• 1
    sosyal aylaklık ve sosyal asalaklık olarak tanımlanmıştır.
    konu hakkında ilhan ürkmez isimli danışmanın makalesi için; http://www.peryod.com.tr/...syal%20Asalaklik.pdf
    konu ilk kez fransız mühendisin 1913 yılında beygirlerin performansını araştırırken keşfedilmiştir. bir faytonu çeken iki atın performansı tek atın performansının 2 katı değildir. fransız mühendis insanlar üzerinde de araştırma yapmıştır. araştırma sonucuna göre halat çeken iki kişi, tek başlarına harcadıkları gücün %93'ünü, üç kişi çekerken %85'ini, sekiz kişi çekerken de ancak %49'unu harcamaktadır.

    daha önce 20.000 veya 10.000 taraftar ile rakibi boğan galatasaray taraftarı 45.000 seyirci ile aynı performansı gösterememekte veya daha az göstermekte. bunun sebeplerinden biri sosyal aylaklaşma olabilir. pegasus tribünündeki grubun önündeki kişiyi 2,5 yıldır takip ediyorum. kendini geliştirmek bir yana her yıl geriye gitmekte. pegasus tribünündeki grubun önündeki kişi aslında çok önemli bir görevde. başkan kadar tartışılması gereken biri. ancak tartışılmıyor. sosyal aylaklaşmayı engellemek için her zaman 4 taraflı söylemleri tercih etmesi gerekirken bunu çok maç denemiyor bile. 13 eylül 2013 galatasaray antalyaspor maçında bir kez dahi 4 taraflı söylenecek besteyi denemedi.

    sosyal aylaklaşma bir suç değil insana özgü bile değil hayvanlarda da aynı iç güdü söz konusu. ancak dünya kulübü olacaksak taraftarın öncelikle dünyanın en iyi taraftarlar gruplarından biri olması gerekir. şu halimizle dilim elvermiyor ancak bir çok takım taraftarından fersah fersah geriyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın