seçim sonucu
  • 51
    artık haftasına girdiğimiz önümüzdeki kritik dönemde kulübe liderlik yapacak ismi belirleyecek olan seçimdir.

    şimdi bazı bilgileri paylaşmakta fayda var:

    öncelikle, tüm cephelerden gelen haberler farklı. ancak yaklaşık 1000 - 1500 civarı "kararsız" üye halen var. hatta bu kararsızlıkları seçime gidip gitmeme konusunda bile var. beklentiye göre bu kararsızların vereceği karar / katılım seçimin gidişatını ciddi anlamda değiştirebilir deniliyor ki zaten seçilecek başkanın da bu civarda bir oy alması muhtemel. yani tüm kararsızlar en az oy alacak adaya blok halinde oy verirse o kişi bile başkan çıkabilir bu seçimden bu anlamda bu kararsız oylar kritik.

    dediğim gibi tüm cephelerden gelen haberler farklı. ancak genel bakış burak elmas - metin öztürk ve eşref hamamcıoğlu arasında geçecek bir seçim bekliyor. bu üçlüden hangisine sorarsanız kendisinin önde olduğunu söylüyor.

    ancak burada şu kritik, burak elmas tarafından gelen haberler kendilerinin önde olduğunu, eşref hamamcıoğlu'nun ikinci metin öztürk'ün de üçüncü olacağı yönünde.

    metin öztürk tarafından gelen haberler yine kendilerinin önde olduğunu, burak elmas'ın ikinci olduğu yönünde.

    eşref hamamcıoğlu tarafından gelen haberlerde de yine kendileri önde sonrasında burak elmas geliyor şeklinde.

    yani seçimin aralarında geçmesi beklenen üçlü burak elmas'ın ciddi bir oy alacağını düşünüyor ki bir çoğumuzun da beklentisi bu yönde. bu yüzden sanki burak elmas cephesinden gelen sonuçlar daha doğru / gerçekçi gibi geliyor bana.

    ibrahim özdemir'in pr yapmak haricinde neden seçimlere katıldığına dair sorular sorulmaya halen devam ediyor kendisi adaylığını açıkladığından beridir. ki genel beklenti de aday olmak için topladığı imzadan +/- 10 oy civarı maksimum alabileceği yönünde maalesef. ki kendi cephesine sorsak onlar da "biz öndeyiz x ikinci" gibi bir tavır takınacaklardır. o taraftan gelen maalesef çok bir bilgi yok, varsa bilen söylerse editleyebilirim entry'yi kaynağını belirterek.

    gelelim son cepheye, abdurrahim albayrak. pardon yiğit şardan.
    yani liste abdurrahim beyin olduğu, mustafa cengiz'in yaptığı son basın toplantısı sonrası kendisi aday olarak giremediği için listenin başına bir "başkan" bularak seçimlere girildiği artık biliniyor, kendisi twitter spaces'de yaptığı açıklamada da bunu açık etmişti, artık biliniyor.
    13 haziran 2021 açık oturumuna neden katılmadıklarını bilemiyorum. ancak şöyle bir bilgi mevcut:
    dün akşam kazan dairesi yayınında da söylediler, duyulanlar da aynı tabanda. abdurrahim albayrak "bizim tanıtıma ihtiyacımız yok zaten büyük farkla kazanıyoruz" gibi bir bakış açısındaymış. ancak referans aldığımız üstteki üç aday tarafından gelen bilgi de bu üçlüden az, ibrahim beyden biraz fazla oy alacakları yönünde. yani beklentilerinde ciddi problem yaşayabilirler. burada abdurrahim albayrak'ın güvencesinin son dönemdeki üyeler olduğunu düşünüyorum ancak maalesef özellikle yiğit beyin bu süreçteki tavrı / mustafa cengiz yönetiminin hataları ve seçimin ertelenmek yerine kendileri için iptal edilip yeniden seçim sürecine girilmesi bazı şeyleri değiştirecek gibi.

    şimdi, gelelim bu bağlamda beklentiye.

    burak elmas
    eşref hamamcıoğlu
    metin öztürk
    yiğit şardan
    ibrahim özdemir

    şeklinde bir seçim sonucu bekliyorum. ancak burak elmas / eşref hamamcıoğlu / metin öztürk arasındaki fark da son derece az olacak. öyle ki belki 1 oy bile büyük fark yaratacak seçim sonucunda.

    tabi bir de şurası var işin, bu konuştuğumuz yer galatasaray genel kurulu. (u: kongre değil, bizde kongre olmaz bizde genel kurul vardır onu da doğru kullanalım lütfen) dursun aydın özbek dönemindeki baskın seçimde yaptığı bir hatalı açıklama (tüydüler açıklaması / bilmiyorsanız ufak bir arama ile bulunabilir) koca bir blok oyun mustafa cengiz lehine kaymasını sağlamış ve kendisine başkanlığı getirmişti. özellikle 14 haziran 2021 pazartesi gününden seçim günü olan 19 haziran 2021 cumartesiye kadar tüm adayların vereceği her cevapta, açıklamada çok dikkatli olması lazım çünkü çok bıçak sırtı bir fark var adaylar arasında, bir anda tüm dengesi değişebilir seçim sürecinin.

    bir de, ben artık istikrar olması gerektiğini düşünüyorum. sayın metin öztürk 1 yıl sonra tekrardan seçime gideceklerini açıkladı ancak diyelim ki seçilmedin, ne olacak? "güvenoyu almak için" diyor kendisi ancak güvenoyu genel kuruldaki ibra oylaması ile alınabilir. bu dönemde "genel kurul bizi istemediğini net olarak belirtirse ilk fırsatta yönetimi devretmek için seçime gideriz" tarzı bir açıklama daha sağlıklı olabilirdi. belki bu açıklaması da oy sıralamasının bu düzene gelmesine yardımcı olmuş olabilir, bilmiyorum.

    bu son bir haftada bile bu iş daha çok su kaldırır. umarım seçimden sonra saçma sapan işlere (dava vs. - yiğit şardan cephesinin yapabileceği bir hamle olduğunu düşünüyorum, bunun için nedenlerim de var ancak şimdilik açıklamayayım) girilmeden seçilen yönetime destek verilerek yeniden olması gerektiği gibi birliği / beraberliği sağlayabiliriz.
  • 54
    gençlik, dinamizm, tecrübe, liyakatli ekip, iyi sponsorluk anlaşmaları, vizyon, futbol bilgisi, projeler, vaatler ve birçok şey = burak elmas

    galatasaray'ın bu darboğazdan çıkışı kendisidir. galatasaray genel kurulu üyeleri olası bir yanlış yaparsa burak elmas'ı seçmeyip az olan saygımın da sıfırlanmasına neden olacaklar. umarım böyle bir gaflete düşmezler.
  • 55
    2008 mart ayında yapılan seçimlerden bu yana taraftarın istemediği bir isim başkan seçilmedi. 2015 başkanlık seçimini es geçiyorum. tüm taraftarlar şampiyonluk derdindeydi, seçimde taraf tutulacak biri yoktu. bu seçimin ise taraftarla üyelerin inatlaşma seçimi olarak görüyorum. üyelerin twitlerinden anladığım kadarıyla nasıl 2018'de dursun özbek'e karşı mustafa cengiz tüm tepki oylarını topladıysa bu seçimde de eşref hamamcıoğlu tüm tepki oylarını etrafında toplayacak.

    peki taraftara rağmen başkan olan oldu mu? oldu ama başarılı oldu mu asla olamadı. galatasaray'ın başarı reçetesi belli yönetim futbolcu taraftar şampiyonsun galatasaray. eşref beyin 3 yıllık süreç boyunca bunu sağlayabileceğini sanmıyorum. ayrıca galatasaray'ın 2015'ten beri sahip olamadığı iç huzuru bırakın sağlamayı muhtemelen daha da sert ve çetin bir durum oluşacak. kendisi zamanında divan başkanlığından çok adeta muhalif lideri olarak görev yaptığı için kendisine direkt cephe alacak bir yapı da zaten olacak.
  • 58
    galatasaray seçim tarihine bakacak olursak en büyük çekişmeye sahne olacak genel kurul toplantısı. eşref bey in ve yiğit bey in listesinde ve tarafında çok yakın arkadaşlarım ve dostlarım var. ancak benim tek adayım burak elmas. sebebi ise vermiş olduğu vaatler. bu vaatleri gerçekleştirirse efsane başkan olur ama gerçekleştiremez ise bu taraftar kendisine tenekeyi bağlar. kulübün bana göre gelmiş geçmiş en büyük başkanı ünal aysal ı bile gönderdi bu camia.

    burak elmas her ne kadar favorim olsa da, seçimi kazanmasını çok istesem de, ne kendisi ne de diğer adaylar hayal ettiğim galatasaray başkan adayı değil. galatasarayın başına geçecek adamın sokakta sallanan galatasaray bayrağına bile sahip çıkması gerekmektedir.

    #2766651 numaralı entry de yazılmış olan cümlelerin kaçını geliştirebilir, kaçını değiştirebilir bilemem. ama benim gördüğüm hiçbir başkan adayı ekonomik kaygısı olmayan, siyasi otoriteye boyun eğmeyecek kişiler değil. hatta ve hatta cebinden çıkarıp kulübe 10 lira bağışlayacak bir aday da yok.

    mesela şirket anlamında en ciddi rakibimiz fenerbahçede, geçmişte kulüp borçlanmasın diye, nihat özdemirin cebinden futbolcu satın aldığı bilinir. kulüpte kongre olduğunda, basketbolun mali yükünü ülkere, voleybolun mali yükünü bekoya, stadın inşaatını (1999 yılında) " sende bir tuğla koy" projesiyle iş adamlarına bölüştürdüğüne de şahit olduk. bizde genelde kulüptekiler toplandığında sünger tepside pilav yiyor. nedense fenerbahçede zenginler, zengin oldukları için kulübe başkan oluyor. galatasarayda başkan adayları ise zengin olmak için kulübe başkan olmak istiyor gibi geliyor bana. buradan çıkarılacak sonuç sağlanan, sunulan ve yaratılan imkanları ele alırsak fenerbahçe galatasaraydan şirket anlamında kat kat daha iyi yönetiliyor. örnek; fenerium, fbtv, sponsorlar, taraftar dernekleri vs. fenerbahçede kulübün başına ali koç u değil, iphone un şarj aletinide koysan şirket düzeni değişmez.

    mesela beyoğlu merkezli bir kulüp olmamıza rağmen sportif faaliyetleri beyoğlunda gerçekleştirecek bir tesisimiz yok. mesela zamanında kasımpaşanın şimdiki stadyumunun arazisini satın alarak oraya basketbol salonunu en azından yapabilir ve maçları orada oynayabilirdik. iş işten geçti artık ! başkan adaylarının hiçbiri bunu düşünememiş. bu ve bunun gibi fikirler benim gibi galatasaray için sineğin yağını çıkaran, aç kalırsa ekmeğe sürüp yiyen delilerden çıkar. ne yazıkki karargahtan çok uzaklara itildik ve artık bir kağıthane temsilcisiyiz. geçmişteki yönetimlerimiz sağ olsun.

    sayın başkan adayları şunu unutmayın. türkiyenin en kötü, en plansız, en amatör yönetilen kulübüne başkan olacaksınız . hiçbirinizin 1-5 ya da 10 senelik planlarla geldiğini düşünmüyorum. uzun vadeli sponsorluklar, sosyal nitelikli kalıcı projeler ya da galatasarayı son 10 yılda aldığı başarılardan daha fazla başarıya ulaştıracağınızada inanmıyorum. özellikle aklı başında hiçbir yabancı firmanın, dünyanın neredeyse ekonomik dalgalanmanın en üst seviyede olduğu bir ülkenin takımına yüklü miktarlarda sponsor olacağınıda kesinlikle düşünmüyorum. o yüzden bu sponsorlukları fazla dillendirmeyin ilerde "hani sponsorluklar" diye hesap sorarlar adama.

    türkiye futbol ligine baktığınızda 20 takım içerisinde sözünü kabul ettiremeyecek tek camia haline geldi galatasaray. çünkü korkak ve güçsüz insanlar tarafından yönetiliyor son 7(boşluğu siz doldurun) senedir. başta dediğim gibi, "sokakta asılan galatasaray bayrağına bile sahip çıkan bir başkan" hayali kuruyorum.

    artık değişmeliyiz. ben "evladım hayırsız olursa, ben ölünce herşeyim galatasarayın olsun" mantığı ile bakıyorum hayata. vaad ettiğiniz ya da edeceğiniz hiçbir mesele umurumda bile değil. önce galatasarayın haklarını savunun. kendi içinizde kavga etmeyip artık galatasaray için pragmatik düşünmeye başlayın. 100 senedir bu kulübü oy verme hakkı olmayan galatasaraylılar taşıyor. kulüpte yer alan sporcusundan, kürek takımın kullandığı küreğe kadar herşeyin bedelini, galatasaraya karşılıksız bir şekilde bağlı olan galatasaray taraftarı ödüyor.

    gerçekten galatasarayın çıkarları için mücade edecek olan aday kazansın. her şey galatasaray için.
  • 60
    galatasaray’lı sosyal medya hesaplarının burak elmas’ı yere göğe sığdıramadığı açık ara kazanmasını bekledikleri kongre.

    fakat ben kendi adıma burak elmasın bu kadar pohpohlanıp diğer adayların yerin dibine sokulmasına kesinlikle karşıyım.

    burak elmas dışında x aday bir şey söyledimi yer yerinden oynuyor galatasaray’ı bitirecek oluyor. arkadaşlar lütfen seçilecek her kim olursa en iyisini yapmak için gelecek. yapamazsa gidecek. burak elmas gelip banko başarılı olacağını kimse bilemez. belki de en düşük seçimle ihtimali olan ibrahim özdemir seçilip hoca adayı ralf rangnick transferini gerçekleştirirse bambaşka şeyler göreceğiz. pardon, bu yabancı kuralı ile hiçbir şey göremeyiz özür diliyorum.
  • 61
    eşref hamamcıoğlu, burak elmas veya bir başkası... galatasaray’da başkanlık yapıp da şampiyonluk görmeyen birisini görmedim kendimi bildim bileli. duygun yarsuvat bile kısacık dönemine bir lig kupası sığdırdı zira. yeterki işleyişi ilginç hamleler, denemeler yapıp bozmasınlar. galatasaray bu memleketin ruhani lideri, doğal favorisidir hep. televizyonlarda, sanal ortamlarda değişik mevzulara girmeyip herşeyi olağan akışına bırakan kim olursa olsun o başarılı olacaktır.
  • 62
    galatasaray tarihi için önemli bir toplantı olacaktır. bir kaç seferdir ayağımıza rakiplerle fark açma olanağı geliyor ancak gerek yönetim kabiliyetsizliği gerekse merkezden(!) izin verilmemesi nedeniyle bu olayı başaramıyoruz. umarım kim başarılı olacaksa o gelir. şahsi kanaatim seçime en iyi hazırlanan burak elmas. içime siniyor mu derseniz gönül rahatlığıyla evet demem ancak mevcut adaylar içinde parlayan bir tek kendisi var.
  • 65
    hiçbir bilgi ve veriye sahip değilim. yarışın eşref hamamcıoğlu ile yiğit şardan arasında geçeceğini düşünüyorum. son dakikada birleşmeler olmazsa liseci ve fatih terim endeksli oyların bölünmesi sebebiyle farklı tarafta yer alan yiğit şardan’ın kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu tahmin ediyorum. adaylardan kim kazanırsa kazansın kulübümüz için çok parlak bir gelecek göremiyorum. eğer seçim tahmin ettiğim iki aday arasında geçerse gönlüm bir tık daha, kötünün iyisi olarak yiğit şardan’a yakın.
  • 66
    hicbir kongre bende bu kadar heyecan oluşturmamisti. galatasaray'ımızın en zor zamanı denebilecek bir zamanda özellikle ekonomi anlamında bu heyecanı yasatanilen iki adayburak elmas ve metin özturk barındıran bir seçim.

    kalbim burak elmas'tan yana ve inşallah kazanacak bizleri ekonomi, sportif başarı,organizasyonel anlamda zirvelere kosturacaktır.
    (bkz: kırmızı herkes kırmızıyı görsün)
  • 68
    galatasaray'ın yeni başkanını belirleyecek genel kurul.

    heyecanlı geçecek, hop oturup hop kalkacağımız, eurovision gibi sıralamanın sürekli değişeceği bir genel kurul.

    rekabet ve heyecan sevenler için mutlaka takip edilmesi gereken bir yarış.

    ben burak elmas'ı ilk adaylığını açıkladığı aralık ayından beri destekliyorum.

    o nedenle yarın için eski açık kırmızı desene diyorum.

    kalın sağlıcakla.

    edit: sandıkların açılmasını çereziniz ve içeceğiniz ile takip etmeniz tavsiye edilir.
  • 69
    öncelikle mustafa cengiz yönetimi'nin sona ermesiyle galatasaray'ın düşman işgalinden kurtuluşu olarak her yıl kutlanabilecek seçimdir. tabi bunun için cengiz ve polat kalıntılarının yer alıp desteklediği yiğit şardan'ın falan sandığa gömülüp burak elmas'ın başkan olması gerekiyor. gerisinden ben ümitliyim, güzel günlerin geleceğini umuyorum. planları, projeleri, yüksekten uçmayan söylemleriyle burak elmas en iyi aday olarak gözüküyor.

    sarının yanına en güzel kırmızı olur diyip rengimizi de buraya bırakalım.

    not: mustafa cengiz ve yönetimi ihraç edilip yargılanmalıdır.
  • 71
    bir an önce bitmesini dilediğim toplantıdır. çünkü gün geçtikçe daha saçma ve anlamsız bir hal almaya başladı bu süreç. arkadaşlar, herkesin kendisine göre doğrusu olabilir, biri farklı bir sebeple bir adayı desteklerken öbürü daha başka bir sebeple farklı bir adayı destekleyebilir, burada aslolan galatasaray menfaatlerinin üstte tutulması, seçimden el ele, kuvvetle birlikle çıkabilmektir. neler görüyoruz biz gözlerime inanamıyorum, günlerdir hainlik, ihanet, şu olursa bittik, bu olursa battık, askıya alırım galatasaraylılığımı, sen galatasaraylı olamazsın, bu olamaz falan filan. size mi kaldı yahu milletin görüşünü yargılamak, yeter artık ya, hepimiz galatasaraylıyız kardeşim, farklılıklara saygı ali sami yen beyden bu yana bizi biz yapan en önemli unsur değil miydi, hani galatasaray başkaydı, biz övünürdük kulübümüzün demokrasi anlayışıyla, ne oldu bize? yakıştı mı bu süreç bize diye herkesin kendisine samimiyetle sorması gerektiğini düşünüyorum. şimdi yarın sayın hamamcıoğlu veya sayın şardan başkan seçilse kıyamet kopar sosyal medyada. adayların bazılarından da tebrik etmeyen, tavır koyan anlayış görmemiz olası olur(diğerleri için de geçerli bu durum örnek amaçlı yazdım). peki bu yakışır mı bize? hayır, galatasaray değerleri gereği beş adayın kol kola girip birlik görüntüsü vermeleri gerekmektedir.

    bahsettiğim kenetlenme görüntüsü verilmezse ister sayın elmas isterse de sayın şardan kazansın, sonunda başarılı bir yöneticilik götürmeleri zor olur. dolayısıyla bizim derhal silkinip, özümüze dönüp, galatasaraylı kimliğimizi hatırlamamız gerekmektedir. şahsi fikirlerimi ifade edersem de, metin öztürk ve ibrahim özdemir'in söylemleri ve ayrıca yönetim kadrolarını düşünürsem kendilerine sıcak bakmıyorum. diğer adaylar için herhangi bir şey söylemeye gerek duymuyorum, hepsi kazanmaya değerler benim nezdimde. elbet benim de bir tercihim var ama kongre üyesi olmadığım için çok da değerli değildir herhalde bu görüşüm.

    son söz, kazanan galatasaray olsun.
  • 72
    halen başkan adayları arasında kararsız olan kulüp üyelerimizin olduğu seçim.

    değerli kulüp üyesi abilerim, ablalarım, kardeşlerim.
    ben yaklaşık 2 aydır bu seçimle yatıp bu seçimle kalktım, tüm başkan adaylarının tüm toplantılarını (kaçırdıklarımın tekrarlarını) izledim. hepsinin projelerini elimden geldiğinde öğrenmeye çalıştım, ne yapacaklarını ne yapamayacaklarını anlamaya çalıştım. şu son 2 ayımın tamamı bu seçim için uğraşarak geçti.

    sorun şurada: benim bir oy hakkım yok!

    sizin oy hakkınız var ve halen adayların saçma sapan manüplasyonlarına kanıyorsunuz! halen "daha kararımı vermedim ya" tipinde dolanıyorsunuz!
    galatasaray tarihinin belki de en önemli seçimine gidiyoruz, belki tüm galatasaray'ın geleceği bu seçimde vereceğiniz oylar ile belirlenecek, siz halen 5 başkan adayı arasından birisine karar verememişsiniz "birisi gelse kandırsa da ona oy versek" diye bekliyorsunuz.

    galiba bizim sizden beklentimiz çok yüksekmiş ya. çok zor olmasa gerek "fikri hür vicdanı hür" mantığını gerçekten yaşatabilmek!
  • 74
    galatasaray spor kulübü'nün 38. başkanının belirleneceği seçimdir.

    galatasaray lisesi tevfik fikret salonu'nda gerçekleştirilecek ve saat 10.00'da başlayacak olan genel kurulda galatasaray spor kulübü genel kurulu, kulübümüzün yeni başkanını oylarıyla seçecek.

    başkan adaylarımız:

    ibrahim özdemir

    1949 yılında giresun’un görele ilçesinde doğan ibrahim özdemir, lisan eğitimini güzel sanatlar akademisi mimarlık bölümü’nde tamamlamıştır. yüksek mimar olan özdemir, uzun yıllar siyasette aktif rol almıştır. 17, 18 ve 19. dönemlerde istanbul milletvekilliği yapan ibrahim özdemir, ayrıca 17. dönemde imar, ulaştırma ve turizm komisyonu başkanlığı görevini icra etmiştir.

    özdemir ayrıca 47. hükümet dönemi’nde devlet bakanı, 48. hükümet dönemi’nde ise ulaştırma bakanı olarak görev yapmıştır. ülkemizdeki pek çok gayrimenkul projesini üreten ve birçok gayrimenkul projesinde danışmanlık yapan özdemir, 50 bin m2 kapalı alanda ileri teknoloji ve topraksız tarım yapmaktadır. ingilizce bilen ibrahim özdemir evli ve iki çocuk babasıdır.

    metin öztürk

    1961 istanbul doğumlu olan metin öztürk, iş hayatına gazeteci olarak başladı.türkiye'nin en büyük yerli asistans şirketi assist line'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan metin öztürk'ün sahip olduğu şirketlerin bünyesinde farklı alanlarda yayın yapan dergiler, dijital platformlar ve reklam-pazarlama şirketleri bulunmaktadır. hizmet sektörünün yanı sıra assist line aracılığıyla türkiye'de faaliyet gösteren birçok sigorta şirketine asistans hizmet veren metin öztürk, aynı zamanda galatasaray divan kurulu'nun en kıdemli üyelerindendir.

    öztürk'ün, galatasaray adası'nın 30 yıl müdürlüğünü yapmış olan babası süleyman öztürk ile başlayan galatasaray sevdası kulüp içinde farklı görevler üstlenmesine vesile olmuş ve devam eden yıllarda da artarak devam etmiştir. 45 yıldır galatasaray spor kulübü derneği üyesi olan ve 2 dönem galatasaraylı yönetici ve iş insanları derneği başkanlığı görevinde bulunan metin öztürk, galatasaray'da çok az kişinin sahip olduğu onur madalyası'nı kürek sporundaki başarıları ile kazanmış kürek federasyonu eski başkanı çetin öztürk'ün de ağabeyidir.

    evli ve 3 çocuk babası olan metin öztürk'ün her iki kızı da galatasaray binicilik şubesi, oğlu ise galatasaray yelkencilik şubesi lisanslı sporcusudur.

    eşref hamamcıoğlu

    1954 istanbul doğumlu olan eşref hamamcıoğlu, 1975 yılında galatasaray lisesi’nden mezun olduktan sonra 1980 yılında sorbornne üniversitesi işletme bölümünü bitirdi.1981-1992 yılları arasında tekfen holding'e bağlı grup şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerinde bulundu. 1992-2012 yılları arasında sodexo’da kurucu genel müdür ve ceo olarak görev yaptı. edindiği bilgi ve tecrübelerini değerlendirmek üzere up hizmet yönetim çözümleri danışmanlık şirketi’ni ve optimal yiyecek içecek çözüm geliştirme ticaret ve sanayi a.ş.’ni hayata geçirdi. eşref hamamcıoğlu, 1994-1998 yılları arasında galatasaraylılar derneği yönetiminde ve 2001-2002 döneminde galatasaray spor kulübü’nde mali işlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak çalışmış olup, 2018-2021 yıllarında divan kurulu başkanlığı yapmıştır.

    türk fransız ticaret derneği, tüsiad gibi çeşitli dernek üyelikleri mevcuttur. 2008-2010 yıllarında türk fransız ticaret derneği başkanı olarak görev yapmıştır. tüsiad’da yurtdışı iletişim komisyonu üyesi ve türkiye fransa iletişim danışma grubu başkanı başkanı olarak görev yapmıştır. yine tüsiad’da “fransaçalışma grubu” şemsiyesi altında türkiye fransa arasındaki ekonomi ve tanıtıma dayalı faaliyetlerde bulunmaktadır. tüsiad/ınstitute’de bosphore’un kurucu yönetim kurulu üyesidir.

    yabancı dili fransızca ve ingilizce’dir. evli bir çocuk sahibidir.

    burak elmas

    1974’te istanbul doğumlu olan burak elmas, avusturya lisesi’ndeki öğrenimini tamamladıktan sonra university of denver’da finans ve pazarlama eğitimi almıştır. burak elmas, iş hayatına türkiye’nin en büyük bağımsız hızlı tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde başlamıştır. aile şirketlerinde ve uluslararası birçok ortak girişimde yönetici pozisyonunda rol aldıktan sonra ingiltere merkezli uluslararası bir lojistik şirketi kurmuştur. 2008 yılından itibaren godiva ınvestment şirketinde ceo görevini ifa eden ve grup yönetim kuruluna bağlı çalışan burak elmas, aynı zamanda gıda ürünleri imalatında en büyük türk işletmelerinden biri olan yıldız grup'ta da yönetim kurulu üyeliği yapmış, görev süresince önemli stratejik pozisyonlar üstlenmiştir.

    çalışma hayatı boyunca uluslararası birçok ortak girişimde görev aldığı şirketleri en üst pozisyonlarda temsil eden elmas, bu dönem süresince japonya, ingiltere, amerika ve çin halk cumhuriyeti gibi çeşitli ülkelerde görev yapmış ve 2020yılında tüm görevlerinden ayrılmıştır. halen ingiltere ve türkiye’de üç uluslararası şirkette yatırımcı ortak ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. galatasaray spor kulübü’ndeki ilk görevini 1997 yılında, 23 yaşındayken galatasaray paf takımı sorumlusu olarak alan burak elmas, 1998, 2000ve 2002 yıllarında 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. profesyonel futbol takımının yönetiminden sorumluyken, türk futbol tarihinde galatasaray ilk kez uefa ve süper kupa’yı kazanmıştır. burak elmas 2018 yılında da galatasaray sportif aş'de görev almıştır.

    evli ve iki çocuk babası olan burak elmas ingilizce ve almanca bilmektedir.

    mehmet yiğit şardan

    1963 yılı istanbul doğumlu olan mehmet yiğit şardan, ortaokulu galatasaray lisesi’nde, liseyi robert koleji’nde okumuştur. istanbul teknik üniversitesi işletme mühendisliği'ni bitirmiştir. reklam, iletişim ve tv içeriği alanlarında uzun yıllardır faaliyet gösteren güzel sanatlar holding'in yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. 1992 yılında reklam kariyerine bir süre ara vererek türkiye’nin en büyük televizyonlarından atv'nin kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

    2009-2011 yılları arasında reklamcılar derneği başkanı olan şardan 2013 yılında fikri ve sınai mülkiyete tabi yaratıcı endüstrileri bir araya getirmek, geliştirmek gayesiyle yekon yaratıcı endüstriler konseyi derneği’nin kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

    kendisi de milli bir sporcu olan yiğit şardan, galatasaray spor kulübü’nde başkan yardımcılığı, basketbol federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. türkiye formula 1 komitesi kurucu üyesidir.

    https://www.galatasaray.org/...kanini-seciyor/48863
  • 75
    galatasaray'ın 38. başkanını belirleyecek genel kurul toplantısı.

    seçimde fatih terim hakkında boş boş konuşup başka hocalarla görüşen adaylardan birisi seçilirse, o kişinin başkanlığı sona erene kadar herhangi bir maça gitmeyeceğim veya herhangi bir ürün almayacağım. isterse başarılı olsun fark etmeyecek. sadece maçları televizyondan seyrederek destek olacağım. fatih hoca zaten bu sezon da şampiyon olmazsa büyük ihtimalle bırakır. kulüpten sözleşme kovalayacak biri değil. böyle kötü bir ayrılığı hak etmiyor asla. terimspor, biat gibi lafları da asla kabul etmiyorum.

    bu seçimde kendi çıkarı için oy kullanacak o kadar çok üye var ki duyunca öfkeleniyorsun. "üye sayısı artmasında kendi keyfimize bakalım küçük olsun bizim olsun" kafasında ciddi bir kesim var. milyonlarca taraftarı olan koskoca camiada kulübün kaderini sadece 4 bin oy belirliyor. koskoca camiada donanımlı, kültürlü insan sayısı 4 bin mi yani? avrupa'nın büyük takımlarının çoğunda 150-200 bin üye var. bu kadar çok üyemiz olsun falan da demiyorum. 500 kişiyle ibra sonucu belirleniyor böyle rezalet planlama olabilir mi? kulübe ceza aldıran ünal aysal ile dursun özbek mali ibra edilirken mustafa cengiz edilmedi. bu adaletli mi?

    liseli üyeler kulübe üyelik bedeli için 500 lira öderken, liseli olmayan 20 bin ödüyor. böyle saçma kural mı olur? veya lisede en az 2 yıl okumuş olma şartı nedir? direkt mezun olma şartı daha iyi. utanmasalar lisenin bahçesinde 5 dakika saygı duruşu şartı koyacaklar. asıl biat budur, bu şartlardır, bu düzendir.

    bu yazdıklarıma çoğunluk katılmayabilir ama benim görüşüm böyle. galatasaray için hayırlısı olsun.

    ekleme: burak elmas'ın kazanacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın