• 1
    eskiden cine-5, teleon gibi platformlarda günümüzde ise digitürk, d-smart, tivibu gibi platformlarda yapılan yayın.

    bizim gibi gelir seviyesi düşük ülkelerde bu kadar çok ücretli maç yayını olması ne yazık ki çok ama çok kötü bir durum.
    ligi izlemek isteseniz ayda en az 60 lira vermeniz gerekiyor. düşünün galatasaray'ı çok seven asgari ücretli bir çalışansınız.
    45 lira diye et alamıyorsunuz. bir de digitürk mü bağlatacaksınız? en fazla ayda bir maç seçip gider kahvede izlersiniz zira maç fiyatları 10 lira oldu. çay kahve içmeyene ise resmen küfür ediyorlar.

    hadi ligimizin ihalesi! pahalı ondan bu fiyatlar diyebiliriz. peki ya diğer avrupa ligleri? ispanya'sından rusya'sına paralı olmuş yayınlar. bir sports tv sağolsun mls yayını yapıyor o maçlar da gece yarısının yarısında başlıyor :(

    bu konuya girme sebebim messi. ekşi'de şöyle bir entry girilmiş hakkında: https://eksisozluk.com/entry/53950629
    resmen ben bu adamı 3 yıldır izleyemiyorum. yani bu 3 yıl içerisinde kaç tane resitali vardır kim bilir.
    şampiyonlar ligi maçı bile izleyemiyoruz. yav hazırlık maçı izleyemiyoruz ne şampiyon ligi dediğiniz duyar gibiyim :(
  • 2
    insanların belkide tek keyif aldığı aktivitelerden yararlanıp bizleri sömüren şirketlerin ortaya koyduğu sistem. bu ülkede maalesef insanlar ne severse ondan uzaklaştırılıyor. maç yayınları bunun en başında geliyor. süper lig para , şampiyonlar ligi para , hazırlık maçları para , avrupa ligleri para. hadi futbolu geçtik bir zamanlar motor sporları baya popüler olmuştu insanlar futbol izleyemiyoruz bari yerel kanallarda yayınlanan motor sporlarını izleyelim dediler hemen senesinde bu spor dalıda ücretli oldu. basketbol dediler ücretli oldu yani nereye yönelsek hemen ücrete dönüştürülüyor. bence bu olaylar için insanlar seslerini duyurmalılar gerekli yerlere diye düşünüyorum.
  • 4
    ülkede sporun bu kadar bok olmasının sebebi.

    maçarın ücretlerine sınır getirilse yahut ücretsiz yayınlama şartı konulsa ihale düşecek, ihale düşünce kulüperin temel gelir kaalemi ola yayın geliri düşecek ve kulüpler alternatif gelir kalemleri arayacak; bu alternatifler de ya avrupada başarı yahut genç oyuncu yetiştirip satmak olacak. tabi bu kadar uzun vadeli proje türkiyede gerçekleştirilemeyeceği için ayrıca mevcut durumda bu kararı verecek kişilerin ceperleri bahsi geçen proje sonunda boş kalacağı için hayata geçirilmesi mümkün olmayan bir durum ücretsi maç yayını.
App Store'dan indirin Google Play'den alın