• 202
    futbol endüstrisinde en erken üretilip en geç piyasaya sürülen formalardır.

    kardeşim, siz bunu aceleniz varmış gibi kışın 3 yıldızla üretecekseniz (nedense artık????), erkenden haziranda sunun piyasaya, korsana şans tanımamış olun.

    yok illa temmuzun sonunda maçlar başladıkdan sonra satacağım, tok satıcıyım diyorsanız (paralar bol ya), o zaman neden deli sikmiş gibi kış bitmeden üç yıldızla ürettiniz?
  • 204
    yıldızın nerede olacağı benim açımdan hiç sorun değil. üstte de olsa alınacak, benim tek kriterim aydın yılmaz ile sözleşme yenilenmemesiydi. sabri zammını görmezden gelebilirim o yüzden.

    aynı anda herkesi memnun etmek mümkün değil. sizin beğenmeyip de şöyle olmalıydı iye paylaştığınız bazı forma fotoğraflarını da ben beğenmiyorum mesela. ben nette gördüğüm 3 formayı da beğendim.

    sanırım sözlük yazarlarının bu tarz bir konuda ortak noktada buluşabilecekelri tek şey, berbat şampiyonluk tsirtleridir. o kırmızı olanı diyorum, hamza hoca' nın şampiyonluk kutlamasında giydiği. ben o kadar kötü bir iş görmedim daha önce.

    edit: zevk meselesi işte. bir arkadaşımız hippi örneği vermiş mesela, ve onların kıyafetine benzetmiş. bir başkası da çıkıp rocker giyim tarzını eleştirebilir örneğin, benim babam küpeme her gün laf eder mesela ya da. ama çok sevenler de vardır. beğenmeyen almasın, beğenen alsın. galatasaray' a destek olmak isteyen ise bir kıyafet gibi bakmayıp imkanı el veriyorsa galatasaray sevgisiyle alsın. ben beğenmesem de alacaktım ama şu an beğendiğim için alacağım en başta. parçalı da siyah da bence harika olmuş. ama sizin paylaşıp da keşke böyle olsa dediğiniz bazı formaları ya da tsirtleri de ben beğenmiyorum mesela.
  • 205
    yine bir yönetim başarısızlığıdır. daha göreve geleli 3 ay oldu-olmadı başarısızlık konusunda çığır açtılar resmen. seçilmeden önce ibrahimovic'in ismini kullanma seçildikten sonra ama o çok pahalı diye yan çizmek, basketbol takımına görülmemiş sponsor vaadinden sonra buradaki "görülmemiş" kelimesinin mecaz değil bildiğin gerçek anlamıyla kullanıldığını fark etmek(hakikaten görülmeyen bir sponsormuş, göremiyoruz.), engelsiz aslanların oturduğu evlerden çıkarılması, wesley sneijder'e sene içinde ilk önce şampiyon olalım şampiyon olduktan sonra sözleşmeyi hallederiz sözü verip 22 temmuz'da hala görüşmelere başlanmamış olması, 4 yıldızı ilk kez kullanacağımız sene doğru düzgün formaya yerleştirememe vesaire vesaire. ne kadar rezil bir yönetim gösterilir onu test ediyorlarmış gibi duruyor.

    adamlar göreve geleli 3 ay oldu yaptıkları tek olumlu iş parçalı formanın altına parçalı şortu veto etmek başka da söze gerek yok.

    fenerbahçe'nin şampiyon olacağı ilk seneden sonra formalarını göreceğiz, ben 4 yıldızın yan yana olacağına dair bahse bile girebilirim. beğen beğenme, yönetimsel olarak insanları salak yerine koymuyorlar hiç değilse. şike döneminde taraftarla oynadılar evet ama kendi neticelerini kurtarmak için, yönetimsel olarak bu adamların taraftarı salak yerine koyduğunu hiç hatırlamıyorum. alex giderken bile aziz yıldırım çıktı bacak bacak üstüne attığı için gönderdim dedi, alex bizim oyuncumuz olsa yönetim de bu basiretsiz adamlardan oluşssa eminim alex'in antremanlara geç geldiğini, takımdaki oyunculara saygısızlık yaptığını ısmarlama haber yaptırırlardı. ersun yanal olayında bile adam çıkıp antremana kadınlarla geliyordu dedi lan medyaya açık açık, açık ara yanlış karar verdi ersun yanal'ı gönderirken ama ersun'u niye gönderdiyse onu da açık açık söyledi herif.

    her neyse, 1 tane alacağım bu sezon forma. taraftar da bu yönetime adam gibi tepki göstermiyor o formalardan alıyorsa bilsinler ki galatasaray sevgisindendir, sandıkları kadar salak değiliz çok şükür.
  • 206
    çok net bir gerçek var;

    - o formanın göğsündeki 4 yıldız yan yana değil de 1 tanesi üstte olursa o forma alınır, ama kendini aldırtmaz... alanın tek derdi galatasaray sevdasıdır...

    diyeceksiniz ki "e galatasaray sevdası için alıyoruz zaten..." tamam, eyvallah da az biraz göz zevki ve giyim merakı da yok mu bu işin içinde?

    "defalarca anlattık neden böyle olduğunu" diyenler olacaktır, yok "o formalar yapılmıştı tekrar üretilmesi gerekirdi, yok elde kalanlar elden çıkarılacaktı" falandı fişmekandı...

    beni bağlamaz kardeşim... nike dediğin firma, galatasaray'a sponsor oluyorsa, galatasaray da o sene 4'üncü yıldıza oynuyorsa, nike bu durumu hesap edecek baştan... demek ki hazırlıksız yakalandılar, demek ki inanmadılar galatasaray'ın 4. yıldızı alacağına... e aldım ben bu 4. yıldızı, yapacaksın arkadaş bunun 4 yıldız yanyana olan halini, hazırlayacaksın, gerekiyorsa üretilmişleri ıskartaya çıkaracaksın, yenisini üreteceksin...

    benim galatasaray taraftarı olarak bu 4 yıldızlı formayı yan yana koyulmuş halde satın almak hakkım... öyle mısır piramidi gibi üçgenli müçgenli değil bildiğin yan yana olan haliyle almam lazım benim o formayı, sen de yapacaksın bunu...

    sinirlendirdiniz bak beni...
    (bkz: hayvan gibi şey yapıyonuz)
  • 207
    yok formalar önceden tasarlanmış da yok yıldızlar önceden basılmış da... hikaye anlatmasın kimse. bu sene 4. yıldızı alma ihtimalin var mı? o zaman yıldızsız hazırlatırsın formaları, netleşince de duruma göre 3 ya da 4 yıldızlı basar sürersin piyasaya. öyle emanet gibi üstte yıldız olmaz. yıldızı üste koyduysan o zaman bu seneki logolarda yıldızları yanyana koymayacaksın...
  • 208
    genel bir forma bilgisi geçeyim. 2010 yılına kadar galatasaray- fenerbahçe ve beşiktaş, sonrasında fenerbahçe ve beşiktaş forması üretilen bir şirkette yöneticilik yapıyorum. öncelikle büyük markalar adidas nike gibi, formalarını uzakdoğuda ürettirmiyorlar. yoğun olarak istanbul başta olmak üzere konya düzce ordu gibi memleketimizin güzide şehirlerinde üretim yapılıyor. ilk kez bu sene batum da bir fabrika forma üretti.
    mesela fenerbahçenin 110. yıl forması şu anda hazır. mantık olarak benzer ürünlerin development süreci 3 - 4 ay arasında. defalarca kulüplere gider gelir. beğenmezler değişiklik isterler falan. biz bu yıl fenerbahçe ve beşiktaş için ürettiğimiz formaları 33. haftaya kadar paketlemedik. fenerbahçe şampiyon olursa 4. yıldız beşiktaş şampiyon olursa türk bayrağı eklenmesi gerekiyordu. sonra biz boruyu döşeyince hiç zahmete girmeden paketleyip yolladık. ama aksi bir durum olsaydı her iki takım formasını da olması gerektiği gibi gönderebilirdik. nihayetinde sene 2015 her türlü sektörde ileri teknolojiden faydalanabiliyoruz. nike ya da adidas bu tarz ucuz bahaneler ile değil ortaklık yaptıkları kulüpler ile koordineli olarak iş yürütürler. aziz yıldırım son haftaya kadar bekleyin yıldız basılacak derken bizim yönetimimiz biz ne de olsa takamayız yıldızı paketleyin gönderin dediyse ki öyle demiş gibi görünüyor eleştirilmesi doğaldır.
  • 209
    birisi lütfen formaların eminönü'nde, konfeksiyonda dikilmediğini taraftarımıza anlatsın yahu!
    onbinlerce belki yüzbinlerce formadan bahsediyoruz arkadaşlar, bu üretim o kadar basit değil...
    her neyse, olmayacak biliyorum ama ben resimdeki 4 numaralı amblemin bu sene formamızda olmasını çok isterdim:

    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...iGQs9MYY-ULo_SpcxdQs
  • 213
    kulübün forma geleneğini bilmediğini artık iyice gözler önüne seren formadır.

    parçalı forma diye verdikleri forma renkleri haricinde galatasaray forması değildir aslında. 2005-2006 / 2006-2007 / 2007-2008 /2009-2010 / 2010-2011 sezonlarında olmak üzere daha önce 5 sezon giydiğimiz forma mantığında yapılmış yarısı başka yarısı başka formadır. benim bildiğim, sevdiğim parçalı forma bu değildir. yarı yarıya ve sarı kırmızı olması güzeldir gerisi fasa fiso.

    şort konusuna gelince twitter, facebook sözlük vs yorumlara bakınca bu saçmalık bir tek benim mi zoruma gitti diye düşünmeden edemiyorum.
    bu şortu akıl edip dizayn eden, bu şortu galatasaray futbol takımına giymesi için kabul eden kim varsa en ağır hakaretleri edesim var. neresinden bakarsan bak rezalettir bu şort. bundan daha vahimi milletin derdinin 4. yıldızın yeri olup bu şort ile alakalı tek bir yorumda bulunmamalarıdır. yazık gerçekten üzücü.
  • 216
    çok güzel formalardır. kesinlikle alacağım. zaten kulüp zor günler geçiriyor ekonomik anlamda, her şey iyiyken herkes sever takımı, bize bu günlerde lazım sevgi.

    parçalı forma klasik parçalı, her sene bir iki rötuş yapılıyor işte. metin oktay' ın üzerindeki parçalı fi tarihinde kaldı, mesele o ruhu korumak. bugün o formanın aynısını yapsalar bu ne lan bunu mu yapmışlar diyenler çıkacaktır eminim.

    yıldızların yerine takılmış millet. e belli ki 3 yıldızlı üretmişler zamanında ve 4. yıldızı üste koymuşlar, seneye yan yana olacaktır tüm yıldızlar. bu da bu formayı anlamlı yapan bir detay olarak kalır. 4. yıldızın üste olduğu tek forma bu senenin forması, 4. yıldız şampiyonluğunun hemen ardındaki senede çıkan forma olacak bu forma. ileride çok değerli olabilir bu yüzden maddi açıdan. siyah forma da çok güzel olmuş, ellerine sağlık. 3. formayı henüz göremedim ama tercihim parçalı olacak gibi.
  • 221
    parçalısının bana fena halde 2005-2006 sezonunda giydiğimiz parçalıyı hatırlattığı formalardır. tam parçalı olmasından, yakasındaki siyah çizgiye kadar andırıyor eski formamızı.

    bu sezon: https://pbs.twimg.com/media/CKlPTTRWUAAPKD9.png
    2005-2006 sezonu: http://www.turkfutbolu.net/...final2_ekresim_1.gif

    forma gibi sezon sonu da benzer umarım. o sezonun nasıl bittiği malum.

    (bkz: 14 mayıs 2006 denizlispor fenerbahçe maçı)
  • 222
    2015-2016 formaları hazırlanırken 3 yıldızlı değil hiç yıldız konulmadan bastırılsaydı şimdi böyle bir yıldız problemiyle karşı karşıya kalmazdık. o tepesindeki yıldızı da sonradan diktireceğine şampiyonluk durumuna göre 3 yada 4 yıldız da sonradan diktirilebilirmiş demekki değil mi, ama onu düşünecek adam lazım tabi ilk önce. taraftarın talebini dikkate al ey yönetim almazsan başına geleceklere de isyan etme sonra...
  • 224
    http://galeri7.uludagsozluk.com/...mas%C4%B1_448507.jpg

    muazzam bir formaydı o sezon forma alan hemen hemen herkes bunu almıştır. bu sezonki parçalı da buna benziyor tam parçalı yapılmış güzel olmuş. yaka kısımlarında farklılıklar var ama ben beğendim şahsen tasarımını.

    siyah formada sade siyah bir forma onunda tasarım olarak çok itiraz edilecek noktası yok. ama işte önceden de söylediğim gibi yıldızların saçma dizilimi yüzünden almayacağım formalardır.

    3. forma turuncu çıkacak deniyordu niyetim zaten ondan almaktı. o dizayn da yıldızlar adam gibi yanyana olursa hemen 150 tl ödeyerek 1 adet forma sahibi olacağım
App Store'dan indirin Google Play'den alın