• 1
    2023-2024 sezonunda, özellikle büyük maçlarda (mesela bayern münih) mutlaka denenmesi gereken dizilimdir. maalesef zaha, ziyech, tete, hatta kerem aktürkoğlu, icardi gibi yıldız oyuncularımızın savunma zafiyeti var. zaten o eksiklikleri olmasa hemen hepsi de daha üst segmentteki takımlarda oynarlardı. geçtiğimiz sezon milot rachica'nın değerli olmasının en önemli nedeni de bence bu durumdu. şu anki sistemde özellikle torreira'ya çok yük biniyor. yarınlar yokmuşcasına oynayıp duruyor. henüz sezonun ortası gelmeden bu kadar yükleme yapmak hem torreira, hem de takım için önümüzdeki dönemlerde sıkıntı yaratacaktır. hadi ligde kimi zaman düşük tempolu oynayıp gene sonuca gidebiliyorsun ama bayern ile yaptığımız ilk maçtaki gibi 65. dakikada orta sahanın yani torreira-kaan ikilisinin mecali kalmadı. bu yüzden tempolu oynayan takımlara karşı merkez orta sahayı güçlendirmek gerekiyor.

    torreira - kaan -kerem demirbay (oliviera)

    hatta stoperleri nelsson ve abdülkerim'den oluşturup davinson'u orta sahaya çekerek:
    torreira- sanchez - oliviera (kerem demirbay) şeklinde de oluşturulabilecek bir kadro ile sahada yer almak "bana" mantıklı geliyor.
  • 2
    okan buruk hocamın alerjisi olan orta saha kurgusu (10 numarasız olan kurgudan bahsediyorum). üçlü orta sahayı hiç düşünmemesi takımın oyun gücünü oldukça limitliyor.

    özellikle yerel derbilerde ve avrupa kupalarında üçlü orta sahanın çok faydasını görebileceğimiz dönemler oldu ancak hoca orta sahayı güçlendirmek yerine güçsüzleştirdi ve işler neredeyse hep daha kötüye gitti.
  • 3
    elindeki adamlar hiç olmadığı kadar müsaitken değil de ne zaman? hatta kerem d'yi 3lü'de izleseydik mesela. ama onu da yem ettik. şimdi sıra sara'da.
    birileri kesik yiyecek diye bize en uygun sisteme dönülmüyor sanırım. dene yahu dene. her şeyi denedin ama ısrarla bu orta sahaya şans vermiyorsun okan buruk. 2 senedir 3lü gibi oyuncu alıp 4 2 3 1 yapıyoruz. yazılı gibi başlayıp son anda sözlüye karar veriyoruz tarihçi hafize ana gibi.

    2 senedir orta sahayı kaybediyoruz. istanbulspor'a da kaybediyoruz, hatayspor'a da.

    kolay kolay bir maça takmam ama bu maça fena kuruldum ya. özellikle rakibin gerçekten zayıf olduğunu görünce inanılmaz moralim bozuldu sonuca. bir türlü yakıştıramıyorum bizim takıma bu skoru. bu oyunu. bu taktiği.
    (bkz: 21 ağustos 2024 young boys galatasaray maçı)
  • 4
    acil geçmemiz gereken sistem. aslında 2023-2024 sezonu başlarken geçmemiz gerekiyordu geçmedik.

    şu 4-2-3-1 garabeti yüzünden kendi evinde 10 kişi fb’ye elendin, kupada gittin bjk’den 5 yedin, anadolu takımlarına üstünlük bile kuramıyorsun, bütçesi senin 10’da 1’i olan takımdan şansla 5’lik olmadan kurtuluyorsun. daha ne olması lazım acaba üçlü orta sahaya dönmek için.
  • 5
    ileride daha fazla oyuncu ne olursa daha iyi hücum edilir mantığına sahip teknik direktörler için imkansıza yakın bir şeydir. orta saha çıkarıp hücumcu alarak daha iyi olacağını düşünen okan hoca varken biz buna biraz zor geçer, her önümüze gelen fizikli orta sahalara karşı da rezil rüsva olur evimize döneriz.

    ben bu anlayışı anlamıyorum. üçlü orta saha savunmaya da çok önem vermek ya da hücumu düşürmek değildir. mertens olmazsa hücum ile bağlantı kopacak diye bir şey yok.

    kariyerinin en başarılı dönemlerini suat/tugay ve emre ile birlikte üçlü orta saha şeklinde geçiren okan buruk nasıl bu kadar inatçı olabilir anlamıyorum.
  • 7
    4231 oynamak bize üçlü oynama esnekliğini vermiyor değil. biz yine 4231 oynayalım ancak oyunu tutacak bir adet fizikli mücadeleci ön libero ile oynayalım. ligimiz için pek gerek olmadığını düşünüyor okan hoca ancak avrupa'da artık böyle takımlar yok. yeri geliyor altılı blok görüyoruz. biz de artık sağlam bir orta saha almalıyız. yoksa elek olacağız yine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın