çok önemli, çok dikkat edilmesi gereken, taraftarın reaksiyonunu çok doğru yönetmesi gereken bir konudur.
şöyle açayım:
bildiğiniz gibi zaten şu an yönetici kademesinde üç büyük kulübe de diz çöktürmüş durumda iktidar. aziz yıldırım ve fikret orman, aynı zamanda dursun özbek dünden razı, yahut da dün razı edilmiş diz çökmeye. nasıl ifade etmek isterseniz.
fenerbahçe ve beşiktaş'ın böyle bir refleksi yok, fakat galatasaray cephesinde mekteb-i sultani kültürü, muhalefet gerekliliği gibi olguları düşünürsek en fazla direnen biz olabileceğiz.
az önce gördüğüm bir haber üzerinden, bir anda yakın geçmişte eylemlerine katıldığım birkaç olay geçti gözlerimin önünden.
şu anki siyasi iktidarın, muhalif kurumları el altına almak için bir stratejisi var. bunu, mezun olduğum üniversite olan boğaziçi üniversitesi rektörlük seçimlerinde olayların içinde yaşadım. aynı zamanda itü rektörü için de aynı süreç geçerliydi.
bu strateji şöyle; rektörlük seçimlerinden ilkinde hükümete yakın birini aday gösteriyorsun. bu aday genellikle mantıksız, ama çok mantıksız olmayan bir aday oluyor. atanmıyor tabii, sadece öğrencileri bu fikre alıştırıyorsun. boğaziçi için bu ilk aday prof. dr. vedat akgiray idi.
sonra ikinci rektörlük seçiminde, direkt olarak hükümet kanadından gelme rektörü seçtiriyorsun, ki o dönemde cumhurbaşkanının rektör atama yetkisi kanunlaştı, ve şu an boğaziçi üniversitesi'nin kayyum rektörü, akp'li milletvekili emine nur günay'ın kardeşi mehmed özkan. yasaklamalar başladı bile.
yamulmuyorsam aynı süreç itü'de de gerçekleşti.
az önce göksel gümüşdağ'ın başkan adayı olacağı şeklinde söylentiler duydum:
https://www.cnnturk.com/...igina-aday-olacak-miçok dikkat etmek gerekiyor. aday olursa, akp'nin galatasaray'ı elde etme stratejisi içeriğinde bir adım olabilir.
şu an söylediklerim teori, çok uçuk bir teori de olabilir ama bence verilmesi gereken reaksiyon konuşulmalı.
not: boğaziçi üniversitesi'nde geçmişten beri rektörler şu şekilde seçildi; adaylar arasında okul personeli ve hocaları arası bir seçim yapılır, aday sayısı 1'e indirilir, diğer adaylar üniversite kültürü gereği adaylıktan çekilir ve kalan tek aday cumhurbaşkanına onaya gönderilirdi. böylece cumhurbaşkanının rektör atayamaması sağlanırdı. bu töreyi önce vedat akgiray büyük protestolara karşın bozdu, sonrasında da kanunun da verdiği güçle üniversitenin seçmemesine rağmen aday olduğunu belirten mehmed özkan atandı.