*

  • 1
    bursaspor a-2 takımında oynayan ama fernandes hayranlığı yüzünden takımdan kovulan genç oyuncu.* futbolculara sosyal medya, özellikle de twitter, kullanma konusunda ders verilmesi gerektiğini tekrar düşündürttü bana.

    --- alıntı ---
    bursaspor a-2 takımında forma giyen 19 yaşındaki forvet oyuncusu osman talha kotaran, sosyal paylaşım sitesi twitterdaki sayfasından bursaspor'un beşiktaş ile oynayacağı karşılaşmayı izleyeceğini söylerken, "fernandes'i izlemeye gidiyorum, gol atarsa vip'te bağırmam inşallah" ifadesini kullandı.

    fernandes'in fotoğrafını paylaşan ve "bugün izlemeye geliyoruz seni üstat" diyen osman talha kotaran, yeşil beyazlı taraftarların tepkisi aldı. bu gelişmelerin ardından bursaspor teknik menajeri süha sidal, twitterdan açıklama yaptı. süha sidal, açıklamasında osman talha kotaran'ın kulüple ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

    --- alıntı ---
  • 3
    bence futbolculara sosyal medya kullanmasını öğretmenin dışında; yönetimlere de ders verilmelidir.

    nasıl mı dersiniz?

    ilk olarak ülkemizde ki kalbur üstü orta saha futbolcuları kimdir derseniz bir bakalım;

    selçuk inan, felipe melo, emre belözoğlu, manuel fernandes, didier zokora, alper potuk, pablo batalla, ilk etapta aklıma gelenler bunlar.

    belki arkadaş daha ofansif oyunu seviyordur, top alıp oyun kurup asist yapmayı duran top kullanmayı mücadele etmeyi vs.vs.
    şimdi bu genç arkadaşımız bu isimlerin arasından kendisine kimi örnek alacak?

    didier zokora; fazla savunmaya yönelik olmaz bu.
    felipe melo : zokora gibi.
    selçuk inan; aa evet çok iyi olabilir.
    emre belözoğlu; rolemodel olarak hayatta seçilebilecek en son insan, bunu mu örnek alacak kendisine? ırkçı mı olsun çocuk?
    alper potuk; evet olabilir neden olmasın.
    manuel fernandes; kim kötü oyuncu diyebilir kendisine? gayet iyi ve başarılı bir oyuncu. gayet güzelde örnek seçilebilir.

    şimdi bunların arasından kendisine olabilir dediğimiz kişilerden bir tanesini örnek olarak seçti diyelim gitti maçını izledi onun gibi olmak için uğraştı didindi belki çok iyi futbolcu oldu ve bursaspor'a çok iyi bir futbolcu olarak katıldı a-takımı daha yukarılara taşıdı.

    kim böyle bir şey olmasını istemez ki? hangi aklı başında bursaspor taraftarının hoşuna gitmez ki?

    ama nedir bizim ülkemizde futbolu yöneten kişilerin kişisel egoları, taraftarlara şirin görünme çabaları bir gencin belki de yeşermekte olan umutlarını yerle yeksan etti.

    aslına bakarsanız beşiktaş kulübünün bu gence sahip çıkmasını gönülden arzuluyorum.

    ne olmuş sanki 19 yaşında bir gencin beğendiği futbolcuyu sahada izlemesi ve gol atınca heyecanlanması kötü bir şey mi?

    e amına koyim bende seviyorum fernandes'i izlemeyi, fenerbahçe maçında rıdvan'ın şu yorumuna o maçtan sonra tüm kalbimle katıldım; http://www.youtube.com/watch?v=gE0-p0ARJc0

    fakat şunu söyleyeyim o fernandes ne futbolcu ama ya

    hani sakin kalayım filan diyorum ama olmuyor.

    19 yaşında futbolcunun belki hayatını kararttın, belki tüm sevincini elinden aldın, tüm bursa'ya düşman ettin, hedef gösterdin.

    umarım futbola küsmez ve umarım bjk sahip çıkar bu gence.
  • 5
    bu kadar aleni yapılması hata en azından yaşadığı şehir bursada hata, bursa zaten o kadar aşırı büyük bir yer değil illa birbirini tanır oranın halkı çocuğa bu konuda ayıp edilmiş.ama şöyle de birşey var bu 19 yaşında bir insan 14 değil 19 yaşında birisi bazı şeyleri düşünebilmeli, senin altyapısında olduğun takım beşiktaşla kanlı bıçaklı belki ülkedeki en büyük düşmanlıklardan birisi en azından nerde ne yapacağını bilmeliydi bu adam twitter gibi aleni bir yerden böyle şeyler yazmasının sonuçlarını tahmin edebilmeliydi.

    bizim altyapıdan birisi fener maçını izlemeye gidiyorum inşallah sow gol atınca bağırmam yazsa tepkiler ne olurdu?bu kadar olmasa da nazik olmazdı, dediğim gibi bursa yönetiminin yaptığı hata ama bu futbolcunun da yaptığı hata.
  • 8
    - fernandes'i canlı izlemek keyifli olacak.

    - fernandes büyük futbolcu, ondan öğrenecek çok şeyimiz var. canlı izlemek bizim için bir şans.

    - fernandes'in hayranıyım, maçı izlerken bir gözüm de onda olacak.

    emsaline bir tweet atsaydı başına bunlar gelmeyecekti.

    ama bu arkadaş maçı değil fernandes'i izlemeye gidiyormuş. kafaya bak ya. adamın kulübü sıralama ve avrupaya gidebilmek adına çok önemli bir maç yapıyor, bu fernandes'i izlemeye gidiyormuş. gerçekten çok salakça bir tweet olmuş.

    oynadığın ekmek yediğin kulüp gol yerse sevinmem inşallah diye dua edip şüpheye düşüyorsun. bu da yazılmaz yahu ayıp. bursaspor gol yiyince bağırmak ne demek?

    hadi diyorum çok fanatik bir beşiktaşlısın, olabilir. neden bunu yazıyorsun hiç mi beynin yok. seni beşiktaşlılar değil bursasporlular takip ediyor, onlar görecek bu tweeti. kendine sakla bari.

    ayrıca "vip'te bağırmam inşallah" demiş. burda biraz ergenlik var. vip'te izlediği için şekil yapıyor. sen bence vip'te bağır zaten bağıracaksan zira fanatik taraftarın arasında bağırırsan sağ çıkamama gibi bir durumun olması yüksek.

    acaba şöyle tweet atayım da beşiktaş'a da iş atayım belki beni alırlar ilerde kafası mı yaşadı. (bkz: başkanım beni al)

    edit: ulan bana 5 kere fernandes yazdırdın! bu da 6 oldu... şimdi soruyorum sana; hocam niye 6?
App Store'dan indirin Google Play'den alın