• 1
    internetspor.com'da galatasaray hakkında şöyle bir yazı yazmış kendisi.

    --- alıntı --

    galatasaray'ı zor günler bekliyor...

    galatasaray'da garip bir şeyler oluyor, kimsede buna bir anlam veremiyor. önce başkan polat çıkıyor ve diyor ki ' 5 tane futbolcu alacağız'. sonra transferin en yetkili kişilerinden murat yalçındağ bir muhabirin 'ne zaman bu futbolcular kampa katılacak' diye sorusuna 'en az 3 tanesi kampın ilk 2-3 gününe yetiştirilecek' diyor. cana haricinde kampa katılan yabancı futbolcu yok. pino kampın son gününe yetiştirildi. kewell,pino,neil daha takımla bir idman yaptılar. elano ise hala ortalarda yok. baros sakat ve ne zaman sahalara döneceği belirsiz. galatasaray yönetimi tutturmuş bir ' bize orta sahada oyun kurucu lazım diye', başkada hiçbir şeyi gözleri görmüyor. mehmet batdal henüz bu yükü kaldıracak düzeyde değil. baros sahalara dönmez ise galatasaray yine santrforsuz maçlara çıkacak.yönetim elbirliği ile elano'nun ipini çekti. orta sahaya bir oyun kurucu alamayacaksan, bari elindekinden faydalanmaya bak. bu saatten sonra elano'dan takıma fayda konusunda bir şeyler beklemek sadece hayalcilik olacaktır. yeni transferlerden bir serdar özkan birazda ali turan takıma biraz adapte olmuş gibi gözüküyorlar. fakat özellikle ali turan'ın bu görüntüsü ile sabri'yi kesemeyeceği hatta zorlayamayacağı bile apaçık ortada.

    avrupa ligi ön eleme maçı kapıya dayandı. galatasaray bırakın bir avrupa maçına çıkmayı daha 1. ligde ki herhangi bir zayıf takım karşısına çıkmaya bile hazır değil. geçen sene rijkaard bağıra bağıra 'takımın kalite sorunu var' dedi, yer yerinden oynadı. yalan mı söyledi bu adam? bence az bile söyledi. tabii ki rijkaard karşıtları hemen 'vay efendim 14 tane milli takım futbolcusu bulunan bir takıma nasıl rijkaard efendi kalitesiz dermiş'. bakın beyler rijkaard takım futbolcuları için iyi futbolcular değil demedi, takımın kalite sorunu var dedi. kaliteli futbolcu başka şeydir, iyi futbolcu başka şeydir. iyi futbolcu görev adamıdır, verilen görevi eksiksiz yerine getirir. kaliteli futbolcu ise hem görev adamıdır hem de ne zaman ne yapacağını bilen futbolcudur. kaliteli futbolcu düşünen futbolcudur, kaliteli futbolcu oyun disiplininden hem kendi kopmaz hemde arkadaşlarının kopmasına müsaade etmez, kaliteli futbolcu takım galipken veya mağlupken nasıl oynamasını bilen futbolcudur. örneğin galatasaray'da servet ve sabri çok iyi futbolculardı ama asla kaliteli futbolcu sınıfına girmezler. buna karşı arda, kewell ve neil kaliteli futbolcular sınıfına girer. galatasaray takınında kaliteli futbolcuların azlığı, sivasspor maçında son dakikada yenilen golde ve fenerbahçe ile ali sami yen'de oynanan maçta çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. eğer sen galatasaray takımıysan ve 2-1 galip durumdaysan fakat maçın bitimine daha yarım saat kala gol yememek için ceza sahasına kümelenirsen, son dakikada bile olsa golü yersin ve şampiyonluğu kaybedersin. veya fenerbahçe ile oynanan son hazırlık maçında ki gibi, özellikle ikinci yarı rakip takımı abluka altına almana rağmen gol üretemezsen, bu takımın kaliteli olduğunu da söyleyemezsin. arda,baros ve kewell gibi kaliteli futbolcuların en önemli ve kritik maçlarda sahada olmaması, galatasaray'ı geçen sene şampiyonluktan etti.

    rijkaard bu çıkışı yaptıktan sonra sandım ki; galatasaray çok kaliteli futbolcular transfer edecek. en azından giden futbolcuların yerlerine daha iyi isimler gelecek. fakat yanılmışım. başta sayın polat olmak üzere galatasaray yönetiminin futbol takımı konusunda ne yaptığı ne düşündüğü belli değil. önce 20 milyon usd kasaya girince transfer çalışmaları başlayacak dedi, 20 milyon usd girdi ama hala elle tutulur bir transfer yapılamadı. sakın bana pino ve cana demeyin. bu iki futbolcunun giden mehmet topal ve keita'nın yerlerini dolduracakları çok büyük bir muamma. pino daha 23 yaşında ve taraftarı çok ateşli olmayan, genelde oturarak maç seyreden monaco'dan geldi. galatasaray taraftarının o büyük baskısını kaldırabilir mi? cana için ise gelmeden önce çok sert ve rakip orta sahayı yıldıran bir futbolcu olduğu söyleniyordu. hazırlık maçlarında ben böyle bir cana'yı seyredemedim. inşallah düzelir.

    kim ne derse desin; galatasaray'da bir adnan sezgin problemi var. galatasaray'a çok yakın kaynaklar diyorlar ki ' galatasaray tarihinde bu kadar sevilmeyen adam yoktur' diye. adnan sezgin sayın polat'ın galatasaray yöneticiliği yaptığı zamanda da galatasaray futbol takımının menejeriydi. sonra uzan'ın cazip teklifini kabul edip galatasaray'dan ayrılmıştır. adnan sezgin hangi doğru dürüst yabancı futbolcuyu galatasaray takımına şimdiye kadar kazandırmıştır? kazandırdığı tek teknik direktör, galatasaray takımının tarihinde lig bitmeden gönderilen saftig tir. kazandırdığı tek yabancı futbolcu ise çoğu kişinin hatırlayamadığı kuzmonowski dir. yurt dışı deneyimi olan, her gittiği yerden eli boş dönmeyen ve galatasaray takımına çok önemli katkıları olan haldun üstünel yerine adnan sezgini tercih etmek çok büyük bir hatadır. fakat maalesef ben bu konuya çok üzülmüyorum. etme bulma dünyası işte. zamanın da haldun üstünel'de aynı şeyi abbdürrahim albayrak için yapmıştı. daha doğrusu sayın adnan polat haldun üstünel'i abdürrahim albayrak'a hem de söz verdiği halde tercih etmişti..

    galatasaray takımı için söyleyeceğim iki olumlu konudan biri arda diğeri de bu sene disiplinin olacağıdır. arda artık geçen seneki arda değil. özellikle futboluna çok şey katmış gibi göründü bana bu sene. arda gibi 10 numara mevkiinde oynayan oyuncuların en önemli özelliği serbest vuruşları çok iyi kullanmalarıdır. arda bu sene bu konuda çok öne çıkacağını düşünüyorum. geçen seneye kadar maçlarda hemen hemen hiç şut çekmeyen ve hemen hemen hiç kaleye direkt vuruş denemeyen arda'nın yerine, kaleyi gördüğü anda hemde çok isabetli vuran arda ile serbest vuruşları mükemmel kullanan arda gelmiş. diğer bir sevindirici olay ise galatasaray yumuşak futboldan agresiv ve sert futbola geçmiş. bunu pas maçında çok açık bir şekilde gördük. pas maçında pas'lı futbolcuların yapmış olduğu sertliğe topa sert olarak karşılık verdiler ve en önemlisi galatasaray'lı futbolcular hep ayakta kalan taraf oldular.

    --- alıntı ---
    http://www.internetspor.com/...gunler-bekliyor.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın