• 1
    herkese merhabalar. bu başlığı kryl adlı yazar dostumun wesley sneijder başlığına yazmış olduğu fikir adına açtım.

    malumunuz altın portakalımız ile yollarımızı ayırdılar. bir çoğumuz bu duruma üzüldü ki hala üzülüyoruz. ama bizi bu olayda en çok üzen konulardan biri de wes'in giderken yaptığı röportajda arka tarafındaki boşluk. yani veda edemeyişimiz eminim herkesin içinde kalan bir uktedir.

    şöyle bir organizasyona ne dersiniz? sneijdere amsterdam-istanbul gidiş dönüş uçak bileti alınsın. kendisine gerek sosyal medya'dan gerekse tanıdığı birilerinden bir şekilde ulaşılsın ve istanbula gelmesi sağlansın. o gün havalimanını yıkalım kendisine aslanlar gibi veda edelim ve hiç bir zaman unutulmasın. hala bir takımla anlaşmamışken elimizi sıkı tutup iyi organize olabilirsek sözlük olarak çok şık bir olaya imza atabiliriz. kendisi bomboş havalimanında gözleri dolarak değil, gerekirse yine ağlayarak ama omuzlarda gönderilmeliydi. yorumlarınızı bekliyorum.

    kryl a da bu fikri için ayrıca teşekkür ederim.
  • 2
    renktaşım anatoli todorov a teşekkür ederim bu başlığı açtığı için. onun da bahsettiği gibi sneijder'in gidiş şekli içime oturmuş durumda, röportajında da ısrarla taraftardan bahsetmesi üzmüş durumda, tarftara teşekkürleri ve dünyanın en iyi taraftarlarıydı demesi bize karşı "boş" olmadığını düşündürüyor.

    düşündüğümüz organizasyonun aslında çok kolay olduğunu düşünüyorum. tek ihtiyaç 50-100 kadar ikna olmuş kişi, bilet alınabilnesi için. zaten bilet twitter, facebook, instagram vs. da paylaşıldığı zaman patlama yapacaktır. güzel bir tasarımla foto eşliğinde paylaşılabilir. sneijder'in pasaport numarasını da bulacağımıza inanıyorum. organizasyonun gerçekleşeceğini duyan taraftar akın edecektir, sırf sneijder'i görmeye gelen binlerce kişi olacaktır, gs taraftarı olmayan bile...

    bu şekilde sözlükçe yapılan ilk büyük organizasyon olacaktır, sesimizi yönetime de duyurmuş olacağız. böyle bir organizasyon dünya medyasında da yer bulacaktır, gs taraftarının futbolcusuna nasıl sahip çıktığını gösterecektir. gelecekte klübümüze transfer olacak yıldız adaylarına da güzel bir mesaj içerecektir. yönetimimizin yerle bir ettiği imajımızı da bir nebze düzeltebiliriz belki.

    wes'in yapması gereken tek şey uçağa binmesi. biner mi? ben inanıyorum. binmezse de kaybedeceğimiz tek şey cebimizdeki 5-10 lira. denemeye değer...
  • 6
    mümkün değil + mantıklı değil.
    sneijder'e uçak bileti alıp, buraya getirtip sonra da geri göndermek...
    olacak iş değil.

    ha illa yapmak istiyorsak, daha zor bir şey ama biz kalkıp amsterdam'a gidebiliriz belki,
    o da kaç kişi gider, ayrı bir konu.

    ben de bu şekilde gönderilmesine çok üzüldüm ama, ayrılık çok ani oldu, haber alıp organize olmaya fırsatımız olmadı bile.
    belki de böyle olması istendi.

    neyse sözün özü, haydi amsterdam'a gidip sneijder'e veda edelim desek, kaç kişi gelebilecek? vize al, uçak bileti al vs... zor iş.
    yani o fırsatı kaçırdık maalesef.
  • 7
    en guzel veda organizasyonu dursun aydin ozbek ve yonetimini istifa etmeye mecbur birakana kadar ortaligi ayaga kaldirmak, o koltuklarda oturanlarin huzurunu kacirmaktir. yoksa wesley sneijder'i buraya getirmek falan hayal bile degil. isi-gucu var, antremani var, yeni kulup bulmasi var... var da var. mahalle kasabiniz mi kardesim bu adam "haci dayi sana bilet de aldik, gel bir veda edelim" diyorsunuz?

    fakat diyelim ki bu organizasyon tuttu, wesley "alin kardesim bizinis klas biletimi, tutun bir otel odasi geleyim" dedi. destek verir miyim konusuna gelirsek, elbette ki vermem. wesley sneijder'den daha zengin olmadigim icin kendisine bilet almayi da manasiz buluyorum.
  • 9
    bana deseler ki beş bin kişi seni bekliyor, tek yapman gereken uçağa binmek 3 saat arkana yaslanıp yol gitmek... koşa koşa giderim arkadaş. hele bu beş bin kişi sevdiğimse... fakat ben de biliyorum ki güvenlik vs dolayısıyla gelmesi zor olacaktır. onu da kendisi düşünecek artık. #wesuçağabin hashtagi bilet resmiyle birlikte trend topic olsa bile biz en azından elimizden geleni yapmış oluruz.

    zaten bu yapılırsa yönetime en güzel istifa mesajı da verilecektir hep bir ağızdan. toplanan taraftar bir zahmet yönetim istifa diye inletsin orayı.

    ayrıca bu kimin zengin kimin fakir olduğu meselesi değil, taraftarın haksızlığa uğramış futbolcusuna yaptığı jesttir.
    benim diyeceklerim bu kadar.
  • 10
    işin maddi boyutu sıkıntı olacaksa ve adamı economy bilet alıp getirip götürmek saçma da olacağından bu iş için ali sabancı ile irtibata geçilebilir. kendisi galatasaraylıdır ve belki onun da içi en az bizim kadar yanıyordur.

    karşılama için ise haftasonu yapılırsa büyük bir kalabalık olur ve elbette orada bulunurum.

    son söz olarak, insanların heveslerini kırmak yerine onları motive edici bir yaklaşımda bulunmak daha doğru.sonuç olarak bu insanlar wesley gelmese bile şaşırmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın