• 1
    hiç takip etmediğim haber7.com sitesinde köşe yazarlığı yapan arkadaş.bugünkü yazısıyla,takip etmeye değer gösterebileceğim isimlerden birisi oldu.koyacağım yazı itibariyle,galatasaraylı olduğuna kanaat getirdiğim insan.

    --- alıntı ---

    sezona her ikisi de çok kötü başladı. küme düşme tehlikesiyle burun buruna geldiler ve antrenörlerini değiştirdiler. ama asıl ne değişti?

    yeni sezona, fulham'ı uefa kupası'nda finale çıkaran roy hodgson'ı takımın başına getirerek giren liverpool, kasım ayında küme düşme potasına inmiş, aldığı başarısız sonuçlarla taraftarını kahretmişti.

    7 ocak 2011'de roy hodgson görevinden istifa etti. 11 yıldır takım çalıştırmayan ancak liverpoollular için çok büyük bir efsane isim kenny dalglish, kırmızılar'ın yeni menajeri oldu. işte o tarihten bu yana, liverpool ligde adeta şaha kalktı.

    geldiği tarihten beri liverpool oynanan maçlarda en fazla puan toplayan 3. takım oldu. iskoç menajerin yaptığı ilk önemli icraat, fernando torres'i rekor bir ücretle chelsea'ye satmaktı. karşılığında da uruguaylı suarez ve genç yetenek andy carroll'ı alarak takıma dinamizm kazandırdı.

    elinde geniş bir kadro yoktu. bu yüzden glen johnson, steven gerrard, daniel agger, fabio aurelio gibi oyuncuların sakatlık haberleri geldiğinde liverpool taraftarı dahil herkes onun sıkıntı çekeceğini düşünmüştü. ancak dalglish, bir önceki menajer tarafından alınmış konchesky, jovanovic, poulsen gibi tecrübeli oyuncuları kullanmak yerine, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan liverpool'a, gençleri yani geleceğini kazandırdı.

    1- steven gerrard'ın yokluğunda orta sahada, 22 yaşındaki jay spearing

    2- glen johnson'ın sakatlığı, 2 tane çakı gibi gencin formasıyla kapatıldı. önce 20martin kelly, sonra 19 yaşındaki danny wilson, savunmanın sağ kanadını başarıyla savundular.

    3- liverpool-manchester city maçında, sol bek fabio aurelio sakatlanmıştı. dalglish hiç düşünmeden 18 yaşındaki john flanagan'ı sahaya sürdü. genç futbolcunun bacakları titriyordu ama menajer 6 gün sonra arsenal deplasmanında da onu sahaya bu kez sağ bek olarak ilk 11'de başlatacaktı.

    flanagan sağ beke geçince, sol kanada 16 yaşındaki jack robinson monte edildi. o kadro, ligin en katı savunmalarından birine sahip birmingham city'i dün 5-0 mağlup etti.

    4- ne gönderilen ryan babel, ne joe cole, ne de milan jovanovic, dalglish döneminde 19 yaşındaki jonjo shelvey kadar forma giyebildi. ntv spikeri murat kosova'nın "hayal gücü fazla yüksek" dediği shelvey, şimdilik tecrübesiz ama menajer ondan da umutlu.

    10 yıldır takım yönetmeyen kenny dalglish, üzüntü içindeki liverpool'u, ligin 2. yarısında en çok puan toplayan 3. takım yaptı. sadece lig lideri manchester united ve lig ikincisi chelsea, liverpool'u geçebildi.

    bunlari neden mi anlattim ?

    kasım ayında galatasaray'ın da durumu içler acısıydı. ondan sonra 2 kere teknik direktörü değişti, stadyumu değişti, yakında başkanı değişecek. ama takımda değişen ne: hiçbir şey...

    orta yapmayı bu yaşına kadar öğrenemeyen sabri, kale çizgisinde bekleyip "ofsayt" diye elini kaldırma şaşkınlığını gösteren gökhan zan, ileri pas atmayı aklından geçirmeyen ayhan, niye oynatıldığını bir türlü çözemediğim mustafa sarp, halen ilk 11'de forma giyiyor.

    işte 6 ay önceki liverpool ve galatasaray'ın, 6 ay sonraki hali.

    bizi ilgilendiren en önemli konuysa; milyon dolarlar harcanıyor, ama gelecek adına 1 futbolcu bile kazanılmıyor...

    --- alıntı ---

    http://www.haber7.com/...olu-ornek-almali.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın