1
aslolan kazanmak değil katılmaktır, mücadele etmektir.
hangi branşta olursa olsun, hangi derece ile olursa olsun yarışı tamamlamaktır.
siyasi olarak sıcak yada soğuk savaş halinde olan ülke sporcuları olsa bile rakibinin elini sıkmak, tebrik etmektir.
3
"olimpizm dengeli bir şekilde vücudun, iradenin ve beynin tüm niteliklerini çalıştıran ve birleştiren bir yaşam felsefesidir. sporu kültür ve eğitim ile kaynaştıran olimpizm, çaba harcamanın verdiği mutluluğu, iyi bir örnek sunmanın eğitimsel değerini, sosyal sorumluluğu ve evrensel temel etik prensiplere yönelik saygıya dayalı yaşam tarzını oluşturmayı amaçlamaktadır."
olimpizmin temel ilkeleri
4
"olimpizmin hedefi sporu insanlığın uyumlu gelişimine sunmak, insanlığa saygının korunmasına yönelik barışçıl bir toplumun oluşmasını sağlamaktır"
olimpizmin temel ilkeleri
5
"spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma olasılığına sahip olmalıdır. bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir"
olimpizmin temel ilkeleri
6
maalesef ülkemize pek uğramayan ruhtur.
9
futbol, basketbol ve voleybol olimpiyat ruhunu temsil etmemektedir. olimpiyat ruhu yüzmedir, uzun atlamadır, halterdir, güreştir ve en önemlisi atletizmdir. tabi bu benim düşüncem. bireysel sporlar olimpiyatların temelidir. futbol, basketbol ve voleybol be bileyim eğreti duruyor bence.
10
sportif branşlar üzerinden ayrım yaparak değil sporcuyu ana odağa alarak değerlendirmeye alınması gereken olgudur, çünkü olimpiyat ruhu ayrımcı değil birleştiricidir.
çünkü olimpiyat ruhu sporcunun sporun hangi türünü yaptığından bağımsız bir biçinde dostluktur, dünya barışıdır, mücadeledir, azimdir, tutkudur, hırstır, saygıdır.
he futbolun ne kadar olimpik spor olduğunu tartışırız, ama olimpiyat ruhu bambaşka bir şey.