turkiye'den ayrildigim doneme kadar avukattim. simdi ingiltere'de yatirim ve vergi danismanligi veriyorum.
583
henüz atanamamış türkçe öğretmeni.
584
meslek asker (başçavuş)
ama memurluk yapıyorum bu aralar.
585
yat tasarımcısı
586
2000 2010. club nokia teknik servis kd uzmanı 2010 2017. apple teknik servis lab. şefi 2017 2020. kendi tamirhanesinde patron.
587
iş güvenliği uzmanı. (orijinal elektronik öğretmeni :) )
588
reklamcı.
589
insaat muhendisi. bir cogu gibi isini yapmayanlardanim. bu durumdan memnun olan sansli kisilerden biriyim. daha once soylendigi gibi meslek secimi yapacak olanlara kesinlikle tavsiye etmiyorum.
590
mimar.
591
diplomaya göre mimar.
türkiye şartlarına göre ise; çeşitli çizim programlarını kullanabilen biri. yeri gelmişken içimizi dökelim; türkiyede üniversite okumak kadar ahmakça bir şey yok. safi masraf, safi zarar. şu an yaptığım işi ve istisnasız her mimarın yaptığı işi, genç yaşta çizim programlarını öğrenek ve 3-5 kitap kurcalıyarak da pek tabi yapabilirdim. ve bütün bunlara 16 17 yaşında başlasaydım şimdi ciddi bir servet sahibiydim.
ulan gerçekten rahmetli babam haklıymış. oğlum tıp oku doktor ol, tıp oku doktor ol diye diye başımın etini yemişti. cerrahpaşa, çapa vs çok rahat geliyordu. ben ne yaptım? itü'de mimarlık okuyacağız ya amk. o zaman da mimarlığın puanı tıpları fln çok geçiyor. revaçta da meslek. okuduk. bok yedik.
şimi noldu? 2 sene çalış 6 ay işsiz kal, 1 sene çalış 3 ay işsiz kal. cmtesi yok, pazar yok, şantiyelerde amelemiyiz, mimar mıyız belli değil.
tıp okuyun arkadaşlar. tıp okuyacak puanı elde edemiyorsanız üniversite bataklığına hiç girmeyin.
592
elektrik elektronik mühendisi.
593
tüm büyü nickname'de.
594
mimarlık öğrencisi 3. sınıf, 2 yıl sonra inşallah mimar.
makine mühendisi. teknik alanla kısıtlı kalmim diyorsanız mba yapmanızı tavsiye ederim. ayrıca çizim programlarından önce almanca + ingilizceyi şakır şakır konuşmayı öğrenirseniz önünüz daha açık olacaktır.
otomotiv sektörü için konuşacak olursam endüstri okuyan kişiler daha keyifli, daha rahat poziayonlarda görev alabiliyor. ancak makine okuyup birkaç sene dişini sıkacak insan da yurtdışı kapılarını sonuna kadar açıyor. özellikle ingiltere gibi ülkelerde genç, donanımlı, birkaç yıl deneyimi olan çalışanlar talep görüyor.