• 1
    zumba nedir?

    dünyanın bir numaralı dans-fitness çılgınlığı zumba, ateşli latin müziklerini egzotik dans ritimleri ve dinamik egzersiz hareketleri ile birleştirerek fit ve zinde bir görünüm sağlıyor. vücut çalıştırmayı partiye dönüştüren zumba ile kalori yakmak ve kasları esnetmek hem çok kolay hem de çok eğlenceli. uluslararası egzersiz standartlarına uygunluğu amerikan spor konseyi(ace) ve amerikan aerobik ve fitness kuruluşu (afaa) tarafından onaylanan zumba, fox news, cnn, time magazine, people, woman’s world, japan’s fuji tv ve china fitness ve beauty gibi yüzlerce televizyon programında ve dergide “egzersiz dünyasının bir numarası” olarak yer aldı. “klasik egzersizi bir kenara bırakıp, partiye katılmaya” çağıran zumba’nın, amerika, ingiltere, kanada, çin, tayvan, italya ve portekiz’in de arasında olduğu 35’ten fazla ülkede 3 milyondan fazla bağımlısı var.

    zumba nasıl başladı?

    kolombiya’lı karizmatik dansçı ve aerobik-step eğitmeni beto perez 1990 yılında birgün sınıfa geldiğinde her zaman kullandığı müziği getirmeyi unuttuğunu farketti. yerine kendisi için hazırladığı salsa ve merengue cd sini kullandı. öğrencilerin deliye döndüğünü ve çok keyif aldığını farketti. perez buna kolombiya dilinde arı gibi vızıldamak veya hızlı hareket anlamına gelen “zumba” adını koydu. 2003 yılından itibaren tescilli marka olup, perlman’s grup dünyada 20000 kişiye eğitmenlik verdi.
    daha sonra perez sınıfları abd ye taşıdı. önceleri zumba latin kökenlilerin yoğun yaşandığı miami ve los angeles de yoğun taraftar buldu. şu anda dünyada salgın halinde 35 ülkede, 3 milyon insan tarafından uygulanmakta.

    zumba vücudunuzdaki tüm önemli kas gruplarının çalışmasını sağlar.yaklaşık bir saat süren bu eğlenceli egzersiz programında yaklaşık 500 kalori yakılıyor. dans ederek sporu aradan çıkarablirsiniz!…

    (bkz: şişman sözlük yazarları)

    kaynak: http://www.zumbaturk.com

    not: müzikler ve videolarla ilgili bilgi edinmek isteyen yazar arkadaşlar mesajlarınızı bekliyorum.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın