• 4
    çoğunlukla modern futbolu takip eden kişilerdir. en önemlisi inter’in boğucu ve aşırı akışkan futbolu ile atalanta, bilmem kaç maç namağlup takılan leverkusen, onların yenilmezlik serisini bitiren leipzig gibi üçlü oynayan birçok takımı seyretmişlerdir. “üçlü savunma dörtlüden daha defansif, kapanan takımları açamaz” diyenlere de muhtemelen kahkaha atmışlardır.
  • 6
    farklı çeşitleri vardır ama ilk akla gelen genelde 352 olur. 352’nin de yaygın iki farklı versiyonu vardır biri trequartistalı yani daha çok 442 diamondvari şekilde 10 numaralı diğeri registalı yani derinde bir oyun kurucu kullandığınız aktif olarak inter’in oynadığı versiyondur. büyük takımların altından kalkabileceği bir diziliş şeklidir bu arada. anadolu takımlarının oynadığı beşli savunma formasyonlarıyla karıştırıldığından savunma oyunu sanılsa da dörtlü savunma dizilişlerine göre daha hücumcu bir anlayıştır.

    bizim sezon başından beri yediğimiz geçişleri ve bek arkası boşlukları kapatmanın en kolay yolu bence bu dizilişten geçiyor. üstelik barış alper’in bu oyunun kanadında etkisini artırabileceğini düşünüyorum. önemli olan jakobs ve jelert’in uyumu olacak burada ama bi tarafta barış’ın oynadığı senaryoda diğer taraf çok rahat kotarılır. hatta berkan bile eğer sağ kanat bek çok hücumcu bir rolde olacaksa sol kanat beki kotarır. angelino veya köhn’e işte tam şu an ihtiyacımız vardı.

    herkes stoper rotasyonundan şüpheli ama ben elimizdeki her oyuncunun (belki nelsson burada riskli olabilir) üçlünün kenarını oynayabileceğini düşünüyorum. apokerim, kaan ayhan ve davinson yeterli pas becerisine kağıt üstüne sahip.

    bence en önemli eksimiz orta saha. eğer mertens ile oynayıp arkasına iki adam koyacaksak bu iki ismin orta sahayı enlemesine kapatmaları ve biraz daha kanatları desteklemeleri gerekiyor. yok registavari bir şekilde derin oyun kurucu kullanacaksak bence o pozisyon için demirbay ya da kaan ayhan kullanılmalı ama biraz statik kalabilirler. o senaryoda da öndeki ikilinin hücum katkıları ve ileri geri tempoları önemli. torreira tempo olarak barella gibi iş yapar ama ceza sahası koşuları ve bitiriciliği bu sefer soru işareti. torreira’nın derinde çapa olduğu bir orta saha kurgusu ise ön alan baskısını zayıflatabileceği gibi top çıkarmada da zorlayabilir.

    yani bence tek sorun orta saha kurgusu bu sistemlerde. ama şu anki orta saha rotasyonumuz birçok sistemde sorun çıkarabiliyor.

    son olarak bu uzunumsu girdiyi sadece kendime düşünceler tarzı girdiğimi de belirtmek isterim.

    susma haykır üçlü savunmalar da vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın