seçim sonucu
  • 4
    üyesi olduğu kulübün tüzüğünün en önemli 10 maddesinden birini "henüz" öğrenmemiş üyelerimiz tarafından "gelenek" sanıldığı için 19unda gerçekleşeceği sanilan seçimli genel kurulumuz.

    tüzük maddemiz diyor ki aidatını yatıran üye sayısının yarısından bir fazlası ilk hafta gelsin oy atsın başımla beraber, başkanı seçin. ama nereden bulacağız da organize edip getireceğiz yaklaşık 4250 kişiyi, dolayısıyla seçim otomatikman ikinci haftaya kalıyor. ikinci haftada ise yeter sayı aramak yok, 100 kişi gelirse 100 kişi ile seçiyoruz bitiyor. durum bundan ibaret.
  • 6
    göründüğü kadarıyla çok fazla adayın yarışacağı yarışacağı seçim olacaktır.

    neredeyse her gün yeni bir başkan adayı çıkıyor.
    aklıma nasreddin hocanın "ışığı gören geliyor" fıkrası geliyor.

    şu an söylentilerle birlikte sanırım 7 adaylı bir seçim olacak gibi. her biri yakın oranlarda oyna alsalar, birisi 400-500 oyla başkan olabilir. bu durum da galatasaray'ı daha büyük bir çıkmaza sürükleyebilir.

    adayların birleşme yoluna gitmeleri veya bazılarının çekilmeleri daha iyi olacak bence.
  • 7
    yiğit şardan’ın ağır bir yenilgi alacağını düşündüğüm seçim. fazla endişe ediliyor ancak kazanması gerçekten zor. özellikle son dönemde kulübe üye yapılan kesimden ciddi oy potansiyeli olduğu düşünülüyor ancak bu kişilerin çoğunlukla mustafa cengiz’e bağlı olduğunu düşünmüyorum. aksine fatih terime yakın olabilirler. fatih terim ve mustafa cengiz arasında kılıçlar henüz çekildi. daha 7 ay öncesinde hoca “herşey yolunda” tweeti attı. yiğit şardan’ın potansiyeli bence çok yüksek değil oy olarak. belki yanılıyorumdur ama tahminim bu yönde. net bir burak elmas zaferi bekliyorum.
  • 9
    6 başkan adayının yarışacağı genel kurul toplantısıdır. bu 6 adaydan 5'i fatih terim ile çalışacaklarını söylerken, yiğit şardan'ın fatih terim'le çalışmayacağı aşikar. genel kurulda fatih terim'i istemeyen hatırı sayılır miktarda üye olduğunu düşünürsek bu adayın oyları bölünmeyecektir. halbuki fatih terimi isteyenler çeşitli nedenlerle geri kalan 5 adaya oylarını böleceklerdir.

    her ne kadar benim de kazanmasını istediğim burak elmas en kuvvetli aday gibi görünse de yiğit şardan kazanabilir.

    ben aslında şampiyonluğun kaçmasının asıl nedeninin fatih terim olduğunu düşünsem de, hatta bir ara bırakmasını istemiş olsam da sezonu erken açacak olmamız ve bu aşamada hoca değiştirmenin yanlış olacağını düşündüğüm için, ayrıca amatör branşlara da önem vereceğini bildiğimden, burak elmas'ın en doğru seçim olacağı görüşündeyim.
  • 13
    sonucunda galatasaray'ın kazanacağı seçimli genel kurul toplantısıdır. öncelikle adaylardan saygı duymakla birlikte girerlerse 100 oy ve civarında alacağını tahmin ettiğim ibrahim özdemir ve ışın çelebi'nin şansını görmüyorum açıkçası. onun haricindeki dört adaydan şansı en yüksek isim, şu anda burak elmas. ama şurası çok önemli, seçim günü. seçim gününe, o liseye kim güçlü girerse yiğit şardan'a oy vermeyecek üyelerin gerek isteyerek gerekse de istemeyerek en güçlü adaya oy vereceklerini ve kazanan adayın en az 500 oy farkla kazanmasını bekliyorum.

    galatasaray seçimlerinde bir günde dahi çok şeyler değişir. o yüzden şimdiden birisini başkan ilan etmek gibi bir hata yapılmamalı. seçimler sosyal medyada da yapılmıyor ayrıca. genel kurulun havası, o günkü atmosfer çok önemli, bu sebeple eşref bey, burak bey ve metin bey'den hangisi kazanırsa kazansın kazananın galatasaray olacağını düşünüyorum. gönül isterdi ki, tarihin en güçlü yönetimlerinden bir yönetim yapılsın, bu üç aday da bir formülle birleşerek girsin seçime ama olmayınca olmuyor yapacak bir şey yok. umarım seçim sonucunda kim kazanırsa kazansın sonunda tüm camianın desteğiyle güçlü bir yönetimimiz olmuş olur. çünkü aslolan galatasaray ve kaybedecek bir günümüz dahi yok bizim.
  • 14
    bir kez daha ertelenip ertelenmeyeceği, çok büyük ihtimalle bugün belli olacak toplantı.

    cumhurbaşkanı erdoğan; kabine toplantısının ardından, 1 haziran 2021 sonrası normalleşme sürecini açıklayacak ve covid-19 nedeniyle yapılamayan kongre, toplantı gibi organizasyonların akıbeti belli olacak. bu açıklamanın saat 20:00 gibi olması bekleniyor.

    umarım iyi bir karar çıkar ve seçim bir an önce olur.
  • 15
    hükümet kanadından gelen açıklama olumlu olsa dahi yapılabilmesi yine bir adamın ağzına bakacak toplantı. seçimi ertelemekten vazgeçtiği haberleri geliyor ancak yine canı isterse iptal edebilir. benim aklımdan geçen ise bu toplantının bu tarih de yapılamayacağı. çünkü istedikleri yönetimin kazanamayacağı havası oluşmaya başladı. istedikleri kadar etraftan oy toplasınlar ekibinde yer alanlar, destek verdikleri adamların tamamı 109.2 ve ekibi olarak görülecek.

    umarım tarihinde yapılır ancak iptal edildiği gibisinden en azından haber olarak bunu göreceğiz. mayıs da yapılması istenilen seçim ile şu anki yapılmak istenilen seçim arasında herhangi bir fark yok. isterlerse yine iptal edilir.

    edit : hükümetin 31 mayıs 2021 de yaptığı açıklama ile önünde hiçbir engel kalmamış toplantıdır.
  • 16
    adaylardan yiğit şardan ve ışın çelebi adnan polat'ın yönetiminde yer almış isimlerdir. hani şu idari yönden ibra edilmeyen yönetim. yani genel kurul üyelerine sesleniyorum; yeniymiş gibi ortaya çıkıp aslında eskinin başarısızlık parçalarından biri olanlar için gereğini yapacak şekilde kullanın oyunuzu.

    bu adaylar içinde burak elmas tek çıkış yolu olarak görünmektedir.
  • 17
    zaman bu dünyada en değerli kavramlardan olmasına rağmen galatasaray'ı değil de kendi çıkarlarını düşünen küçük kafalı insanlar yüzünden camia olarak her şeye geç kaldığımız bir seçim günü olacaktır. seçim gerçekleşirse yeni yönetim haziran ayının sonunda anca düzenini oturtmaya başlayacaktır. açık söyleyelim
    bu 2021/2022 sezonunda da şampiyon olmamız şimdiden çok zor diyebiliriz.
  • 23
    bildiklerimizi biraz toparlayalım.

    pandemi sürecindeki kısıtlamaların kısmen kaldırıldığı ve spor kulüplerinin genel kurulları / seçimleri önündeki problem kalktığı için bu tarihte kesinlikle (tabi yine pandemi dolayısı ile kısıtlama vb. olmazsa - ki zannetmiyorum ekonomiye para lazım para için de turist bu yüzden yaz sonuna kadar açık kalacak en azından bu şekilde) yapılacak olan seçimdir.

    normalde 3 adaydı ve normalde olması gereken bu seçimin 5 - 12 haziran 2021 tarihlerine ertelenip 12 haziran 2021'de bu seçimin yapılması gerekiyordu. ancak yönetim iptal edip yeni tarih belirlediği için 12 - 19 oldu.

    bu sayede de 3 yeni aday daha çıkabildi camia içerisinden. ilk dönemde burak elmas - metin öztürk ve eşref hamamcıoğlu ile girilecek seçimde şu anda ışın çelebi - ibrahim öztürk ve yiğit şardan da dahil oldular. böylelikle 6 adayın olduğu bir seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. aslında yanlış, olması gereken sadece ertelemeydi ve ertelenen tarihte eğer ki kısıtlamalar kalkmazsa yeniden ertelenmesiydi. ancak o konudaki tasarrufun neden olduğunu hepimizin bildiğini düşünüyorum.

    üyelerle konuştuğumda, özellikle clubhouse'da dinlediğimde, twitter'dan gözlemlediğimde beklediğim şey ilk 3 aday ile girilseydi seçime burak elmas'ın başkanlığıydı, sonrasında metin öztürk gelir en düşük oy eşref beyde olurdu. yani bendeki intiba bu yöndeydi. sonraki 3 aday ile birlikte bu iş baya karıştı, çetrefilleşti adeta.

    özellikle yiğit şardan'ın ekibi karıştırdı bu işi. çünkü yönetimin içindeki insanlar + son anda önce listeyi oluşturup sonra başkan adayını bulan kişiler (evet bu şekilde gelişmiş sayın şardan'ın olayı, hatta listesindeki üyelerimizden birisi clubhouse'da ben 1 hafta önce arandım listeye yazılmak için diye açıkladı düşünün birbirlerini tanımıyorlar) belirli bir oy potansiyelleri olduğu için böyle bir hamle yaptılar bana kalırsa.

    ki sayın yiğit şardan'ın yönetiminin en büyük sıkıntısı kulübü satmak yönünde yaptıkları açıklamalar. yine aynı üye aynı clubhouse konuşmasında "yani böyle bir teklif varsa değerlendirilebilir" gibisinden konuştu.

    hepsi bir yana, kulüp üyelerinin bir kısmı bu yönetim hakkında 109. maddeyi uygulamak istiyorlar. bilmeyenler için onu da ekleyeyim:

    --- alıntı ---

    üyelikten çıkarma yaptırımı gerektiren eylemler
    madde 109:
    109.1) genel kurul ile diğer organ ve kurulların toplantılarını engellemek.
    109.2) seçimlerin düzenli ve sağlıklı bir biçimde ve dürüstlük ilkesine uygun yapılmasını engelleyici söylem veya eylem veya davranışlarda bulunmak.
    109.3) kulüp başkanı yöneticileri ile üyelerine karşı hakaret fiili eylemde bulunmak.
    109.4) kulübün malvarlığına kasten zarar verici eylem veya davranışlarda bulunmak.

    --- alıntı ---

    kaynak: https://www.galatasaray.org/sl/tuzuk-ana-sayfa/27 - üçüncü kısım - organlar ve seçimleri

    ayrıca bir de üyeliklerin kabulü konusu var. normalde kulübe üyelik alındığında bu üyeliğin genel kurul tarafından onaylanması gerekiyor. bu onaylamalar da mali genel kurulda yapılıyor. yani sadece sicil kurulunun onay vermesi değil, üyelerin de yeni üyeyi onaylaması gerekiyor. ancak mali genel kurullar da yapılmadığı için üyeliklerin durumu ve oy kullanma - kullanmama durumları değerlendirilmeli.

    onunla ilgili tüzük maddesini de buraya ekleyeyim:

    --- alıntı ---

    üyeliğe kabul işlemi
    madde 11:
    11.1) yönetim kurulunca başvuruda bulunan kişilerin fotoğrafları yapıştırılmış basılı başvuru beyannamesi başvuru süresinin sonunu takip eden ilk iş günü kulüp merkezinde belirli bir yerde ve sosyal tesislerde 7 (yedi) gün süre ile asılı bırakılır.
    11.2) üyeler askı süresi içinde adaylar hakkında itirazları varsa bunları yazılı olarak yönetim kuruluna bildirirler.
    11.3) üyelik başvuruları askı süresinin bitimini izleyen ilk işgünü yönetim kurulunca, varsa itirazlar ile birlikte, eksiksiz olarak sicil kuruluna verilir.
    11.4) sicil kurulu üyelerini görevlendirmek suretiyle her adayın üyelik başvurusu hakkında, 10. maddedeki hususları göz önünde tutarak, gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yapar.
    görevlendirilen sicil kurulu üyeleri, bu değerlendirmeler sonunda kulüp tüzük'üne uygun olarak belirlenen üye adayları ile gerektiğinde ayrı ayrı ve birebir görüşür ve bu görüşmeler kayıt altına alınır.
    11.5) sicil kurulu başvurular içinde önerdiklerini ve önermediklerini gerekçeleri ile birlikte yönetim kuruluna en geç eylül ayının son iş gününe kadar sunar.
    11.6) yönetim kurulu üye adaylarından onayladıklarını sunum tarihini takip eden 10 (on) gün içerisinde sicil kuruluna bildirir.
    sicil kurulu derhal, yönetim kurulu kararı ile adaylıkları kesinleşenlere işlemlerini gerçekleştirmek için gönderme tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde giriş ve yıllık ödentilerini yatırmaları hususunu iadeli taahhütlü mektup ile bildirir.
    bu ödentilerin süresi içinde ve tam olarak ödenmesini takiben, yıl sonuna kadar alınacak yönetim kurulu kararı ile üyelikten doğan hak ve yükümlülükler kazanılmış olup üyelik sicil kurulu tarafından sicil defterine işlenir.
    sicil defterine işlenen üyeler, ilk yapılacak genel kurulun denetimine sunulur.
    üyelik başvuruları yapıldığı yıl için geçerlidir.

    --- alıntı ---

    kaynak: https://www.galatasaray.org/sl/tuzuk-ana-sayfa/27 - ikinci kısım - üyelik

    burada 11.6'da belirtildiği üzere genel kurulun denetimine sunulmak zorunda ve bu geçtiğimiz 2 yıldır yapılan üyelikler sunulmadı. çünkü genel kurul toplantısı yapılamadı. dernekler kanunu'na göre bu süre zarfında üye olan kişiler şu anda resmi olarak üye değil, oy kullanamazlar mesela. iş bu şekilde olup davaya gidilirse eğer çok daha karışacaktır gelecek dönemde.

    yani her halükarda ben seçilen başkanın / yönetimin rahatlıkla görev yapabileceği bir dönem düşünmüyorum. çünkü her halükarda 6 aday olduğu için alınacak oy oranları da birbirine yakın olacak, bu yüzden mahkeme süreçleri ile zaten uğraşacağız gibi görünüyor.

    en büyük problem ise sayın mustafa cengiz'in seçimden sonra sportif a.ş.'den istifası konusunda yaşanacak bana kalırsa. bilmeyenler olabilir, açıklayayım. yeni bir yönetim seçildiğinde bu yönetim dernek tarafından sportif a.ş.'yi yönetmesi için seçiliyor. sportif a.ş.'nin hali hazırda bir yönetimi olduğu için yeni yönetim göreve başlamadan hali hazırdaki yöneticilerin istifa etmesi ve yeni yöneticilerin yerine gelmesi gerekiyor. dün bu konu konuşulurken yine üyelerin çoğunlukta olduğu bir ortamda sayın mustafa cengiz'den istifa etmemeyi bekledikleri görüldü. işte zorlanabilir vs. konuşulurken üyelerimizden birisi "ikna edilecek bir durumda değil, ikna edilemez" dedi. bir çoğunun da düşüncesi o yöndeydi.

    ve böyle bir durumda yapılacak bir şey de yokmuş, onu öğrendik dün. ikna edilip kendisi görevi bırakmazsa eğer genel kurul'un dahil hiç bir kurumun yapabileceği hiç bir şey yokmuş. orada da farklı bir süreç bekleyebilir bizi gibi görünüyor.

    yani sürecin her yanı sorunlu gibi görünüyor. sadece "seçim geldi kurtuluyoruz" düşüncesi ne kadar kolay, açıkçası bilmiyorum.

    inşallah galatasaray için hayırlısını gördüğümüz, galatasaray'ın kazandığı bir seçim olur.
  • 24
    galatasaray için en hayırlı sonuçların çıkacağına inandığım seçim toplantısı.
    oy hakkım olsaydıda keşke burak elmasa oyumu verseydim.
    çünkü vizyonu ve misyonunu güzel hazırlamış ardından kanıtlamış aday projeleri ve imparator ile çalışmaktan keyif alacakmış gibi görüntü vermeside içimi rahatlatıyor. uzun süredir başkan adaylığına hazırlanması yapılan eksik ve yanlışları görmesini sağlamıştır kanaatindeyim. transferde ise bütçe konusunda elini rahatlaması yanlış oyuncu seçiminin önünü kesecektir.
    galatasarayımıza en hayırlısı olması dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın