• 2
    sabahları ofise gelince haberleri okumak, sözlüğe göz atmak hoşuma gider.
    taze beyinle gündemi süzerim.

    bu sabah bir baktım ki dün gece sözlük tecavüze uğramış, çok belli...
    abuk sabuk bir bilgi kirliliği yaşanmış, sonra bunun adına sosyal analiz falan denmiş...

    yapanlar ile tepki gösterenler birbirlerine girmiş,
    nick altlarından birbirlerine kızmışlar falan...

    lan altı üstü takımla ilgili bir mevzu var mı diye giriyoruz sözlüğe,
    naptınız amk bir gecede...
  • 4
    (bkz: sözlük bozmuş ya)

    günümüz insanının şöyle bir özelliği var. facebook icat olur, kullanır, kullanıyorumun havasını atar, içine bir dalar ki, çeksen çıkartamazsın. aradan bir iki sene geçer artık herkes farkındadır ve popüler olmuştur. işte o popülerlik sonrası beğenmeme eğilimi başlar. bunu henüz popülerleşmemiş bir kebapçı, bar, şarkı, müzisyen veya müzik grubu, internet sayfası falan için de düşünebilirsiniz.

    sonuç olarak beğenilen popüler olunca beğenmeme eğilimi başlar. ben buna ekşi tipi beğenmeme diyorum. kendi aramızda da arkadaşlarla çokça yapıyoruz bu espriyi.

    bir ay önce: "taç restorana gittim çok güzel"

    bir ay sonra: "taç restoran bozmuş ya"

    milenyum çocukları ilk keşfettikleri şeye sıkı sıkı sarılır, alt kuşaklar keşfettikçe kendini üstün görür ve beğenmeme eğilimi başlar. işte sözlükten soğuma da bunun bir değişiği.
  • 6
    el nino olayı neden bu sözlükte yapıldı ve harry kewell the wizard of oz bir moderasyon üyesi olarak neden bu olayın bir parçası oldu anlamış değilim. hagi ne düşünüyor merak ediyorum. bu olaydan haberi varmıydı yoksa bunu yapan moderasyon üyesi hakkında bir yaptırımı olacak mı? burası sosyolojik tahlillerin yapılacağı bir mecraya mı dönüştü yoksa öğrenci evinde iki ayyaşın sarhoş kafayla bir moderasyon üyesini kandırarak sözlük ahalisi ile taşşak geçilecek bir mecrasına mı dönüştü.

    ne kadar kolay değil mi, insanların bayrak, millet, vatan ve şehit haberlerine olan hissiyatlarıyla dalga geçmek.

    bu olaya insanları sevindirip, "bakın işte bunlar kafatasçı" diyerek fişlemeyi mi düşündün hktwoo?

    bu olayı düşünüp hayata koyan ayyaşlar paranız olmadığı için köpek öldüren içerken çok mu eğlendiniz?

    sözlük zaten bir kaç kişinin tekeline geçmişti ve onlar ne isterse o oluyordu. sonrada gelir emre çolak böyle, hamza hoca çapsız, selçuk burak aşkitoponçik kardeşler dersin.

    el nino olayını yapanlara bir çift sözüm var, aklınızdan geçen en aşağılık küfrü kendinize uygulayın.
  • 9
    başımıza gelen duygudurum.

    bu sözlükte yazanların gerçekten aklı başında insanlar olduklarına inanıyordum ama gördüm ki büyük yanılgı içersine düşmüşüm.

    ekseriyetle mod denilen lise öğrencisinin yaptığı saçmalık, herkesin algı kapasitesinin kendisininki kadar zayıf olduğunu düşünmesi beni şaşırtmadı. bunun yanında burada admin olarak gezinen adamlar neden bu arkadaşı sözlükten uzaklaştırmıyorlar onu çözebilmiş değilim. gerçi biraz sonra gelir "biz burayı tamamen gönülülük esasıyla yürütüyoruz mavraları atarlar".

    gerçekten seviye olarak yerlerde bir sözlük, burada vakit kaybetmek en basit tabiyle yazıktıri hayıftır.

    tavsiye gidin galasozluk'te yazın, en azından adamların para kaygısı olduğu için böyle çocuksu olayların içersine girmezler.

    bir de utanmadan kalkmış, istifa et diyenlerle aynı fikirde değilim diyor. ulan zaten kesinlikle aynı fikirde olmayalım, şu an senin yazar olduğu bu sözlüğe son entrylerimi girmek bile daraltıyor beni.
App Store'dan indirin Google Play'den alın