• 1
    galatasaray'ın genelde, hatta tarihi boyunca bile denilebilir, vura vura gitmediği ve bazen şok sonuçlarla avrupa'dan bile elendiği ya da ligde kötü başlangıçlar yaptığı, kötü oynadığı dönemlerdir.

    bu bazen geç yapılan transferler ve bazen de ağır kondisyon yüklemeleri sebebiyle olur.

    uzun lig maratonunda lig sonunda ayakta kalmanın ve formda olmanın önemini bilen hocalarımız genelde bu dönemi riske eder, takım sezon ortasında form tutunca ise seri galibiyetler alır.
  • 2
    sadece galatasaray özelinde değil, resmi maçları yeni başlamış takımların dahi zorlandığı dönemdir. real, inter, city gibi takımlar temmuz ayında resmi maç yapmadığı için gözümüze çarpmamış olabilir ama ben mesela geçen 1 ağustos 2023 psg inter maçını izledim afedersiniz b*k gibi maçtı. tempo yok bir şey yok. bu dönemde yüklemeler, sezona hazırlık olarak düşünüldüğünden maç performansı takımın gayet de kötü olabilir. bizim şansızlığımız ön eleme maçlarında karşımıza çıkan takımların bizim maça gelen kadar en az 10 adet resmi maç yaparak gelmesidir.
  • 4
    2023-2024 sezonu özelinde, son yılların en avantajlı sezon başlarından birini yaşıyoruz. içerisinde pek çok olumlu etken var:

    1- kulüpte ne başkan ne de teknik heyet değişimi oldu. mazbatayı alır almaz koşturan bir yönetim ya da kadroyu tanıyıp transfer listesi yapmasını beklediğimiz bir teknik heyet olmadı. tren rayında devam ediyor.

    2- şampiyon kadro neredeyse tamamen korundu. tüm ana parçalar yerinde. normalde en azından bir ana mevkide ciğerimiz sökülürdü, bu kez ıcardi'si de, torreira'sı da, boey'i de bizimle.

    3- şampiyon kadro korundu ama, yönetim de teknik heyet de takımı geliştirmek gerektiğinin farkında. takımda biraz aksayan 3 mevki vardı: tecrübe eksikliği yaşanan sol bek, fizik ve tempo eksikliği yaşanan 8 ve 10 numaralar. sol beke uluslararası tecrübesi olan biri alındı. 10 mevki yerine zaha alınmış ise fizik ve tempo eksikliğini karşılayabilecek nitelikte. orada taşlar yerinde oynayacaksa da yine bu kriterlere uygun biri gelecektir. 8 için ise tam olarak bu sorunları giderecek ve takım savunmasını yukarı çekecek biri aranıyor.

    tüm bunlarla birlikte, bize bazı realiteler sunuldu sezon daha başlamadan:

    1- transferde hedeflerin yüksek olması nedeniyle imzalar gecikebilecekti. açıkçası sadece bu turu geçmek için değil, sezon boyu ligde ve avrupa'da iddialı olmak için alacağımız oyuncuyu biraz daha beklemek çok anormal değil.

    2- sezon çok çok erken başlıyor, temmuz ayındaki ilk tura tam kadro ve %100 hazır çıkmak çok olası değil. eksik kadroyla ve tam hazır olmayan halimizle ilk turu geçmeyi bekleyeceğiz.

    şu an işin realite kısmını yaşıyoruz. ligin ilk maçlarıyla birlikte ağustos ayı da sancılı geçecek. gönül ister zalgiris'i ezip geçelim. ilk maçtan fırtına gibi başlayalım sezona. ama olmayabileceği bir senaryodaydık. ne olursa olsun karşımızda 7 yıldır avrupa görmeyen moldova üçüncüsü zimbru değil, her sene ülkesinde şampiyon olup avrupa'da sezonu erken açmaya ve ön elemelere çok alışık, ligi nisan'da açmış bir takım var. avrupa puan sıralamasında ikinci turdaki rakibimiz llubljana'nın bile üzerinde duruyor zalgiris.

    rakip çok daha hazır olsa da bu turu kendimiz için kolay hale getirecek yetenek setine sahip olduğumuz için teknik heyeti ve oyuncuları eleştirmek de doğal ama bu dönemlerde böyle ite kakalara dünyanın sonu gibi bakmamamız lazım. evet dünyanın sonu ile dans ettik ama neticede kabus görmeden turu geçtik. bu dansı yaşamamak için planı değiştirmek uzun vadede daha riskli olabilirdi bizim için. o riski daha kolay bir zamanda almak çok akıl dışı gelmiyor bana. bu oyuna bizim standardımız, normalimiz, sezon boyu yaşanacak senaryonun önizlemesi olarak bakmamak lazım.

    şampiyonlar ligi ikinci ön eleme turuyla ilgili en doğru tespit, çok şükür ki atlatmış olduğumuzu vurgulamak olacaktır. diğer tüm çıkarımların bir iki ay sonra boş lafa dönüşme ihtimali yüksek. önümüzdeki turu da geçtikten sonra yavaş yavaş yukarıda yazdığım olumlu etkenlerin ekmeğini yemeye ve çok daha güçlü bir sezonun keyfini çıkarmaya başlayacağımıza eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın