• 1
    liverpool geçtiğimiz sezon bu zamanlar danimarkanın ismini hatırlayamadığım bir takımının teknik heyetini transfer etti. bu transfer için yaklaşık 8m euro ödediler. bu ekip klopp’un ekibine dahil oldu ve tek görevleri takıma taç organizasyonları çalıştırmaktı.

    fas milli takımı 2008 yılında ciddi bir bütçe ayırarak yeni bir yapılanmaya gitti. genç oyuncuların tek tek kişilik analizlerini çıkarttı, en verimli nasıl olacağı konusunda çalışmalar yaptı.

    guardiola kanattan orta açma konusunda bir çalışma yaptı.

    yukarda saydıklarımın hepsi ekstra örnekler. belli bir maliyet ve çaba gerektiriyor. bizim mali yapımız bu harcamaları kaldırmayabilir.itirazım yok. ama biz çaba da göstermiyoruz. sahada ne oynadığımızı taraftarın çoğu anlamıyor. futbolcular da anlamıyor. bu durumdan sadece feghouli memnun. takımdaki tek bireysel yetenek olunca bütün iş ona kalıyor ve onun da egosu şişiyor.

    yakın koruma kursunda öğrendiğim bir terim var. rutini bozmak. basit bir şekilde örneklersem; işe giderken her gün kullandığın yolu değil de alternatif bir güzergahı kullanmak. biz saha içerisinde rutini bozma adına bir şey yapmıyoruz. yaptığımız pas alışverişleri o kadar öngörülebilir ki rakip defans her zaman hazırlıklı.

    takımın tamamını asker oyuncularla doldurmak başarı getirmez. farklı bölgelerde farklı komutanlar olması lazım.

    - kalede muslera tamam.

    - savunmanın lideri kim? marcao mu, lyuindama mı? seneye ikisinden birinin satılıp yerine tecrübe alınması lazım.

    - orta sahada nzonzi o göreve üstlenecek gibi durmuyor. seri zaten oralı değil.

    - kanatlarda feghouli o işi götürür.

    - forvete falcao transferi bu yüzden gerekli.

    tarih, hatalardan ders alınmadığı vakit tekerrür eder. biz iki yıldır yaptığımız hiç bir hatadan ders almadık. korkarım ki iki yıl içerisinde lig altıncılığı bizi bekliyor.
  • 2
    galatasaray futbol takımında olmayan şey. bu hafta da gördük ki bir planımız yok. iyi yaptığımız bir şeyi üst üste iki ya da üç kere yapamadık. hepsi spontane gerçekleşti. bir halı saha takımının bile belirli bir planı vardır ve ona göre hareket eder. mevcut plan işe yaramadığı zaman başka bir şeyler dener.

    bizim bir halısaha takımımız var.

    burak

    ferdi zafer emre

    cin ali murat

    rıdvan

    ömer

    sahaya böyle dağılıyoruz. takımdaki en kritik oyuncu murat. kadife gibi bir bileği var. stoperden topu alıp ileri taşıma görevi onda. rakip ona pres yaptığında baskı yiyoruz. böyle durumlarda muratı sağ beke çekip ferdiyi ortasahaya çekip muratın geriden oyun kurmasını istiyoruz. maçın son dakikalarında geride isek ferdi ve emre stoperi ikiliyor zafer bir adım öne çıkıp press gücüyle topu ilerde tutuyor. eğer maçın sonuna önde girdiysek rıdvan ortasahayı üçlüyor.

    bunları niye anlattım. bir halısaha takımının bile maç içerisinde gelişen durumlar için bir planı varken galatasaray futbol takımının bir plan dahilinde hareket etmemesi beni rahatsız ediyor. maçı izlerken sinirleniyorum.

    bot: cin ali sadece bir kişi :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın