resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 20301
    genç oyuncuların bu takımı tercih etmemesine ön ayak olacak teknik direktör. şu maçta arda oynasa ne kaybedebilirdik en fazla bir puan. bazı şeyleri inadından yaptığını düşünüyorum daha önce de demiştim ve silinmişti yazdığım. arda oynasın dendikçe süre dahi vermeyecek, oyuncu değişiklikleri eleştirildikçe daha uzun sürede yapacak. icardi’i niye oynuyor diyelim gerekirse 10 numarada sahaya sürer. neyse devre arası bir sol stoper bir orta sahaya 30-30 sıkarız artık onları oynatır.
  • 20307
    hak etmeyen bir tavır gören hocamız. eleştiri yapılır tabii. ama artık bir şeylerin abartıldığını düşünüyorum. arda oynamadı diye eleştirenlerin bir çoğu arda'nın oynayıp hatalar yapması sonucunda yine aynı eleştiriyi yapacak kişiler aslında. galip gelmişiz. milli aradan sonra kayıpsız devam ediyoruz. mutlu olmak ve arkamıza yaslanıp rakiplerimizin maçlarını keyifle izlemek varken sanki mağlup olmuşuz gibi cümleler kuruluyor. şaşırıyorum.
  • 20309
    tek bir challenge durumu kaldı. o da, bodo gibi usg gibi bahis oranlarından da anlaşılacağı üzere favori çıkacağı avrupa takımlarına karşı galatasaray'ın kalitesini hissettirmek ve en başta galatasaray taraftarının avrupa özgüvensizliğinin izlerini silmek. iki bayern maçı, içeride tottenham maçı, dışarıda united maçı, içeride liverpool maçından geçer not alabilen takımın kendi seviyesinin altındaki takımlara aşırı zorlanması üzerine kafa yoruyordur umarım.

    takım milli aradan çok iyi dönmüş bu arada. sara'dan, sane'den bile tek başına anlaşılıyor bu durum. yermesini biliyorsak övmesini de bileceğiz.
  • 20318
    18 ekim 2025 başakşehir galatasaray maçı, hocanın 3.5 yılda bir milli ara dönüşündeki en iyi maçıydı. üstelik ligin zor deplasmanlarından birinde, eksikleri ve rotasyonu olan bir kadroyla ve sert bir şampiyonlar ligi maçı öncesi olmasına rağmen. özellikle ilk yarıda gerçekten kaliteli bir futbol vardı. hoca kendisi de söylüyor zaten ''ara dönüşlerinde sıkıntı yaşıyoruz.'' diye, bu sefer hiç hissettirmedi onu.

    ayrıca hoca başakşehir maçıyla birlikte son 3 maçta da bence oyuncu değişikliklerinde çok iyi iş çıkartıyor. kaldı ki değişiklik meselesi hocanın 3.5 yıldır en çok eleştirildiği konu olabilir. gerek beşiktaş maçında eksik kalmaya rağmen takıma güvenip yeterli sonucu alması, liverpool maçında doğru hamlelerle skoru koruyabilmesi, başakşehir maçında da 4 değişiklikle o 10 dakikalık başakşehir'in baskısını kırması hep doğru işlerdi. ayrıca hoca doğru rotasyonu yaparak takımı korumayı ve farklı isimlerden de katkı almayı başardı bu süreçte.

    şimdi hocanın en sert sınavı var önümüzde: bodo maçı. hocanın bunca zamandır en fazla hasar aldığı konu bu. daha düşük profilli ama disiplinli, fiziksel kaliteye ve kompakt oyun yapısına sahip avrupa takımları. bence bu maç okan hocanın da kırılma maçlarından biri olacak. galibiyet sadece çok önemli bir 3 puan değil, okan hocaya da kişisel olarak büyük artı yazacak. inanıyorum kendisine. geçen yıldan beri avrupa'yı çok mesele yaptı hoca. bu sene avrupa karnesi farklı olacak.
  • 20319
    o kadar başarılı ki, rakiplerin başarılı olması için toparlanmasına, hata yapmasına dahi izin vermiyor ve rakipleri sürekli bir değişime, istikrarsızlığa sürüklüyor.

    sürekli kazanıyor ve sürekli başarılı, bunun karşısında rakipler de aynı hızda başarılı olamadıkça başkanından tut hocasına sürekli değişmek zorunda kalıyor. bence işin en kıymetli taraflarından birisi de bu.

    galatasarayımız ile çok özel bir hikayeye imza atan hocamız.
  • 20320
    --- alıntı ---

    galatasaray yönetimi, okan buruk'un sözleşmesinde güncelleme yaptı.

    • 200 milyon tl garanti ücret.
    • 30 milyon tl şampiyonluk bonusu.
    • şampiyonlar ligi'nde çeyrek finale kalınması halinde 30 milyon tl bonus.
    • 7.5 milyon tl türkiye kupası şampiyonluğu bonusu.
    • 10 milyon tl süper kupa şampiyonluğu bonusu.

    mehmet özcan - sabah

    --- alıntı ---
  • 20321
    her insanda olduğu gibi hocamızın da düzeltemediği eksiklikleri var.
    oyuncu değişikliklerini bazen yersiz ama her zaman geç yapıyor. şu adamın yerine şu girer mi olaylarını aştık artık. çünkü dar bir kadro seçiyor sürekli. aklında kimi koyacaksa maç başlamadan belirliyor bence hatta. sadece dakikalar değişiyor. ihtiyaca göre değişimler bazen göremiyoruz bile.
    fakat 2 tane düzeltemediği müdahale türü var ki büyük sınavlarda başımıza dert açacak cinsten.
    birincisi 70 dakika 75 dakika oyuncu değişikliği için beklemesi. çok geç kalıyor hamlede ve pozisyonel anlamda oyundan kopmalar oluyor. misal ilkay 60 sonrası yorulup oyundan mı düştü 62 de sara oyunda olmalı. yok bekliyoruz 70-75 olacak öyle. rakip gümbür gümbür geliyor ama.
    bir diğeri de oyuncumuz sakatlandı mı bekliyoruz yedekteki ısınsın, kendini hazırlasın. 10 dakika sürüyor adamın oyuna girmesi. takılarını çıkarıyor, çoraplara bant atıyor, formayı evirip çevirip giyiyor falan.
    eksik kalıyoruz ve tempodan düşüyoruz. hocam sakatlanan adam anında çıkar beklemez sahada. bu oyuncalara yanında otururken de ki "olum hepiniz her an girecekmişsiniz gibi hazır olun." ille ısınmalarına gerek yok. zaten maç başı ve ortasında beşe ikiler yapıyorlar, açma germe yapıyorlar. soğuk olmak farklı hazır olmak farklı. 40 yaşında adamlar halı sahaya ağzından sigarayı atıp çıkıyor. biz işi bu olan adamın 10 dakika hazırlanmasını bekliyoruz.
    ligimiz için belki ufak tefek şeyler bunlar ama olduğumuz seviyede affı yok bu hataların. şampiyonlar liginde delik deşik ediyorlar, en ufak hatayı değerlendiriyorlar. buralara da kafa yorman dileğiyle, seviliyorsun.
  • 20322
    son günlerdeki demeçlerini beğeniyorum. uzun zamandır yapmadığı bir şeyi yapıyor ve taraftara ahkam kesmek ya da eleştirileri aşağılamak yerine kendisini eleştiriyor. umarım bu akşam oynanacak (bkz: 22 ekim 2025 galatasaray fk bodo/glimt maçı) itibarıyla da kendisinden zayıf ama fizik gücü yüksek takımlara karşı galatasaray'a şanına yakışır bir oyun oynatmaya başlayacak. zira eleştirilere kulak tıkamayan, gerçeklerden kopmayan bir okan buruk'un tavanı çok yüksek. gerçeğe karşı savaşılmaz. gerçeğe karşı savaşırsan 2002'yi, gerçekçi olursan 2000'i hatırlarsın.
  • 20323
    ezberleri bozan, rekor üstüne rekor kıran, bizi başarılara doyuran teknik direktör. türk futboluna teknik direktör olarak girdiğinden beri, küçük takımlarda dahi fark yarattı. sonunda yolu galatasarayla kesişti ve başımızda bir eşik daha aştı. üst üste kazanma rekorları, en iyi başlangıç rekorları, puan ortalaması rekorları, 3 sene üst üste şampiyon olması gibi pek çok başarılara imza attı. rakiplerin durumu kötü vs. diyerek değersizleştirmek isteyenler oluyor ama rakiplerin durumunda çok da bir değişiklik yok açıkçası. fenerbahçe bildiğimiz halde, uzun yıllardır şampiyon olamıyorlar zaten, okan buruk öncesinde de böyleydi hatta son zamanlarda, hiç olmadığı kadar büyük maliyetlerin altına girdiler ama yine bir şey değişmedi. başlarından def edilen şahıs yönetiminde medyayı ele geçirdiler, tff'nin kurullarını ele geçirdiler, algılarla galatasaray'ı yıkmaya çalıştılar ama beceremediler, okan buruk onlara da izin vermedi. beşiktaşsa zaten bildiğimiz beşiktaş. 10-15 senede bir gelip şampiyon olurlar sonra bir süre kafa ütülerler, orada da bir değişiklik yok. trabzon bir yapılanma içinde derken rakipler bazında dediğim gibi çok bir şey değişmedi.

    okan hoca'nın başardıkları, rakiplerin durumuna bağlanamayacak ve şansla, tesadüfle açıklanamayacak kadar mükemmel. bu puan ortalaması ve kazanma rekorları tarihimizin hiç bir döneminde yaşanmadı. buna rağmen en ufak bir hatada, kötü sonuçta acımasızca eleştiriliyor. torrent denen adamın başarısızlığına bile açıklama bulmaya çalışanlar, okan buruk olunca yerden yere vuruyorlar. buna rağmen o, ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor.

    avrupa'da başarı kısmı eksik hala ama o da bugün, yarın hemen olacak bir şey değildi, ki tarihte türk takımları neler yapmış, galatasaray son 25 yılda neler yapmış bakınca, ayaklarınızı yere sağlam basın, öyle ilerleyin, fazla uçmayın diyor bize tarih. ama biz de artık burada da hocamızın takımımızla beraber bir aşama kaydetmesini bekliyoruz.

    yıldızları idare etme şekli, aidiyetlerini sağlaması, yönetimle uyum sağlamaya çalışması, izlettiği oyun bir araya gelince bas bas ben sıradan bir teknik direktörden fazlasıyım diye bağırıyor. bunu görmemek için kör olmak lazım. bu şekilde de yakın bir gelecekte avrupa kulüplerinden teklif alacaktır. başarıları daim olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın