• 1
    futbolda paranın satın alamayacağı ender unsurlardan biridir. bir takımın uyumunu anlatmak için kullanılan söz öbeğidir.

    2013 - 2014 sezonu öncesi transfer döneminde hala çok aktif olmayan galatasaray'ın muhtemelen orta sahada oynayacağı kumar takım kimyasını etkileyecektir. felipe melo ismi belki dünya üzerindeki sayılı orta sahalar arasında değildir ancak felipe melo galatasaray için, galatasaray da felipe melo için büyük bir şanstır. galatasaray'da 12 13 senelik defansif orta saha özleminin sonudur felipe melo.

    şimdi bir yiğit gökoğlan parası bile etmeyecek bir bedelden ötürü felipe melo yerine başka alternatiflere yönelmek büyük bir risktir, daha doğrusu kumardır. takım kimyası üzerinde olumlu ya da olumsuz büyük etkisi olacaktır.

    gözümü kapatıp büyük son 2 sezonda oynadığımız bütün büyük maçları düşünüyorum da melo ismi çoğunda takımın yıldızları arasındadır.

    * 2012 süper final - fenerbahçe maçı
    * 2013 schalke deplasmanı

    ilk aklıma gelenler..

    kimyayı bozmaya, huzuru kaçırmaya bana kalırsa gerek yok.
  • 2
    2017 yaz aylarında yaptığımız transferlerle birlikte sezon içinde çok konuşulacağa benzeyen durum.

    yaptığımız transferler fransa (kuzey afrikalılar da dahil) ve brezilya menşeili. aslında dil konusuna ve uyum için bakarsak kendi kültüründen 2-3 arkadaşı olan oyuncu kendini daha rahat hisseder ancak çok fazla sayıda brezilyalının cıvıklaştığı örnekleri de futbolun yakın tarihinde sık görülen bir durum.

    aynı şeyi kuzey afrikalı oyuncular için de söyleyebiliriz. yetenek olarak gerçekten üst düzey meziyetleri olan bu oyuncular da disiplin sorunlarını sık yaşayan bir coğrafyanın futbolcuları.

    inşallah güzel bir kimya tutar ve rüzgarı karşımıza değil arkamıza alır, basar gideriz.
  • 3
    günden güne oturduğunu gördüğüm hadise. berkan’ın boey ile çok iyi bir ilişkisi var. istanbulspor maçından sonra baran aksaka’nın sergio oliveira ile fikir alışverişinde bulunması. gomisin tüm takıma yaptığı ağabeylik. dubois gibi bir adamın yedek kaldığında sorun yaratmaması, mertens ve torreira’nın tüm takımı pozitif olarak etkilemesi ve yerlilerin yabancıları kolladığı bir takım olduk. bunda mutlaka okan hocanın payı da vardır onu da tebrik ediyorum. böyle devam eder inşallah.

    (bkz: 24 eylül 2022 galatasaray istanbulspor maçı)
  • 4
    hiç düşünülmeden transfer yapılırsa takımlara iyilik değil, kötülük yapılır. en iyi oyuncuları almak çözüm olsa paris saint-germain'in cl kupasını çoktan alması lazımdı. manchester city bile takımı pep guardiola'ya emanet edip belli bir kadro istikrarına ulaşınca aldı.

    2023 yazında galatasaray bu kimya olayına maalesef hiç bakmadı. kadro mühendisliğine de bakmadı. yabancı oyuncu sayısına bakmadı. bunu söylemek ayıp bir şey değil.

    senin birinci kaptanın, efsanen, bay haksız rekabetin varken öyle transferler yaptın ki adamı yedeğe atmaya çalışanlar var. böyle iş olur mu? bunun sebebi de performansı değil yabancı oyuncu sayısı. o zaman sen burada bir şeyleri yanlış yaptın. ayrıca bu adamın muhtemelen son sezonu. efsaneni böyle mi uğurlayacaksın? bir de üstelik takımdaki yabancı oyuncuların lideri. herkesin saygı duyduğu isim.

    senin ikinci kaptanın yerli. bu çocuk dişiyle tırnağıyla kazıya kazıya buralara gelmiş. yerli oyuncuların lideri. birçoğunun yakın arkadaşı. her şeyi geçtim, takımın süper starının gözdesi. uyumları arşa çıkmış. senin liginde yabancı oyuncu sınırı var. sen gidip bu oyuncu yerine yabancı oyuncu alıyorsun. gelen isimden bağımsız bu dediğim.

    takımın problemi belli. orta sahan geçtiğimiz sezondan beri imdat diye bağırıyor. oraya transfer yapmayıp kanatları değiştirmeye çalışıyorsun. ana probleme öncelik vermiyorsun.

    neyse transfer döneminin bitmesine daha var. umarım bir şekilde takım rayına oturtulur. başka bir şey diyecek durumda değilim.
  • 7
    2023-24 sezonuna 10 yeni transfer ile başladık ki muhtemelen 2 oyuncu daha alacağız.

    şu anda okan hoca ve yeni transferlerimiz olmak üzere neredeyse çoğu oyuncumuz formsuz.

    bizi şampiyon yapan, 3 ön elemeyi geçerek bizi şampiyonlar ligi'ne dahil eden okan buruk hocamıza laf ederek nankörlük etmemek lazım.

    yapılan transferlere de isim bazında bakarsak hepsi de belli bir kalitenin üzerinde.

    o halde sorun ne?
    sanırım takım kimyası kötü.

    düzelmeyecek bir şey değil.
    sabredelim, hocamıza ve oyuncularımıza güvenelim.

    (bkz: inanmayan otobüse binmesin)

    1 ay içinde bambaşka bir galatasaray futbol takımı izleyeceğimizden asla şüphe duymuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın