resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:26
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 1742
    ilk geldiğinden beri çok beğendiğim oyuncumuz, hatta eleştirileri gördükçe şaşırıyordum daha ne bekliyorlar bir kanat forvet oyuncusundan diye.

    bu sene olduğu gibi geçen senede doğaçlama oynayan galatasarayda çok iyi işler yaptı ve şampiyonlukta %40 payı vardır benim gözümde.

    fakat maç içinde yaptığı yanlış tercihler ve hatalar yüzünden gereksiz eleştirildi.

    pas oyununa gayet elverişli, bireysel yetenekleri inside forward rolünü gayet kaldırabilecek seviyede, üstelik çalışkan ve özverili bir oyuncu. pas oyununu beceremiyor diyen arkadaşların galatasarayın olmayan, çalışılmayan hucüm varyasyonlarına kafalarını yorsunlar.

    gereğinden fazla sorumluluk yüklemeye çalışıyoruz her oyuncuya . onyekuru gol atsın ama kanattan oyunda kursun, seri pas trafiğini hızlandırsın ama temaslıda oynasın üstüne birde driplingle adam geçip asist yapsın, nzonzi çok iyi defans yapsın ama hucümada çok iyi katkıda bulunsun ve bunları yaparken hiç ama hiç çalıştırılmasınlar, herhangi bir planı uygulamasınlar.

    henry gibi oyunculara belirli hucüm şablonları belirli planlamalar yaparsın ki bu tarz tercih sıkıntılarını minimuma indiresin. yoksa bu atletiklikte birde david silva mentali bekliyorsan 70-80 m euro vererek muadillerini alabilirsin problem yok.

    örnek olarak bütün medyanın ve city taraflarının dalga geçtiği sterling'in guardialonın elinde neye dönüştüğü ortada ve nasıl çalıştırıldığıda.
    https://www.youtube.com/watch?v=pqy8JQbwB3I

    bizdeki en büyük eksik zaten bu ve bu sezonla da iyice ayyuka çıktı. galatasaray bir futbol akademisinden çok fener gibi futbolcu öğütücü bir yapıya büründü. profesyonel yardımcılar, koçlar, modern antrenman taktikleri ve rehabilitasyon metodlarını kulübe monte etmedikçe de düzelmeyecek.

    tempo sorununa etki edebileceği gibi sorunu büyük oranda çözemeyeceği de bariz. zira bizim sorunumuz oyunculardan ziyade sistemsizlik. bizden daha yüksek tempoda oynayan çoğu takım bizden daha hareketli oyunculara değil bizden daha iyi oturmuş ve çalışılmış sistemlere sahip. yoksa malatyası, alanyası kante'yle, felix'le oynamıyor.

    umarım 1.5 sezonluk bir kiralama yapabiliriz. hatta diğer kanada da henrygillerden bir oyuncu daha monte etmek gerek bu 433/4141 inadından bir şeyler kazanabilmek adına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın