• 1
    gerek kitaplarından, gerek diğer mecralardaki yayınlarından tanıdığımız psikolog. 2008 avrupa futbol şampiyonası öncesi milli takıma psikolojik danışmanlık yapmıştı. sonuç olarak o turnuvada özgüveni yüksek, son dakikalara kadar asılan umutsuzluğa düşmeyen bir takım ortaya çıkmıştı. tabi ki sadece üstün dökmen'in yaptığı bir şey demiyorum. zira takımın başında hırsından bir şey kaybetmemiş fatih terim vardı. belki futbolcuların yapısı da bu şekilde oynamaya müsaitti.

    şimdi gelelim asıl meseleye. süper lig 2021-2022 sezonunda bana göre galatasaray futbol takımının en büyük problemlerinden ya da bu problemlere sebebiyet veren şeylerden biri psikoloji. maçlarda öne geçip sonra kaybedişimiz, futbolcuların istikrarsızlığı, son vuruşlardaki beceriksizliğimiz, pas atarken dahi tedirgin olmamız, çok sık hata yapmamız vesaire... özellikle düşme hattına iyice yaklaştıkça daha çok tedirginlikle beraber özgüven kaybı hat safhada. bu dönemde aniden etkisi olabilir mi bilmiyorum ama en azından sosyal zamanlarda bu ya da başka uzmanlardan destek alınsa belki bir nebze faydası olabilir diye düşünüyorum.

    şöyle bir bakınca iyice evladı çalışmayıp, şımarıp tembelleştikçe psikologların kapısına koşan ebeveynlere dönmüş gibi duruyorum ama ne yapayım, şu hali kendime yediremiyorum sözlük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın