• 1
    --- alıntı ---

    kinama !

    türkiye basketbol ligi play-off yarı finali 3. maçı için izmir’de bulunan basketbol takımımızın otobüsüne seyir halindeyken yapılan saldırıyı hayretle öğrenmiş bulunuyoruz.

    bilindiği gibi yarı final serisi maçlarında sahaya rakip takım taraftarları alınmamış ve ev sahipliğimizde oynanan her iki maç sadece oynanan basketbol ve her iki takımın mücadelesiyle gündeme taşınmıştır. tribünden sahadaki oyunculara en ufak bir taşkınlık olmamış ve galatasaray tribünü üzerine düşeni fazlasıyla yaparak, dostluk mesajlarıyla dolu bir maç izletmiştir. öyle ki bugün sezonu kapattığını üzülerek öğrendiğimiz ümit sonkol, oyundan sakatlanarak çıkarken tüm salon tarafından alkışlanarak uğurlanmıştır.

    ancak maç günü dahi gelmemişken takımımıza yapılan nefret dolu saldırı pınar ksk taraftarlarının sportif olarak takımını desteklemek değil, şiddetle rakiplerini ekarte etmeye çalışmak amacında olduğunu göstermiştir. en fazla bizim bir semtimiz kadar kalabalık olan pınar ksk camiasına mensup, şiddetle beslenen ve şiddet için orada bulunduğuna inandığımız bu zavallı yaratıkların esasen kendilerine rakip arama yarışında oldukları ve ego tatmini için tüm türkiye’ye mal olmuş milyonlarca galatasaray taraftarını karşılarına almaya çalıştıkları aşikârdır. otobanda polis kontrolünde seyir halinde olan takım otobüsüne yapılan bu bilinçli ve organize saldırı, bırakın sporda şiddeti planlayarak cana kast etmeye varabilecek bir suçtur. o gün o takımın o noktadan geçeceğini bilen ve taraftarları da oraya yerleştiren yetkililer derhal spordan uzaklaştırılmalıdır.

    sezonun ilk maçında şiddet dolu tavırlarına yetkililer tarafından ”…pınar karşıyaka taraftarlarının sahaya yabancı maddeler (su şişesi, çakmak vb.) attıkları, ancak müsabakanın bitirilebilmesi açısından anons prosedürünün uygulanmadığı…” açıklaması ile sünger çekilen pınar ksk taraftarlarının, bunun karşılığında şiddetin dozajını daha da artırdığını hayretle izlemekteyiz. istanbul’da en ufak kartonu bile salonlara sokarken bin dereden su getiren görevliler, ilk maçta bu şiddet dolu pankarta ve saldırılara göz yummasının sonuçlarından ders almamış olacak ki, izmir’e gelen her takımın taşlandığı aynı noktada önlem almayı yine ihmal etmişlerdir.

    sosyal sorumluluk adı altında yıllardır karşıyaka’nın ana sponsorluğunu üstlenen pınar grubunun da (yaşar holding) bu şiddet olaylarından sonra sponsorluk konusunu ciddi anlamda derhal gözden geçirmelidir. galatasaray camiasına yapılan saldırılara karşı açık ve net bir tavır almamaları halinde, milyonlarca galatasaray taraftarının en ağır boykotuyla karşı karşıya kalacakları konusunda kendilerini şimdiden uyarıyoruz.

    bugün oynanacak maçta takımımıza karşı yapılabilecek saldırıların öncü göstergesi olan bu kalleş saldırıyla alakalı sorumluların tez zamanda yakalanmasını istiyor ve emniyet birimlerinden bu konuda ivedilikle kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz. takımımızın güvenliği ile alakalı tüm önlemlerin emniyet güçlerinden tbf yetkililerine, karşıyaka yönetiminden salon sorumlularına kadar herkes tarafından alınması hususunu da hassasiyetle takip ettiğimizi kamuoyuna bildiririz.

    yenilmez armada’ya ve kafilede bulunan görevlilere geçmiş olsun diyor, aslanlarımıza başarılar diliyoruz !
    ultraslan

    --- alıntı ---

    şimdi bana ilham veren ultraslan'ın bu açıklaması oldu. ultraslan'ın bir üyesi değilim, çoğu zaman da sevmem yaptıkları hareketleri fakat bu açıklama son derece güzel olmuş. ben de bugün bu açıklamayı öğrendikten sonra pınar'ın internet sitesine girip http://www.pinar.com.tr/...f7M5pUYwW37Fkg%3d%3d
    linkteki bölümden içimden geldiği gibi güzel bir dille, pınar markasınını kullandığımdan ve sevdiğimden fakat bu olaylara gereken tepkileri vermeleri gerektiğini, vermedikleri takdirde de elimden geldiğince ürünlerinizi kullanmayacağımı ve kullandırtmayacağımı, galatasaray sözlük'te bunu dillendireceğimi ve boykot edilmeniz için elimden geleni yapacağımı belirttim.

    bunu galatasaray taraftarının takımına nasıl sahip çıktığını anlamaları için bireysel olarak yaptım ve bu işin çığı gibi büyüyebileceği uyarısını da sizlere güvenerek yaptım. :(

    şimdi o entry yazmak için harcadığınız 3 dk.lık zamanı yenilmez armada için de yapmanızı rica ediyorum. takımımızı kill them all pankartıyla karşılayan, takım otobüsünü taşlayan ve şoförü yaralayan ve belki de bir faciaya varabilecek olaylara çanak tutan bu camianın en büyük sponsorlarını uyarmak boynumuzun borcudur.
  • 7
    katıldığım kampanya. fakat böyle basma kalıp birşeyi hep birlikte yollamak yerine iki satır özgün şeyler yollasak daha etkili olur diye düşünüyorum. misal ben aşağıdaki yazıyı yolladım.

    kınama

    sponsoru olduğunuz basketbol takımı; spor ahlakını ayaklar altına alarak, sahada ve saha dışında tabiri caizse terör estirmektedir. bu konuya biran önce eğilmediğiniz takdirde markanız ciddi hasar alacaktır. bu spor terörüne bir an önce dur deyiniz.

    saygılar.

    http://www.pinar.com.tr/...f7M5pUYwW37Fkg%3d%3d
  • 9
    şöyle bir mesaj yazarak destek verdiğim kampanya;

    -----kendimden alıntı-----

    merhaba sayın yetkili,
    izmir'e spor müsabakasına gelen takımıma saldırıda bulunan holiganlara destek olmaya devam ederseniz yakında karşıyaka çarşı'da güğümle süt satmak zorunda kalabilirsiniz.
    iki çocuk babası bir müşteriniz olarak bugün itibarı ile bu olayı kınayacağınız tarihe kadar herhangi bir ürününüzü almayacağımı da beyan ederim.
    saygılarımla.

    -----kendimden alıntı-----

    edit: bir kaç madde altımda ki yazar arkadaşın da belirttiği gibi az önce beni de aradılar. demek ki birlik olup tepki gösterince bir şeyler yaptırabiliyormuşuz, en azından birilerini durumdan haberdar edebiliyormuşuz.
  • 10
    güzel bir mail ile * katıldığım kampanyadır. yukarıda da yazılmış, tek kalıp bir metin göndermek yerine özgün şeyler yazıp yollasın yollayanlar da lütfen.

    ek : az önce beni de attığım kınama mail'i ile ilgili aradılar. arkadaşlar yazmış, söylenen şeyleri. herkese aynı şekilde cevap vermişler galiba. ben de resmi bir açıklama yapılıp, kamuoyuna bizlere söylenen şeylerin söylenmesi gerektiğini söyledim. takipçisiyiz.
  • 13
    pınarın sahibi selçuk yaşar ksk spor kulübünün onursal başkanı, bir karşıyaka aşığı ve doğal olarak ksk spor kulübünün finansal destekçisidir. verilecek tepki adamın umurunda bile olmayacaktır.

    ayrıca spor kulüplerinin ayakta durmaları için sponsor desteğine ihtiyaçları vardır. gerizekalı bir taraftarın yaptığının bedelini verdiği finansal destekle ülke sporuna destek olmaya çalışan bir şirkete ödetmek ne kadar doğrudur?

    madem boykot ediyoruz, samimi olacaksın önce. garanti bankasıyla ilişiğini keseceksin, koçun ürünlerini almayacaksın, migrosa girmeyeceksin, pegasusa binmeyeceksin, pınar yiyip içmeyeceksin, ülker yemeyeceksin, telefon kullanmayacaksın, acıbadem hastanesine gitmeyeceksin, medikal parkada gitmeyeceksin, daha saysam yüzlerce örnek çıkar. sonu var mı bu işin?

    bugün drogbaaaaaaaaa, snaydeeerrrrr diye bağırdığımız adamların gelişinde bu tip firmaların verdiği finansal desteğin önemi çok büyüktür. futbol taraftarı boykot etsin, firmalarda spordan çeksin elini ayağını o zaman görürüz drogbayıda snayderide. biraz mantık yahu.

    ayrıca mesleğiniz ne olursa olsun hiç bir firmayı elinizde kanıtlayabileceğiniz herhangi bir argüman olmadan sözüm ona teknik! bilgilerinizi öne sürerek kötülemeyiniz. sosyal tarışma ortamlarında ben gıda mühendisiyim, yemeyin içmeyin bu ürünleri, ben otomobilden çok iyi anlarım binmeyin o arabaya, ben tekstilden çok iyi anlarım giymeyin o gömleği beş para etmez şeklinde hiç bir firmayı itibarsızlaştıramazsınız. bu firmalarda çalışan yüzlerce, binlerce insan var. buna hakkınız yok. sermaye sahibine saygınız yoksa o firmalardan ekmek yiyen emekçilere saygınız olsun azıcık.
  • 14
    tepkimiz işe yaramış gözüküyor.
    az önce 0232 436 xx 36 numaralı telefondan arandım mailim ile ilgili.
    telefonun diğer ucundaki kişi pınar grubu olarak holiganizm'in kesinlikle karşısında olduklarını. bugün yapılacak maç ile ilgili karşıyaka kulübünün ve emniyetin özellikle uyarıldığını ve galatasaray kafilesinin sonuna kadar emniyetinin sağlanacağının garantisini verdi. böyle bir uyarı için ve hassasiyetimiz için teşekkür ettiler. ben konunun takipçisi olacağımızı ve dün kafilemize yapılan saldırının sorumlularının bulunmasını istediğimizi, sporda pisliklerin ancak bu şekilde temizlenebileceğini söyledim.
  • 16
    az önce beni de arayan kurumsal firma. bu kadar hızlı bir geri dönüş açıkçası şaşırttı. holiganizm'in karşısında olunduğu, ksk kulübüne gerekli uyarıların yapıldığı güzel bir dille anlatıldı. teşekkür ettim ancak bireysel olarak aranmamın yetersiz olduğunu, kamuoyunun bilgisine bir açıklama yapılması gerektiğini söyledim. yapılacağını söylediler. takipçisiyim.
  • 19
    hakemler etki altinda kalmis durumda. aminu'nun smaca kalkip sacmaladigi bir pozisyonda caldiklari faul ve arroyo'ya periyod sonunda atis halinde yapilan net faulu calmamalari bunu gosterdi.

    bunun disinda aradaki fark periyod basinda karsiyakanin el ustunden attigi ucluklerle geldi. bizim acimizdan bir problem yok, setlerimiz isliyor. karsiyaka ufak ufak kacirdikca one gececegiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın