• 1
    uzun yıllar tuborg ismiyle daha sonra * tuborg pilsener olarak isim değiştirerek türkiye basketbol liglerinde mücadele etmiş kulüptür.
    2006-07 sezonunda ligden çekilmişlerdir.

    (alinti: tuborg pilsener, türkiye basketbol liginden çekilme kararı aldı.
    kulüpten yapılan açıklamada, basketbol alanındaki faaliyetlerin bundan böyle sadece altyapıda sürdürüleceği belirtildi. açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
    ''uluslararası markalar için belirlenen global sponsorluk stratejilerinde yer almamasına rağmen türk tuborg, yıllardır türk basketbolunu özveriyle desteklemiştir. bu dönemde türkiye'nin en güçlüaltyapılarından biri oluşturulmuş ve 2005 yılında gençler kategorisinde türkiye şampiyonluğuna ulaşılmıştır. aynı yıl avrupa ikincisi olan genç milli basketbol takımına dört oyuncu gönderilmiş, avrupa yıldız erkekler şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkan basketbol milli takımımızın en değerli oyuncusu ödülünü yine tuborg pilsener spor kulübü basketbolcusu almıştır.''
    kulübün, basketbol konusunda en başarılı olduğu alana yoğunlaşacağı vurgulanan açıklamada, şöyle devam edildi:
    ''artık, altyapıdaki yeteneklerin faaliyetlerini sürdürebileceği bir organizasyonla yola devam edilecektir. bundan böyle de geçmişteki gibi yetenekli ve genç sporcuları türk basketboluna kazandırmaya devamedeceğiz. bu bizim sosyal sorumluluğumuzdur. türk spor kamuoyuna, basketbol alanındaki tüm faaliyetlerimize göstermiş olduğu yoğun ilgi ve destek için teşekkür ederiz.'') kaynak: aa
  • 2
    ulan efes, maçlar; ben aslında tuborg severim falan filan derken aklıma birden tuborg neden takım kurmuyor geldi!
    sonra bi' düşündüm bunların zaten bi' takımları vardı: tuborg pilsener.
    sonra alkol markaları isim sponsoru olamaz diye kulübü kapatmışlardı falan...
    yani ana sebeplerden biri bu olmalıydı...
    "galatasaray tuborg" ne güzel olurdu aslında.
    ben zaten yerlide tuborg'cuyum!
  • 4
    altyapısında gururla oynadığım zamanının basketbol kulübü. efsane pınarbaşı tesisleri... karşıyaka falan o zamanlar, özellikle altyapıda, hikayeydi dostlar. her sezon kendilerini tokatlar, şampiyon olurduk. şimdi o altyapıdan pek çok oyuncu süper lig’de mücadele ediyor, etti. bizler henüz küçük bir çocukken, namağlup izmir şampiyonu olduğumuz maçtan sonra kulübün kapatıldığını, şampiyonaya gidemeyeceğimizi ve kupamızın da verilmeyeceğini öğrendik. kulüp devam etseydi her şey farklı olabilirdi, herkes için. gülümseyerek anıyorum o günleri.
  • 5
    türk tuborg'un yaşar grubu iştiraki olduğu dönemde kurulan ve yaşar grubu türk tuborg'daki hisselerini carlsberg'e devrettikten birkaç sene sonra basketboldan çekilen kulüp. aynı yaşar grubu bir başka firması olan pınar ile 1998 yılından beri de karşıyaka basketbol takımının isim ve ana sponsorluğunu yapmaktadır (bkz: pınar karşıyaka). dolayısıyla pınar'ın karşıyaka'ya sponsor olduğu 1998 yılından tuborg'un basketboldan çekildiği 2006 yılına kadar (yaşar grubu tuborg hisselerini 2003'te elden çıkarmıştı diye hatırlıyorum ama düzeni hemen bozmamak adına 2-3 sene daha basketbol takımını desteklemeye devam etmişler belli ki) izmir'in türk basketbolunda söz sahibi olan ve aynı zamanda birbirine rakip 2 büyük kulübü de yaşar grubu tarafından desteklenmekteydi diyebiliriz.

    bugün tuborg pilsener basketbol takımı kalmadı, yaşar holding de eski parlak günlerini mumla arıyor ama pınar karşıyaka ile basketbolu desteklemeye hala devam ediyor. pınar karşıyaka bizim rakibimiz dahi olsa basketbolda böyle uzun vadeli marka sponsorluklarını tutmak ve sürdürebilmeyi desteklemek çok değerli.
  • 6
    zamanında basketbol birinci ligde yanlış anımsamıyorsam siyah ve altın sarısı(yaldız diye tabir edilebilir sanırım) renklerle mücadele eden baksetbol takımıdır. pek çoğumuz bir birleşme olacaksa bunun türk telekom ya da anadolu efes ile olmasını hayal ederiz ama benim hayalimde bunlar vardır hep. anadolu efes ile basketbol alanında bir rekabet muazzam olurdu, diğer alanda efes'e ezip geçtiler çünkü bence.

    takım ismi de hazır. akp sansürüne uygun olarak; galatasaray gold
App Store'dan indirin Google Play'den alın