• 3
    futbol takımımız da etkilenmiş gözüküyor.

    -----alıntı-----

    gençlerbirliği ile 1-1 biten maç sonrası stattan ayrılan sarı kırmızılılar istanbul'a dönüş için ankara esenboğa havalimanı'na doğru hareket ettiği esnada kızılay'da patlama meydana geldi.

    patlama haberiyle büyük panik yaşayan galatasaraylı futbolcuların yakınları, endişe içinde telefonlara sarılarak onlardan haber almaya çalıştılar.

    uçağa cip salonundan giden galatasaray kafilesi bu esnada telefonla ailelerine bilgi verdi.

    peş peşe gelen telefonlar ve medyaya yansıyan haberler nedeniyle sarı kırmızılı futbolcuların büyük endişe yaşadığı gözlendi."

    -----alıntı-----

    kaynak: www.hurriyet.com.tr/galatasarayda-patlama-panigi-40068011
  • 8
    25 yıldır otobüse bindiğim yerde gerçekleşen, tamamen tesadüf eseri olay yerinde bulunmayarak hayatta atlattığım patlama.
    babam milas'tan arıyor "oğlum hayatta mısın?" diye.
    başka bir şey söylemek istemiyorum çünkü bıktım.
    boşlukta hissediyorum kendimi.
    çok yoruldum çok üzgünüm çok öfkeliyim.
    artık nasıl biteceği de önemli değil; kimse ölmesin artık yeter.
    lütfen.
    yeter.
    yeter.
  • 9
    olacak iş değil ya hemen hemen her ankarali' nin günde 1 defa geçtiği yerde ki daha bir kaç ay önce 2 sokak ötesinde bomba patlamış insanlar ölmusken yine bomba patlayabiliyor. allahım nasıl bir ülke olduk ? esimizin dostumuzun hayatı bilmem kim çocuklarının bombayı saat kacta patlatacagina kalmış durumda... yapanların, sebep olanların, seyirci kalanların allah belasını versin.
  • 10
    13 mart 2016 gençlerbirliği galatasaray maçı için özellikle ankara dışından gelen kafilelerin etkilenmediği teyit edilmiş olan patlama. en az 27 kişinin ölümüne, ilk açıklamalara göre 75 kişinin de çeşitli şekillerde yaralanmasına sebep olmuştur. otobüs durağına yaklaşan bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sebebiyle meydana gelmiştir. üzerinden geçen yaklaşık 3 saatlik sürede, olay yeri bütünlüğünün bozulmaması için, hayatını kaybetmiş insanlara ait cesetlerin kaldırılmadığı gerekçesiyle rtük tarafından hakkında yayın yasağı getirilmiştir. olay yerinden canlı yayın, görüntü, patlama anına dair görüntü ve hayatını kaybetmiş insan cesetlerinin yayınlandığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla sosyal ağlara erişimde yavaşlama ve engellemeler de yaşanmaktadır. yakınlarından haber alamayıp çaresizlikle arayışına devam eden vatandaşların alo 184 hattından bilgi alabileceği yönünde resmi duyurular var.

    allah ölenlere rahmet, yaralılara şifa, geride kalanlara ve bu millete sabır versin. artık bir ortadoğu ülkesi gibi sıradanlaşmış durumda bu tarz olaylar, inanması bile güç iken yaşamak zorunda kalıyor insanlar...
  • 12
    cumhuriyet gazetesine 5-10-11 mayıs 2016'da bombalı saldırı duzenlendiginde saldırının turban giydirilmis domuz karikaturune tepki nedeni ile oldugu iddia edildi, 6 gun sonra 17 mayıs'ta danıstay'a yapılan saldırının nedeni ise danıstayın vermis oldugu turban kararına tepki oldugu soylenildi. daha sonra bu eylemlerin ergenekon dosyasının icinde cebir ve siddet iceren eylemler bulunsun diye danısıklı olarak yaptırıldıgı ortaya cıktı, tıpkı rahip santaro, hrant dink ve zirve yayın evi olayları gibi.

    demek istedigim baskent ankara'nın gobeginde 5 ay icinde 3 buyuk saldırının olması , istihbarat'ın ve mit'in zaafı olarak kesinlikle nitelendirilemez, mutlaka baska bir planın parcasıdır bu durum.

    bilenler bilir , bilmiyor olabilenler google'dan "our guys have done it" yazıp okuyarak emperyalist guclerin ulkemin gundeminde yıllardır nasıl rol oynadıklarına bakabilirler.
  • 13
    haydi işin içine biraz da spor katayım da moderasyonun da gönlü olsun. 2011 senesinde şike mevzusu patlak verdi. konu fenerbahçe ile trabzonspor arasındaydı. elbette ki ligin önde gelen takımları arasında olduğumuz için konu ile en başta gerektiği kadar(burası çok önemli) ilgilendik ve davanın takipçisi olacağımızı belirttik. bütün yapmamız gereken bu kadardı ancak sonra biz ne yaptık? tabzonspor maçında 2010-2011 sezonun şampiyonu trabzonspor hoşgeldin diye pankart açtık. bizim topçularımızla trabzonspor'un topçularını el ele tribüne çağırdık. işte bu kadarı fazlaydı. aslında bizi o kadar da ilgilendirmeyen bir durumda olayın içine çok fazla girmiş ve aşırı derece taraf olmuştuk. sonucunda ne mi oldu? 2014-2015 sezonun 27. haftasında, sezonun en önemli maçında trabzonspor sanki kulüp tarihinin son maçını oynuyormuş gibi oynadı. maçı kazandılar ve sonucunda şike mevzusuna kanlı bıçaklı oldukları fenerbahçe 7 hafta kala liderliğe yükseldi. seyirci de maç sonunda şampiyon olmuşlar gibi sevindi. bununla da yetinmeyip maçın son dakikalarında futbolcularımıza saldırdılar. gereğinden fazla verdiğimiz desteğin cezasını çekmiştik adeta.

    sene yine 2011'di. arap baharı diye bir şey attılar ortaya. bütün arap ülkelerinin yönetimleri bir bir düşüyordu. bir tek o zamanın esad'ı şimdilerin esed'i koltuğunu korumuştu. güçlü dostları vardı falan filan ama derdimiz bu değil bugün. bu esad -ki kendisi de kansızın allahıdır- ülkesindeki teröristlerle uğraşırken bir anda esed oldu ve o günlerin başbakanı olan muhterem zat tarafından her hafta istifaya davet edildi. evet resmi olarak güney komşumuz suriye'de faliyet gösteren terör örgütlerinden taraftık. bununla da yetinmeyip bu terörist gruplara silah ve mühimmat desteği veriyorduk. şunu kabul ediyorum, bölgedeki önemli bir ülke olarak güney sınırımızdaki hadiseler için önlem alabilir ve durumla da direkt olarak ilgilenebilirdik ancak biz yine bizi o kadar da ilgilendirmeyen bir konunun içerisine çok fazla girdik. bunun akabinde 5 senede orada dengeler hep değişti. silah ve mühimmat desteği yaptığımız sözde muhalif bence terörist gruplar dağıldı. bu grupların içerisinden ışid diye ucubik bir şey çıktı ve tüm dünyaya dert oldu. otorite boşluğundan yararlanan pyd kuzey suriye'de hakimiyetini ilan etti. bunun akabinde çözüm süreci adı altında yıllardır yaptıklarına ses çıkarılmaması neticesinde güçlenen pkk yeniden eyleme geçti. bugün güney anadolu ile kuzey suriye kürtleri ilk defa birleşmeye bu kadar yakın. buna kuzey ırak kürtlerini eklerseniz -neyse ki en azından şimdilik araları kötü ki bir de bunlarla uğraşmıyoruz- baya hayallerindeki kurdistan kurulmuş oluyor. ister büyük ortadoğu projesi de, ister büyük israil'in kurulması de, o sürekli komplo teorisi dediğiniz haritanın oluşması için bütün adımlar atılıyor ve görüyoruz ki ülkemizi 14 senedir yöneten mevcut iktidar uyguladığı dış politikayla bilerek veya bilmeyerek- bence baya bilerek, haince- attığı her adımda o haritaya hizmet etmiş. şimdi "ama ak parti ne pyd'ye ne ışid'e destek verdi, nasıl suçlarsın?" diyecek olanlar olabilir. bakın doğrudur akp ne iddia edildiği gibi ışid'e destek vermiştir ne de pyd ile ortak çaılşmıştır. ancak dış politikada attığınız her adım kelebek etkisi yaratır. akp de yaptığı bütün dış politika hamleleriyle bu grupların ekmeğine yağ sürmüş ve dengelerin bu gruplar lehine değişmesine hizmet etmiştir. bazı işlere çok burnunu sokmuştur ve güney sınırındaki dengeleri alt üst ederek bugün kanın kendi yurtdaşları üzerine sıçramasına sebep olmuştur. bu patlamalar da bu adımların sonuçlarıdır. 14 senedir bu politikaları sürdüren ve bunu da açık açık belirten bu yöneticileri defalarca rekor oyla seçen bu halk da ne yazık ki bütün bu yapılanların ortağıdır. demokrasi demokrasi dediğiniz de bu işte.
  • 16
    ugur mumcu'nun 22 mayıs 1980 tarihli "son saldırı" adlı yazısından ;

    "türkiye’de devletin, demokrasinin, anayasal düzenin sağlıklı işlemesine hiç mi hiç olanak yoktur. bir devlet ki, yurda iki yılda sokulan 2.5 milyar liralık silahın teröristlere nasıl sağlandığını bile araştırmaz, araştıramaz; bu devletin terorizmi önlemesi düşünülemez. önce bu konu aydınlığa kavuşacak: bu silahları yurda kim sokuyor? terorizmi kim ”finanse” ediyor? kim ödüyor bu iki buçuk milyar türk liralık silahın parasını? kim, kimler?..”
  • 17
    taşeron terör örgütlerinin ve onların uzantılarının düzenlediği hain terör saldırısı. ama maalesef bizim seküler kesim bütün suçu ak parti'ye ve devlete yıkma peşinde. sanki devlet kendi kendini bombalamış gibi. o kötüledikleri, nefret ettikleri devlet, pkk'ya tarihinin en büyük kayıplarını yaşatıyor. ama dert terörü kınamak değil, bağcıyı dövmek.
  • 22
    içim kan ağlıyor ama malesef barış yerine savaşı seçen türk halkının yaşayacağı pek çok acıdan biridir.

    çok daha beterleri gelecek. iran olmayı* biz seçtik.

    ağlamayı, sızlanmayı, şikayet etmeyi bırakın.

    bu ülkede gerçekçi olan hayatta kalmaya çalışmak.

    edit: yazdığım yanlış anlaşılmış. daha doğrusu yaşananlara duyduğum öfkeyle ben yeteri kadar açık yazmamışım. sorumlunun çok açık olduğunu düşünerek fazlaca ayrıntıya girmedim mevzuyu sözlük formatı dolayısıyla siyaseten derinleştirmemek için. (bkz: #1922606) (bkz: #1922618)
  • 23
    terör örgütü ve kendileriyle ilintili orospu çocuklarına oy verilen devlet ve hükumetin öncesinde mani olması gereken saldırı(ydı). aynen bundan öncekiler gibi... ama olsun tabi, mutlaka birileri yapmıştır, birileri suçludur...

    http://www.sabah.com.tr/...-antenler-duymayacak

    sene 2013, açılım vardı tabi o ara canım cicim ayları... pkk'yı tekrardan palazlandıran da, şimdi pisliğini örtmek için göt korkusuyla çabalayan ama onu da tam anlamıyla beceremeyen, beceremezken güvenlik ihmalleri sebebiyle dolaylı olarak kendi vatandaşlarının ölümüne sebep olan ak parti hükumetidir.

    yok yok kader ama bu kader, fıtratta varmış, başa gelen çekilir :( açılım sürecini denedik olmadı :) sırtımızdan bıçaklandık :(

    deneme dedik değil mi? denemeseydin o zaman amk, dene mi dedik? teröristle pazarlık olmaz, adamlar gizliden palazlanıyor, yapmayın etmeyin dedik, nafile... hadi buyur şimdi suçlu kim?

    suçlu tabi ki de bombayı patlatan şerefsiz, hain, allahsız kitapsız teröristler, gidin onları suçlayın abi, hükumetin ne suçu var :(((

    edit: https://www.youtube.com/watch?v=WgMfeCLr2lo mevzu charlie hebdo olunca böyle bol keseden atıp tutmak kolay tabi :( söyleyin bakalım suçlu kim? siz bu insanları niye takip etmediniz? sizin istihbarat teşkilatınız çalışmıyor mu?
  • 24
    "ankara'nın kalbi neresi?" diye sorsan, "patlamanın oldugu yer" derim. kardesimin kpss dershanesinin ve eve giden otobusumuzun duraginin orası. zaten ankaralilarin hemen hepsi evine oradan gidiyor. sabah ygs olmus sınavdan cikan gencler, veliler, universiteliler, gezmeye cikanlar, alis veris yapanlar hepsi orada. buradan gecmeyen ankarali yoktur ki 1 dk once 1 saat once 1 gun once 1 yil once. ankara'ya gelip de buralarda gezmeyen de yoktur. sampiyonluk kutlamalari bile burada yapilir. sevgililer buralarda bulusur.
    kalbimize yapildi bu saldiri. ben ailemin yaninda degilim, arkadaslarimin yaninda degilim ve patlamayi saatler sonra ogrendim. bizimkilerin, kardesimin, dostlarimin sesini duyana kadar aklim cikti ama cok sükür iyiler demeye bile utaniyor insan. benim degil ama birilerinin kardesi, benim degil ama birilerinin annesi, benim degil ama birilerinin en yakin arkadasi, en sevdigi, kuzeni, komsusu vefat etti bugun.
    hala konusamadigim bir suru kisi var. yarin kötü haberler almaktan korkuyorum.
    ülkenin baskentinde birkac ay icinde 3 tane bombali saldiri oluyorsa, bir seyler degil cok sey yanlistir.
    ülkenin bu günlere gelmesinde emegi olan herkesin allah belasını versin! alın yeni türkiye'nizi ve bize ülkemizi geri verin!!
  • 25
    sözlerim umarım yanlış anlaşılmaz. kasap et derdinde koyun can derdinde gibi bir intiba bırakmam umarım. elbette ölenlere allah'tan rahmet diliyorum. gerçi ateş düştüğü yeri yakar biz ne desek boş. şu an türkiye'de herhalde en az 100 kişi büyük bir acı içerisindedir. sevdiğin bir insanı kaybetmek zaten büyük bir acı iken bir de böyle bir olayda, belki sabah öperek uğurlayıp akşam eve gelmesini beklerken ölüm haberini almak herhalde insanın dünyasını başına yıkar.

    bugün olaydan sonra twitter'da podolski'nin pray for ankara temalı bir tweet'ini gördüm. sonra bu kaçıncı acaba son zamanlarda diye düşündüm. çünkü son bir kaç ayda o kadar çok rastladım ki bu tarz yıldız futbolcuların tweetlerine. pray for ankara yazıyor ama kim bilir ne düşünüyor diyordum. tamam batıda da oluyor ama 5-10 yılda bir oluyor böyle şeyler. hatırlarsınız eskiden haftada bir haberlerde "ırak'ta canlı bomba, 70 ölü" gibi haberler verirlerdi. kanıksamıştık artık, orası ortadoğuydu ne de olsa. şimdi böyle futbolcuların tweetlerini görünce ülkem adına utanıyorum. artık biz de ortadoğuyuz malesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın