resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Sadd
Yaş:61
Uyruk:İtalya
  • 4730
    farklı bir sempati besliyorum bu adama karşı belki 1 sene daha beraber olabilsek daha farklı bile olurdu. bizim onu sevdiğimiz kadar onunda bizi sevdiğini düşünüyorum.

    galatasaray'dan giderken yaptığı hareket ile zaten kendisine olan sevgimiz kat ve kat artmıştır. " evlat '' olarak nitelendirilenlerin yapmadığını kendisi yapmıştır.

    umarım daha güzel zamanda daha uygun şartlarda yollarımız tekrar kesişir.
  • 4733
    premier lig'i parayı basan kazandığı için*, italya ligi ise zaten ptt birinci lig ayarında olduğundan, juve maçında zaten kar yağdığından başarısız hocadır. türkiye kupası zaten biliyorsunuz teneke. zekası da hayli düşük olacak ki takımda iki ay daha öylesine takılıp vitor gibi ayrılmayı düşünememiş.

    sol frame'de her gözüktüğünde akıllara kendinden önceki kovulan terbiyesiz elemanı getiren hoca.
  • 4738
    insan gibi insandır kendisi. ne var ki teknik direktörlüğü bu denli muazzam değildir. ilk inter dönemi fena değildi, italya'da şike davası meydana çıkmasa bu başarıları yakalayamazdı. 1 şampiyonluk zaten federasyondan hediye geldi. diğerleri de tek tük tıngır mıngırdı işte. juve'nin olmadığı, lazio, fiorentina, milan gibi kulüplerin büyük kayıplar verdiği dönemde dahi ligte bir baskınlık kuramamıştı. ancak aldığı kupalar ismini markalaştırmaya yetti o dönem.

    hatta paralarla oynayan yapay dev manchester city, her teknik direktörü getirebilecekken bu oluşumun başına mancini'yi getirdi.

    zaten bana kalırsa mancini'nin en büyük başarıları city dönemine aittir. her şeyden önce "çok transfer yapıyor" diye eleştirilen adam manchester city'nin bugünkü omurgasını kurdu taa 6-7 yıl evvelden. onun aldığı yaya toure'ler, nasri'ler, silva'lar, aguero'lar bugün dahi manchester city'i taşıyan isimler. sir alex ferguson gibi bi isimle yarışıp şampiyonluk kazanması da herhalde bu dünyada yaşanabilecek en büyük gururlardan olsa gerek. avrupa'da hep başarısızdı, grupları geçemedi hiç. ligte bence en iyi performansını gösterdi manchester city döneminde kariyerinin.

    ancak galatasaray ve inter dönemleri çok kötü geçmiştir. galatasaray'da iç sahada inanılmaz güzel futbol oynatsa da 3 ay deplasman kazanamamak korkunçtur.

    inter döneminde ise bir ara şampiyon olacak gibi oldu ama sonrasında guarin'i satmasıyla beraber takımı çökertti. keza çok isteyip aldırdığı shaqiri'yi aynı fiyata daha yaz kampı başlamadan sattırdı. ve daha da komiği 40 milyon avroya aldığı kondogbia'yı beğenmeyip yedekte çürümeye bıraktı.

    pogba ile yarışan kondogbia mancini'nin saçma sevdaları yüzünden hiç oldu. ya da gitti 33lük melo'yu falan aldı. ne yapacaksın sen melo'yu. adam zaten fiziken bitmiş, 7 km'den fazla koşamıyor. sen seria a gibi fizik gücün allah'ının ortaya konduğu ligte 7 km koşan ön libero ile ne yapacaksın şampiyonluk potasında?

    velhasıl iyi adamdır, teknik direktörlüğü de fena değildir aslında ama bazen çok inatçı davranıp emeğini hiç edebiliyor. yine de mevcut italyan hocalar içinde ancelotti ve bir iki isimle beraber en tepededir. prandelli gibi saçma sapan floransa köylüleri ile mukayese edilmemelidir kanımca.

    bizde gösterdiği rezil deplasman karnesine rağmen eğer imkan olsa ben de kendisini tekrardan bu kulüpte görmek isterdim.

    reyis sen gittin demirin tuncuna teknik direktörün riekerink bey'ine kaldık. :(
  • 4739
    roberto mancini'den hemen hemen her konuda medet umulabilir. çok iyi iç saha maçları oynattı, sadece farklı galibiyetler için değil, mesela 23 ekim 2013 galatasaray fc kopenhag maçı benim son yıllarda izlediğim en iyi galatasaray'dı. antrenman sistemi hatta basın toplantılarından bile medet umulabilir ama sağlıklı bir kadro kuracağını düşünmek bence ütopik bir hayal. 2013-2014 sezonu devre arasında yapılan gereksiz transferler yüzünden zaten bu sene avrupa'da değiliz.

    sadece bizim için değil inter'deki transferleri yüzünden şimdi onlarda uefa radarında. kendisi tarz olarak benim beğendiğim bir teknik direktör, 7-8 maç üst üste kazanabilecek bir yapı kurabiliyor fakat, en ufak bir tökezlemede öyle bir reaksiyon veriyor ki, her maç farklı 11'ler, dizilişler, denemeler vs. derken üst üste 4-5 maçta puan kaybedebiliyor.
  • 4740
    kendisine çok bayıldığımı söyleyemesem de 13/14 sezonu devre arasında yaptırdığı transferler yüzünden avrupa kupalarına katılamadığımız söylemi doğru olmayan eski teknik direktörümüz. o dönem yaptırdığı en pahalı transfer olan telles'i (6,5 milyon €) 1 sene inter'e kiraladık ve sonra da porto'ya satarak toplamda 2 milyon €'ya yakın kar ettik.
  • 4743
    duruşu olan, görevden kaçınmayan, teknik direktör havası veren bir adamdı. basına hak ettiği ayarı verirdi. kimse bir önceki şampiyonlar ligi maçında evinde 6 yemiş bir takımın başına juventus deplasmanında geçmek istemez, bu adam ise takıma kampta katılıp çıktı maça. yalnız bu bize faydalı olduğunu ortaya koyar mı? hayır. sadece görevden kaçmadığının ispatıdır. roberto mancini benim şahıs bazında çok sevdiğim, bizi gerçekten özümsemiş bir teknik adamdı ama maalesef en büyük iki hatası olan yanlış transfer ve yanlış oyuncu saplantısı da bizde tutkulu bir biçimde vücut buldu. deplasmanlarda maç kazanamamıza çare bulsaydı o sene de şampiyonduk ama bulamadı. saçma sapan 2013-2014 devre arası transfer sezonu yüzünden uefa'nın radarında olduğumuz halde ihlale devam ettik. avrupa'dan men cezasını tek başına aldırmadı ama bardağı taşıran damlayı kendisi damlattı uefa'ya. ayrılırken ise gerçek bir beyefendi gibi davrandı, ne tazminat aldı ne de bu kulüp ve ülke için kötü bir laf etti. hala da ülkemizi ve takımımızı canı gönülden desteklemeye devam ediyor. tabii kendisiyle aklınca dalga geçen febelilere de ayarın kralını yine arena'da çatır çatır vermesini unutmak da mümkün değildir.

    not: avrupadan men almamızdan, fenere bağlayabiliyorsam hakikaten tek eğlence fenevbahçe demektir.
  • 4744
    yapılan yanlış transferlerden dolayı suçlanmasını anlamıyorum.

    ne diyecekti adam, hamzaoğlu gibi "bana oyuncu almayın içimizden halledelim" mi diyecekti? mali tabloları açıp "hacı telles'i alırsak şimdi çok içeri gireriz, zaten son bilançoda borcumuz %25 artmış" mı diyecekti?

    yabancı sınırı ebesinin şeyine düşmüşken adama "şu oyuncuyu alalım mı" dersen tamam diyecek elbette. nereden bilsin senin borcunu harcını. ha, ontivero'yu ne bok yemeye aldırdı bilmiyorum ama o da bülent tulun isimli şahsın işiydi sanırım. mancini de "zaten genç futbolcu, sağa sola kiralanıp pişer" diye düşündü herhalde.

    mali krizden dolayı hocayı suçlamayı da ilk kez duyuyorum. sanki transferleri ünal aysal'ın kafasına silah dayayıp yaptırdı.
  • 4746
    kendisi döneminde hezimet diyebileceğimiz yalnızca 1 maç var. 19 nisan 2014 galatasaray kasımpaşa maçı. maç 4-0 bitmişti ama henüz 6. dakikada hakan balta kırmızı kart görmüştü ve kalemizde de ufuk ceylan vardı.

    onun haricinde bir de deplasmanda 4-1 yenildiğimiz real madrid maçı var ama kalede eray işcan'ın bulunduğunu hesaba katarsak hezimetten çok mucize oluyor. yediği golleri hala hatırlıyorum hahaha.

    işin ilginç tarafı şu, 4 gol yediğimiz bu iki maç haricinde hiçbir maçta 3 gol yememişiz. üstelik sahamızdaki derbi galibiyetleri ve deplasmandaki trabzon galibiyeti ile bol gollü ve bol handikaplı galibiyetlerimiz de cabası.

    kısacası bence kendisi hamzaoğlu'ndan da, prandelli'den de, riekerink'ten de iyi bir teknik direktördü. kendisinin galatasaray'daki kariyerine son veren şey, deplasmanda alınamayan istikrarlı galibiyetlerdi diyebiliriz. tabi bütçe olayları ayrı bir dava.
  • 4747
    kendisi dönemindeki konya, rize ve gençlerbirliği deplasmanları hala içimde yaradır. ilkini sneijder, ikincisini umut ve sneijder, üçüncüsünü de gençlerbirliği kalecisi yüzünden alamamıştık ve şampiyonluktan olmuştuk. antalya deplasmanında yediğimiz olağanüstü saçma golleri saymıyorum bile. arena'da rakipleri ezdiğimiz son dönem kendisinindi, uzay takımı muamelesi yapılan ersun yanal fenerbahçe'sini de top göstermeden çatır çatır yenmişti. hataları elbet vardır, değişikliklerini ben de çok eleştirdim ama ondan sonra daha iyisi gelmedi kabul edelim.
  • 4748
    istedigi yuksek meblagli transferleri yapamayacagini anladigi yonetimle yola devam etmeme karari alan bir adam. giderken ne tazminat ne para hicbir sey talep etmeyen bir adam.

    simdi soruyorum, o donemki cop transferleri bu adamin yaptirdigina mi inaniyorsunuz? unal aysal, kankasinin tavsiyesiyle hajrovic'i aldirmamis miydi? ben mi yanlış biliyorum? onun bunun agzina bakarak oyuncu transfer eden yoneticilerin varligi dedikodulari da ayyuka cikmisti sonraki donemde. hayir bu adamin begenmeyenler tarafindan nesi begenilmiyor o garip. yani hah kardes sen haklisin bu konuda diyebilecegim bir begenmeme hali maalesef simdiye kadar cikmamis durumda.
  • 4749
    kendisi çok yanlış zamanda getirildi. fatih terimle yollar ayrılmış oyuncuların kafası dağılmıştı ve yerli oyuncuların performansı nedensizce düşüşe geçmişti. kendisi şu zamanda gelmiş olsa bence daha başarılı olurdu. ama ben yine kendisinin başarısız olduğunu düşünmüyorum. şampiyonlar ligindeki başarısı bile yeterliydi aslında. sadece ligde takımı konsantre edemedi ve deplasmanlarda kötü sonuçlar alındı. inşallah yollarımız tekrar keşisir.
  • 4750
    istediği yüksek meblağlı transferlerin yapılmayacağını anladığından yönetimle yola devam etmeme kararı alan adam nasıl giderken tazminat isteyebilir yahu? valla kafayı yiyeceğim artık. ulan dünyanın en çelişik cümlesidir şu be. adam kendi gitti kendi! istifa etti. tazminat istifa edene mi verilir kovulana mı? herifi ilahlaştıracağız diye atılan taklalara artık gülemiyorum bile. bir de o çöp transferleri yaptıran bu değilmiş. bak bakalım emre utkucan, lucas otiveiro hakkında neler demiş? üşenme yaz google'a ve gör! keşke bir sezon daha kalsaydı da prandelli'ye edilen lafların çok çok daha fazlası kendisine nasıl ediliyordu görebilseydik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın