• 1
    24 ocak 2019 itibariyle ekranlara son dakika olarak düşen serdar aziz'in alacakları karşılığı sözleşmesinin iptal edilmesi ve muhtemel fenerbahçe transferiyle oluşan skandaldır.
    edit: kaynak a sporun 24 ocak 2019 tarihli saat 12-13 arası yayını.
    bunun yanında yine aynı gün akşam serdar aziz'in menajerinin aynı ekranda yaptığı ve bakınızdaki entryde detayları görülecek açıklamalar. (bkz: #2595543)

    galatasaray taraftarı yıllarca kimin ne yaptığını unutmasın.
  • 8
    4,5 milyon euro artı 2 oyuncu verilerek alınan bir oyuncunun sözleşme feshidir. ayrıca serdar aziz milli oyuncu olup ligimizde yerli daha iyi bir stoper bulunmamaktadır. bu şartlarda alacaklarına istinaden bonservisinin verilmesi skandaldan daha da ağır bir durumdur. en çok kızdıran ve üzen tarafı ise hiç bir oyuncumuza borcumuz yoktur denmesinin ardından bu durumun yaşanmasıdır. şimdi biz galatasaray başkanı mustafa cengiz'in lafına nasıl güveneceğiz?
  • 9
    fatih terim ile yönetimin birlikte mum diktiği olaydır. bu işte bütün suçu yönetime atmak sadece kendinizi rahatlatır.
    fatih terim terim en azından yaza kadar idare edebilirdi diye düşünüyorum. kimleri kimleri idare eden hoca yaza kadar bekleyip kendisinden bonservis kazanılmasını sağlardı.
    istenmediği açıklandığı an bu senaryonun olacağı belliydi ve oldu.
    istemediğin oyuncuya boşuna, kim neden bonservis bedeli versin?
    alem aptal mı?
  • 10
    saçmalığın dik alası olur. fenerbahçe kadro dışı bıraktığı ve bir yıldır kimseye vermediği ozan tufanı serdar ya da bjk ile tolgay transferi görüşmesinde isterler diye apar topar alanyaspora verdi. serdar ile sözleşme feshi yapılabilir ki bununda tek bir şartı olur. yurt içinde bulunan takımlarla anlaşma yapması halinde 5 milyon euro ceza öder diye madde koydurursun. ondan sonra da alacaklarına karşılık hala gitmek istiyorsa güle güle dersin.
  • 11
    büyük skandaldır.

    cengiz'e olan sevgimiz, kulübün kasasını kendi serveti gibi kullanması ve şeffaflığıdır.

    oyunculara borcumuz yoksa serdar aziz'in durumu nedir?

    belli ki hocanın çoktan gözden çıkardığı bir oyuncuydu. ödeme yapılmamasını bu nedenle anlayabilirim. ama sadece alacaklarına karşı gönderilmesi nedir?

    sen yurtdışına göndermiyorsun. fenere gidiyor. en iyi yerli stoper. ve fenerbahçenin 2 stoperi seneye yolcu. totalde 750 bin euroya yerli stoper yaptı adamlar.

    hesaplı olmaktan beceriksizliğe doğru evriliyor yönetim şekilleri. liseli tayfaya karşı bir umudumuz vardı. yemeye çalıştılar, yiyemediler. şimdi hiçbir şey yapmalarına gerek yok. arkalarına yaslandılar ve galatasaray üzerinden servetlerine servet katacakları o günleri bekliyorlar.

    en fazla 2 yıl. tekrar kan emici zihniyet galatasaray'ı avucunun içine alırsa, bu taraftar demokratik haklarını, şiddete başvurmadan meşru şekilde kullanır ve o genel kurulu basar.

    sabrımız kalmadı! antrenmana on binler gidiyor. o genel kurulda mahşeri kalabalığı gören dedeler aklını başına alır. yeter lan!
  • 14
    etikmiş, saygıymış, şöyleymiş böyleymiş taraftar bunlarla ilgilenmez arkadaş. sen ezeli rakibine bedavaya ligin en iyi yerli stoperini veremezsin ! gerekirse 2 yıl pafta oynatır, parasını verir yine de yapmazsın böyle bir rezillik. bu skandal ve beceriksizlikleri mustafa cengiz ve yönetiminin ipini çekmiştir. artık mevzu forvet transferi vs. değil , bu yönetimin derhal pılını pırtını toplayıp istifa etmesidir.
  • 17
    ben olaylara pragmatist ve doğrudan bakan bir insanım. bu yüzden kendisinin sözleşme feshi ile fenerbahçe’ye transferi halinde (çünkü biz zaten feshettik, sonrası bizi ilgilendirmez denecek bir durum yok ortada) burada, şike sürecinde “fenerbahçe’nin şike yaptığına inanmıyorum” dediği için türlü hakaretlere maruz kalan duygun yarsuvat’a söven tayfanın mustafa cengiz ve yönetimi hakkında ne söyleyeceğini merak ediyorum.

    zira günün sonunda, bir tanesi ezeli rakibimiz hakkında, nihai sonuca ve ezeli rakibimizin durumuna doğrudan katkıda bulunmamış bir açıklama iken, diğeri, çok zor günler yaşayan aynı rakibin, yabancı sınırı derdinden kurtulması ve olası yabancı kısıtlaması halinde, sakatlık sorunları nedeniyle düzenli olmasa da, oynadığj maçlarda katkı sağlayacak ve durumuna doğrudan pozitif etki sağlayacak bir eylemdir.

    ben birine doğru, diğerine yanlış demiyorum. ikisi de yanlış; ancak biri az yanlış iken diğeri devasa bir yanlış.
  • 18
    hem geçmiş alacakları olan hem de gelecek alacakları olacak oyuncuya kim niye bonservis versin. ayrıca hocan çıkıp ben bu arkadaşı istemiyorum diyerek kadro dışı bırakmış. niye ben hiç yarar almayacağım adamı kulupte barındırıp maaş vereyim. yıllarca tarık yattığı yerden para alıyor diye ona bu sözleşmeyi ve imkanı sunanları eleştiren de bizdik. neden bu maaş yükünü çekelim ki. asıl sorun başkanın maaş borcumuz yok dedikten sonra böyle bir olayın yaşanması. yoksa maaşına karşılık sözleşme feshi gayet normal.
  • 19
    sürece baştan bakarsak 4.5 milyon euroya transfer olan bir futbolcu, klubümüzün yaptığı kap bildiriminde; ücretinin senelik sabit ve net 2 milyon euro ve oynadığı maçların sonuçlarına göre de ekstra bonuslar olacağı yönündedir.

    sonrasında ise şampiyonlukla tamamlanan bir sezon üzerine devam eden yeni sezonda daha kimsenin net olarak bilmediği ve fatih hocanın kısa değerlendirme videosunda bahsettiği çalışma prensiplerinin aynı olmadığına dair bir açıklama, emeklerine teşekkür vs. ve satış listesine konması. burda ki videoyla birlikte futbolcunun değerinin biraz olsun düşürüldüğüne ben de katılıyorum. fakat burada ki amacın özellikle sosyal medyayla işin bulandırılıp serdar aziz mevzuyla klubün süreçte yıpratılmasını önlemek olduğunu düşünüyorum. burada ki en büyük şanssızlık ise şu an mevcut yönetimin forvet alamama başarısızlığıyla aynı döneme denk gelmesidir.

    işin transfer olacağı klüp bazında düşünürsek burada ki önemli nokta bir mal değil, bir sporcu olduğunu kabul etmemiz gerektiği gerçeğiyle serdar'ın anladığım kadarıyla istanbul sınırları içerisinde kalmak istemesidir. bu tahmin doğrultusunda düşünürsek fenerbahçe, beşiktaş, ibb, kasımpaşa klupleri elde kaldı. beşiktaş mirin, ibb serdar taşçı, kasımpaşa kalibresel nedenlerden elenirse geri kalan tek klup ezeli rakip fenerbahçedir. zaten menajerinin günlerdir fıldır etmekte olduğu düşünülürse, bonservissiz transfer ihtimalinin çoktandır konuşulması serdarı, sadık çiftpınar transferine rağmen hayır denilemiyecek hale getirdi. hatta fb nin serdarı beklemeyerek sadığı aldığından şu an pişman olduklarını da düşünüyorum. işin bana göre en enteresan tarafı beş büyük lig tarafından serdara hiç mi 2 3 bandında bir teklif gelmediği veya geldiyse de serdar avrupada da mı oynamak istemedi?

    burada klubümüzün önünde bazı seçenekler oluştu; alacaklarını ödeyip kenarda oturtmak, bonservisiyle transfer olmasına izin vermek ve alacaklarına karşılık kontratını fesh etmek. burada serdarın alacaklarının sene sonuyla yaklaşık 3.5 milyon euro bandı olduğunu da okuduğumuz yerlerden anlıyoruz. klüp bu paranın kendi cebinde kalmasını tercih ettiğini görüyoruz. genel olarak taraftar yönünden bakarsak ise çoktan serdarı zaten gözden çıkardığımızı, eksikliğini hissetmiceğimizin düşünüldüğü görüyorum. teknik-taktik açısından ben de aynı fikirdeydim fakat lider bir stoper alınır iseydi ki bu saatten sonra çok zor olduğunu, çünkü maiconun takımda kaldığını düşünüyorum.

    sonuç olarak yönetimle birlikte fatih hocanın da dahil olduğu yanlış medya ve algı yönetimiyle bu süreç ezeli rakibine bedava kaliteli adam vermeye kadar gitmiştir. bunun kesinlikle başarısızlık olduğunu tabi ki kabul etmek lazım. en başta ödediğimiz 4.5 milyon euro en güzel tabirle piç olmuştur. bilmediğimiz de çok şey olduğunu düşünüyorum bu süreçte. tek olumlu tarafının maaş skalasında 3.5 milyon euroluk bir açık oluşmasıyla bunun forvete aktarılacağını düşünmek. zaten transfer döneminin kapanmasına bu kadar az zaman kalmışken bu iyi niyet bizi kaosa sürükledi. ama huylu huyundan vazgeçmiyor :)

    edit 1: taraftar tepkisinden dolayı şu an fesihten vazgeçilmiş durumda. transfer sezonunun sonuna kadar beklenmeli, olası forvet transferi sonrası gene gündeme geleceğini düşünüyorum.
  • 21
    yapılan yanlışları değiştirme şansımız yok. hocanın da yönetimin de yanlışları çok oldu, belki iyi niyetle yaklaşıldı, oyuncunun önünü tıkamamak için transfer sezonunun başında kadro dışı bırakıldı. lakin kötü sonuç verdi, ozan'ın da ayrılmasıyla beraber biz zararlı çıktık. ultraslan ve çoğu taraftarımız, olayların başında serdar aziz'e kefil olur gibi paylaşımlar yaptı, benim merak ettiğim konu tüm onlardan sonra bu adamın ezeli rakibimizin formasını nasıl giyeceği. hakikaten böylesini de yaşamamıştık. elbette oyuncular geldi gitti, ne laflar yendi falan da, 2 ay önce adamın dibi dediğimiz birini o formayla görmek çok saçma olacak.

    bu arada, hadi her şeyi geçtim, para kazanamamamızı, rakibe resmen yardım eder gibi saçmalık yapmamızı falan. şunu bekliyorum hocadan ve yönetimimizden, eğer bu vatandaş fener forması giyerse, şak diye çıkıp anlatsınlar bu herif ne bok yedi. vatan hainliği mi yaptı, uyuşturucu partilerinde mi gezdi, ne bok yediyse, bari ordan hıncımızı alalım anasını satiyim. zira bu kadar iyi niyeti bizden başka kimse yapmaz. şu an fenerin çöpü ismail köybaşını istesek 5 milyon euro fiyat çeker, her türlü pisliği yapar karşı güruh, bunu herkes biliyor. biraz da biz anladıkları dilden konuşalım anasını satiyim...
  • 22
    skandalın dik alasıdır. sen türkiye'nin en büyük spor kulübüne yönetici olarak giriyorsan, ezeli rakibine hem de sana karşı yaptığı onca şeye rağmen * *değerli bir oyuncunu bedavaya veremezsin. seneye yabancı sınırlaması gelecek ve eldeki yerli oyuncular şimdikinden çok daha değerli olacaklar ve sen de kendini değil rakibini buna hazırlıyorsun. yok alacağı varmış da, sene sonuna kadar artacakmış bu alacaklar da diye bahane olamaz. ödersin oturur yerine. aynı parayı tarık çamdal gibi beş para etmez adama yıllarca ödemişiz, serdar'a mı ödeyemiyoruz.
  • 23
    bu olayın en başı aslında yanlıştı. yönetim skandalı demeden önce onu düşünmek lazım. adamı istemiyorum diyerek kadro dışı bırak, sonra da yüklü bonservis vereceklerini düşün. ama ben olsam fenerbahçe'ye hayatta göndermezdim. gerekirse maaşını alacaklarını vb öderdim. adamların defansında adam yok, küme düşmelerine ramak kalmış. bu hamleyle ayakta tutacaksın.
  • 25
    kulüplerin daha rahat para harcadığı 2016 yılında, henüz 26 yaşındayken 4.5 milyon avro karşılığı transfer edilen oyuncu. kulüplerin ekonomik sıkıntılar ve uefa ile yapılan anlaşmalar nedeniyle bonservis ücreti veremediği 2019 yılında 2.4 milyon avro tutarındaki alacağı karşılığında sözleşmesi feshedilmiştir. ki birkaç ay sonra alacağının 3.4 milyon avro olacağını da belirtmek gerekiyor. bu tutarın tümünü ya da büyük bölümünü ihtimal imza parası adı altında transfer olacağı fenerbahçe karşılayacaktır. ancak oyuncunun arap yarımadasına gönderilmesi halinde daha karlı bir satış yapılabilecek olup, serdar'ın gitmek istememesi ve ayrılış tarzı itibariyle ikna edebilecek durumda olmayışımız nedeniyle bu olasılık gerçekleşmedi. yine de giderlerimizin azalması nedeniyle ihtiyacımız olan bölgelere transferler yapılması konusunda elimizin rahatladığını vurgulamak gerekiyor.

    2018 - 2019 sezonu özelinde olası beşiktaş transferi aleyhimize sonuçlar doğurabilirdi ve fakat fenerbahçe malumunuz olduğu üzere artık rakibimiz değil. gelecek sezonlar için konuşursak, gençlik yıllarında ciddi sakatlık sorunları yaşayan serdar aziz'in 30 yaş sonrası verimi yüksek ihtimalle daha da düşecektir. vizyoner zatın hayalini kurduğu yabancı sınırı gelse bile, yüksek maliyeti ve uzun süreli sözleşmesiyle serdar aziz fenerbahçe'ye sadece yük olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın