• 276
    fatih terim'in dahi beğenmeyip canını sıkan dönem olmuştur. zaten kendisi bu tip şeyler 1996-2000 yıllarında da olmuştu ancak hala aynı durumlarda olmak galatasaray'a yakışmıyor diyerek durumu özetledi.

    şimdi buradan motto paylaşıyorum ayağına ucuz yollu kahramanlık yapmaya gerek yok. tabii ki takıma inanıyoruz güveniyoruz ama ortada bir gerçek var takım güç kaybetti.
  • 277
    şahsen çok zararda çıktığımıza inanmadığım transfer dönemi. n'diaye 'nin ayrılması elbet ilk 11 den oyuncu kaybetmemiz anlamına geldi, lakin sezonun ilk devresinde çok da beklenen seviyeye çıkamamıştı. yerine oyuncu alabilsek iyi olurdu, ama eldeki adamların n'diaye'nin üstünde performans göstermesi olmasa da, altına kalmayacaklarına inanıyorum. bunda da en büyük dayanağım fatih hoca tabi ki. takımın asıl aksayan sol bek kısmına ise takviyemizi yapmış olduk.

    şimdiii, gelelim asıl mevzuya. 2018 yılında galatasaray'ın halen daha oyuncu maaşı ödeme problemi yaşaması, hakikaten utanç verici, büyük camia diyoruz kağıt üstünde de, büyüklük falan değil bu. daha acısı da şu, 100 yılı devirmiş bir kulüpsün, ülkenin en başarılı futbol takımısın, kabaca 30 milyonluk taraftar sayınla ülkenin en çok taraftarına sahip takımsın, ama yönetim değişmesiyle transfer stratejin, planların aksıyor öyle mi? yani kurumsal bir yapının zerresini kuramadın ve kişilere bağımlısın, bu mudur? scout ekibi değişmedi, futbol şube sorumlusu cenk ergun değişmedi. transfer aklını bu adamlar yönetmiyor mu, kazanılan maçlardan sonra, yazın oyuncu transferlerinden sonra pişmiş kelle gibi çıkıyordu ekranlara, ''ara transfer hazırlıklarını da yapıyoruz, planlarımız hazır'' demeye. maddi kısmı bir kenara bu işin, koskoca kulüpte hiç bir hazırlık, liste yok muydu anasını satıyım orta saha alternatifleri diye. n'diaye'nin ani ayrılığında resmen afalladık kaldık, şu yaşanılan son 2-3 gün bambaşka bir rezalettir, sorumluları da ne fatih hoca, ne yeni yönetimdir. şu düzeni umarım bundan sonra bari kurarız, yazık günah...
  • 278
    ben bu sözlükteki en iyimser yazarlardan biriyimdir ama ndiaye gibi kilit bir oyuncunun gittiği bir transfer döneminde yerine nagatomo misali idare edebilecek bir takviye yapamamak bile çok büyük hayal kırıklığı oldu. kaldı ki fernando'nun sakatlığı sürüyor, tolga'nın sakatlık geçmişi endişe verici, selçuk neredeyse 2.5-3 yıldır eski kalitesinin çok uzağında ve donk 1,5 yıldır doğru-düzgün forma giymedi.

    içimden enseyi karartmamak lazım diyorum ama mantığım şampiyonluğun çok zora girdiğini söylüyor. umarım hoca şapkadan tavşan çıkarmayı başarabilir.

    zaman destek zamanı, her zaman olduğu gibi.
  • 279
    ndiaye'nin gidişi ve nagatomo'nun gelişi bence totalde bizi zayıflattı. ancak ndiaye'nin yerini farklı ve belki de daha çok işimize yarayacak şekilde tolga ile doldurabilir. ndiaye'den gelen parayla da maaş sorunu çözülmüştür diye düşünüyorum ki bu da önemli.

    zaten biz en önemli transferi 21 aralık gecesi yaptık. inanın bu takıma. bu takım ki şampiyonluk yolunda havaya girince; sakatlanan felipe melo'nun yerini, 2 yıl topa değmemiş hamit ile doldurdu.
  • 281
    açıkcası benimde takımımızı çok zararda görmediğim transfer dönemi olmuştur.taraftarın çoğu durumun ciddiyetinin farkında değil sanırım.hangi oyuncuyu alırsan al şuanki takımdan 1 kişinin alacağı olsun bu takımda huzur diye bir şey kalmaz.demekki maddi şartlarımıza uygun kaliteli bir adam yok.nagatomo'nun fatih hocanın sol ayaklı sol bek takıntısı yüzünden aldık bence.gerçi nagatomo sağ ayaklı diye geçiyor ama iki ayağına da hakimmiş.linnes gayet götürüyordu orayı bence ama elbet fatih hocanın bildiği gördüğü vardır.
    n'diaye gelince sivas maçında 2 pas hatası yapsa;
    "bu adam asrın kazığı!!!"
    "bunu oynatacağımıza tolga oynasaydı da şu kadar para sol beke gitseydi!!!"
    "hücumda hiç yok , savunmada biraz biraz bu adama mı 9 milyon € verdik!!"
    "gamsız oğlu gamsız."
    "şu kadar maçta gole katkısı şu kadarcık!!!"
    gibi gibi onlarca entry olacaktı
  • 282
    olumsuz konusmayi sevmem ama sampiyonlugu biraktigimiz transfer donemi olmustur. nagamato sol bekte ne kadar katki verir bilemiyorum ama n'diaye'yi kaybetmek ve ustune de fernando'nun sakatliginin uzamasi zaten dar olan kadronun ortasahada tamamen yoklari oynamasina sebep olacak gibi duruyor. sampiyonluklar da ortasahalarin kalitesiyle gelir desek yanlis olmaz sanirim. umarim fatih terim sapkadan tavsan cikarabilir.
  • 283
    aslında böyle bir entry girmeye niyetlenip sonra vazgeçmiştim ama içimde kalanları yazmak istiyorum. malum 2017-2018 yaz transfer döneminin son günlerinde asamoah için uğraştık ama olmadı. bana kalsa önce lato maliyetinde ama genç bir sol bek alır (bkz: olivier boscagli) sonrasında asamoah'ı sonuna kadar zorlardım. neyse o dönemi öyle kapattık ve devre arasına geldik. malum önceliğimiz sol bekti ve asamoah sevdamız devam ediyordu. yanlış anlaşılmasın asamoah'ı ben de çok istiyorum ama en azından devre arası olmayacağı kesindi. evra opsiyonu vardı önümüzde ve biz onu düşünmedik. buna da saygı duyuyorum. poko satılacaktı ve ndiaye'nin alternatifi olarak alınabilir demiştik. evet aynı kalitede değiller tabii ki ama aynı maliyette de değiller. 1,5 m euro bonservis ve 700 bin euro maaşa gelecekti. ki o tarihlerde stoke city'nin ndiaye'ye talip olduğu konuşuluyordu. neyse oyuncuyu göztepe aldı ve açıkcası 4 şubat 2018 sivasspor galatasaray maçında o tarz bir oyuncuya ihtiyacımız olduğu tekrar anlaşıldı. evet maddi sıkıntılarımız vardı ama üretilecek çözümler de vardı. neyse 27 ocak 2018 galatasaray osmanlı maçından bir gece önce ndiaye kapıları vurarak gitti. açıkcası bu durum bana hiç sürpriz olmadı. yani aslında bir orta saha almak için tam 5 günümüz vardı. gayet uygun maliyette ve genç futbolcular önerildi. son gün geldi ve biz nagatomo'yu getirdik. oyuncu iyi oynar kötü oynar burasında değilim ama 700 bin euro kiralama bedeli ödedik, ki o rakam 1 milyon euro'ya da çıkabilir. şimdi bonservis veremiyoruz ve bunu çok iyi anlayabiliyorum. biz gerçekten isteseydik 1 m euro kiralama bedeli ve 5-6 m euro satın alma zorunluluğu opsiyonu koyarak jerome roussillon'u alabilirdik. aynı şekilde adrien thomasson veya bellegarde gibi orta saha alternatiflerimiz de mevcuttu. yani sorun para olmaması değil, çünkü bir oyuncu ve kulübü ikna etmenin bir kaç değişik yolu var. yani bunun fatih terim, tudor, dursun özbek veya mustafa cengiz ile alakası yok. üzülerek söylüyorum ki hala bir futbol aklımız yok. eğer bir futbol aklımız olsa önce maliyeti uygun ama gerçek bir solbek alır, ondan sonra da asamoah için uğraşırdı. veya poko satılacakken onu kadroya katar, ondan sonra arkasına yaslanıp ndiaye için pazarlık yapardı. inşallah bundan sonra ki transfer dönemlerinde akıllı işler yaparız.
  • 286
    şampiyonluk yolunda güç kazanmamız gerekirken, güç kaybettiğimiz bir dönem. yeni başkanın herhangi bir suçu yok dursun enkaz bırakıp gitmiş. maaşların ödenmesi için kaynak düşünülürken transfer yapmalarını bekleyemezdik zaten. ndiaye'nin ani gidişi yönetimin elini kolunu bağladı. ara transfer döneminde sağlam topçu bulmakta zor. hiçbir takım iyi oyuncusunu sezon ortasında düşük ücretlere bırakmaz. umarım orta saha zafiyeti bize pahalıya patlamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın