• 1
    son 5 haftanın analizi, güzel oldu sanki.
    http://jaimelesport.blogspot.com/...ha-m-var-dersin.html

    --- alıntı ---
    hala şampiyon olabilirsiniz yiğen, yeter ki isteyin!..

    çok enteresan bir sezonu geride bırakmaya çok yaklaştık. galatasaray şampiyon olmamak için elinden geleni yaptı adeta. son 5 haftaya girilirken puan durumu aynen şöyle:

    lider bursaspor'u değerlendirmeye alalım ilk önce. ertuğrul sağlam'ın da etkisiyle iyice bütünleştiler, taratar, şehir, takım.. maç günleri resmi tatil ilan ediliyor dersek yalan söylemiş olmayız. futbolcular da beklenilenden daha iyi performans sergiliyorlar. en azından geçen 2 sezon ki sivas'tan kat be kat fazla hak ediyorlar şampiyonluğu. gol atıp üstüne yatmak yerine, futbol oynamaya çalışarak geldiler bu konuma. ama bir kaç maçtır görüyoruz ki bu baskıyı kaldırmayorlar, doğal bir olay. gençlerbirliği, ibb maçlarında iyi futbol sergileyemedi bursa. aynı şekilde kendi sahasında antalya'yı yenmesine rağmen iyi futbolla yenmedi bana kalırsa. biraz da şansının yardımı var. şimdi bursa'nın kalan maçlarına bakıyorum da, şampiyonluk şansları bir hayli yüksek. gaziantep'i ağırlayacaklar bu hafta. puan kaybı yaşamaları muhtemel. haftaya sami yen'e geliyorlar ki bana kalırsa eli boş dönecekler istanbul'dan. ertesi hafta kendi sahasında kayserispor'u ağırlayacaklar ki bu haftada da puan kaybı yaşayabilirler. daha sonra hükmen galibiyet geliyor ve son hafta beşiktaş'ı ağırlayacaklar. 2 hafta dinlenmiş olarak, büyük ihtimalle de şampiyonluk maçına çıkacaklar. ne kadar mücadeleci bir takım olacağını hayal edin. ama beşiktaş ile bursa arasındaki ilişkinin de etkisiyle beşiktaş bu maçı kaybetmemek, hatta kazanmak için elinden geleni yapacaktır. beraberlik çıkması muhtemel bir maç daha.

    özetlersek;

    gaziantep, +1 veya +3 puan
    galatasaray(d), 0 puan
    kayserispor, +1 veya +3 puan
    ankaraspor(hükmen), +3 puan
    beşiktaş, 0, +1, +3 puan. 3 sonuca da açık bir maç.

    şuanda 62 puanı var bursa'nın. en iyi ihtimalle 12 puan daha alıp, 74 puan toplarlar. en kötü ihtimal ise 5 puan daha kazanıp 67 puanla ligi bitirmesi. 74 ve 67 puan bir kenarda dursun, gelelim fenerbahçe'ye.

    iyi top oynamasa da mücadele etmeye başladı fenerbahçe. özellikle emre bu takımda şampiyonluğu en çok isteyen futbolcu bence. her maç basmadık yer bırakmıyor.(kişiliğini konuşmuyorum bakın, dikkat!) son 4 haftada 12 puan toplamayı başardılar. hafiften toparlandılar diyebiliriz. bu hafta beşiktaş ile karşılaşacaklar, kadıköy'de maç. beşiktaş için ölüm kalım maçı. bu maçı ya kazanacaklar, ya da lige net bir şekilde havlu atacaklar. mustafa denizli, takımı iyi motive edecektir. daum da boş durmayacak tabi. bu kadar yaklaşılmışken bırakmak istemez şampiyonluğu. sonuçta iki takımın da savaşacağı bu maçta en muhtemel sonuç beraberlik. ertesi hafta kasımpaşa deplasmanı var fenerbahçe'nin ve bana göre bu deplasmandan 3 puan çıkarmaları imkansıza yakın. ben kasımpaşa galibiyeti bekliyorum. olmadı beraberlik. daha sonra kendi sahasında formda es es'i ağırlayacak kanarya. es es bu, ne yapacağı hiç belli olmaz. bir bakmışın yenmiş fenerbahçe'yi kadıköy'de 2000 taraftarının da desteğiyle. es es'i ağırladıktan sonra bir zorlu deplasman daha var, ankaragücü. beşiktaş'ı elinden kaçırdı ankaragücü. bir ton gol fırsatını değerlendiremedi. taraftarının da desteğiyle çok iyi iş çıkardı ama 3 puan gelmedi. fenerbahçe maçında bu 3 puanı almaları muhtemel, fenerbahçe'nin kazanması yine çok zor. son hafta da trabzonspor'u ağırlayacaklar. bir başka puan kaybının yaşanabileceği bir maç daha. bu maç şampiyonluk maçı olsa bile trabzonspor çok asılacaktır bu maça.

    özetlersek;

    beşiktaş, 0,+1,+3
    kasımpaşa(d), 0,+1
    eskişehirspor, +1,+3
    ankaragücü(d), 0,+1,+3
    trabzonspor, +1,+3

    61 puanda bulunuyor şuan. en iyi ihtimali düşünürsek 13 puan daha toplayacaklar ve 72 puanla bursa'nın en iyi ihtimaline eşit olacaklar. böyle olursa ikili averajla şampiyon bursa. en kötü ihtimale bakalım bir de, 3 puan toplarlar bundan sonra. hadi beşiktaş maçı berabere bitsin, bir de es es galibiyeti gelsin 6 puan olsun. oldular 67 puan. ligi, bursaspor'un altında tamamlamaları kuvvetle muhtemel.

    geldik galatasaray'a. şampiyonluğu elinin tersiyle itiyor galatasaray. bundan sonra itmezler umarım. galatasaray'ın kalan maçları rakiplerine göre gerçekten de kolay maçlar. tabii ki hiç bir maç mücadele etmeden kazanılmaz, artık bunu öğrenmeleri gerekiyor galatasaraylı futbolcuların. yağmur, çamur demeden savaşmalılar, artık bu maçların telafisi yok. bu hafta manisa deplasmanı var galatasaray'ın. 3-4 maç sonra deplasman galibiyeti görülmesi en olanaklı sonuç. ertesi hafta bursa sami yen'e gelecek ve galatasaray takır takır top oynayıp bursa'yı evine eli boş gönderecek bana göre. daha sonra olimpiyat'ta ibb ile karşılaşacak. olimpiyat da ibb'de galatasaray'ın kabusu falan değil, genelde istediği sonucu aldı galatasaray, bu sezon da, taraftarının da olimpiyatı doldurmasıyla yine istediğini alacaktır. ertesi hafta antalyaspor'u ağırlayacak ve antalyaspor'un bu sefer kaçışı yok! ister ömer yerlerde kıvransın, taraftara hareket çeksin, ister yalçın sizi sakatlayacağım diye tehdit etsin nafile. bu maçtan 3 puan ge-le-cek! son hafta, en zor maç. gençlerbirliği maçı. ben bu maçtan da galatasaray'ın 3 puanla ayrılacağını düşünüyorum. böyle konuşuyorum ama, takımının gerçekten de istekli, mücadeleci olacağını göz önüne alarak söyledim bunları hepsini. bir de galatasaray'ı özetleyelim;

    manisaspor(d), +3
    bursaspor, +3
    ibb(d), +3
    antalya, +3
    gençlerbirliği(d), +3

    galatasaray her türlü toplayacaktır bu 15 puanı ve 72 puanla ligi bitirip, şampiyonluğu göğüsleyecektir.

    beşiktaş'a bakalım son olarak. işler yolunda gitmiyor beşiktaş'ta. bu hafta kadıköy'e "var mıyız, yok muyuz?" maçına çıkacaklar. iyi mücadele etmelerini bekliyorum. 1 puan çıkarırlar bence kadıköy deplasmanından. daha sonra kendi sahasında sivas'ı ağırlayacak, rahat geçecektir sivas'ı beşiktaş. ertesi hafta diyarbakır deplasmanından da büyük ihtimalle 3 puan gelir. manisa'yı ağırlayacaklar daha sonra, bir 3 puan da burdan. son hafta ise bursa deplasmanı. ne olur bilemeyeceğim. 3 ihtimalli maç diye buna derler. ama bursa'da şampiyonluk turu attırmaz bana göre bursaspor da, taraftarı da..

    beşiktaş'ı da özetlersek;
    fenerbahçe(d), 0, +1
    sivasspor, +3
    diyarbakırspor(d), +3
    manisaspor, +3
    bursaspor, 0, +1, +3

    en iyi ihtimalle ligi 70 puanla tamamlayacaklardır. en kötü ihtimal ise 66 puan. şampiyonluk şansları yok gibi bir şey sanırım.

    üç takım var diyebiliriz sonuç olarak şampiyonluk adaylığında. bana göre her ne kadar zor gibi görünse de en ideali galatasaray. üç takımın da 72 puanla ligi bitirmesi, bursa'nın şampiyonluğu anlamına geliyor ayrıca.

    sonuç olarak galatasaray şampiyon olabilir. artık taraftarın protesto değil, adam gibi destek olması lazım. ama futbolcuların da bu şampiyonluğa gerçekten inandığını, yürekten istediğini göstermesi gerekiyor. biraz mücadele, biraz savaş, gerisi gelecektir. yönetim futbolcu taraftar...

    bizler inandık, ya siz??....

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın