• 1
    --- alıntı ---

    "taraftar sahaya iniyor" sloganıyla taraftarlarına ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena’nın çimlerine ayak basma olanağı sağlamak isteyen galatasaray spor kulübü'nün, iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi sedat doğan, projeye ilişkin gstv’ye açıklamalarda bulundu.

    galatasaray spor kulübü iletişim birimi göreve geldiğinden beri büyük bir hareketlilik içinde. projelerin ardı arkası kesilmiyor. şimdiki yeni proje ‘’taraftar sahaya iniyor’’. bundan bize bahseder misiniz?
    dediğiniz gibi projelerimizin ardı arkası kesilmiyor ve kesilmeyecek de. bildiğiniz gibi bir iddiamız vardı. ‘’biz taraftara hizmet sunacağız, taraftarımızı biz kucaklayacağız, ondan sonra taraftarımızdan bir şey isteyeceksek isteyeceğiz‘’ dedik. bu gerçekten çok ilginç bir proje. sporda şiddet yasasıyla biliyorsunuz taraftarın sahaya inmesine çok ciddi cezalar geliyor. biz tersini yapıyoruz, taraftarımızı sahaya indiriyoruz. işin esprisi bu. galatasaray spor kulübü istiyor ki her taraftarı, her kombine alan, stada gelen taraftarı en az bir kere bu futbol sezonunun sonunu görmeden, bir kere o çime ayak bassın. ben çocukken basmamıştım, kulüpte çalışmaya başladıktan sonra bunu yaşadım. o atmosferi farklı bir şekilde hissettim. benim taraftarım bir kere o çime ayak bassın, bu çok önemli bir şey. bunu nasıl yapacağız? bir penaltı atma yarışması yapıyoruz. bu yarışmada 3 tane ayrı kategori var. bayanlar için ayrı, çocuklar için ayrı, baylar için ayrı bir yarışmamız var. bunu kombine alan, sürekli maçlara gelen taraftarımız alabilecek. onlardan talep ettiğimiz, istediğimiz bir şey var. galatasaray forması olmayan taraftarımız sahaya ayak basmayacak. formalarını da giyecekler üstlerine, gelecekler, kalelere penaltıları yağdıracaklar. burada da belli ödüllerimiz var. penaltı atmada maksimum başarıyı sağlayanlar galatasaray store’dan bir hediye çekiyle ödüllendirilecekler. bu tabi ilk projemiz. ‘’taraftar sahaya iniyor’’un ilk projesi bu. bir futbolcu için 18 metre ceza yayı üzerinden topa vurmanın ne kadar zor veya kolay olduğunu, o stadın atmosferinin yaşamamış olan insanın çok fazla hissetme şansı yok. bir hakemin 50 metreden bir pozisyonu nasıl gördüğünü hissetmesi lazım. bu bizim hem taraftarımızla bütünleşme, hem de taraftarımıza futbolun bazı özelliklerini kavrayabilme fırsatı verdiğimiz bir proje olacak. aynı zamanda spordaki şiddet ve düzensizliğin engellenmesi konusunda taraftarın bilinçlendirilmesi yönündeki talimatlarını da biz uygulamalı olarak taraftarımıza aktarmış olacağız. onları da bilgilendirmiş olacağız. böylelikle sahadaki oyuncunun, hakemin hissettiklerini onlar da hissedecek. belki yapacakları eleştiriler de biraz daha toleranslı olacaklar, ya da daha az toleranssız olacaklar. ayrıca sahaya inen taraftarımızın bir de fotoğrafını çekeceğiz. bu da kendilerine bir anı olacak. bunu türkiye’de biz ilk defa yapıyoruz. daha önce hiçbir kulüp kendi taraftarını sahaya indirmedi. genelde sahaya inen taraftar biraz şiddet içerikli olarak iniyordu ama biz bunu tam tersine bir eğlence, anı haline getireceğiz. böylelikle taraftarımızla kulübümüzü kaynaştırmış olacağız.

    devam eden aylarda yeni projelerimiz de var. sahanın içerisinde oynanabilecek türde bazı oyunlar, çeşitli aktiviteler getireceğiz. taraftarlarımızın maç olduğu gün stada erken gelmesini ve geç gitmesini, orada 1 gününü geçirmesini istiyoruz. bizle beraber hem yönetimle, hem taraftarın kendi içinde, hem futbolcularla sürekli bir arada gün geçirmesine, hangi gün maç varsa bu günü ‘’galatasaray günü’’ olarak yaşamalarını istiyoruz. sahanın dışında da bu konuyu desteklemekle ilgili projelerimiz var. muhtemelen 2-3 hafta içerisinde ortaya çıkacak olan görüşmelerimiz devam ediyor. belki canlı müzik olacak kafeteryaların önünde. bir kişi ailesiyle stada geldiği zaman hem müzik dinleyebileceği, güzel şeyler yiyebileceği şekilde aktivitelerimiz olacak. sergilerimiz olacak. bunları planlıyoruz, oldukça gündeme getireceğiz. ‘’taraftar sahaya iniyor’’la galatasaray taraftarı ilk defa sahaya inecek.

    --- alıntı ---

    *
  • 9
    ilk olarak 18 eylül 2011 galatasaray samsunspor maçı ile gerçekleştirilecektir.

    --- alıntı ---

    galatasaray spor kulübü "taraftar sahaya iniyor" sloganıyla taraftarlarımıza ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena'nın çimlerine ayak basma deneyimi yaşama fırsatı veriyor.

    "penaltı atma yarışması" 18 eylül pazar günü saat 20.00'de ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena'da oynanacak olan galatasaray-samsunspor maçından önce yapılacak.

    yarışmaya sadece kombine sahibi olan ve lisanslı galatasaray forması giyen taraftarlarımız katılabilecek.

    arena'da yarışmaya katılmak isteyenler için 2 adet yardım masası kuruldu. yardım masalarına ilk gelen taraftarlar yarışmaya katılma hakkı elde edecek. kadın ve çocuk katılımcılar güney tribünü yardım masasına, erkek katılımcılar kuzeybatı tribünü (galatasaray store tarafı) yardım masasına başvuracak. bu nedenle stadın kuzey ve güney tarafındaki kapıları saat 17.00'den itibaren açılacak.

    penaltı müsabakasında başarılı olan kadın taraftarlarımıza 50 tl’lik gs store hediye çeki verilecek. yarışmaya katılan tüm taraftarlarımızın fotoğrafları galatasaray.org resmi internet sitemizden de yayınlanacak.

    kombine sahibi taraftarlarımızı formalarıyla pazar günü 17.00'den itibaren arena'ya bekliyoruz.

    katılımcılara notlar:

    * stadımızın çimlerinin zarar görmemesi için adayların spor ayakkabı giymeleri zorunludur. (krampon ayakkabı giyilemez)

    * yarışmacılar toplam 3 penaltı atacaktır. ilk 2 penaltı atışının birini atamayan yarışmacı 3. atışa hak kazanamayacaktır.

    http://www.galatasaray.org/kulup/haber/11091.php

    --- alıntı ---
  • 11
    26 eylül 2011 galatasaray eskişehirspor maçı'nın başlamasına 2, 5 saat kala gidince bu büyük organizasyonu izleme şansına sahip oldum. inşallah katılma şansına da sahip olurum.

    kadınlar yani hemcinslerim, penaltı atma konusunda hakikaten çok kötüler. penaltı atarken geriye doğru gerilmeyi ve topa sert vurmayı öğrenmeliler. toplar o kadar yumuşak geldi ki, kaleci hiç hareket etmeden topu ayaklarıyla tuttu çoğu atışda.
    şimdi doğruya doğru, erkekler bu konuda çok iyiler. kaleciyi bayağı zorladılar. bir çok atış da gol oldu zaten.

    kısacası güzel bir organizasyon, devamı gelir inşallah.

    edit: imla
  • 13
    geçenlerde rüyama giren uygulama. rüyamda arena'da oturmuş maçın başlamasını bekliyordum. üzerimde yakında satışa çıkacak olan sarı forma vardı. bir anda arkama sedat doğan geldi ve beni dürttü. arkamı döner dönmez hadi gel seni bekliyoruz dedi ve koşa koşa merdivenlerden inmeye başladı. bende onu takip ettim. stadın alt kat girişinin orada geniş bir soyunma odasının önünde durdu ve bana eski turuncu formamızdan bir tane vererek hadi formanı değiştir penaltı atacaksın dedi. hemen turuncu formayı giydim ve karşısına geçtim. ama bu eski forma. biz bu sezon forması giyenlere penaltı çektiriyoruz dedi ve koşa koşa uzaklaştı. ama benim sarı formam var diye itiraz edemeden ortalıktan kayboldu. o anda uyandım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın