• 6
    1992 - 1993 sezonunda şampiyon olduğumuz, 8-0 biten ankaragücü maçının dillere dolandığı sezondur.çook uzun zaman önce yazdığım 8-0 biten maça dair yazım alttadır, bu maçı konu edenlere gösterilmesi halinde cevap veremeyecekleri kesindir.zira bu zamana kadar cevap alınamamıştır.beşiktaş'ın " şerefli ikincilik " masallarına tuz biber ekmetedir ;

    galatasaray 8 - ankaragücü 0

    her şeyden önce bir olayla başlayalım.bilmiyorum hatırlar mısınız, kanal 6'da faik çetiner'in sunduğu, ihsan kalkavan'ın yorumcu olduğu bir spor programı vardı.yine bir program esnasında yaklaşık 1 saat ankaragücü muhabbetinden başlayarak, 8-0 skorundan devam ederek her fırsatta " şikeci zalad, hain zalad, maçı satan baş kişi zalad " diye saydırdı durdu.gece ilerleyen saatlerde programa gelen bir telefon herkesi heyecana boğdu, arayan kişi zagrep'ten programı izleyen zalad'tı.

    başladı ihsan kalkavan'a saydırmaya ;

    " benim 8 golüde hatalı yediğimi söylüyorsun ama maçın 46. dakikasında oyundan çıktığımdan haberin yok, şike yapıldı diyorsun ama o dönemde beşiktaş'tan gelip bizde oynayan oyuncular olduğundan bahsetmiyorsun ? galatasaray nasıl ankaragücü'ne 8 tane atar, kesin şike var bu kadar gol yenir mi ? diyorsun ama beşiktaş'ın bizi 6-0 yendiği maçta golleri nasıl attığınızdan bahsetmiyorsun. bizim galatasaray maçından bir önceki hafta ligden düşmesi kesinleşmiş ve lig sonuncusu konya'ya yenildiğimizden haberin yok " diye devam etti.

    uzatmayalım, sizin şu an ki asılsız iddalarınızın baş savunucusu ihsan kalkavan o programdan sonra iki üç hafta zorlanmadığı sürece ağzını açamadı.zalad konuşurken mordan pembeye, pembeden kırmızıya çalan yöneticinin görüntüsü hala gözlerimin önünde.

    bakın şimdi şunu sorayım, bizim 8-0 biten maçın gollerini arasanız hemen bulursunuz da, beşiktaş'ın 6-0 yendiği maçın görüntülerini bulamazsınız, düşünün bakalım neden ?

    http://imageshack.us/a/img835/1018/nqd9.png

    bakın yukarıdaki maça, nasıl olmuşsa beşiktaş şikesiz !!! 6 tane atmış kadrosunda beşiktaş'lı oyuncularda olan ankaragücü'ne.ankaragücü'nün ilk onbirindeki en ilginç isimde sinan engin !

    http://imageshack.us/a/img9/3598/np04.png

    allah allah ne kadar ilginç. 85 gol yiyen ve sadece 29 gol atabilen, ligden düşmesi kesinleşmiş konya, ligin bitimine 1 maç kala ankaragücü'nü nasıl da yenmiş ? lig sonuncusu olan konya'nın yendiği, beşiktaş'ın 6 tane attığı ankaragücü'ne nasıl olurda galatasaray 8 tane atar şaşılacak şey !!!

    http://imageshack.us/a/img842/9817/huc9.png

    bakar mısınız tabloya, ligin bitimine 5 hafta kala, ankaragücü kendi evinde düşmemek için çırpınan karşıyaka'dan tamı tamına 5 tane yemiş.ligde tutunmaya çabalayan karşıyaka'nın 5 tane attığı takıma, beşiktaş'ın şikesiz !! 6 tane gözü kapalı attığı takıma galatasaray ne cürretle 8 tane atar !!!

    http://imageshack.us/a/img855/1522/fb41.png

    yukarıdaki maça bakın, beşiktaş'lı yöneticilerin galatasaray 5 tane attı diye laf etti dediğiniz takım konya'ya beşiktaş, tereyağından kıl çeker gibi şikesiz !!! tam 7 tane atmış.

    hay gözünü sevdiğimin şerefli ikincisi !!!
  • 1
    klüp başkanı: alp yalman önderliğinde;

    futbol süper lig şampiyonluğu/
    türkiye kupası şampiyonluğu/
    cumhurbaşkanlığı kupası şampiyonluğu/
    avrupa şampiyonlar ligi kupası çeyrek finalisti/
    türkiye bayanlar basketbol ligi şampiyonu/
    türkiye bayanlar basketbol türkiye kupası şampiyonu/
    türkiye bayanlar basketbol cumhurbaşkanlığı kupası şampiyonu/

    gibi başarılara imza attığımız yıl.

    (bkz: galatasaray in basarilari)
  • 3
    uefa şampiyonlar ligi'nin ilk olarak oynandığı sene. galatasaray'ın türkiye birinci ligi 1992-1993 sezonu şampiyonu sıfatıyla ön eleme turlarında bu organizasyona katılması sebebiyle ali sami yen stadyumunda önemli yeniliklerin yapılmıştır. türkiye'de bir ilk olarak tamamı koltuklanan ali sami yen stadyumu'nda kombine bilet uygulamasına geçilmiştir. ayrıca ali sami yen stadyumu'nun aydınlatma sisteminin son haline getirilmiş, yine türkiye'de ilk olarak dört köşedeki aydınlatma direkleri yerine kapalı ve numaralı'nın üzerine dizilen projektörlerden oluşan sistem kurulmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın