burada önemli olan popülerlik ve yapımcı / yönetmenlerin tuttukları takım olayı hususları yukarıda belirtilmiş. açıkçası ben popülerlik veya başarıdan ziyade yapımcı - yönetmen fikri olduğunu düşünüyorum. popülerlik durumu yapımcının veya yönetmenin tuttuğu takımın karşısındaki rakip takımı belirlemede etken oluyor.
arzu film'in sahibi ertem eğilmez'in tabir-i caizse rambo okan gibi bir fenerli olması sebebiyle kitap dışına çıkılarak tüm hababam sınıfı fenerbahçeli olmuştur. bu durum arzu film'in diğer filmlerinde de görülmektedir. rakip konusunda ise fenerbahçe'nin o dönemdeki belalısı trabzonspor ve ezeli rakip galatasaray seçilmiştir.
bu durum sadece fenerbahçe ile alakalı değildir. uğur film'in sahibi yapımcı - yönetmen memduh ün'ün filmlerinde de beşiktaş vurgusu çok fazladır. burada da rakip algısı döneme göre değişmektedir. 1980 yılı yapımı olan gol kralı filminde sait hopsait'in oynadığı beşiktaş'ın rakibi fenerbahçe iken 1986 yılı yapımı garip filminde fenerbahçe yerini artık fetret devrinden sıyrılan galatasaray'a bırakmıştır.
2000'li yıllarda dahi özellikle fenerbahçeli gani müjde'nin dizilerinde vıcık vıcık fenerbahçe vurgusunu görmekteyiz. işin en ilginci erkek oyuncularının birçoğunun
* * * * galatasaraylı olduğu avrupa yakasında tüm oyuncuların fenerbahçeli olmasıdır. bunda da büyük pay muhtemeldir ki yapımcı sinan çetin'indir.