resim
Victor James Osimhen
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:27
Boy:1.86
Uyruk:Nijerya
  • 3552
    gerekirse 10-20 kaç milyon euro istenirse verip alınacak futbolcu.

    icardi'nin ne kadar sağlıklı döneceği herkes tarafından soru işaretiyken osimen'i almayalım çok masraf onun yerine 5 iyi topçu alalım diyenler gerçekten galatasaray'ın dinamiklerini unutmuş insanlar olabilir. hemen yakın zamandaki benzer işlere bakıyoruz.

    gomis'in maaşına zam yapmadık yolladık yerine yıllarca forvet aradık gelen her topçuya dünya kadar para verdik. gomis'e zamanında 5 versen olay kapanmıştı.

    boey'i 30'a sattık. yerini gittiğinden beri dolduramadık. aurier, jelert, frankowski transferleri yapıldı jelert'e 9 frank'a 8 bonservis verdik 17 milyon euro bonservis harcadık aldığımız verim sıfır.

    sonuç olarak iyi futbolu iyi futbolcularla oynamaya devam edeceğiz. osimhen'de umarım gelir, sözlükte bazı yazılar cidden fb space odalarındaki kanaat önderlerinin konuşmalarına benziyor çok acayip.
  • 3555
    hala nasıl almayı planladığımızı anlamadığım futbolcu. maaş + bonservisi için galatasaray'ın 1 senelik kurduğu kadro maliyetlerinde paralar konuşuluyor. uzak olsun ama bu oyuncu sezon içinde sakatlanırsa böyle bir yatırımı nasıl toparlayacağız? konuşulan hiçbir senaryoyu aklım almıyor, elbette kalbim bizimle olmasını istiyor.

    mümkün olan tek senaryo napoliyle sözleşme uzatıp bize bir sene daha kiralık gelmesi, onu da osimhen asla istemiyor zaten istese en baştan bize gelmezdi. dışarıdan sponsorları veya kağıt dışı hareketleri (ki buna güvenerek iş zaten yapılmaz) bile hesaba katsak ortaya mantıklı bir formül çıkmıyor.
  • 3556
    taraftar çıldırdı osimhen'i istiyor derken taraftar aslında o kadar çıldırmamış. baya bir geri vites görmeye başladım. ne oldu arkadaşlar, yüksekten uçunca başınız mı dönmeye başladı. *

    öte yandan osimhen'in alınması bana jardel transferini hatırlatıyor. onun gerisi gelmemişti, arkası dolmamıştı. hatta serkan aykutlar falan derken takımı batırmıştık. işte galatasaray o dönemden beri işin idari kısmında pek çağ atlayamadı. ama işin ekonomik kısmı derseniz bu galatasaray ile o galatasaray'ın zerre alakası yok. galatasaray'ın bu sezon 300 milyon euroyu aşan geliri bile olabilir. sadece osimhen batıramaz bizi. ben üstüne en az 50 milyon euro harcayacağımızı da düşünüyorum. ama başarı mecburiyetimiz devam ediyor. osimhen transferi jardel transferi gibi kırılma yaratabilir. allah hayırlısını nasip etsin diyelim.

    yine de gelirse parasında olmam. galatasaray o mükemmel yönetilme şartlarını sağlamıyor zaten. mantıklı olarak düşündüğünüz çoğu şeyin karşılığı yok. o paraya şunu alırdık bunu alırdık. alamazsın işte. o yüzden ne olacaksa olsun. ayrıca 25 milyon euro maaş olayına inanmıyorum. gaza gelmeyelim.
  • 3558
    elde tutulup tutulmaması kulüp için çok zor bir karar olan nijeryalı forvet.

    bir taraftar olarak seyir zevki açısından alınmasını çok isterim. ayrıca, özellikle son yıllarda fenerbahçenin pervasız yönetimi saha dışı faktörlerle, haksız ve utanç dolu hamle/oluşumlarla, ligi galatasaray adına kötü etkiliyor. böyle organize kötülüğe karşı bazı çok üstün haksız rekabet yaratacak oyuncular gerekli. bu rezilleri ancak böyle alt edebiliriz. düzgün ve adil yönetilen bir lig olsa, “150 milyon euro büyük para, gerek yok. galatasaray pahalı transfer yapmadan armasının gücü, bileğinin hakkıyla kazanır” derdim ama şartlar öyle değil. ayrıca cl grup maçları için osimhen’e çok ihtiyaç var.

    öte yandan, 150 milyon bağlamak çok çok büyük risk. takımda ücret skalası ve adaleti zedelenir. hele ki bu kadar borçlu iken, zaman zaman nakit sıkışıklıkları yaşarken. merkez bankasının döviz rezervi problemi yaşadığını düşünürsek, devlet kanadından bile bazı telkin ve uyarılar gelebileceğini zannediyorum. bir anda 66 milyon euro ( taksitte olsa) döviz çıkışı hem kulüp, hem ülke içi zorlayıcı.

    hep yazılarımda bir görüş bildiririm ama bu bir görüş bildirememe yazısı. zor, çok zor karar.
  • 3559
    araplara çalım atmak için örtülü ödenekten para gelmeyecekse belirtilen şartlarda transferi riskli olan oyuncu.

    galatasaray büyük kulüptür. konuşulan paraları bulmak kolay. yılda 40 gol atan forvetten bahsediyoruz. mutlaka finansman bulunur. ancak takımın geri kalanı ile gelir uçurumu oluşturan bir sözleşme hem mevcut takımın altına dinamit koyar. hem de yeni gelecek oyuncular için maaş beklentisi oldukça artar. ben bu iki durumdan çekiniyorum.

    osimhen muazzam bir golcü. ama takım içi dengeleri ön plana koymamız da gerekiyor.
  • 3560
    söz konusu transferde kullanılacak paranın büyük bir kısımı sponsor parası olduğu unutuluyor sanırım.
    unutulan bir konu daha var ki bu çok önemli, sponsor destekleri osimhen için düşünülen bir para, yani osimhen’i alamadık o paralara başka adam alalım konusu yok.

    aramıza katacaksak, gelmiş kendini kanıtlamış karakter olarakta takıma ve ülkeye cuk oturmuş bir dünya yıldızı katmış olacağız. bu garanti konular sponsorlarında iştahını kabartıyor işte, konu bu.
  • 3562
    keşke osimhen'in alınmadığı senaryoyu da önceden görebilsek.

    bazı galatasaray taraftarları, ona harcanacak parayla köklü bir scout devrimi yapılacağını veya 2 tane üst düzey oyuncu getirileceğini falan sanıyor.

    halbuki günün sonunda aynı parayı harcayarak dımdızlak ortada kalmamız çok muhtemel. mesela fenerbahçe'nin 2024-25 hamlelerine bakalım. bir mourinho ve talisca-nesyri ile hem kısa hem uzun vadede kendi kendilerine düğüm attılar.
  • 3563
    2025-2026 yaz transfer dönemi'nde transferi büyük yatırım olacak oyuncudur. bu arkadaş daha genç. biz şampiyonlar ligine katılacağız doğrudan. oyuncunun kendisi için de harika bir sahne. kendisini 60-70 milyon bonservisle bir şekilde alabilirsek 100 milyona yakın satma şansımız olacaktır önümüzdeki iki sezonda.

    kendisine ödenecek maaş içinse galatasaraylı iş adamları ellerini ceplerine atacaklar artık ekstradan. bence verilecek 15 milyon maaşa ek her sezon 3 ya da 4 reklam filminde oynatılıp oradan iyi bir gelir garantisi verilebilir kendisine. mesela pegasus şirketi reklamında oynatır kendisini ve iyi bir para verir. bunun gibi birkaç marka da reklamda oynatsa maaşına ek maaştan fazlasını kazanabilir bir sezonda.

    bu da benim ufak bir tavsiyem olsun yönetime ve galatasaraylı iş adamlarına.*
  • 3564
    kendisine 15 milyon euro sabit maaş, eğer şampiyonlar ligi'nde de ilk 24'e kalınırsa +5 daha maaşı çok bulmuyorum. hatta şampiyon olursak +2 daha verebiliriz.

    osimhen'in ne olduğunu, neyi temsil ettiğini tam anlayamadı gs taraftarı.

    hatırlarsanız son 1 ayda fbjk+ts başkanları sürekli osimhen ile ilgili konuştu. daha dün acun osimhen gibisi bir kere olur dedi. sezon başından beri her maçta rakip savunmalara neler yaptığı ortada. kaldı ki bu adam galatasaray hakikaten kötü oynarken yaptı bunca şeyi. galatasaray'ın bu seneki şampiyonluğu son 3 sezonun en kötü oyunuyla geldi. sebebi uzun ama başlıca faktör yönetim.

    bu arkadaşın arkasına doğru bir takım kurduğumuz zaman ligi falan geçiyorum avrupa'da da ilk 24 hayal olmaz. farkında mısınız bilmiyorum ama icardi prime döneminde bile şampiyonlar ligi'nde çok etkili olamadı. (bkz: 2023-2024 dönemi) şimdi nasıl döneceği de meçhul. üstüne şampiyonlar ligi çok daha zor hâle geldi.

    velhasıl osimhen gibi birisi alınamazsa kasım ayında okan buruk ve yönetim istifa istifa başlıklarının yanında 100 görürüz. avrupa'da başarı top oyuncular gelmeden olmuyor maalesef...
  • 3571
    mümkünse tüm bütçeyi basmamız gereken oyuncu. böylece mevcut yönetimin jelert, jakobs, frankie, cuesta gibi saçmalıklar için çöpe atacak parası kalmaz. bu 1.

    adam bizi tek başına şampiyon yaptı, yine yapar. üst üste 4. şampiyonluğu herkes de ister. bu 2.

    adam avrupa’nın en elit 4-5 forvetinden biri. kendisinden sonra getirebileceğimiz herhangi bir oyuncu veya icardi kendisinib yarısı kadar dahi olamaz. bu da 3.

    kendisine 20 milyon maaş ödeyeceksek bunun en az %40’lık kısmına sponsor vardır. bu sponsorlar da anca osi gibi oyuncular için gelip sponsor olur. bu da 4.

    bonservisini 3 seneye falan yayarsak ödemek hiç de zorlamaz zira her sene zaten 40-50 milyon harcıyoruz. bunun 20’sini osimhen’e ayırırız olur biter. bu da 5.

    mevcut kadroyu koruduğumuz takdirde, fazla bir transfere ihtiyacımız yok. kiralık boey, kaleye emiliano martinez ve bonservissiz leroy sane’ye elimizi kolumuzu sallayarak şampiyon oluruz. bu da 6.

    kısacası pek çok sebepten ötürü maliyetine takılmadan gelsin diyorum.
  • 3572
    23-24 şampiyonlar liginde etkisiz kalan icardi'nin 10 milyon aldığı takımda en az 2 katını istemesi hakkıdır. morata da gideceğine göre; eğer osimhen olmazsa kolo muani, samu, ekitike seviyesinde forvet elzemdir ve osimhen'in paket fiyatı 150 ise bunların 100'den aşağı değildir. sponsor desteği, taraftarla kurulan bağ gibi etmenlerden ötürü transferi mantığa oturmaktadır, bir an evvel bitirilmesi hayrımıza olacaktır.
  • 3574
    maaşları çok yukarı çekiyoruz. bence maksimum 15 olmalı. çünkü hem takım içi dengeyi bozar hemde gelecek diğer transferler bu parayı referans alır. icardi 10 ve osimhen 15 olduğu bir forvet hattı bizi ilerde sıkıntıya sokar.

    bende çok seviyor ve beğeniyorum ama rakamlar çok yüksek. osimhen ve ramulo yapmamız bizim için daha uygun olur mesela. burası lira ile kazanan bir ülke. maalesef çok yükseliyoruz maliyetlerde.
  • 3575
    transferi için sınırsız kaynaklı araplarla rekabet ettiğimiz sansasyonel santrfor. baştan söyleyeyim, transfer edilmesini istiyor ve artısını eksisini teraziye koyunca artıların ağır bastığını düşünüyorum. ama nerden buraya geldik, kendimizi nasıl osimhen alma eşiğinde bulduk anlayamıyorum. sanki arada başka basamaklar olması gerekiyormuş, sanki boyumuzun yetmeyeceği yeri atlamaya çalışıyormuşuz gibi bir tekinsizlik hissi içindeyim.

    15 milyon yıllık maaşın üzerini psikolojim kaldırmıyor. daha 75 milyon bonservisi var adamın bak orası apayrı bir boyut. biz 18 milyon bonservis verirken eli titreyen takımdık, ne oldu da 75'i artık anmaya gerek duymaz olduk, sanki tek mesele maaşıymış gibi davranır olduk? 75 milyon euro birader, yeri geliyor sıfırdan takım kurup iki sene şampiyon oluyorsun bu parayla. ıcardi'nin, torreira'nın, davinson'un toplam maaliyetinin çok çok üstünde pornografik bir paradan söz ediyoruz, ki bu adamlar galatasaray tarihinin en sağlam iskeletlerinden birini oluşturan adamlar.

    bir yanda da şampiyonlar ligi'nde on yıllar boyunca hatırlayacağımız inanılmaz bir sezon geçirmemizin tek olasılığının bu transfer olduğu gerçeği var. adam parasını çıkaracak, o kesin kesin olmasına, ama içim rahat etmiyor. çok para, çok. korkuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın