• 3
    açılmaması gereken, oldukça yanlış bir hashtag.

    bu vasat ülkenin potansiyelli gençlerini bu tip sosyal medya linçleriyle aşağı çekmeye çalışmak nedir yahu?

    alt tarafı futbol, alt tarafı maç. evet hakemi yanıltmış, penaltıyı almış, ee? 18 yaşında bir futbolcuyu sahtekar diye etiketleme hakkını mı veriyor bu size? hakemi yanıltan ilk futbolcu mu bu, tepkiniz bundan mı? yoksa tepkiniz kendisine değil de hak yiyip, mağdura yatmayı alışkanlık haline getiren rezil camiasına mı?

    eğer ikincisiyse, sapla samanı ayırın. gerçekten ayıp. bu ülkenin her türlü rezaletiyle yıllardır uğraşan, 30 yaşını aşmış biri olarak gencecik insanlara bu kadar acımasızca davranılmasına katlanamıyorum. derdiniz takımınızsa az biraz metin oktay'ı öğrenin, okuyun. hiçbir galatasaray'lı böyle acımasız davranmamalı haketmeyen birine.
  • 4
    sahtekarlık yapıp denize atlar gibi yere atlayan bir adet sahtekar için açılan hastag. kaç yaşında olup olmaması umrumda değil, 18 yaşında bile bu sahtekarlığı yapıyorsa kim bilir ileride neler yapar. mert hakan abisi gibi ya iyi bi tiyatrocu olmak istiyor sanırım, potansiyelini gitsin saha içinde kullansın hakemi aldatıp haram puanlar almaya çalışmak için kullanmasın.
  • 6
    hashtag açıldı mı bilmiyorum ama umarım açılır ve en tepeye yerleşir. şu memlekette galatasaray futbolcularına söylenenin haddi hesabı yokken bu konuda duyar kasılması da ağrıma gidiyor. zamanında arda turan'ın uğradığı hakaretler, kerem'in uğradığı hakaretler, marcao'nun uğradığı hakaretler vs. liste uzar gider. kimse o zaman "hop hemşerim ne oluyor" demiyordu. bize yapılınca kulak ardına yatıyor herkes ama arda güler denen sahtekara yapılınca "auv". ne auv!

    twitter adresim yok ama eğer bu tag açılırsa herkesin destek vermesi gerekiyor. bunun adı fanatiklikse evet fanatiklik. yeter yıldık bıktık artık fenerbahçe denen kulübün her konuda mağdur olmasından ve hakkında duyar kasılmasından.
  • 7
    yapmayın arkadaşlar böyle şeyler. bana kariyeri boyunca bir kere bile kendini yere bırakmamış adam gösteremezsiniz. arda'nın kendisini bırakmasında hiçbir sorun yok. içtenlikle söylüyorum.

    asıl sorun, var'da nefes aldığını söyledikleri, gözlerinin çalışıp çalışmadığına, bir yerlerden bir talimatlar vs. alıp almadığına inanmadığımız 2 hakemde. mesela şey yapalım... #laleortaistifa'yı tekrar tt'ye sokalım. ne dersiniz?
  • 8
    onur bulut ilgili pozisyonda arda güler'in dengesini bozacak bir müdahale yapmış fakat penaltılık bir durum yok. arda da bunu değerlendirerek kendisini yere atmış. savunma oyuncusu kontrolsüz bir hareket yapıyorsa hücum oyuncusu bunu değerlendirmeye çalışır. barcelona'nın futbolu domine ettiği yıllarda o takımın en iyi yaptığı şeylerden birisi buydu. hatta kendini yere bırakma ile ilgili antreman görüntüleri bile vardı.

    bir ayrıntı daha var. arda'nın kendini yere bırakması tiyatral açıdan çok ucuz duruyor. bu şekilde penaltı almaya çalışırken balıklama zıplamasına gerek yok. *

    linçlere gelecek olursak. yunus veya kerem böyle bir hareket yapsa ve penaltı almaya çalışsa çoğunluk sahip çıkardı. asıl linç edilmesi gereken var hakemi ve onu atayan mhk başkanı.

    (bkz: 2 nisan 2023 fenerbahçe beşiktaş maçı)
  • 9
    yunus ve kerem hatırladığım kadarıyla darbe almalarına rağmen top sürmeye devam eden çocuklar. arda şu an çevresinden kötü etkileniyor, yanlış rol modellerle birlikte. dolayısıyla yaptığının yanlış olduğunu spor kamuoyunun kendisine geribildirim olarak vermesinde sıkıntı görmüyorum. bu keşke linç seviyesinde olmasa ama etki, depki doğuruyor. genç de olsa sonsuz kaynağa sahip, kendini ucuzca yere bırakmak nasıl kendi tercihiyse, bu linç ile baş edebilmek de kendi sorumluluğu.
  • 10
    bir kere göz yumduğunuzda artık ardını alamayacağımız iğrençliklerin ülkede nasıl zuhur ettiğini biliyoruz. gençlere destek olalım ayağına sahtekarlık övmeyin. kim ne yaptıysa bedelini ödemeli. ayrıca arda çocuk değil, 18 yaşında kanunen yetişkin bir birey. ılıklığın lüzumu yok.

    kerem de yapsa, yunus da yapsa ilgili tepkiyi görmeli. doğruyu yanlışı ayırt edebilecek kapasitedelerdir diye düşünüyorum bu insanların.
  • 11
    var'ın olduğu bir dünyada bir yerden cesaret almasa böyle bir hareket yapamaz. var'a rağmen cesaret de almadan yapıyorsa zaten kendisinden bir şey olmaz.

    yok 18 yaşında, yok daha önünde çok yol var, yok şöyle yok böyle. geçiniz. biz miyiz ülkenin iyilik elçisi biz miyiz ülkenin en doğrucusu, bize ne. ne hali varsa görsün, gerçekte de ne olduğunu herkes görsün.
  • 12
    sözlükte bile verilen tepkilere bakınca meşhur bir yazıyı akıllara getiren hashtag.

    --- alıntı ---
    zenginin evlilik dışı çocuğu olur, aşkının meyvesi derler, fakirinki ise piç olur...

    fakir bir şey çalsa "hırsız" olur, zengin çalarsa "kleptoman."

    zenginin çocuğu "hiperaktif" olur, fakirin çocuğu "yaramaz."

    zengin tavuk ızgara yapsa adı "barbekü" olur, fakir yapsa "mangal."

    fakir evlilik dışı sevişse "zina", zengin yapsa "kaçamak."
    --- alıntı ---

    bu sahtekarlık durumu da buna döndü. normalde başkası yapsa ana haberlere çıkacakken, arda yaptığı için herkes bir normalleştirmek için yırtınıyor.

    gel gelelim sahtekarlık yapana sahtekar derler. arda da 18 yaşında, potansiyel vadeden, rakibinin emeğini çalmaya çalışan genç bir sahtekardır. kendisini iha/siha, togg gibi savunanlara kahkaha atıyorum.

    not: hadi sizin de gönlünüz olsun yaşına ve potansiyeline değindim.
  • 13
    yaşından dolayı yaptığına tepki verilmemeliymiş. hele bak hele sanki bana diplomat. hepi topu bir spor icra eden adam. ne bu kardeşim bütün "objektif" galatasaraylıların arda aşkı? hayırdır beyler, yaptığı haksızlığı güzelleyerek ne yapmaya çalışıyorsunuz?
    kendi takımında 15 yaşında çocuk top kaybı yapınca "gs seviyesinde değil ağğbi yıaaa, hemen gönderilsin", arda yapınca daha çok genç sosyal medya linçleriyle aşağı çekmeye çalışmakmış vs vs. işinize gelince sizi burda tutacak olan yeteneğiniz dersiniz kendi fubolcularımıza, işinize gelmeyince rakip futbolcuya "futbol bu, abartmamak lazım ağbi" goygoyu yaparsınız. daha yusuf demir'e yazılanlar duruyor önce ona tepki ver derdin genç oyuncu savunmaksa. birçoğumuz derdin ülke futbolu ya da genç futbolcu yetiştirme olmadığının farkında. herkes kendi sözlüğünde ya da antusunda yazsa zaten böyle tartışmalar da çıkmayacak.
  • 16
    sahtekarlığına devam etmeye devam eden 18 yaşındaki bir şey. futbolcu değil çünkü spor ahlakından yoksundur kendisi.

    (bkz: 10 nisan 2023 karagümrük fenerbahçe maçı)

    ilgili maçta aleni kendisinden taca çıkan topa itiraz etmiştir. birkaç dakika sonra rakibinin yüzüne tokat atmıştır ikili mücadele bahanesiyle. tüm bunları oyuna girdiği on dakika içinde yapmıştır bu sahtekar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın