resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 7751
    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında yaptığını geçen sene deplasmandaki beşiktaş maçında yaptı. rakip bize top göstermeyip gümbür gümbür geliyorsa okan hocam golü yiyene kadar bekliyor. yani baskı 10 dakika da sürse 20 dakika da sürse hocam ısrarla bekliyor.

    neyi bekliyorsun okan hocam? basketbolda bile bazen rakibin ritmini bozmak için mola alınır. bizde aksayan bir sürü yer varken ısrarla oyunu durdurmamak ve oyuncu değişikliği yapmamak nedir? yap bir değişiklik hiçbir işe yaramasa takıma nefes aldırırsın. bu seyretmelerinden hiç ders almıyor hiç. rakip samsun olunca da izliyor kopenhag olunca da. biri atamıyor diğeri atıyor ama okan hocam hep izliyor.
  • 7752
    değişiklikleri çok bekleyen hoca. ya canım hocam mertens yürümüyor bile 45 dakika oynadıktan sonra. valla oyunu izlemeyi bıraktım mertens'i izledim ne zaman en azından tempolu bir yürüyüş yapacak diye. hadi zaha'ya hazır değil diyeceksin neyse de al işte tete'yi ziyech'i ortaya çekip. barış alper böyle yüklendiğimiz, geride olduğumuz anlarda çok yanlış tercih. kaliteli ayak lazım bize. ndombele bile şu haliyle biraz iq kattı çok ona bişey düşmese de. gelelim kerem aktürkoğlu'na. çok severim kerem'i ama bu çocuğun bir maçı kötü gidiyosa kötü gidiyodur. icardi gibi şapkadan tavşan çıkartmaz ne halde olursa olsun. düşüyor yani çocuk sonra geri dönemiyor maça. artık 60-70 bekleme gözünü seveyim.
  • 7756
    (bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı)

    müthiş bir ilk yarı oynattı. ben izlerken mest oldum. kerem'in ceza sahasında kaçırdığı gol, kerem'in direkten dönen topu, icardi'nin karşı karşıyası derken epey pozisyon yakaladık. bunları gole çevirsek daha ilk yarıda çekmiştik fişi. sanki şampiyonlar ligi maçı değil pendik ile oynuyor gibiydik ilk 30 dakika. sonra saçma bir gol. sonra bir saçma gol daha. bakıyorum da yine yerden yere vuruluyor, ehh çok şaşırmadım. kötü top oynamışız öyle deniyor, ona da şaşırmadım. denir, derler. kötü değildik, gayet iyiydik. futbolun cilvesi, atamayana atarlar.
  • 7757
    eğer daha da iyi olmak istiyorsa eski nesil türk hocaların takıntılarını örnek almaması gereken hocamız.
    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında ikinci devreye en az 2 değişiklik ile başlaması gerektiğini sağır sultan bile biliyordu. bunu öngörmek için italya'nın meşhur antrenör okulundan mezun olmuş kariyerli bir futbol menajeri olmaya gerek yok.
    galatasaray'da herkes hazırsa en güvenilecek, en kaliteli oyuncu formayı giyer. küsmesin diye kerem giymez. süper lig'de idare ettiler diye mertens ve kerembay giymez. merkezden etkili olamıyorken ziyech kanada hapsedilmez.
    insanların aklıyla dalga geçmenin alemi yok.
  • 7758
    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında geç ve hatalı değişiklikler yapmış hocamız. kerem akturkoglu ile ikinci yarıya baslamamasi gerekiyordu ama 66. dakikaya kadar yani 2. gole kadar sabretti. kimse kusura bakmasın ama durum böyle. gerideyken rakibi açamıyoruz. buna bir çare bulması gerekiyor ama bulamıyorsa da bulacak yardimci talep etsin. bol yardimcili çalışmak da ayıp değil.

    edit: kerem'in isliklanmasina (lanet olsun yapanlara) sebep kendisidir. devrede o değişikliği yapsaydı kerem de bu şımarık taraftara maruz kalmazdı. fizikten ve mental olarak çöktü kaçan gollerden sonra. oyuncuyu koruyabilmek de önemli!
  • 7760
    (bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı)

    ezberden yorumlar gerçekten can sıkıyor. oyuncu değişikliğini geç yapıyor. herkes tutturmuş aynı şeyi söylüyor. ya arkadaş takım ilk yarıda 5 tane gol kaçırdı ve bence çok iyi bir oyun oynadı. gerçekten çok beğendim. bence ikinci yarıya kesinlikle değişiklik ile başlaması gerekirdi. mertens’i çıkarmalıydı. kerem ve ziyech ikinci yarıya kötü başladı zaha ve tete değişikliğini erken yapmalıydı. bu benim görüşüm tabi ki. okan hocadan futbolu daha iyi bildiğimi iddaa etmiyorum. ama maçın berabere kalmasının sorumlusu kendisi değildir. 12 senedir galatasarayda olup hala aynı hatadan takıma gol yediren bir kalecimiz canımız var maalesef. vurduğu şutun şiddetini ayarlayamayan bomboş kaleye gol atamayan oyuncularımız var.

    okan hocanın yanındayız ve oynattığı futboldan razıyız.
  • 7761
    galatasaray taraftarı bayılır biliyorsunuz direkt futbola. pas futbolu hep aşağılanır. türkiye'nin tamamında bile durum böyle. aslında tam bizim hocamız. tencere-kapak misali birbirimizi bulmuşuz. ama avrupa'da eli yüzü düzgün senin bütçenin 1\4'ü olan bir takım bile gelince patlıyoruz işte. çünkü aşırı tek yönlü takımız. aşırı bireysel oyuncuların ayağına bakan bir takımız. bu takım asgari bir set oyunu oynamayı öğreninceye kadar üst düzey takım olamayacak, kusura bakmayın. çalış hocam, bari fizik olarak takımı hazır hale getirmelisin. bu kadronun karşılığı bu değil hocam, lütfen.
  • 7762
    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında yaptığı değişikler, dolar 12 tl’ye çıktığında yapılmayan müdahalelerin 28 tl olduğunda yapılmasına benzedi.
    takımı buralara getiren kendisi. buralardan alıp daha ileriye taşıyacak olan da kendisi.
    yıllardır olmadığımız bir turnuvanın ilk maçında da istifasını istemek şımarıklıktan başka bir şey değil.
    kendisinden iyi yerli hoca var mı? yok. kendisinden iyi yabancıları getirebilir misin? hayır.
  • 7763
    yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum. gerçekten oyuncu değiştirmemek için neden bu kadar ısrar ediyor. 2. golün geleceğini bilmeyen yoktu. 2. gol çığlık ata ata geldi. mafya filan tehtid mi ediyor, ne oluyor anlamıyorum. kovulmak mı istiyor, ne istiyor? terim zamanında devre arasında hagi'yi filan çıkartırdı. en azından bir aksiyon alırdı. chelsea maçında aldı 5 yedik, milan maçında ise yendik. peki ya okan hoca? ilk yarı sonunda değişiklik yapmak zorunluydu ve bunu görmek için futbol bilgisine bile gerek yoktu. kerem ilk yarı çıkmalıydı. taraftar baskısıyla çıkardı. illa adamın yuhlanması mı lazımdı. böyle saçma inatlar hamza hamzaoğlu'nu bitirdi. kendisi de onun arkasından koşuyor.
  • 7765
    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında sahaya sürdüğü 11'le şampiyonlar ligi'nin seviyesini idrak edememiş olduğu dedikodularına yol açan teknik direktör.

    konyaspor ile karagümrük ile rizespor ile oynamıyorsun ki ligdeki oyun anlayışını sahaya yansıtıyorsun. burası şampiyonlar ligi. katılan her takımın belirli bir klası var. devler ligi sadece mecazi bir lakap değil.

    bugün istenirdi ki orta sahada oliveira ile başlasın. bugün istenirdi ki angelino'yu oynatmasın. mertens yedek otursun. ligde kendisini iyi şekilde götüren 4-2-3-1'in şampiyonlar ligi'nde iş görmeyeceği aşikar iken en hedef maçta 2 puan bırakmak olmadı. muhtemelen kopenhag deplasmanı dışında puan alma ihtimalimiz kalmadı.

    önümüzdeki 4 grup maçında iyi şeyler yapsa bile bayern münih'in ve manchester united'ın orantısız gücü nedeniyle skora yansıtamayacak muhtemelen.
  • 7766
    şu maçta yapması gereken her şeyi yaptı ilk yarı özelinde. rakip analizi iyi yapılmış, pek çok pozisyon bulduk. kötünün iyisi oldu. biz bu kopenhag'ı yeneriz. bir iki kusur vardi oyunda onlar da toparlanır. kazanmak harika olurdu ama puansız dönmedik. abi kalenin ağzından 4 tane gol kaçtı gidip hoca mı atsın? hocanın görevi takımı pozisyona sokmak. tüm transferler ısınıyor, daha hazır bir takıma karşı süre çalınmasına müsaade eden bir hakeme rağmen tarihi bir geri dönüşün kapısından döndük.

    (bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı)
  • 7767
    bu sene başından beri oynadığımız her maçta takımı nasıl sahaya sürüyorsa, nasıl oynatıyorsa, oyuna nasıl müdahale ediyorsa 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında yine aynı şekilde oynatan hocamız. sadece skor farklı icardi gelip 0.1xgli bir gol atamadı. onu atsak son dakika yine hiç utanmadan sıkılmadan 4 2 4 devam edicez.

    2. golü yemeden mertens çıkmıyor komediye bakar mısın? aga mertensle beraber 4 adamı samsunspora karşı bile 30. dakikadan sonra taşıyamıyorsun ne olmasını bekliyorsun. bu sene dökülüyor adeta ama bunu skor bağımlısı, oynananı görmemek için adeta kendini yırtan taraftar görmüyor. görmediği gibi o kadar övüyor ki adam kendini bile tartamıyor. icardi attıkça sandınız ki bir halt oynuyor takım. 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında pozisyona girmişiz de atsaymışız da bilmem ne de. samsun maçında her bulduğunu attın icardi tıklatmasa yine gidiyordun. sahaya 4 2 4 çıkıp ayı gibi baskıyla tüm enerjini 30dkda harcayıp bir zahmet pozisyona gir.

    demirbay uçaktan indiği gün toreira oliveira ile 4 3 3 denemelerine başlaması gerekiyordu.
  • 7772
    --- alıntı ---

    "hiç oyuncu değiştirmeden bitiren hocalar bile var mesela. dünya genelinde üst düzey hocalara bakınca hepsi oyuncu değişikliklerinin tamamını bile kullanmıyor. bizde hep oyuncu değişikliği olsun. herkes kadro yapıyor, herkes oyuncu değiştiriyor."

    --- alıntı ---

    30.dakikada oyuncu değiştiren hocalar var hatta dünyanın en iyisi guardiola işler iyi gitmeyince bileti kesiyor aksiyon alıyor.

    molde maçındaki değişiklik zamanlamaları da kötüydü ve eleniyorduk. hiç ders almaması ve böyle düşünmesi beni gelecek adına karamsarlığa itiyor.
  • 7773
    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçının muslera ile birlikte iki sorumlusu.

    futbolu anlayan bir adam değilim, öyle orada burada çizimler yaparak da tatmin etmem kendimi. ancak, önde presi her geçtiklerinde adamların pozisyona girdiğini gördüm. mertens-icardi-ziyech-kerem dörtlüsünün defansif aksiyonunun da olmadığını da gördüm. ilk yarı hadi bunu geç gördün. yahu güzel hocam, çıkar mertensi, keremi 45'de. oliviera'yı çek ortaya, keremin yerine de zahayı mı alıyorsun, kimi alıyorsan al. kerem, ıslıklanmayı hak etti mi? valla muslera varken kerem ıslıklanıyorsa orada bir iş var. adamı da taraftar önüne atıyorsun.

    her maç aynı terane. yine açıklama buyurmuş hocam, tam yapacaktık gol yedik. arşivci değilim, ama okan hocanın geçen sene 2-3 kez bu tarz açıklama yaptığını hatırlıyorum. demek ki ders almıyorsun sevgili hocam. mertens'i alacaksan 60'dan sonra al. adam gelmiş 36 yaşına. gitmiyor kondüsyon belli. neyde niye bu kadar ısrar ediyoruz, anlamıyorum.

    bir diğer mevzu da sol bek. angelinho kampa en erken gelen adamlardan birisi. hadi zaha böyle, icardi hanımı hasta diye temmuz başından beri +4-5 kilo ile geziyor. bu adamın alameti farikası hücumcu bek olması. yahu bir kere bindirdiğinde güzel bir orta vs göremedik. seferovic gibi takılıyor herif.

    9 milyon euro bonservis verip, kendisine 3.5 milyon euro verdiğimiz defans oyuncusu yedek, yıllık 10 milyon euro verdiğimiz icardi 30 metre depar atamıyor, zaha desen zaten yok. ndombele vs girmiyorum bile. eğer bu planlamayı hoca yaptıysa hocada sorun, hoca değil de yönetim yaptıysa yönetim sorunlu.
  • 7774
    arkanda durmayan galatasaray taraftarı hiç sağlıklı düşünmüyor hocam. arkadaşlar bu adam bugün herkesin hemen hemen hem fikir olduğu kadro ile maça çıktı. her hocanın oyun içi müdahale anlayışı farklıdır kimi hemen oyuncu değiştirir, kimi oyuncusuna güvenir dönmesini bekler. okan hoca tarz olarak ikincisi ama bunu orta karar yapmadığı müddetçe başı ağrıyacak eyvallah.
    ama hem de kocaman bir ama ile adamın eline çok iyi oyuncular verildi deniliyor tamam çok iyi oyuncular ama zaman isteyen hiç hazır olmayan oyuncular bunların tamamı. en uzun süredir oynayan angelino bile hazır değil ha bence hazır olma ihtimali yok. ancak arkadaşlar adam full kadro ile antremana 4 gün önce çıktı ziyech 6 aydır 45 dakika oynadı. zaha uzun süredir sakat, kerem demirbay zaten tempolu adam değil samsun maçında yorulunca bu maç * dili dışına çıktı. oliveira zaten günah keçisi. en önemlisi ise icardi bir türlü hazır hale gelemedi bunun sorumlusu işte okan hoca ama bütün bunlara rağmen bu sezon yenilmemiş bir hoca geçtiğimiz yılın şampiyonu ve rekorlar kıran hocası arkadaşlar etmeyin eleştirin eyvallah ama etmeyin böyle.
    bakın çok net söylüyorum bizim bu yıl kurulan takım öyle bir takım ki eğer bir kötü gidersek hele hele tribünün hocayı desteklemediğini bu oyuncular hissederse yazık olur bize. ez cümle ben bir fatih terim hayranı kendisini babam gibi gören bir adam olarak fatih terimin boşta olmasına rağmen en büyük okan burukçu ben olacağım bugünden sonra.
  • 7775
    yine ezberden yapılan yorumlarla insanların akıl vermeye çalıştığı canm hocamız. kendisi çoktan oyun sistemini değiştirmeye başladı bile ve son iki maçta bununla ilgili iyi sinyaller verdi.

    (bkz: 16 eylül 2023 galatasaray samsunspor maçı)
    (bkz: 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı)

    basitçe anlatmak gerekirse geçtiğimiz sezon galatasaray iki beki de kanat beki gibi kullanıp kanatları içeri sokuyordu ve icardi ve mertens'le birlikte 6 kanala birden oyuncu sokabiliyordu. bu gerçekten durdurulması çok zor bir hücum şablonu yaratıyor ancak kontralara karşı defansta çok eksik yakalanmamıza sebep oluyordu. okan hoca bu şablonu değiştirdi. şu anda boey'i daha defansif kullanıyor mesela. millet hoca 3'lü defansa döner mi diye düşünürken kendisi çoktan 3'lüye döndü bile ama farkında değiliz. oyunu solda angelinho'yla genişletip sol half space'e kerem'i sokuyoruz. sağda ise tete-ziyech'le oyunu genişletip mertens'i sağ half space'te kullanıyoruz. samsunspor maçındaki ikinci golü açıp bakın tam olarak bu şablonla sahaya dizilmişken mükemmel bir set oyunu golü attık mesela. şu anda takım set oyununa geçtiğinde tıpkı city, arsenal gibi elit takımların yaptığı şekilde, 3-2-4-1 olarak diziliyor mesela. bu okan hoca'nın avrupa futbolunu ne kadar iyi takip ettiğinin bir göstergesi zaten bence.

    kopenhag maçının ilk yarısında önde pres yapmada, set oyununda, kopenhag'ın hızlı ataklarını karşılayıp atak devamlılığını sağlamada, pozisyon üretmekte çok iyiydik. ancak kopenhag maçın ilerleyen dakikalarında bize önde bastığında ne kadar zorlandığımızı çözdü. maalesef kopenhag'ın önde yaptığı baskıya çözüm üretemedik çünkü bu tarz durumlarda kısa pasla çıkma pratiğimiz pek yok. sürekli kısa pasla çıkmaya çalışıp topu kaybettik. ama zaten bunu elit seviyede yapabilmemiz için geriden topu oyuna sokan bütün oyuncularımızın bu işi çok iyi yapabilmesi gerekiyor. özellikle muslera ve nelsson bu konuda sıkıntı yaratabilen isimler. zaten ilk golü de bu sayede yedik. belki önde baskıya normalde yaptığımız gibi uzun vurarak yanıt versek düşen topları toplayıp çok daha fazla atak yapabilirdik.

    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı'nda kendisini eleştirebileceğim tek şey ise geçen sene çok iyi oynayan ve bu şablona çok uygun olan kazımcan'ı oynatmaması, birde ziyech'le başlamakta aceleci davranması. kazımcan için çok kesin konuşamıyorum bu arada. sonuçta onu antrenmanlarda izleyen ve ne durumda olduğunu gören de okan hoca. veya belki de angelinho'dan beklentileri çok daha farklı ve angelinho bunları karşılayabiliyor olabilir. ancak bütüncül olarak baktığımda takımımızın başında gerçekten avrupa standartlarında futbol oynatan ve giderekte gelişen, geliştiren bir hocamız olduğu için çok çok mutluyum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın