• 1
    italyan futbol akademisi, aynı zamanda casa italia, floransa kentinin yakınlarında kurulan, italya futbol federasyonu'na ait antrenman ve futbol merkezidir. bu yer, zamanın italyan silahlı kuvvetlerinin futbol takımının yanı sıra, şimdilerde italya u13 takımından itibaren (kadınlar da dahil olmak üzere) tüm kategorilerdeki italya milli futbol takımlarının eğitim ve antrenman tesisleridir. italya milli takımları ile maç yapacak olan rakip takımlar da bu tesislerde konaklamaktadırlar.

    http://gss.gs/fJW.jpg

    coverciano, italyanca'da f.i.g.c kısaltmalarına ait bir yermiş, ki italya futbol federasyonu demek. uzun ismi federazione italiana giuoco calcio'ya tekabül eden bu yer, dönemin teknik direktörü carlino beretta'nın da önerisi ile 1952 senesinde italya futbol federasyonu tarafından coverciano bölgesinde inşaatına başlanmış olup; hem oyuncular, hem de idari ve teknik ekibin hem eğitim, hem de antrenman merkezi olması için 1958 senesinde tamamlanmış. o tarihten itibaren de azzurrilerin ana merkezi konumundaymış. figc'in idari bölümü (settore tecnico), alt departmanları ile beraber daha sonraki yıllarda roma'ya taşınmış,

    http://gss.gs/UMv.jpg

    figc, italya milli takımlar logosunda da yer alıyor ayrıca.

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...ARxMeYb6KJ2sy6VUpjNg

    coverciano, ilk açıldığı zamandan itibaren bugüne dek halen dünyanın en ünlü ve prestijli spor merkezlerinden biri. özellikle uluslararası spor komiteleri ve uzmanlarca takdir edilen "futbol üniversitesi" ve "ulusal takımların yurdu" olarak anılmaktadır ve milli takımlar harici alanı aşağıdakileri içermektedir:

    italya futbol müzesi - the italian football museum (http://www.museodelcalcio.it)
    italyan futbolu teknik bölümü - the technical sector offices (http://www.settoretecnico.figc.it)
    italya antrenörler birliği merkezi - aiac (italian coaches’ association) headquarters (http://www.assoallenatori.it)
    italya hakemler birliği antrenman merkezi - aia (italian referees’ association) training headquarters (http://www.aia-figc.it) (bizdeki merkez hakem komitesine tekabül eden bir yerin tesisleri)
    teknik merkez - technical centre management
    yabancı kulüp ve milli takımlar konaklama merkezi - top clubs or national teams are often guests of the centre
    azzurri store - italya milli takımlar satış mağazası (https://www.figcstore.com)

    bu coverciano'nun futbol kompleksi içinde de neler varmış:

    1. bölge: standart futbol sahası ebatlarındaki, son nesil (2016) sentetik ve doğal dolgu sentezi çim (hibrit çim) saha. yaklaşık 300 koltuk kapasiteli.

    2. bölge: doğal çime sahip, 350 koltuk kapasiteli ve stadyum ışıklı saha. tribünün altında sporcular için 4 soyunma odası, hakemler için bir soyunma odası ve bir tıp odası bulunmaktadır. burada italya u17 ve daha küçük yaş kategorilerindeki resmi ve özel karşılaşmalar yapılıyor.

    3. bölge: a milli takımların antrenmanlarını yaptıkları hibrit çim ana saha, hemen yanında standart doğal çim saha alanı, ulusal a takım eğitimlerinin olduğu bina. bina içerisinde jakuzi, sauna, masaj ve tıbbi oda ile ayrılmış soyunma odaları.

    4. bölge: ulusal standartlara ve soyunma odasına sahip doğal çim saha. burada da u15 ve daha küçük yaştaki milli takımların maçları yapılıyormuş.

    5. bölge: antrenörlük okulu için kullanılan, normalden küçük, "pratik" doğal çayır alanı. italya a ve b milli takımlarının taktik idmanlarını yaptıkları yer.

    futsal pitch: sentetik çim ve salondan oluşan iki ayrı futsal sahaları.

    spor salonu: futbol, basketbol, voleybol gibi kapalı sahada oynanan sporlar için çok işlevli spor salonu. aynı zamanda törenler ve konferanslar için de kullanılıyor. kahve molası alanı için büyük bir alana sahip, yaklaşık 500 koltuk kapasiteli bir yer. spor salonunun altında 1 adet soyunma odası mevcutmuş.

    ulusal ekipler spor salonu: 2014'te inşa edilen, 3. ve 4. sahaların arasında bulunan ve en iyi spor ekipmanları ile donatılmış çok amaçlı bina. burada rakip takımlar ağırlanıyor.

    lecture hall "g. ferrari ": merkezinde 155 kişilik bir tiyatro salonunun olduğu, antrenörlerin ve diğer eğitimcilerin seminerler verdikleri, yüksek ses, ışık ve görüntü kalitesine haiz olan çok amaçlı konferans salonu.

    "righetti" room: 25 koltuk kapasiteli, italya milli takımlar antrenörlerinin toplantı odası. yaklaşık 25 ila 30 koltuk kapasitesinin olduğu tahmin ediliyor.

    hotel'in "foresteria": yaklaşık 50 çift kişilik, tam donanımlı, harici öğretim odasının da bulunduğu, rakip futbolcuların konaklama yeri. burada da alt yaş kategorilerindeki rakipler ağırlanıyor.

    kütüphane: sporun her yönünü, özellikle de futbolu kapsayan kitaplar, makaleler, denemeler içeren 3500'den fazla metnin olduğu yer.

    otel ve restoran: 53 çift kişilik oda ve merkezin, hem italya, hem de rakibinin ortak alanda olduğu 150 kişilik bir restoran.

    suni çim demişken, buradaki çimin kalitesi hakkında bir anekdot vereyim. italyan tpr ve radigreen firması ortaklığı ile yapılan anlaşma ile, italya milli takımı yaklaşık 4 senedir çimlerini bu iki ortaklığa emanet etmiş. hatta suni çimin üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesi için de firmalar %100 garanti vermekte. italya'da yapılan bu çim, aynı zamanda bu ortaklık için de harika bir fırsat olsa gerek, ki ingiltere premier lig ekiplerinin de bazılarının bu firma ile anlaşmalı olarak gerek stat, gerekse tesislerini donatmış.

    http://gss.gs/ile.jpg

    http://gss.gs/Dbg.jpg

    http://gss.gs/m9K.jpg

    http://gss.gs/P58.jpg

    bu kompleks, italya milli takımlarının gerçek evi. 18 ayrı kategorideki milli takıma ev sahipliğinin yanı sıra, bu takımların 16'sı eğitim ve hazırlıklarını coverciano'da yapıyor. kadın ve alt yaş futbol takımları da ayrıca maçlarını burada oynuyorlar. bu kompleks, gelecekte mavi formayı giyebilecek genç yeteneklerin seçimi ve geliştirilmesi için turnuvalara ev sahipliği yapıyor. sezon boyunca, italyan milli takımlarının 400'den fazla sporcu ve personel üyesi, coverciano teknik merkezi'nde kalabiliyor.

    bütün bunların dışında, arrigo sachi, marcello lippi, antonio conte, fabio capello, carlo ancelotti, luigi del neri, cesare prandelli başta olmak üzere birçok italyan antrenör burada birçok seminer verip, eğitim almışlar. bu isimlerin bir kısmı zamanında hem futbolcu, hem de antrenör olarak bir nevi coverciano tedrisatından geçmiş hocalarmış.

    http://gss.gs/AaU.jpg

    hatta ara sıra misafirleri bile oluyor. bu fotoğraftaki konuşmacı da önemli bir isim olmalı ki, zamanın italya milli takım teknik direktörü antonio conte de dinleyenler arasında.*

    kimleer, kimlerle beraber be!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın