• 2
    alba torrens sonrası kim gelse yerini doldurması zordu bunu hepimiz biliyorduk ama bu arkadaş attan inip eşşeğe binmek gibi olmuş. ne şutu var, ne içeriye penetresi var. iki tane yaptığı sallama üçlük var ki dillere destan. hayır birde bu arkadaşa sürekli şut hazırlıyoruz, kendisi fake atıp içeri penetre etmeye çalışıp topu kaybediyor sürekli. içeri dalışları var mesela nereye gittiğini bilmeden yaptığı. yerine bir skorer kısa alınmadığı takdirde euroleague8 için işimiz çok zor.
  • 6
    kendisi euroleague sampiyonu olmak isteyen takim icin ancak yedek oyuncu olabilir. fazlasiyla yetersiz ozellikleri var. ancak:

    alindiginda skorer kisa olarak alinmisti ve genc takimlarda da boyle istatistikleri tutturdugu soyleniyordu. geldiginden beri ise ilk yillarindaki sinan guler performansi sergiliyor.

    isin garip tarafi kendisinin antremanini seyrettim ve arka arkaya 10 tane ucluk sokabiliyor. sanirim mac icerisinde kendine guvenmeden, tereddut ederek suta kalktigi icin sokamiyor. mac sutunun kotu olmasinin sebeplerinden biri de berbat bir sut mekanigine sahip olmasi. bizim takimda en iyi sut mekanigine sahip kisi dubljevic. sonra da nevriye geliyor. takimin geri kalani sokakta ogrenmis gibi atiyor topu.

    casas'in savunmasi gercekten iyi. takimda ayaklari en hizli oyuncu casas, set savunmasini en iyi o yapiyor. zaten nuria'nin savunmasi berbat oldugu icin ikisini yanyana oynatmak zorunda kaliyoruz cogu zaman. bir zenci oyuncu gibi olmasa da baya baya atletik de.

    kendisini savunma yazisi degil bu. elimizde savunma yapabilen ve hizi olan tek oyuncumuz o. 3 numarayi da savunabiliyor yeri geldiginde. miss match yakalanmiyor. iyi sicriyor.

    kotu ozelliklerini saymayacagim zaten hepimiz biliyoruz. duzeltilebilecek olanlari sayacak olursak; sut yuzdesini yukari cekebilir, sadece sut mekanigi uzerinde biraz calisip mental olarak hazirlanmali. iceri drive'larinda pozisyonun devamini ongoremiyor. bunun icin kafasini kaldirarak, pozisyona baslarken sahadaki oyuncularin yerine iyi bakip olasi hareket kanallarini kestirmeli. cok zor bir sey degil, aliskanlikla bunu cozer. pasa cikma konusunda cok tereddut ediyor. halbuki sayiyi atacak kendisiymis gibi topa ciksa rakibin seti okumasini zorlastiracak hem de topu dolastirmak icin kendisi alacaksa bunu daha net bir cikisla, setin gidisatini bozmadan yapacak.

    son olarak da gorundugunden daha iyi pasor fakat kendisine guvenmiyor. preldzic'in, hidayet'in oynadigi takimlara yaptigi uzun kollu pasor oyuncu tadinda bir katki takima saglayabilir. klasik paslasmanin disina cikip, kendince ilginc ciktilar uretebiliyor. bunu daha sk yapmali ki bunu da yukarida yazdigim iceri drive'larini daha iyi yaparak gerceklestirebilir.
  • 7
    asli görevi savunma olan oyuncu.

    neye eleştirdiğimizi bilmiyorum. bazen gerçekten ezbere konuşuyoruz. casas, oyuncu profili olarak bizim seviyemizin altında burada anlaşalım. ama takımda ki herkeste ki gibi kocaman bir yüreği var. beklentilerimizi oyuncunun kapasitesi ile sınırlarsak çok daha doğru tespitler yapabiliriz.

    biz burada eleştiriyoruz ama kendisi ekrem memnun'un istediklerini sahaya yansıtıyor. rakip takımın en büyük skor opsiyonu (ki bizim en zayıf olduğumuz kısa rotasyonunun oyuncusu) zelleous'u 2 maçtır çok çok iyi savunuyor.dün bunun yanına 4r 5a eklemiş ki bence çok iyi.

    bence şut sokamamasının başlıca nedeni de savunmada harcadığı efor. zaten oyunun 2 tarafını da dengelemeyi başarabilirse çok iyi bir oyuncu olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın