• 1
    9 mayıs 1989 doğumlu çinli futbolcu. ülkesinde guangzhou evergrande takımında forma giyiyor. mevkisi defans olup, takım arkadaşları ve taraftarları tarafından uzak doğu'nun ramos'u olarak tanınıyor, ki bu lakap ona eski antrenörü marcello lippi tarafından verilmiş.

    aynı zamanda real madrid, chelsea ve internazionale tarafından da transfer edilmek isteniyor. aktif çinli futbolcular içerisinde açık ara en iyisi olarak gösterilen linpeng, yaklaşık 10 milyon euro'luk bir değere sahip. hatta inter'deyken roberto mancini, uzak doğu turnesinde linpeng'i beğenmiş, transfer etmek istediğini de açıklamıştır.

    https://www.youtube.com/watch?v=x_pEhnWc2Hc

    hakikaten de stili andırıyor ramos'u. normalde çin liginde oynayan çinli futbolcu denince akılda tayahhül edilen şey; default, herkesin sıradan ve aşağı yukarı benzer yetenekleri (hatta yeteneksizliği) haiz olduğu bir oyuncu prototipi geliyor. fakat bu adam gerçekten de bayağı bayağı iyi bir stoper. hatta uzun zamandır böyle özellikleri olan bir türk stoper ben görmedim, açık söyleyeyim. türkiye'de olsa bunu çok teknik diye orta sahanın ortasına koyarlar hatta :( tabi ramos olmak kolay değil, o adam boşuna real madrid kaptanı olup, senelerce takımda yer almadı, boşuna son dakikalarda takımını ipten almadı. linpeng'in eksikleri de var elbette. zaten çin malı ramos, çakma ramos olur. bir an evvel topu kazanabilmek adına pozisyonunu kolay kaybedebilme handikapı ve müdahalelerinde sarı kart görmeye meyilli olması bana ilk gözüken noksanlığı. fakat savunma direnci anlamında takımına çok şey de katar. tamam, bence de real madrid, chelsea seviyelerinde bir adam değil, fakat rotasyonda kesinlikle şans bulacak kadar meziyetleri var. lippi'ler, mancini'ler boşuna konuşmaz bir oyuncu için.

    tabi bu oyuncunun transferi, normal bir transferden çok daha fazlası demek olacak. bir kere bu yörelerin adamları en başta reklam demek. kim alırsa alsın, kafadan 40-50 milyon adamın senin takımın ile ilgilenmesi demek olur. forma satışı, transfer lansmanı, tv-yayın ve orada yapılacak tur gelirleri ile sana maliyetini de tölere eder. keşke galatasaray da böyle şeyleri yapacak kudrete ulaşabilse. (paralel evrenden bahsediyorum)

    imla düzeltmesi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın