• 1
    artan yabancı sınırı sebebiyle özellikle yoğunlaşmamız gereken konu.

    bu sezon ligde oynayan pek çok yerli isim var. bunlara özellikle yoğunlaşıp yaz transfer döneminde hızla kadromuza katmamız gerekiyor.

    1- (bkz: ismail çokçalış)'ı kaçırdık. kendisini biz alsak lisansı çıkmayabilirdi ama adana demirspor çoktan bir maçta oynattı bile. ismail çokçalış'ın kaçtığı noktada yoğnulaşabileceğimiz bir isim; (bkz: bünyamin balcı)

    antalyaspor'un genç sağ beki, bek rotasyonunda yerli bir isim bulunmayan * galatasaray için önemli bir hamle olacaktır. antalyaspor'un küme düşme hattındaki bu çizgisi devam edecek olursa olayı çözmek pek karışık olmayabilir. ayrıca antalyaspor yakın dönemde bize bir sorun yaşattı mı hatırlamamakla birlikte fazla da zorluk çıkarmadan bu süreçte fiyat performans odağıyla transfere izin verecektir.

    2- (bkz: gökdeniz bayrakdar). kerem aktürkoğlu'nun satılma ihtimalini de düşündüğümüzde kanat rotasyonuna dahil etmek açısından bize fayda sağlayabilecek önemli bir inside forward. önümüzdeki sezon yapılacak yabancı planlamasında iki adet iyi yabancı kanat oyuncusu alınabileceğini düşünmüyorum. dolayısıyla çizgilerden birine yerli yatırımı şart görünüyor. (bkz: emre kılınç), (bkz: yunus akgün), (bkz: gökdeniz bayrakdar), (bkz: morutan)ve xx önemli bir transfer.

    3-orta sahamıza oyuncu yetiştiren kulüp olan alanyaspor'dan (bkz: umut güneş). orta saha'da eksik olan oyun kurucu 6 numara/regista işlerini yapabilecek yetenekte bir isim ve potansiyeli var. sanırım kulağına bir 4-5 milyon euro sıkışmıştır.

    ligimizde oynayan bu üç oyuncu hariç (bkz: mert müldür)'ün transferini olmazsa olmaz olarak görüyorum. sassuolo'da rotasyonda kalan bir isim için transfer olmayı isteyebilir. bonservisini ilk evrede alamasak bile opsiyonlu bir kiralıkla bir tam sezon oynaması bile çok şey katacaktır. sağ bek rotasyonunu tamamen yerlileştirmek bir mevki için büyük kazanım olacak.

    4-stoper rotasyonunda marcao-nelsson ikilisinden birinin satılacağına kesin gözüyle bakıp denayer'i de getireceğimizi düşünüyorum. bu sebeple iki yabancı oyuncumuzun arkasında rotasyonu full yerli olarak yapmalıyız yapmak zorundayız. burada (bkz: alpaslan) iyi bir yerli yedek, ona ek (bkz: ışık kaan arslan)'da kulüpte. ben kendilerine ek (bkz: emin bayram)'ı da kadroda tutup seneye iki genç yerli ve 3 tecrübeli stoper ile süreçleri götüreceğimizi düşünüyorum. gayet de verimli olacaktır.

    5-sol bek havuzu milli takım içinde çok dar. burada hakları yabancı'dan kullanmak daha doğru olacak gibi. yedek olarak mert müldür kadroya katılırsa eksiklikte buraya geçebilir bünyamin ilk 11'e atılabilir, en olumsuz senaryoda ömer bayram idaretenlik bir kaç maç yine burada oynayabilir ve rotasyonu altyapıdan tamamlamak için (bkz: süleyman luş) kadroda yer alabilir.

    6-kale rotasyonunda önümüzdeki sezon (bkz: okan kocuk)'un ana plan olacağı bir düzen olmakla birlikte yazın boşa çıkacak fenerbahçeli (bkz: berke özer)'nin göz hapsinde tutulması gerektiğini düşünüyorum. free olarak okan arkasına kendisini yazmamız elimizi çok güçlendirecektir. kaleci herkesin bilmesine rağmen genel olarak kanıksamadığı ancak okan'da da şahit olduğumuz üzere oynadıkça gelişir. berke milli takım havuzuna girebilecek kadar potansiyel vaat eden önemli bir kaleci. yabancı sınırının giderek düştüğü bir ligde yabancı kaleci kadar lüks başka bir detay yok sanırım.

    hücumda kaliteli ayakların işi kolaylıkla çözdüğü ligimizde hücum hattına ve ana oyun kuruculara yönelik hamlelerin yabancı olması gerektiğini düşünerek bu bölgeler için şu an bir genç oyuncu transferi çok mantıklı durmuyor. ancak bahsi geçen isimler kovalanarak iyi bir yerli rotasyonu elde edilebilir.

    -------------okan-----------
    b.balcı--ışık----emin--mert
    ------------umut------------
    -------taylan--berkan------
    yunus--------------gökdeniz
    ------------halil-------------
    --(ya da x tecrbüeli bir başka isim)-

    isimlerine ek olarak
    gk (bkz: berke özer),
    lb (bkz: süleyman luş)
    dm (bkz: abdussamed karnuçu)
    mc (bkz: atalay babacan)
    ml (bkz: ömer bayram)
    amc (bkz: emre akbaba)
    rw (bkz: emre kılınç)
    lw (bkz: barış alper)
    fw (bkz: hamza akman)
    st (bkz: beknaz almazbekov)

    gayet yeterli ve 4 kişiyi idare edebilecek, farklı mevkileri yedekleyebilecek genç ve potansiyelli bir ekip karması oluşmuş olacaktır.

    edit: bakınızlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın