etmeyeceğim. 14 milyon euro gibi bütçe var. eğer en az 2 forvet alamazlarsa çok ağır bir şekilde eleştireceğim belki ilk defa küfür edeceğim.

    bu transfer dönemi, yönetim yüzünden artık psikolojimi bozmaya başladı. ya arkadaş kimi alıyorsanız alın artık. kapıldınız 2 futbolcunun peşinde gidiyorsunuz. transferin son günü çıkıp da bizim 5 tane forvetimiz var açıklaması yaparsanız bu taraftar sizi çiğ çiğ yiyecek haberiniz olsun.
  • 665
    benim aklima bir tek şey geliyor artik. biryerlerden emir geldi bizim yönetime; "transfer yapmayın, bırakın akbilspor şampiyon olsun" biliyorlar ki galatasarayin ölüsü bile sampiyon olur. bunun için de en olmazsa olmaz şey 1. sınıf bile değil orta kalitede iki forvet. buna engel olunuyor. ya bir iki yere telefon açarsın, çok zor değil. menajerler kuyruga girer. kim istemez galatasarayda oynamayı.
  • 667
    son sözü söylemek için son dakikaya kadar beklemek gerektiğine inandığım dönem...
    ama şu ana kadar ki görüntü transfer işini yeterince ciddiye almayıp bu işe tam zamanlı, liyakatlı ve yetkili birini atamamış olmaları büyük hata. başka iş ve sorumlulukları olan fatih terimin yardımcısı şükrü haznedara ve albayraka sadece transfer dönemi bırakılacak kadar basit bir iş olmadığı ortaya çıktı. ayrıca zaten para için çine gitmiş, ismi büyük ama dejenere olmuş, futbolu muhtemelen gerilemiş,transferinde arada bir sürü komisyoncunun olduğu ve sorunlu tiplere bağlı kalmanın cezasını bir kere daha çekiyoruz. geçen transfer döneminin bitmesinden itibaren tam zamanlı atayacağınız bir profesyonel sadece scoutların ve konuya meraklı kişilerin belirlediği isimleri tarayıp görüşmeye başlamış olsaydı, şu an imzaya kalmış en az 5-6 dosya olurdu. bunu yapamamak basiretsizlik ve işbilmezlik..
    üstelikte ffpden ötürü taraftarın yıldız yerine maaşı düşük , bonservisi olan, potansiyel isimlere fit olduğu ortamda , alan ve pato peşinde koşarak zamanı heba etmek beceriksizlik. üstelik modeste fiyaskosundan ders almayarak..
  • 669
    alan gibi bir adamın aylarca peşinden koşup milyonlar saçmamak değil bu dönemin problemi, bu garabet bile bir yere kadar anlaşılabilir.
    ama yok dostum yok, bütün bu süreç içerisinde bir tane potansiyeli olan scout transferi şöyle fransa, isveç, alt liglerinden bir forvet kulağından tutup getirememek işte bu olmaz. bunun izahı yok, bunu nasıl başardınız vallahi helal olsun, isteyerek bu kadar basiretsiz olamazdınız.
  • 671
    alan transferi gerçekleşmeyince herkesin, yönetimin b,c,d,e planlarını merak ettiği dönem olmuştur. açıklayayım:

    b) oyuncu satılır ve 10 m euro isteyen kulübü 300 bin euroya razı olursa tetteh
    c) malaga’ya gitmese idi seleznyov
    d) akbilspor’a gitmese idi demba ba
    e) son gün yüklenilecek ancak aç beşiktaşın kiralama bedeli istemesi nedeniyle maliyeti ve taraftar tepkisi sonucunda vazgeçilecek vagner love.

    ha o kadar çapsızız ki, tam bir muz cumhuriyeti yönetim anlayışı ile şimdi vagner love ile anlaştık deseler kimsenin sesi çıkmaz. muhtemelen büyük plan da bu idi, yazın, tepki nedeniyle alamadıkları love’u taraftara kabul ettirecek konuma geldikleri için kendilerini tebrik ederim.
  • 672
    belli ki bu dönemde forvet transferi yapamayacağız. en azından üst düzey bir forvet gelmeyecek. o halde eldeki parayla forvet transferi yerine, her iki kanatta oynayabilecek bir topçu ve merkez ortasaha transferleri yapılmalı. onyekuru ve ndiaye sene sonu kulüplerine dönecekler, onların yeri şimdiden doldurulmalı zira yazın harcayacak paramız yok. forvete de artık yazın kimi bulabilirsek.
  • 673
    daha da söylenecek söz kalmadı. bunun artık yenilir yutulur yanı falan da kalmadı. büyük ihtimalle forvet transferi de yapılamayacak ve bu saatten sonra sakın ama sakın eren derdiyokgeri dönmeye kalkmasın zira tükettik. fatih hocanın yapacağını zannetmiyorum ama yine de söyleyeyim sakın altyapıdan bir oyuncu da oynatılmaya kalkmasın; çünkü bu saatten sonra forvet mevkisinde bizde sabır kalmadı,altyapıdan gelecek genç oyuncunun yapamadıkları gözümüzde daha çok büyür ve belki de bir kariyeri başlamadan bitirmiş oluruz. sinan gümüş ile gittiği kadar gitsin, sonra da muğdat onyekuru falan oynar. zaten anladığım kadarıyla bu seneyi de feda ediyoruz ekonomik gururumuz(!) olan yönetim sayesinde. profesyonel dünyanın umulmadık bariyerleri lafı da hikaye geçin artık o işleri. forvet transferi senin 1 haftalık değil 6-7 aylık hatta daha uzun süreli bir problemin. yetmiyor, dünyada başka bir futbolcu kalmamış gibi tek bir isim için neredeyse 2 ayını harcıyorsun ve onunla da görüşmeye transfer döneminin bitmesine 1 hafta kala gidiyorsun.o da elinde patlıyor. ozan kabak satılmasaydı bari de elimizde boş yere para kalmasaydı, parayı kullanamıyoruz çünkü, en azından ozan kalırdı da stoperde kafamız rahat olurdu. daha 1 hafta var gibi sözlere de karnımız tok,zira yaz transfer döneminde de aynısı oldu ve tabiri caizse sap gibi kaldık ortada. son 1 haftada artık eğer yapabiliyorlarsa tetteh olur, pato olur umrumda değil en azından birisini alın, alsanız da alamasanız da sonra bir zahmet pılınızı pırtınızı toplayın gidin. galatasaray'ı yönetmek içinde birçok farklı beceriyi gerektiren bir süreçtir. ekonomi iyi ama transfer yapamıyorsun, dünya üzerinde tek bir futbolcu kalmış gibi sadece ona yoğunlaşıp, onu da alamıyorsun. vallahi helal olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın