• 3
    başka bir zaman açılsa çok şey ifade edebilecekken, çok ama çok kritik bir fenerbahçe maçı öncesinde* futbolculara karşı açılarak embesilliğin nasıl zirvelerinde dolaşılırı bizlere gösteren pankart!! futbol takımına yönellik gerçekleştirilen galatasaray taraftar organizasyonlarının özellikle 2000 yılı sonrasında üç büyük takım içerisinde açık ara en kötü, en anlamsız ve sığ olduğunu bizlere göstermesi açısından da çarpıcı bir eylemdir. nerede o eski tribünler. nerede o 90'lı yıllardaki kapalı üst tribün güzellikleri. nerede o eski çoşku. şimdilerde coşkunun yerinin arabesk soslu embesillikler almış. yazıklar olsun!
  • 4
    taraftarımızın biraz da dönüp kendine bakmasının gerekliliğini kanıtlayan örneklerden biri. sürekli başarı isteyen, başarı gelmeyince takıma küsenler, sövenler, dövünenler bırakın futbolu, spordan uzak dursun. karda kışta, iyi günde kötü günde takımı desteklemek şöyle dursun, onu sabote etmeye başladık.

    beklenmedik gelişmeler de değil bunlar. ''hagi istifa'' diye bağırabilenler var aramızda zira...
  • 9
    yeri doğru mu yanlış mı bilemiyorum, camianın üzerindeki baskının azaltılması taraftarıyım ama sadece hayalkırıklığı belirten dozunda bir pankarttır. futbolcu dövülmemiştir, sövülmemiştir, yuhalanmamıştır. ben olsam pankartı açar sesimi de çıkarmazdım. bu takım ne yazık ki sene sonuna kadar her maçın önünde arkasında esnasında tepki görmeyi garantilemiştir ki bence en zararlısı ve kesinlikle uzak durulması gereken maç esnası; maalesef buna yapacak bir şey yok.

    sonuçta herkesin hemfikir olduğu bir nokta var: futbolcular bu pankartları sallamıyor. futbolcunun salladığı şahıs bazında eleştirisel tezahürat, anasına edilen küfür, ayağına top geldiğinde yükselen ıslıktır. zaten küfreden iyi oynasın diye, ıslıklayan daha çok koşsun diye yapmıyor bunu; içindeki siniri boşaltmak için yapıyor. aksini düşünüyorsa aptalın önde gidenidir. gerçi sınavdan kötü not aldı diye anasından babasından kafasına tokat yiyip sonraki sınavdan iyi not alması beklenen insanlar bunlar; gördükleri, yaşadıkları bu...
  • 11
    sozlukte goruldugu uzere herkesin iyi kotu yorum yaptigi, isin aslini bilmeden konustugu pankart. bu pankarti acan ekip kuruldugu tarih olan 1998'den beri istanbuldan uzak olupta kombinesini alan, yurt ici, yurt disi deplasman demeden heryere giden, iyi gununde degil kotu gununde sirf sevdasi ugruna ankaranin orta yerinde pankartini daha 3-4 hafta once acmis olan topluluktur.

    http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/...880392_7501723_n.jpg

    evet onlar en guzel duygularin sahibi, ama galatasarayi galatasaray yapan oyunculari degil tarihi. bu tarihi koruyamayan oyunculara tepki olmasi da bir okadar dogal. oturdugu yerden entry giren elestirmenler, dun orda 5 kisi vardi, nerde buyuk taraftar iyi gunde kotu gunde yaninda olan! kimse gelmemis karsilamaya..
    muhabirler takim daha istanbuldan yola cikmadan yazmislar haberlerini az sayida taraftar karsiladi diye..
    dolanin haber sitelerinde sisirdikleri haberlere bakin.

    bilmem kaciniz ordaydi 2 hafta arayla olan manisa ve besiktas maclarinda hatirlayin bakalim ne tepkiler verildi, evimiz dedigimiz samiyenin koltuklari yikilip yakilmadimi? kimseyi suclamak degil hedefim ama eminim ki sozluktede bu tarz insanlar var. onlar saklana dursun bi yerde, siz gelin simdi en guzel duygumuzu tasiyamayanlara olan tepkimizi elestirin.

    cuma gunu yine olmamiz gereken yerde olacagiz.

    fenerbahce macindan sonra sokaga ilk cikanda biz olacagiz ama ankaraya donmek icin..

    onlar ne kadar en guzel duygularin katili olsalarda, bizim askimiz cimbomboma!

    http://www.ligtv.com.tr/...resim_0e_pankart.jpg

    (bkz: bilkentli aslanlar)
  • 13
    futbolcuları kötü etkileme ihtimali yüksek pankart.

    ama gerçekten de bu adamlara yumruk atsan yarısı boşa gider vurduğunun.

    sezon başından beri köpekler gibi destekliyoruz, sesimizi kısıyoruz, hastalanıyoruz karın altında ama efendiler çıkıp da iki pas üstüste yapamıyor.

    evet, siz en güzel duyguların katilisiniz. başta da adnan polat..

    en çok da neyi unutamayacağım 2010-2011 sezonuna dair biliyor musunuz? ali sami yen stadyumu'ndaki son lig maçımız olan gençlerbirliği maçında, yağan karın altında maç başlar başlamaz "seni sevmeyen ölsün"e başlamıştık. 45. saniyede golü yiyip tezahüratı bize söyletmediniz ya; işte siz en güzel duyguların katilisiniz!
  • 14
    duyguların artık dışa vurumunun en üst seviyede olduğunu, arabeske bağladığımızın göstergesidir.

    bu pankart bir kısım taraftar için olumsuz olarak yorumlansa da bir kısım taraftar için duygularını açıkça dile getirmiştir.

    sezon başından beri alınan bütün kötü sonuçlara rağmen (hatırlayın her maçı ayrı ayrı hatırlayın) büyük galatasaray taraftarı arma peşinde koşmuş her zaman takımına destek olmuştur. son maçlar hariç protestoyu bırakın en ufak olumsuz bir şey olmamıştır tribünler adına.. ama her şey bir yere kadar, bu taraftar da insan bu taraftar da emeğinin karşılığını skor olarak değil, mücadele olarak sahada görmek istiyor. ama yok yani takımın üstüne ölü toprağı değil direk ölüleri atmışlar.

    biz gidip de başka takımlar gibi futbolcu dövmüyoruz, dışarıda yakalayıp ana avrat küfür de etmiyoruz, şu ana kadar en uç diye nitelendirebileceğimiz protesto ayhan akman'a olmuştur. bu da abartı değildir bence.

    gelelim bu pankarta *. taraftar ha bu maç ha şu maç diye diye sezon bitti, kimler geldi kimler geçti değişen bir şey olmadı. bence anlamlı bir pankart olmuş. adam olan artık anlar kendine gelir, bu maç için olmasa bile fenerbahçe maçı* için "ulan bu taraftar bize bu kadar sabretti hiç bir karşılık veremedik, şu feneri kendi taraftarımız önünde boğalım da en azından bütün sezon boyunca yapamadığımızı yapıp az da olsa gönüllerini alalım" der. takımın moralini bozacak bir pankartsa amacına ulaşabilmiştir, ama yine ne yazık ki bu takımı etkilememiştir bile.

    duygularımızın tercümanı olarak 5 mart 2011 galatasaray karabükspor maçındaki ultraslan uni'nin yaptığı tezahüratı tek geçerim.

    dinlemek, izlemek için: http://www.facebook.com/...0770194&comments

    bu taraftarın yağmur, çamur, okul, sınav demeden desteklerine karşılık veremeyen, güvenini boşa çıkaran, taraftarın inancının yarısı kadar inancı olmayan, parçalı formayı hak etmeyen, armanın gururu olamayan bu futbolcular size söylüyorum siz en güzel duyguların katilisiniz!!! *

    edit: karşılama görüntülerini izledim, pankart dışında atılan laflar, edilen küfürler çok ayıp olmuş kim olursa olsun galatasaray futbolcusu olduğunu unutmamak gerek, bugüne kadar hiç bir futbolcuya küfürlü tezahürat yapılmadı *.
    servet çetin'i seversin sevmezsin ama her şeyi bir kenara bırakıp gerçekten objektif gözle bakıldığında servet çetin takımın en iyileri arasında. kabul edersiniz ya da etmezsiniz ama bu böyle.
  • 15
    servet gülüyor resimde. şimdi herkes sövcek ona adam siklemiyor taşak geçiyor diye. alın size kontra; bende diyorum ki acısını içine atıp acı bir tebessüm ediyor. ne benim elimde sizinkini yalanlayacak bir veri var ne de sizin elinizde benimkini. amk biraz arkasında duralım lan şu adamların. sıkıldım ben servet balta rererörö yapılmasından. sahada bi sik yapmayan misimovic insua badem gözlü, çıkıp oynayan adamlar yarak kafalı, olur mu lan böyle muhabbet. herkes istediğine inanır tamam eyvallah ama herkes kulübün içindeymiş gibi yorum yapmasın. servet takımı sattı, balta günde 80 paket sigara içiyor vs nerden biliyorsun lan? nerden biliyorsun amk? bir resme dünyayı yıkıyorsunuz. sattım lan bende sattım takımı, geçen altay diye bağırdım alsancak stadında. beni de kovun sözlükten.

    edit: resme biraz dikkat ettim pino'da arkada sırıtıyor. görüyorum ve arttırıyorum, takım arkadaşlarına mealini sorup öğrenmiş ve bizle taşak geçmektedir. hadi bakalım.
  • 16
    (bkz: #628101)

    aegean'in bahsettiği gibi fener maçına 50 kişi giderken karşılamaya giden 5 kişidir . kimse burda dikkat çekme peşinde değil. kimsenin sözüyle yapılmış bi pankart da değil ayrıca . şimdi burdan adamların morali bozulur diyenler gelip görselerdi verdikleri tepkiyi o entrylerin tam tersini yazarlardı emin olsunlar .

    pankartı gören gökhan zan bile gülmekten kırılırken,servet'in "kaptanlık kutsaldır yakışmıyor servet'e" bestesine verdiği mimik ortadayken kimse çıkıp da "yaa üzülürler kırılırlar" demesin lütfen . biz 10 senedir her fener maçı öncesi "vur kır parçala" dedik de noldu? yenip mi geldiler ? sadece taşıdıkları formanın ağırlığına göre hareket etmeleri gerektiğini gösterme çabasında olan bi pankarttı. ha iplediler mi diye sorarsan hepsi değil ama akıllarının bi köşesinde kalmıştır umarım .
  • 24
    saçma eleştirilere maruz kalan pankart. bir işe yaramayacağı bilinse de yapanların ellerine sağlık. küfür mü var? sahadaki oyuncu mu ıslıklanmış? hayır. hala sırf fenerbahçe maçını düşünüp "ay moralleri bozulur ama :((" diyenler var, çok komik. bundan önceki başarısızlıklara göz yum sırf fener maçı var diye. farklı falan kazanırlarsa da geçmişteki her şeyi unutalım, adnan polat'ın hatalarını bile. omuzlarda taşıyalım hepsini hatta.
    biz-siz olayına açıklık getirmek gerekiyor sanırım. galatasaray'ın başarıları da başarısızlıkları da taraftar tarafından sahiplenir. ama olay kişisel boyuttadır maalesef. servet'in eski hocasını yollamadan önceki veya yolladıktan sonraki haddini aşan açıklamalarını benimsemek sanırım galatasaray taraftarının görevi değildir. bu durumda "siz" ifadesi daha net anlaşılmaktadır. galatasaray formasına yakışmayan oyuncuların ruhsuz, umursamaz tavırlarını benimsemek de galatasaray taraftarının görevi değildir. ki zaten böyle davranan adamın galatasaray forması giymeye, armayı taşımaya hakkı yoktur. galatasaray değerlerini benimseyen, sahip çıkan herkes "biz"dir. galatasaray umrunda olmayan, ruhsuz, görevini yerine getirmeyen herkes de "siz" ifadesine layıktır.
  • 25
    benim son donemde galatasarayli olarak en gurur duydugum, en begendigim ve altina imzami attigim pankarttir.

    bir kere her seyden once samimidir, oyundan cikana ana avrat sovmekten bes kat iyi, duygu iceren, tepkiyi dozuyla veren pankarttir. onunden gulerek gecenleri gorunce ne kadar dogru oldugu anlasilan pankarttir.

    birileri de cikmis basariya odakli taraftar giydirmesi yapiyor, birakin allahinizi severseniz yaa! fenerbahce macinin oncesindeki hafta boyle bir pankart acmak onumuzde bu sezonu kurtaracak (futbolcu mantiginda) tek maci bile iplememek anlamina gelir ki bu da zaten basariyi iplemiyorum, sizi bu forma altinda gormek istemiyorum demenin en guzel yoludur.

    haaaaa, o basariya odakli taraftar giydirmesi yapanlar "biraz bekleyin, fener macini kazanalim, forma satici servet'i yine tribunlere cagirip alkislariz, hersey gulluk gulistanlik olur" kafasindaysa yuh size bee, yuuhh!
App Store'dan indirin Google Play'den alın