• 2
    ırkçı sporcuları ile ilgili açıklama yapmışlar.

    --- alıntı ---

    gençlik ve spor bakanlığımızın, maracana stadı’nda düzenlenecek 2016 rio olimpiyatları açılış töreninde türkiye bayrağını milli güreşçimiz rıza kayaalp’in taşıyacağını açıklaması üzerine sosyal medyada ve bazı yayın organlarında sporcumuzla ilgili haksız yere yorumlar yapılması üzerine türkiye güreş federasyonu başkanlığı olarak açıklama gereği duyulmuştur.

    kendisinden olimpiyatlarda ‘altın madalya’ beklediğimiz milli güreşçimiz rıza kayaalp hakkında sosyal medyada ve bazı yayın organlarında çıkan spekülatif haberler gerçek dışıdır. kendisi hiçbir şekilde men cezası almamıştır. ayrıca dünya şampiyonu güreşçimiz rıza kayaalp, kişilik olarak çok mütevazi ve centilmen birisidir.

    kendisi; 2 dünya şampiyonluğu, 6 avrupa şampiyonluğu, 2 akdeniz oyunları şampiyonluğu, 2 dünya üniversite oyunları dünya şampiyonluğu, 2 dünya kupası şampiyonluğu, 2012 londra olimpiyatları üçüncülüğü ile yıldız ve gençlerde avrupa ve dünya şampiyonluğu elde etmiş ve bugün rio olimpiyat oyunlarından en büyük madalya beklediğimiz sporcularımızdan birisidir. aynı zamanda geçen ay dünya güreş birliği (uww) tarafından “dünyanin en iyi güreşçisi” seçilerek bizlere bir gurur daha yaşatmıştır.

    ülkesine, milletine ve bayrağına bu kadar gurur yaşatan sporcumuzun olimpiyat oyunlarında 80 milyonu temsilen bayrağımızı taşıması en doğal hakkıdır.

    --- alıntı ---
  • 6
    güreşe yeni başlamış çocukların kamp gezilerinin konaklamalarını tarikat yurtları üzerinden gerçekleştiren, sporcu olma etiği yerine vahabi dogmalarını gencecik güreşçi çocuklara empoze eden, bunun sonucunda da ata sporumuzu yıllar içerisinde yavaş yavaş dibe sürükleyen hükümet güdümündeki rezil yönetime sahip federasyondur.

    akp hükümeti ve siyasal islam tarafından içine edilen bir başka federasyondur ve sonucunda akp'nin elini attığı bir spor daha kurumuştur. ne olur jimnastiğe ve okçuluğa dokunmayın.
  • 7
    akp döneminden önce bile gazetelerde "ata sporunu yobaz sporu" yaptılar diyen manşetlerle tarikatlara bırakıldığı için eleştirilen federasyon idi. 20 senede olan biten malum. sonuç olarak "ofansif" bulunan o haberlerdeki öngörü gerçekleşti. ata sporu tarikat-cemaat etkinliği haline getirildi. suriyeliler ve yeni gelecek afganlarla doldururlar kontenjanı.
  • 8
    uzaktan bile bakınca çürümüş olduğu aşikar olan federasyon.

    2017 yılında toronto'da bir otelde check-in işlemlerimi tamamladığımda, türk olduğumu anlayan iri yapılı bir bellboy yanıma gelip ülkemdeki en populer sporu sorduğunda 'futbol' cevabını vermiştim. biraz şaşırsa da ikinci sıradakini sorup, 'basketbol' cevabını aldığında şoke olmuştu. 'dostum sen türkiye'de yaşadığına emin misin? senin ülkende en populer ikinci spor kesinlikle güreştir' dedi bana.' siz dünyada güreş sporunda en ekol ülkelerden birisiniz bence sen ilgilenmediğin için bilmiyorsundur' diyerek devam etti. eliyle enseden çekme hareketini yapacak kuzey amerikalı samimiyetiyle. o gün, kıtalar arası uzaklıkta bir ülkede bir güreş meraklısının bizi ekol olarak görmesi çok hoşuma gitse de, imajımızın bu kadar yüksek olduğu bir sporda bu kadar vasat yerlerde olmamız çok üzücü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın