*

resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 21952
    4 şubat 2026 galatasaray istanbulspor maçı sonrası söylediği her şeyi normal buluyorum. doğru da olabilir, ona da lafım ancak...

    hocam sen o zaman niye 2-3 hafta önce çıkıp ''parasına bakmadan oyuncu alacağız.'' diye bir şey dedin ya? sırf yönetimi korumak için, tepkiyi azaltmak için girdiğin şu toplar işte böyle günlerde sana geri dönüyor. o gün bilmiyor muydun limitin varlığını? biliyordun ancak yönetimini korudun, belki de koruman istendi.

    simitçi senin arkadaşın olabilir, başkanı seviyor olabilirsin ama bunları korumak senin işin değil. içerde yine koru ancak kamuoyu önünde taraftarda hatırın olduğu için bu toplara giriyorsun, taraftar senin karşına çıkıyor o pencere kapanınca.
  • 21953
    galatasaray futbol takımı teknik direktörü.

    ben ilk geldiği günden beri kendisini destekledim, savundum. yanlış yaptığında eleştirdim ama desteğimi hiç esirgemedim. bize çok kıymetli 3 şampiyonluk kazandırdı.

    ama artık benden kendisine destek yok. transfer yapılmadığı için değil, takım kötü oynadığı için de değil. kadro tercihleri falan da değil.

    yönetimle birlikte taraftarı aptal yerine koyduğu için. yönetime paratoner olmak adına kendisiyle çeliştiği için. yalan demek istemiyorum ama birkaç hafta önce söylediğiyle şu an söylediği tutmadığı için.

    size kim sırıta sırıta parasına bakmadan kaliteli isimler alıcaz deyin dedi. taraftarın beklentisi, defansta orta sahada kanatlarda alternatif yaratacak çalışkan, kaprissiz futbolcular getirmenizdi. beklentiyi siz yükselttiniz. o zaman limit yokmuydu. vardıysa niye gerine gerine şov yaptınız ve medyadakilere bu yönde haber sızdırdınız. bunun adı beceriksizlik mi, yalancılık mı, ikiyüzlülük mü

    yöneticilerden ses çıkmazken sen neden paratoner oluyorsun hocam. neden taraftarı karşına alıyorsun. yöneticiler gereken açıklamayı yapar deyip bıraksana bombayı kucaklarına

    bende kredin bu gece bitti okan hocam. şampiyon da yapsan, şampiyonlar liginde finale de çıksan benim gözümde bu geceki açıklamalarla kredin bitti. elbette galatasaray benim sevdam, teknik direktörümüzsün saygım yine de sonsuz, mutlu olurum başarılarla ama kandırılmayı, aptal yerine konmayı hazmedemiyorum hocam. sen bu gece sana sahip çıkan, senin iyiliğin için isyan eden taraftara ayıp ettin.

    (bkz: 4 şubat 2026 galatasaray istanbulspor maçı)
  • 21954
    açıkçası ben açıklamalarında biraz sitem ve yılmışlık hissi de aldım.

    "ya tamam lanet olsun. ne yaparsanız yapın ben artık elimde olan takıma odaklanmaliyim." bu tarz bir his. takıma odaklanmam lazım derken... veya transfer limitlerini delemiyorsunuz derken... bunlar konuşulmuş belli.

    ek. koruma sosu da var tabii ki.

    ha okan buruk hocam'a da transfer konusunda pek güvenmiyorum. aldırdığı, aldırmadığı, aldıramadığı, onay verdiği, göz yumdugu birçok transfer var.

    ve hala kusura bakmasın 12 kişi mi oynayacağız dediği aciklama tüm açıklamalarını eziyor.
  • 21956
    (bkz: 4 şubat 2026 galatasaray istanbulspor maçı)
    hoca sanki rehin tutuluyormuş gibi mesajlı basın toplantısı yapıyor. bir yandan kadromuz yeterli diyor, diğer yandan altemiro'yu istemiştim diyor. altemiro bugünün meselesi. kadro nhaga geldikten sonra yeterli ise neden altemiro ile görüşülüyor?

    hoca sanki bazı şeyleri açık açık söyleyemediği için mesaj veriyor gibi.
  • 21957
    açıklamaları kabul edilemez durumda, kimse yok işte teknik direktör başka ne diyecekti ki gibi açıklamalara girmesin. takımın başına geldiğinden beri hocaya karşı durumum hep destek tam destekti. hatta bir yerde başarısızlıkların başlayacağı noktada hoca kendisi istifa etmeden, bizim bir şey yapmamız gerektiğini düşünüyordum ama bu son açıklamaları artık durumun farklı olduğunu gösterdi. senin kadron zayıf özellikle stoper ve orta saha alanında ama sen oyuncu aldıramadığın gibi bu durumu olağan karşılıyorsun. yani hoca birkaç hafta sonra juve deplasmanında yedek orta sahan olmadan çıktığında cezalılarımız vardı çok fazla süre alan oyuncularımız oldu diye gelme buraya kimse yemez!!! abdülkerim veya davinson sakatlanınca lemina'yı geriye çekeceksin göreceğim o orta sahanın halini!!! ama yine söylüyorum sakın bundan sonra kadrom eksik, çok maç yapıyoruz bu bahaneleri geç sakın. takım yorgun deme bak. cidden beceriksiz yönetim, iş bilmez yöneticiler ve bunları koruyan hocalardan bezdim. ya karşı tarafın başarısı yok adamlar öyle ya da böyle kante indiriyor sen karşısına kimi koyacaksın hoca allah aşkına yapma ya! bir de transferle şampiyon olunmuyor diyor ya allah aşkına hoca 11 tane oyuncu çıkarıyorsun kaçı transfer değil 1 yada 2 tane! allah aşkına kaç tane alt yapıdan topçu çıkardın da oynattın? sen osimhen, icardi, mertens ve lucas torreira gibi topçuların olmasa şampiyon olabileceğini mi sanıyorsun. hakikaten akıl tutulması başka bir şey değil. ama unutuyor herhalde burada 1 senede 3 tane kupa alan adamı tutmadılar sırf bu yüzden. he şimdiden söylüyorum juventus maçlarında yenileceğiz hatta ezileceğiz hocam da diyecek yorgunluk, orta sahada cevap veremedik şu cezalı bu cezalıydı diye heh işte o zaman seni korursam.
  • 21958
    ulan seni zaten ateş çemberine atan yönetimken, rakip takımların başkanları allahın her günü sana hakaretler ederken susan yönetimken ne diye hala çıkıp dao yönetimini savunuyorsun. alttan alttan, "arkadaşlar bu bilmem neyine ne yaptıklarım transfer yapmıyor, rotasyon yapamıyorum, kulübeden sokacak oyuncum yok" desen, göz kırpsan zaten anlayacağız. derdin ne hocam ?
  • 21960
    transfer konusunda yönetimi koruyan teknik direktör. 20-25 milyon verip 3 sene yerine adam bakmamak yerine muhtemelen 10-15 verilip 6 ay sonra adam bakacağız. yani öyle para harcanmayacak diye bir mevzu yok zaten para nereye harcanacak değişen o olacak. ama neyse bunu zaten konuştuk.

    galatasaray koca bir çınar. biz de ne istediğimizi biliyoruz. yapamamak ve yapmamak arasında dağlar kadar fark vardır. beşer niyete bakmaz sonuca bakar derler doğrudur. fakat biz insaflıyız niyete de bakarız. benim gördüğüm niyet öyle büyük fedakarlıklar falan içermiyor, galatasaray’ın başarısını da içermiyor. dolayısıyla sonuca kaldık. bakalım ne olacak hocam.

    3 tane şampiyonluk da alsan unutma bu takım kimlerle kimlerle şampiyon oldu. hamza hamzaoğlu ile de oldu umut bulut ile de oldu. senin osimhen’in, yedek olarak icardi’n, 30 milyonluk kalecin, 30 milyonluk stoperin, 20 milyonluk orta sahan varken dahasını da alacak imkanın da iznin de varken taraftar nezdinde bundan sonra baş başa kalırsın yönetimle. kimse de şu kadar şampiyonluğun var demez. çünkü bugün okan hoca taraftarı arkasına almayı değil yönetimi yanına almayı seçmiştir. bu saatten sonra taraftar arkasından uğurlar yönetimle el ele giderler. her şeyin bedeli vardır. saflar vardır elbet ancak 40 milyon adamın hepsini saf sandıysa vay haline, vay hallerine.
  • 21961
    galatasaray'in efsane teknik direktöru olmak yerine yönetici arkadaşlarının açıklarını kapamakla meşgul olan teknik direktörümüz. hocam sen zannediyorsun ki senin arkanda duracaklar ilk tokezlemede umarım öyle birşey olmaz tabi ama sana yol verecekler, sen de bu adamlara gereksiz yere kalkan olduğunla taraftarı uzdugunle kalacaksın. kankasi simitciye yol vermeden bu kulübe rahat yok.
  • 21962
    2025-2026 kış transfer dönemini büyük bir rezillikle, beceriksizlikle ve kepazelikle geçiren liyakatsiz ve iş bilmez dursun özbek yönetimine tek bir olumsuz söylemde bulunmayan teknik direktör.

    yönetimi korumak için kendini feda ettin okan hocam. çok güzel tuzağa düştün.

    şimdi en ufak tökezlemende ve fener'in önüne geçtiği senaryoda taraftar seni sorumlu bilecek. oysa ki herhangi bir toplantının ardından yönetimi biraz hedef göstersen, taraftar kulüp binasına yüreyecek kıvama gelmişti...

    şansını kullanamadın, dördüncü şampiyonluk gelmezse hoşçakal okan hocam.
  • 21964
    kendisi ile ilgili yazdıklarım başlıkta duruyor, tek kelime kötü laf etmedim ama maç sonu tam anlamıyla boş yapmıştır. saçma sapan demeç verip dosta düşmana laf vermekten bıkmadı.

    15 gün önce parası neyse verip alacağız deyip transferin son günü bütçe limit vs dersen bir tarafıyla gülerler adama. gittiğin yol yol değil, hiçbir şey bilmiyorsan ara fatih hocamdan ders al. senin işin yönetimi korumak değil kendi işine odaklan saçma sapan işlerin peşinden gitme.

    bu gece transfer konusunda iyi ya da kötü hiç ağzını açmaman yeterliydi. sen gittin kalkan olmayı seçtin. hem içeride hem dışarıda arkanda olan taraftarı da kaybettin. allah korusun juventus maçından farklı bir mağlubiyet alırsan seyreyle cümbüşü...
  • 21965
    önceden ne kadar eleştirsem de canımız ciğerimiz teknik direktörümüzdür. yönetim pardon yönetemeyim denilen oluşum devre arasında yaptıklarıyla galatasarayımızın belki 2026 yılında alacağı 26. şampiyonluğu elleriyle vermiştir. bu takımın ihtiyacı gün gibi aylardır ortadayken, yok biz lemina'nın sertini alcaz, oyuncu şampiyonlar liginde oynuyor masallarıyla hepimizi uyuttular. başta hocamı topun ağzına getirdiklerini sanıyorlar. bundan böyle bu sezon bitene dek hocayla ilgili tek bir eleştiri getirmeyeceğim. mayıs ayındaki başkanlık seçimlerinde de mevcut galatasaray yönetiminin yenilmesi için allah'a dua edeceğim. velhasıl okan hocam, bunlar seni harcar demiştik zerre yanılmadık, takımımızla bunlara rağmen birilerine rağmen inadına daha güçlü şampiyon olursan şayet tarihimizin en büyük başarısı sayacağım uefa ve süper kupadan sonra. çünkü karşındaki ekip öyle böyle değil, allah yardımcın yardımcımız olsun, taraftar bugünden itibaren hep birlikte senin yanında.
  • 21966
    skandal ötesi açıklamalar yapmış hocamızdır. misal,

    --- alıntı ---

    her takımın bir bütçesi var, bütçenize sadık kalmanız gerekiyor.

    --- alıntı ---

    35 milyon derken, parasına bakmadan transfer yapıcaz derken, oulai icin 30'lar 40'lar havada uçuşurken limit yok muydu?
    28'inden sonra derken limit falan yok muydu?
    fabian ruiz'ler gueye'ler magassa'lar ugarte'ler onyedika'lar falan derken limit yok muydu?
    bugün altimira ismi düşerken, limitimiz yok ama belki üstüne para da alırı diye mi düşünüyordunuz?
    hocam yönetimin savunulur hiçbir tarafı yokken bizi hala aptal yerine mi koyuyorsun hocam? hem de aynı hatayı defalarca kez yaparken.

    lemina yok ve sen 3 gün sonra rize deplasmanına, 10 gün sonrasında da lemina'sız juventus ile play off maçına çıkacaksın.

    --- alıntı ---

    istediğimiz transferler olmadı.

    kulübü ikna etseniz bile oyuncunun türkiye'ye gelmek istemediği oluyor.

    --- alıntı ---

    hocam, bu kadar da taştaş geçilmez yaa. bu takıma 13. olduğu sene mertens'ler icardi'ler torreira'lar geldi. ucl'de oynayacak 1 kişi bile bulamadık yani, vay anasını sayın seyirciler.

    1 ay sonra bahaneler sunacaksın, bak net görüyorum o günleri. her sene aynı hatalar, aynı şeyleri yaşıyoruz.

    bu dakikadan sonra okan buruk istifa diyenlere zerre kadar karşı çıkmayacağım.
    dursun özbek ile bir görmek istemiyorum kendisini ama ısrarla oraya gidiyor.
  • 21968
    dursun aydın özbek yönetimini korumak zorunda olan galatasaray futbol takımı teknik direktörü. bunun sebebi de basit, kendisi erden timur'un gidişi zamanı tarafsız olmak yerine dursun aydın özbek yönetiminden taraf oldu ve yönetime kalkan olmak için hiç planda yokken gs tv'ye çıkıp dursun aydın özbek yönetimine kalkan oldu. bunun karşılığında da 1 ay sonra yakın arkadaşı abdullah kavukcu'yu galatasaray yönetimine aldırdı, 1 sene sonra yakın arkadaşı abdullah kavukcu aynı zamanda transfer komitesinin 2 numaralı adamı oldu. neden? çünkü okan buruk böyle istedi. kendisi dursun aydın özbek yönetimine bir şey diyemez çünkü kendisi de onlardan, kendisinin de bu rezilliklerde payı büyük. dursun aydın özbek yönetimiyle aralarındaki ilişkiyi en iyi anlatan söz: tencere dibin kara, seninki benden karadır.
  • 21969
    üç senedir kendini önüne siper ettiği dursun aydın özbek yönetimi ile birlikte avrupa’yı satan teknik adam. vakti geldiğinde avrupa’yı satan galatasaray hocasının arkasında kimse durmaz.

    önce prag’a sonra az’ye beksizlikten elendi, şimdi de juve’ye orta sahasızlıktan elenecek. ama sorun değil, di mi hocam, transfer yapana kupa vermiyorlar ya.

    bu sezon derinlikten yoksun orta sahası, alternatifsiz stoper ve santrfor hattı ile ligi de kaybediyor, farkında değil. osimhensiz geçecek 2 hafta; apo veya davinsonsuz geçecek 3 hafta ile ligi 100% kaybederiz. önümüzde allaha emanet bir ikinci yarı var.

    juventus maçlarını konuşmuyorum bile. hoca ilk maçta torreira ilkay sara orta sahasıyla intihar etmekte bir sakınca görmüyorsa geriye söylenecek bir şey kalmıyor. ama ben taraftar olarak her sene ocak-şubat aylarında yaşanan bu akıl tutulmasını artık görmezden gelemiyorum. tek bildiğim şu: avrupa’da rekabetçi olmaya cesaret edemeyen adamdan ne galatasaray’a hoca olur ne de büyük hoca olur. önce avrupa’ya meydan okuyacak, hayali büyük kuracaksın.

    kendi politik ilişkileri ve iş bağlantılarının odağında hareket eden yönetici-iş adamı takımına kendini siper etmeyecek, çatır çatır takımın ihtiyacını konuşacak, taraftarı arkana alacaksın. sen bu adamların şirketinde müdür değil galatasaray teknik direktörüsün.
  • 21971
    transfer konusunda her geçen gün biraz daha hamza hamzaoğlu’na benzemeye başladı. bence bu muhabbetlere hiç girmeden topu yönetime atmalı ya da soruyu geçiştirmeli ama her seferinde kendi kararı ile transfer durduruldu imajı vermeye çalışıyor.

    ilk başarısızlıkta tüm suç senin üzerine atılacak hocam unutma. mertens gittiği gün en büyük bütçeyi bir orta sahaya ayırıp aldırtman lazımdı. bu isim sane’den ve diğer tüm transferlerden daha öncelikliydi.

    zorlama icardi, ilkay, sara, yunus, sane, denemelerin senin sonun olacak ama olan her zaman ki gibi bu taraftara olacak.
  • 21973
    maalesef yine yeni ve yeniden yönetimine siper olmuş olan hocamızdır. kaderi de mevcut yönetimle birlikte değerlendirilecektir gözümde.

    lig fikstürü göz önüne alındığında şu kadroyla ipi göğüsleyebilmemiz pek mümkün değil maalesef. yönetim ve kendisi de beklentileri transfer sezonu başında yükseltmişti.

    başarı durumunda zaten en büyük pay kendisinin, başarısızlık durumu ki bu şampiyon olamamak oluyor, kaderi yönetimle birlikte değerlendirilecektir gözümde.

    yolu açık olsun. taraftarıyla birlikte olmayı değil, yönetimiyle birlikte olmayı seçmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın