• 226
    formalarin sizmasi ve renktaslarda hayal kirikligi yaratmasi uzerine soylenecek 2 sey var:

    1) bizim photoshopcular nike`dan daha kaliteli forma tasarimi yapiyorlar.
    2) forma lansmanini beklemek yerine sagda solda cikan resimlere itibar edip, beklentiyi buyutup sonra hayal kirikligi yasiyoruz.

    ikinci maddedeki mevzu transferler icin de gecerli. duyumculari takip etmek yerine resmi aciklamalari beklesek, formalar icin ise forma lansmanlarini beklesek boyle buyuk hayal kirikliklari yasamayiz bence.
  • 230
    lansmanı görmeden formalar hakkında atıp tutmak doğru olmaz ancak lansmandan bağımsız olarak forma kriterlerim var, mesela polo yaka ise forma, bedava olsa almam. v yaka yap, sıfır yaka yap amenna ama polo hayatta olmaz benim için. diğer bir husus parçalının renk yerleri. doğruysa ve polo yaka değilse anında alırım.

    mesela şu forma bu haliyle zaten alınacak özellikleri taşımaktayken bir de tam parçalı forma olsaydı gelmiş geçmiş en iyi forma olurdu benim için. http://img411.imageshack.us/...sentationvcollar.png
  • 236
    sızan fotoğraflara bakılırsa gayet güzel formalardır. mesela geçen sene ben siyah formaya da bu ne lan böyle pazar malı gibi demiştim. ama futbolcularımızın üstünde harika durmuştu sonra fikrim değişmişti. bu sene bu formaları beğenmeyenlerin de aynı şekilde fikirlerini değiştireceklerinden eminim. benim tek sıkıntım o arkadaş fotosunu çekip çekip niye internette yayınlıyor. bekle işte kardeşim yarın lansmanı var sürpriz olacaktı. ayar oluyorum şöyle hıyarlara.
  • 237
    zifiri karanlık ortamlarda 5 mp kamerlarla çekilen fotoğrafları üzerinden dikişine, kumaş kalitesine bokuna püsürüne kadar eleştirilebilen formalardır bunlar.

    bana sorarsanız son derece güzel iki forma da. 60 kilogramlık skinny eleman small giyeceğine gidip large forma giymiş içinde de kazak filan var, nasıl görünecekti ki bu durumda, tabi ki çuval gibi görünür, yakası bağrı kaymış görünür... yarın bi elmander, baros gibi fizikli adamlar giysin parlak ışıklar altında bir de öyle görelim terzi kalfası arkadaşları.

    ilk başta forma duyumlarına bakarak kırmızı forma almayı düşünüyordum ancak parçalı daha iyi gibi görünüyor ilk izlenimlere göre. yarın gidip üzerime deneyip ondan sonra karar vereceğim hangisini alacağıma.

    ilk görüşte aşk diye bir şey vardır, bu formaları üzerine geçirip hıyar gibi gülümseyen eleman bu ilk görüşte formaya aşık olabilecek tonla kişiyi soğuttu formalardan bu açıdan kendisine plaket verilmesi lazım nike ve kulüp yetkilileri tarafından.

    bu arada 119 tl lik satış fiyatına şort da dahil diyenler de var, detayları yarın göreceğiz artık.

    ekleme: formalarda türk bayrağı olmamasına sevindim aksi taktirde çok asimetrik duruyorlardı, ha bayrak isteyenlerden fiyat talebi olursa o zaman çok ayıp olur işte.
  • 238
    eğer formalar internette gezen şekildeyse; öncelikle belirtmek isterim ki resimden anladığım kadarıyla o forma futbolcularınızın giyeceği forma değil, 80 küsür lira karşılığında taraftar forması şeklinde satılacak forma. zira 119 liraya satılacak ve nike'ın kendi facebook sayfasında yayınladığı formadan parlak kumaş türünde olmadığı anlaşılıyor.

    eğer bir nike mağazasına gidip 2012-2013 sezonu barcelona formasının asıl maç forması ve taraftar formasını inceleyen olduysa demek istediğimi anlayacaklardır.

    bir de elit konusu var, ona da bir yorum yapalım. elit kategori denilen şey formalarıdan ibaret değil. bunun içinde antrenman formasından tutun taraftara satışa çıkarılacak tişört vs. ürün çeşitliliiğne kadar her şey dahil. o yüzden sırf formaya bakıp elit bu muymuş :( demeye gerek yok. antrenman formalarının bu seneki kalitesi ortada, farklı şeylerin yapıldığı belli.

    şimdi formalara gelelim, ben parçalı formanın kırmızısının antrenman formalarındaki gibi olmasını istiyordum, o yönüyle beklentimin altında kaldı fakat bunu dışında kesinlikle çok güzel duruyor bence. zaten nike 2 gün önce resmi yayınlayınca dibim düşmüştü. kırmızı formaya gelince, tabi ortalarda gezinen formadan farklı olunca hayal kırıklığına uğramadım değil. fakat onun da kumaşının resimdeki kumaştan farklı olacağını ve çizgilerin daha az belli olmasıyla formanın çok daha şık görüneceğini düşünüyorum, umudum o yönde. bir de kırmızı formada madem gövdede çizgi modeli uygulandı, kollarda da uygulansa daha hoş olurmuş sanki.

    şimdilik durum bundan ibaret; forma+şort ikilisinin 119 liraya satılacağı söyleniyor ki bu da güzel bir şey bence. fakat türk bayrağının formalarda basılı olmaması çok büyük bir eksidir benim gözümde.

    tabi iş bu entry bugün nete düşen resimlere dayanarak yapılmıştır; yarın lansmandan sonra bir timsah tablosu ortaya çıkarsa editleyip formalar hakkında fikrimi de yazacağım.

    taraftar unutmamalıdır ki, yönetim futbol takımı konusunda görevini yapmıştır, yapmaktadır; şimdi sıra taraftardadır ve umuyorum biz de onların yüzünü güldürürüz.
  • 240
    pembe formayı görmüş bir bünye olarak en azından renkleri açısında tatmin olduğum formalardır. nike ''marjinal'' olayım diye kasmıyor bize bu sevindirici. dizayna filan çok önem veren bir taraftar değilim açıkçası.

    hafta sonu gider alırım parçalımı.

    bu arada beyler parçalı formayı giydiğiniz zaman yakayı kaldırmayın lütfen o ne la öyle cantona terk :(
  • 242
    öncelikle formayı sızdıran arkadaşa 'sevgilerimi' yollayarak bir şeyler karalamak istiyorum. kalıbımı basarım forma kumaşının diğer elit formalardan hiç farkı yok. elinize alıp nike'da da diğer formalarla kıyaslayabilirsiniz. bu sene formalar peteksi bir dokumaya sahip geçen seneden farklı olarak. bayrak konusunda da belki kırk kere söylendi yine de söylüyorum, büyük ihtimal inter gibi, ütü ile formaya yapıştıracağımız bir bayrak etiketle birlikte verilecektir. sonuç olarak şanlı takımımızın bu sezon giyeceği formalardır.
  • 245
    araştırmacı taraftar olmamızın cezasını çekiyoruz resmen. geçen sezon katalog formalarını giyeceğimizi önceden bilmesek belki sevecektik formaları. fakat daha çıkmadan soğuduk formalardan. sevdiğimiz için değil, taraftarlık görevimizi yapmak için aldık formaları çoğumuz. bu sene de elit kategoride olduğumuzu biliyoruz ve tahmini forma çizimleri o kadar güzeldi ki beklenti iyice arttı. sonuç olarak her sezon olduğu gibi saçma bir şekilde formalar sızdı ve yine soğuduk. yine parçalı parçalıdır, bir şekilde sevdirir kendini ama kırmızıyı pazar tezgahı gibi yerde ve 8 beden buyuk formayı giyen hıyanetçi arkadaş üzerinde görünce ister istemez olmamış diyoruz. tabiki de futbolcular üzerinde hele ki saha da görünce çok daha güzel gelecek ama keşke önceden tahmini çizimleri ve sızan formaları görmeseydim diyor insan. cahillik sonsuz mutluluktur :(.
  • 246
    her sene olduğu gibi en az bir adet alacağım formadır. bazen ekonomik durumum daha iyi oluyor, iddaa yakalıyorum, ne bileyim bir şekilde elimde para kalıyor, iki forma almıştım geçen sene mesela sarı ve siyah olarak. belki üç tane bile alabilirim bu sene; hem formalar çok kaliteli olacak hem de takımın desteğe en çok ihtiyacı olan, en çok da hakettiği sene olacak uzun zaman sonra. sonuç olarak, imkanı olan herkes almalı en az bir adet. imkanı olup da "yeaa çoğ pahalı" diyenin ağzının üstüne kürekle bam bam vurasım geliyor. ulan sen değil misin mekanın adı var diye bir biraya onbeş, bir tabak yemeğe yirmi, bir ayakkabıya beşyüz lira veren. onlara gelince ismi var, galatasaray'a gelince o kadar etmez yeaa. bi siktir git!

    not: işbu entryde maddi durumu gerçekten el vermeyen kardeşlerime hiç bir gönderme yoktur. zaten açıkladım yeterince ama tekrar tekrar üstünden geçmekte fayda var. o kardeşlerim de bir atkı, bir eski sezon ürünü alarak takımı destekleyebilirler gayet tabii ve onların o desteği durumu olan renkdaşlarınkinden daha kıymetlidir.
  • 249
    herkes de tutturmuş almamak için bahane üretip bok atıyorsunuz diye. her sene beğensem de beğenmesem de en az bir forma bazen de iki forma alırım. alınır alınmasına ama eğer kumaş böyle naylon poşet terk olursa sadece maçlarda giyebilirim. adamın sırtından şelale akar bu kumaşla.

    parçalı forma nike'ın paylaştığı fotoğraflardaki gibi olursa 5 üzerinden 4 alır. kırılan puan yakanın çok derin olmasından ve bundan dolayı türk bayrağının yerinden ve tam parçalı olmamasından kaynaklanıyor. o diğer kumaşla 2,5 anca alır, o da parçalı formanın, armanın hatrına.

    beyaz forma daha sonra çıkacak zaten ama kumaş güzel bir kumaş olursa 5 üzerinden 5 alır. zaten beyaz formaları hep çok severim, bir de şeritle birleşince tadından yenmez bir hal alıyor. diğer kumaşla 3 maksimum puanı olur.

    kırmızı forma ise nereden tutsan elinde kalıyor. v yaka olması bir artı sayılabilir. formayı hem açık-koyu parçalı yapıp, hem de üstüne dikine çizgiler ekleyince göz yorucu bir hal alıyor. ikisinden biri tercih edilse çok daha iyi bir hal alabilirdi. bir de formada reklamlar haricinde hiçbir sarı detay yok. inter'in kırmızı deplasman forması gibi kolu çift renk yapıp sarı da eklense çok daha güzel olabilirdi. arsenal formasının kolundaki çizgi şekli de hoş olurdu. nedense sarı formada kırmızı ya da kırmızı formada sarı detay olmayınca içime sinmiyor. bu haliyle forma 5 üzerinden 1, bilemedin 1,5.

    not: galatasaray'a düz kırmızı forma yapmanın pek bir anlamı yok. füme ya da siyah, hatta turuncu forma çok daha güzel olur. bu kırmızı formayı giyebileceğimiz maçlarda %99 ihtimalle parçalıyı da giyebiliriz, ki parçalının giyilebildiği maçlarda başka forma giymenin hiçbir anlamı yok.

    edit: bir de şu ülker yazısı siktirip gitse mükemmel olacak. türk telekom yerine de ttnet falan olsa çok daha iyi olur. çift katlı reklam yazısı hiç güzel durmuyor.
  • 250
    ailenizin duyumcusu gsstore'un içinden bildiriyor.

    nike, formalar ile türkiye armasını ayrı gönderdi. store'da yapılan çalışmalar sonucu armayı hiçbir şekilde formaya tutturamıyor. şimdilik bir çözüm bulunamadı. kumaş tutmuyormuş bayrağı, düşüyormuş bildiğin. nike'ın şu % bilmemkaçı geri dönüşebilir kumaşından dolayı sanırım. büyük ihtimalle ilk etapta satılan formalarda türk bayrağı olmayacak.

    ve beyaz formanın satışı için sezon başı beklenecekmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın