• 109
    bazı taraftarlara göre ciddi ciddi 5 6 adam falan almamız gereken dönem. hepsi de kaliteli, üst düzey oyuncular olmalı. ellerinden gelse ilk 11'de muslera-semih-selçuk'u bırakıp gerisini transferle tamamlayacaklar. devre arasında gelip kötü performans gösterenleri de ilk bu arkadaşlar eleştiriyor. hepsi aynı mantığın ürünü. bi kurtulun artık şu saçma düşünceden.

    devre arası alınacak adamda aranan en önemli özelliklerden biri takıma çabuk uyum sağlayabilecek, geldiği gibi takımda gözle görülür bir etki yaratacak olmasıdır bana göre. ara transfer döneminde takımın iskeletini değiştirmezsin. stopere, orta sahaya, forvete, açığa ilk 11 için transfer yaparsan takım ne ara alışacak birbirine ? bir rahat durun yahu.

    bak hamit çıtayı yükseltti, iyice alıştı takıma; melo üzerindeki ölü toprağını attı, selçuk yavaş yavaş temposunu buluyor. dany-semih oturdu. özellikle dany iyice güven vermeye başladı. takım oturuyor işte, gidip devre arasında bir sürü adam alıp gelmenin ne anlamı var? bir kanat veya yaratıcı oyuncu alırsın direk 11 oynayacak, bulabilirsen bir sol bek alır riera'yı öne çekersin tamam. gerisi yine fatih hoca'ya kalmış, şampiyonlar ligini de düşünüp bir takviye daha yapar belki, o kadar.

    hem adnan sezgin'i, adnan polat dönemini hatırlamak dahi istemiyorsunuz; hem de her transfer döneminde bir düzine futbolcu bekliyorsunuz.

    her eksiği para saçarak kapatmaya kalksaydık, şuan semih kaya diye bir oyuncumuz olmayacaktı mesela. fatih terim aydın yılmaz'dan bile faydalanmaya çalışıp onu belli bir noktaya çekmişken, altyapı ve elinde bulunan oyunculardan maksimum verim almaya çalışırken nedir bu transfer çılgınlığı?
  • 111
    *sol bek ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum

    *orta sahaya bulunabilirse sene sonu için melo'nun yerine adam alınabilir.

    *belki bir yabancı forvet alınabilir (pırpır diye hitap edebileceğimiz bir adam olursa alınsın, yoksa gerek yok)

    *tercihen genç bir 10 numara alınmalı. (her maç oynamayacak, gerekli anlarda girip oyunu açacak bir adam)

    sene sonunda yabancı sayısı düşeceği için türk oyuncuların fiyatları uçacaktır. sene sonu için düşünüle oyucularla, sene sonu için ön protokol imzalanmalıdır.
  • 116
    orta sahanın göbeğine mustafa denizli'nin tabiriyle 9.5 numaralı bir oyuncu almamız lazım. şu an için en büyük eksikliğimiz bu. kanat oyuncusu da alınabilir ancak bu sene göbekten oynamayı tercih ediyoruz ve bu oyuna en uygun oyuncu kimse takıma kazandırılmalıdır. sol bekmiş, stopermiş bunlar mayıs ayından sonra bakılmalı. haa iyileri bulunursa eyvallah, ama önce esas boşluk ne ise onu doldurmamız gerekir.
  • 121
    türkiye liginden alınabilecek futbolcular aşağıdaki gibidir;

    yarım sezonda patlama yapmış futbolcuların alınmasını destekleyen ergen mantığıyla yazılmamıştır.

    bursaspor - batalla, serdar aziz
    gençlerbirliği - aykut demir
    beşiktaş - quaresma ( ancak sağlam bir kontrat yapılırsa )
    ibb - gökhan süzen , samuel holmen
    gaziantepspor - serdar kurtuluş

    yukarıdakilerin dışında aşağıdaki futbolcular da ligimizdeki genç ve dikkat çeken futbolculardır ama 1 yıl bir süreç daha verilerek izlenip alınmaları uygun olabilir keza kısa bir sürede değerlendirmek sürekliliklerini gözardı etmeye neden olur.

    kayserispor - ömer bayram
    antalyaspor - ömer şişmanoğlu ( kayserispor'dan kiralık )
    gaziantepspor - muhammet demir ( sakat )
    eskişehirspor - alper potuk
    antalyaspor - aissati

    türkiye ligi piyasasından iş yapabilecek futbolculardır.
  • 124
    rasyonel düşünüldüğünde sol bek'e bir yabancı alınacak dönem. bu durumda da riera sol kanada kaydırılacaktır. bir de yabancı 10 numara transferinden bahsediliyor. etti iki yabancı transferi.

    şimdi aslında görünmeyen bir problem var. seneye 5 kişiye düşecek olan yabancı kontenjanı.

    galatasaray'a yabancı bir sol bek alındığı anda muslera, eboue, dany, haydi carlinhos diyelim, melo, riera, amrabat, yabancı 10 numara. 8 yabancı eder.

    yıl sonunda melo büyük bir ihtimalle gönderilecek ve yerine adam alınmayacak çünkü zaten melo'nun yerinde oynayan bir hamit var.

    böylelikle edecek 7 yabancı.

    şimdi kadro'yu bu şekile göre kurduğumuzda;

    ------------------------------muslera-----------------------------
    eboue-------semih----------------dany----------carlinohos
    ---------------------------------------------------------------------
    amrabat -----------selçuk----------hamit--------------riera
    ------------------------------10 numara-------------------------
    ---------------------------------burak-----------------------------

    bu kadrodan 2 tane yabancı yedeğe çekilecek. büyük ihtimalle bunlar amrabat ve dany olacak. peki galatasaray amrabat ve dany'den boşalan yerlere kimleri alacak?

    demek ki mantıken de en az 2 tane türk oyuncu almamız gerekiyor, en az iki oyuncu diyorum çünkü kadro içinde türk oyunculardan biri sakatlansa yerlerine sokabileceğimiz iki "iyi" alternatif var; yekta ve umut. gerisi boş.

    yani transfer edilecek en az 2-3 türk oyuncu olmalı ve bu oyuncuların bir tanesi defans bir tanesi de kanatta oynayan özellikte olmalı.

    bu standartlara uyan hangi türk oyuncular var;

    defans: serdar taşçı veya ömer toprak veya serdar aziz
    kanat : sercan sararer veya kerim frei ( tam kanat değil ama kanatta da çok etkili )

    demek ki biz bu işin sonunda iki tane yabancı iki tane de türk olmak üzere 4 tane transfer yapmak zorundayız. arzu ettiğim isimler ömer toprak, sercan sararer ve kerim frei 3'lüsünün alınması.

    böylece 5 yabancılı bir kadro şu şekilde oluşturulabilir;

    ---------------------------------muslera--------------------------------
    eboue-----------semih-------------------ömer----------carlinohos
    ----------------------------------------------------------------------------
    sercan /kerim---------selçuk-------------hamit---------------riera
    ---------------------------------10 numara-----------------------------
    --------------------------------------burak-------------------------------

    bu durumda da yedeklerimiz bu şekilde oluyor;

    ufuk

    dany
    ujfalusi

    yekta
    amrabat

    umut
    elmander

    gayet yeterli bir kadro oluşumu.

    ara transferde 2 yabancı ve "en az" 2 türk oyuncu transfer edilmesi gerekli.
  • 125
    afedersiniz ama sik gibi geçen dönemdir. hayatımda hiç transfer taraftarı olmadım. hatta şu an ki takımımızdan çağlar birinci hariç kimsenin gitmesini de istemiyorum. ama önceden duyumcularımız vardı abi bizim. küçük süprizler yaparlardı. alacağımız adam italya'dan ama sormayın söyleyemem derdi. bizde merak ederdik kim var lan italya'da diye. ya da keşke bize gelse dediğim futbolcudur deyip ortaya bir futbolcu ismi atan sözlük yazarları vardı. ortada fol yok yumurta yokken bize gelip gelemeyeceğini gelse ne kadar yararlı olacağını tartışırdık başlık altında. transfer nöbeti tutan insanlar vardı lan nöbet devralanlar vardı. drogba gelirse beni uyandır diye burdan birine numaramı verdim lan ben düşün öyle sıkı dostluklar kurulurdu transfer dönemlerinde. şimdi hiç bir şey yok. goygoy yok. ligler olmayıp transfer goygoyuda olmayınca zaman geçmiyor.

    beyler tamam istersek hiç transfer yapmayalım. ama birisi çıksın ortaya bir şey atsın lan. allahını seven üzerime duyum atsın goygoy olsun :(

    edit: şimdi ben bir haber aldım. brezilya'dan alex aradı. dün ronaldinho'yla beraber noeli kutlamışlar. ronaldinho bitmiş evet bitmiş.

    edit: şu an bir özel mesaj daha geldi. q7 kesin olarak bizdeymişno way out söyledi. hatta 7 numara olmassa gelmem demiş. aydın ikna edilmeye çalışılıyormuş. aydın'da o kim lan o q7yse bende a7yim onun güttüğü koyun kadar benim öptüğüm çoban var diyerek tatsızlık çıkarmış. ( burayı ben uydurdum ) milliyet, hürriyet gazetelerine selam ederim. bende ki bu senaryo yeteneğini görsünler.

    bir edit daha : al işte baktı bizim duyumcularda iş yok karşı kıyının papazı bizim için duyumculuk yapıyor. utanın lan ayıptır ya. http://i.imgur.com/si4hK.png mehmet berk kimdir nedir diye bir araştırdım youtubedan videolarını izledim. adalet gücünde oynuyor. fm'den baktım. amr,aml,amc bence bmc her mevkide oynuyor. transferde emeği geçenlerden allah razı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın