• 1
    snooker'ın en büyük turnuvalarından masters'ın 2018 yılında düzenlenenidir.

    bu entry biraz geç oldu aslında, şu an çoktan yayında olmalıydı. selby maçından önce bitirmeliydim. neyse bakalım.
    world snooker facebook'ta geri sayım yaparken her gün x gün kaldı şeklinde birinin fotoğrafını paylaşırdı. 1 gün kala paylaştıkları fotoğraf ronnie o'sullivan'a aitti. bu bile turnuvanın favorisinin kim olduğunu gösteriyor aslında.

    turnuva sürprizle, daha doğrusu beni keyiflendiren bir sürprizle başladı. mark selby daha ilk günden mark williams'a 6-5 kaybederek elendi. neden sevindim? mark selby yakın geçmişte "herkes bana karşı iyi oynuyor" tarzı bir beyanda bulunmuştu. https://dafasnooker.com/...ays-well-against-me/ yani şimdi bir şey derdim de, neyse. güzel kardeşim sen dünya 1 numarası, 3 kere dünya şampiyonu falan değil misin? tabii ki sana karşı dikkatli ve iyi oynayacaklar, çok motive olacaklar. iyi bir oyuncuyu yenmek için, ondan iyi oynamak lazım değil midir? çok basit bir denklem. şu demeci stephen hendry'den duyduk mu hiç? ronnie'den? işte bu yüzden bu adam 2-3 şampiyonluk daha alsa da bence asla ikonik bir isim olamayacak. çok iyi oyuncudur, bir dönem durdurulamaz hale de gelmiştir, ama kısa bir dönem. kariyeri boyunca kafası yerindeyse durdurulamayan snooker oyuncuları oldu, birisi de ronnie mesela. ronnie'ye daha sonra değineceğim neyse.

    turnuvada ikinci maç mark allen - luca brecel arasındaydı ve mark allen 6-3 ile çok zorlanmadan geçti. luca çok büyük yetenek, çok üstün bir pot becerisi var, bunu snooker masasının üzerine bir kere eğilen herkes anlayabilir. ancak aşması gereken çok fazla şey var. mental problemleri judd trump ile yarışır diyelim. mark allen'ın da hala kilo vermesi lazım. otel odasında cips yiyerek, kola içerek takılmaktan vazgeçse, tekrar ronnie o'sullivan'a kök söktüren oyuncuyu içinden çıkartacak. kilo snooker'da gerçekten sıkıntı olabiliyor. shaun murphy boşuna mı onlarca kilo verdi?

    ilk günde bir sürpriz izledik, bir de beklenene tanık olduk. mark williams'a pek şans vermiyordum ancak geldi, gördü, yendi. tebrik etmek gerek, zaten mark williams'a da büyük saygı duyuyorum. oyunuyla çok boğmaz, kibar adamdır, 42 yaşına da geldi. masters'ı kazanırsa güzel bir hikaye olur hatta.

    ikinci güne gelelim. oynayacak isimler fena değil. ding junhui - ryan day maçı var. ben ding alır diyorum. hatta 6-2'lik bir skor vereyim. ryan day tekrar sıralamada fena yerlere gelmedi, bir dönem çöküş içindeydi. dünya 4 numarasının büyük aksilik olmazsa dünya 17 numarasını yeneceğini düşünüyorum. 6-2 çok uç bir tahmin olmuş olabilir ama, bakacağız.

    ikinci günde benim heyecanla beklediğim maç ise judd trump - liang wenbo maçı. yani judd yakın zamanda snooker'ı bıraksa ben kendisine aktörlüğü tavsiye ederim. bu mental sıkıntılarla hiç rol yapmadan joker'i, t-bag'i falan çok güzel oynar. norman bates'i bile oynayabilir bir remake düşünülürse. judd, güzel kardeşim, şu pot yeteneğinin üzerine yıllardır bir tuğla koyamadın ya, ben artık üzülmüyorum. zaten iyi de para kazanıyorsun. yapacak bir şey yok. yıllardır oyununda değişen çok az şey var ve üzülerek söylüyorum, değişen en büyük şey saç stilin. mr. overrated lakabını hak ediyor diyeceğim yakında kendi hesabıma, az kaldı. seni sevenleri üzüyorsun. öte tarafta, liang var. liang dünya 19 numarasıydı sanırım, 20 de olabilir. 2017'de kazandığı turnuvalarda çok bombastik sevinç gösterileri vardı. masters'ı kazanmasına ihtimal vermiyorum ama bu maçı kazanabilir. judd yine gider banda yapışıkken top pot dener maçta 4 kez, oradan 4 kez frame koparır liang, olabilir. ama işte şu var, judd o topları sokup masayı da süpürebilir. bahis oynayacaksın, oynamazsan öleceksin deseler, sanırım şu maça oynamazdım. ama judd kazanır diyebilirim skora girmeden.

    üçüncü günde buraların en büyüğünü izleyeceğiz. ronnie o'sullivan. bunu sadece ben demiyorum, shaun murphy de diyor: https://www.facebook.com/...s/10154906324832062/ tüm zamanların en iyi snooker oyuncusu, marco fu ile karşılaşacak. 2017 senesinde ronnie bence gayet iyiydi. tüm zamanların en çok sıralama turnuvası kazanan ismi oldu, yüzlük serilerini epey yukarı çekti, oyunu da geriye gitmedi. hep söylüyorum, ronnie son birkaç yıldır farklı. eskiden judd trump'ın on katı kadar daha yetenekli bir pot ustasıydı. diğer işleri canı isterse yapar, canı istemezse yapmazdı. ronnie hala oyunun en büyük pot ustası. ve korkunç bir şekilde diğer işleri de yapıyor. gerekirse güvenli vuruş yapıyor, gerekirse defansif oynuyor. ve potlarındaki hızı burada da sergiliyor. korkunç bir çok yönlü oyuncu oldu. john higgins'in çok yönlülüğünün ronnie'de olmasını hep istemiştim. ve artık ronnie bu seviyede. daha üstüne çıkarsa sadece ronnie çıkabilir gibi gözüküyor. marco'ya gelirsek, benim beğendiğim bir oyuncudur. 2017 senesinde izlediğim maçlarında fena değildi de, ronnie'ye karşı favori göstermek çok zor. ronnie sağ kolu kopsa, sol koluyla da oynayabileceğinden, ronnie favori diyebilirim. tüm zamanların en iyi snooker oyuncusuna karşı favori olmak zaten çok ama çok zordur. yetenekten başka şeyler de gerektirir. şu an piyasada böyle bir snooker oyuncusu var mı? bence yok.

    üçüncü günün ikinci maçında barry hawkins, benim sevdiğim oyunculardan kyren wilson ile karşılaşacak. kyren atlaması gereken eşiği hala atlayamadı bana kalırsa. 25 yaşında ve tek sıralama turnuvası galibiyeti var, 147'si yok, kendi adına iyi para kazanıyor oluşuna seviniyorum sadece. ilk izlediğimde kyren'i 25 yaşına geldiğinde 3-4 sıralama turnuvası ve 1 kere 147 yapmış hayal ediyordum. yapabilirdi de. kyren-ronnie maçları hep güzel olmuştur mesela, ronnie'ye karşı ufaktan destekleyebiliyorum kyren'i. sevgimiz büyük kendisine. barry'ye gelirsek... 2017'de ladbrokes world grand prix'yi kazanmıştı en son. ne uzayan ne kısalan bir oyuncudur ancak severim. maç hakkında tahminde bulunmak cidden zor. gönlüm kyren, aklım barry diyor.

    dördüncü günde shaun murphy - ali carter maçı olacak. bu bir final olsaydı, varımı yoğumu satıp shaun'a basardım. ali carter'ın bir final kazanması için çok farklı şeyler olmalı. shaun yine korkunç bir uzun pot performansıyla başlarsa, maçı zaten alır. ancak ali carter'ı da çok gömmemek gerek, boş bir oyuncu değil. yine de 6-3/6-4 gibi skorlarla shaun murphy galibiyeti bekliyorum.

    günün ikinci maçı john higgins - anthony mcgill araısnda oynanacak. john da yaşlanan efsanelerden. dolayısıyla bazen bir günü bir gününü tutmuyor. mcgill, pot yeteneğini beğendiğim oyunculardan. keyifli maç olur, maç da higgins'e yakın olur diyorum.

    büyük tahmine gelirsek, turnuvayı ronnie kazanır diyorum. selby'nin gidişiyle birlikte şansı daha da yükseldi. keyifli bir turnuva ve bol snooker'lı günler diliyorum!
  • 2
    turnuvanın ilk gününde ryan day rakibi ding junhui'yi, judd trump da liang wenbo'yu 6-4'lük skorlarla geçtiler.

    ding'in ryan day'i geçeceğini düşünüyordum, ryan day bana güzel bir sürpriz yaptı. maç boyu bence sağlam durdu. uzun boyun snooker'da nasıl bir avantaj olduğunu birkaç pozisyonda gösterdi. mark allen'ın rest ile oynamak zorunda kalacağı pozisyonlara kolayca uzanabiliyordu mesela. oyunun iyi oyuncularından biri ryan, boy avantajını ve sağlam psikolojisini de maçta bizlere gösterdi. güzel oynadı, bana da güzel bir sürpriz yaptı dediğim gibi. tebrik ediyorum.

    judd trump - liang wenbo maçında ise öngörüm tuttu, skora girmeden judd trump kazanır demiştim. judd kazanmayı bildi. ha yine oyununu çok beğenmedim, kendisini çok sağlam görmedim. ancak yine de kendisi hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorum. yataktan kalkıp dünyanın en formda oyuncusunu 6-0 yense de, 6-0 yenilse de şaşırmam. kendisini tebrik etmek lazım ama, liang asya'nın eski ve sağlam oyuncularındandır. tebrikler joker.

    günün maçları için:
    (bkz: 16 ocak 2018 ronnie o'sullivan marco fu maçı)
    (bkz: 16 ocak 2018 barry hawkins kyren wilson maçı)
  • 5
    çeyrek final 1. gün maçları:
    (bkz: 18 ocak 2018 ronnie o'sullivan mark allen snooker maçı)
    (bkz: 18 ocak 2018 kyren wilson mark williams snooker maçı)

    tahminim buradan ronnie o'sullivan ve mark williams sağ çıkar. turnuvada daha önce yapılan 8 maçın 5'i 6-4 bitti. ronnie 6-0 gibi müthiş bir galibiyetle geldi çeyrek finale. mark allen ilk maçında brecel'i eledi. kyren wilson barry hawkins gibi oyunun iyi oyuncularından birini eledi, mark williams ise dünya bir numarası mark "herkes bana karşı çok iyi oynuyor" selby'yi eleyerek geldi. keyifli maçlar olacak. kyren'i özellikle izleyeceğim.
  • 6
    selby ve ding'ten sonra ronnie de elendi ama kimse de başlığa yazmamış. sanırım bu turnuva judd trump'ın o somurtkan suratıyla şeytanın bacağını kırıp üzerindeki yükten kurtulacağı turnuva olacak. shaun murphy'i 6-4 yenerek yarı finalde kyren wilson'ın rakibi oldu. diğer tarafta hala john higgins var gerçi ama bizi muhtemelen trump-higgins finali bekliyor.
  • 7
    mark allen nefis oynadığı final maçında kyren wilson'ı 10'a 7 ile geçerek şampiyonluğa ulaştı.

    maç 5-5 oluncaya dek kafa kafaya ilerledi. hep 1 fark oldu ve beraberlik sağlandı. 5-5'ten sonra mark allen çok süratli bir şekilde 2 frame ve peşinden 1 frame daha alarak maçı 8-5'e getirdi. 8-5'ten sonra kyren wilson üst üste 2 frame alarak 8-7 yaptı skoru. kyren wilson uzun potlarda istediğini bulamadı genel olarak maç boyunca ve mark allen çok iyi değerlendirdi yakaladığı fırsatları.

    maçtan sonra göz yaşlarını tutamayan wilson; "müthiş bir hafta geçirdim. koçuma; eğer biri beni yenecekse onun mark olmasını isterim dedim ve mark bunu hak etti." dedi.

    mark allen ise; "kyren müthiş bir rakip, yalnızca müthiş bir rakip de değil, tanıyabileceğiniz en güzel adamlardan birisi ve bunun gibi çok fazla gün yaşayacaktır. böylesine büyük anlarda kaybetmenin ne demek olduğunu bilirim. 2011 uk championship'te judd'a kaybederken onun oturduğu yerde ben oturuyordum. kyren'in böyle finaller yaşayacağı bir çok yıl olacaktır.

    tüm hafta boyunca çok sakindim ta ki bu maçın ilk seansına kadar fakat maç ilerledikçe daha güçlü hissettim. ilk kez bu turnuvayı kazanan tarafta olduğum için çok memnunum. birisi bana 40 yıldır, alex higgins kazandığından beri kuzey irlanda'ya kupanın gelmediğini söyledi, bunu başarmayı çok istedim. umarım bu büyük bir adım olur ve daha fazla triple crown (world championship, uk championship, the masters) kazanırım." dedi.

    edit: ekleme
  • 8
    ronnie elendikten sonra tadım kaçsa da, çok sevdiğim kyren'in finale çıkmasıyla keyiflendim. ancak kyren de finalde kaybederek iyice tadımı kaçırdı. sonra ronnie tarzı trip atmayı bırakıp mark allen'ı da sevdiğimi hatırladım.

    bana göre turnuvanın açık ara yıldızı mark allen. oğlum, biz senin ilk çıkış maçlarını biliyoruz. o zaman bundan da iyiydin. ki o oyunların, dünya şampiyonu olacak adam oyunuydu. hala yapabilirsin. hala 2 dünya şampiyonluğu alabilirsin. bingham yaptı, neil yaptı, sen fazlasını yapabilirsin. biraz daha kilo vermen lazım. konsantrasyonunu daha da yükseltmen lazım. aslansın be.

    kyren, seviyorum seni, bilirsin. masters finali sana yakıştı. şampiyonluk da yakışırdı ancak olmadı. bana kalırsa dünya şampiyonu olabilecek yetenekte birisin. ronnie gittikten sonra, en kötü gününde bile herkesi mahvedecek yetenekte kimse kalmayacak. buna higgins, selby falan da dahil. oyununu biraz daha üst seviyeye taşı, uzun potlar için bol bol shaun murphy izle. daha iyisini yapacaksın.

    selby. mümkünse hep ilk turda elen. sevimsiz.

    ronnie, masters'ta yaptığın tripler can sıkıcı. yok hala fanlarım için oynuyorum, yok dünya şampiyonasına katılmayabilirim. tribin, kaprisin kime? biz bu ronnie'yi özlemedik ki, biz çok yönlü ve olgun ronnie'ye alıştık. yapma. 6-1 mağlup olmakta utanılacak bir şey yok. çok kişiyi sıfıra karşı yendin. çoğu oyuncuya göre tüm zamanların en iyi oyuncususun. bunu ara ara hendry'de söyler. hendry bak. stephen hendry. eski en büyük rakibin. dünyanın en iyi 1.5 numarası diyelim kendisine, 2. demek ayıp olur. yapma, dağılma hemen. 6-1 yenildin diye rezil falan olmadın.

    judd, ben sana daha bir şey demiyorum artık. mr. overrated diyenlere karşı çok savunmaya çalıştım da, olmuyor. hani savruk basketbolculara sokak basketbolcusu denir, sana da ucuz salon üç topçusu mu desek bilemiyorum. ah judd ah.

    benim başından sonra keyif aldığım bir turnuva oldu. mark allen'a çok yakıştı masters şampiyonluğu. bu arada ronnie'nin eski büyük rakibi, müthiş yetenekli, çuhaların david beckham'ı paul hunter'ı da anmadan geçmeyelim. iyi ki vardın paul.
App Store'dan indirin Google Play'den alın