• 1
    bana artık gına getirmiş olan olaydır. yahu güzel kardeşim anlat maçını düzgünce niye aşırı kastırıyorsun. çoğu zaman öyle itici oluyorlar ki. farklılaşayım diye uğraştıkca klişeleşiyorlar. ya süsleme dediğin süslü anlatım dediğin özel durumlarda veya nadir olarak yapılır. her cümleyi süslü yapma çabası, her oyuncuya yıldız oyuncu demeler, daha neler neler... mesela taç oluyor bir 10 saniye duruyor oyun illa o 10 saniye içinde bir şeye değinecek. hiç değinme demiyorum hobi olarak yine değin:( arada değin.

    hele bir de lig tv spikerleri versiyonu var ki bunların, bilmeyip de dinleyen biri türkiye ligini dünyanın en iyi en zevkli ligi falan zanneder. herkes yıldız oyuncu mk. basit şeyleri bile sırf lig tv için övmeler. vasat oyunculara yıldız muamelesi yapmalar... mk yazıları birleştirsen bizim anadolu takımları inter'den iyi dersin.

    z çok iyi vurur, çok yetenekli bir oyuncu, çok güçlü süratli bir oyuncu. açık alanda etkili bir oyuncu xsporun değişilmez ismi. yıldız oyuncunun adı y ile anılıyor :( aklınıza ronaldo'nun iyi zamanları geldi değil mi? hah işte mehmet yıldız'dan bahsediyorlardı :(
  • 3
    arap spikerlerine oranla az bile konuştuklarından çok önemsemediğim bir durumdur. ne zaman internetten bir link bulup bir maçı izlemek istesem ve bulduğum linkteki spiker arap ise direk kapatıyorum. arkadaşlar bakın abartmıyorum gerçekten bir an bile susmuyorlar. ya normal bir cümleyi kurmak için gereken kelime sayısı bizden daha uzun ve fazla ya da bu adamlar manyak. nefes aldıklarını duymuyorum ya. ulan bir sus. türk spikerlere gelecek olursak da bu arkadaşlarımızın sorunu çok değil boş konuşmak. ayrıca bir kere söylediği şeyleri tekrar tekrar söylemek. gereksiz komiklik çabalarıda oluyor bazen. bu "şaka yapacam bak şimdi" durumunu genelde rezil ligtv spikerlerinde görüyoruz. uzun lafın kısası arap gördün kaç türk gördün maça odaklanmaya çalış.
  • 4
    radyo dinleme aliskanligi olan halktan dolayi alisilagelen eylem.

    bagirarak zaten izleyicinin gordugu sey olan a oyuncusunun yanindaki b oyuncusuna pas atmasini isimleriyle anlatmasi gercekten cok enteresan turk spikerlerin. ıngiliz spikerler hayatta boyle bir sey yapmaz cunku anlatici ve yorumcu top hareketlerinden ziyade oyundaki gelisimi aktarmakla yukumludur. gol pozisyonlarindaki gereksiz bagirmalar da cabasi tabii bizim turk spikerlerde.
  • 7
    türk spikerlerinin bitmek bilmeyen yaygarası şeklinde değiştirilmesi gereken başlık. maç başlıyor, topu kim kime verdi gibi hiç bir çaba gerektirmeyen anlatım, gol nidası ya da böğürmesi, avrupa maçı ise hakem demagojisi ile kapanış. ne bir hakem, ne bir pozisyon yorumu var. kim daha çok bağıracak temelli, gelin kaynana tartışması kıvamında bir anlatım var ortada, buna anlatım denebilirse tabii.

    avrupa maçlarımızı alman kanallarından takip ediyorum almanya’da yaşadığım için. adamlar maçlarımızı krallar gibi yorumluyorlar. transferlerin seceresinden oyun anlayışımıza kadar sakin sakin güzel bir anlatımla maçı izliyorsunuz. adamlar akan oyunu yorumladıkları için o çöp, bu çöp muhabbetlerinden arınıp sistemsel aksaklıkları da anlama şansınız oluyor.

    bizde ise suya sabuna dokunmayan düğün açılışı gibi maç anlatımı var. gerçekten rezalet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın