• 2
    lig sonuna doğru yaklaşılırken playoff yarışının da kızıştığı bir dönemde ligin en iyi takımı olarak lanse edilen new orleans saints dallas cowboys'tan küsküyü yemiştir.

    37.2 sayı ortalamasıyla oynayan takım dallas karşısında, bitmiş bir pozisyonun ardından dallas'lı savunma oyuncusunun beyinsizce punt yapan adama dalışıyla hücumun devam etmesi ve touchdown esnasında hakemlerin bariz faulü kaçırdığı bir pozisyonda gelmiş 7 sayıyla toplam 10 sayıda kaldı. bunun ise mutlak sebebi dallas savunmasıydı. drew brees mvp yılı geçirdiği bir sezonda kariyerinin en kötü maçlarından birisini oynadı ve savunmanın ona ve receiverlarına gün yüzü göstermediği maçta 147 yardta kaldı.

    bu sezon los angeles rams, kansas city chiefs ve new orleans saints'in büyük hücumlarına karşı savunması daha ağır basan ve hat safhada olan dallas cowboys, houston texans ve chicago bears ile nispeten daha dengeli kadronun olduğu patriots ve steelers ile güzel bir sezon sonu ve playoff bizi bekliyor.
  • 3
    (bkz: the big dance is on)

    artık playoff zamanı. bu sene harika eşleşmeler çıktı. daha da önemlisi büyük bir farkla baskın olan bir takım da yok şu an. çok iyi maçlar ve güzel bir heyecan bizi bekliyor.

    eşleşmeler ve maç saatleri şu şekilde;

    5 ocak 2018 cumartesi'yi pazar'a bağlayan gece;

    houston texans - indianapolis colts 00:35

    dallas cowboys - seattle seahawks 04:15

    6 ocak 2018 pazar günü;

    baltimore ravens - san diego chargers 21:05

    6 ocak 2018 pazar'ı pazartesiye bağlayan gece;

    chicago bears - philadelphia eagles 00:40

    bütün maçlar foxsports kanalından canlı yayınlanacak.
  • 5
    bu gece itibariyle playoffları başlayan sezon.

    şu an dünya üzerinde benim için daha iyisi olmayan bu sporun playoffları daha da muazzam bir seviyeye çıkıyor. ilgilenenler ve takip edenler için şahsi tahminlerimi yazayım.

    bu gece 00:35 houston texans - indianapolis colts
    houston sene başında kötü başladı daha sonra defansının toparlamasıyla çok iyi bir seri yakaladı ama sezon sonunu iyi getiremedi. bu sporda momentum çok önemlidir ve rakip sezona 1-5 başlayıp yardır yardır gelen indianapolis. houston'ın en önemli meziyeti pass rush ama colts'un offensive line'ı bu ligin bence açık ara en iyisi. üstelik çok gençler. andrew luck önderliğinde colts kazanır diyorum.

    bu gece 04:15 dallas cowboys - seattle seahawks
    ben bir dallas taraftarayım o yüzden çok tarafsız olamayabilirim ama gerçekten maçı dallas'ın kazanacağını düşünüyorum. iki takım da rush oyunuyla ön plana çıkan ve savunmaları da gayet iyi olan takımlar. seattle'da russell wilson gibi bir winner var ama dallas 3-5 iken sezonu bitti derken müthiş bir geri dönüş yaptı. evinde çok iyi oynuyor. maç sonlarını çok iyi oynayan dak prescott formda. geçen hafta dinlendirilen rushing leader ezekiel elliott önderliğinde dallas kazanır diye tahmin ediyorum.

    yarın 21:05 baltimore ravens - los angeles chargers
    favori baltimore ama ben chargers'ın kazanacağını düşünüyorum. bu iki takım bir ay önce los angeles'ta karşılaştı ve o maçı ravens kazandı. bu maç da ravens'ın evinde. bütün ibreler ravens'ı gösterirken benim chargers'ı seçme sebebim ravens rookie qb'i lamar jackson'ın rakip için artık kapalı kutu olmaması. yeni qb'ler rakiplerin henüz analiz etme fırsatı olmadığı zaman çok sorun yaratabiliyorlar. ama aynı qb'yi aynı takımın karşısına çıkarırsanız bu sefer iş değişir. chargers bence kadro olarak da daha iyi. chargers kazanır diyorum.

    yarın gece 00:40 chicago bears - philadelphia eagles
    geçen yılın şampiyonu zar zor playofflara kalabildi ama ağır underdog olarak maça çıkıyor. chicago'nun gerçekten mükemmel bir savunması var ve üstü açık sahada kış aylarında rakipler için çok büyük bir aaha avantajına sahip oluyorlar. muhtemelen buz gibi bir havada oynanacak bu maç güneyden gelen bir takıma karşı çok avantaj yaratır ama philly havası da az soğuk değil. chicago savunması muazzam ama philly hücumu da hiç de fena değil. philly'nin savunması sakatlıklardan berbat durumda ama ben bir türlü chicago'nun hücumunun iyi olduğuna kendimi inandıramadım. üstelik trubisky ilk defa bir playoff maçına çıkacak ve bu ortamda oynamak kolay değil. philly yılların verdiği yükü geçen sene şampiyon olarak attı. stres tamamiyle chicago'nun üzerinde. ben genel kanının ve "uzmanların" tercihinim aksine sürpriz olup philly'nin kazanacağını düşünüyorum.

    bu arada tüm maçlar foxsports kanalından canlı yayınlanacak.
  • 7
    6 aralik 2018 chicago bears philadelphia eagles maci soyle inanilmaz bir sonla bitti.

    https://www.instagram.com/...;igshid=8e0x24itqoi4

    chicago gecen hafta minnesota’ya bilerek yenilse eagles elenmis olacakti. bugun tekrar minnesota ile oynayacaklardi ve kazanacaklardi bence. cunku gecen hafta umursamadiklari macta, olum kalim macini oynayan minnesota’yi rahatca yendiler. bu arada nick foles’in heykelini dikseler tasaklarina beton yetmez. bu sene de eagles’i destekliyorum. isleri zor bir dahaki turda ama bu takimin ruhu yeter.
  • 8
    öncelikle (bkz: #2573443)

    bahise karşıyım ama yazdıklarımdan yola çıkan yazar varsa hesap numaramı göndereyim :)

    wild card maçları için tüm tahminlerim tuttu. her ne kadar efsanevi bir sonla bitse de eline geçen onca fırsatı değerlendiremeyen chicago bears maçı kazanmayı da hak etmemişti. ama iyi bir receiver grubu ile çok tehlikeli bir takım olabilirler. philly'i düşman takım olduğu için normalde hiç sevmem ma bizi los angeles'a gönderdiği için teşekkürler çünkü gelecek hafta yakın zamanda hiç görülmemiş bir şey olacak ve los angeles stadının %75'i dallas taraftarı olacak. bu konuya sonra değineceğim.

    divisional round'ta eşleşmeler şu şekilde oldu.

    12 ocak 2019 cumartesi'yi pazar'a bağlayan gece
    00:35 kansas city chiefs - indianapolis colts
    04:15 los angeles rams - dallas cowboys

    13 ocak 2019 pazar
    21:05 new england patriots - los angeles chargers
    00:40 new orleans saints - philadelphia eagles
  • 9
    divisional round (bir anlamda çeyrek final) maçları bu gece ve yarın gece oynanacak maçlarla devam edecek lig.

    bu gece 00:35 kansas city chiefs - indianapolis colts

    bu eşleşmeyi iyi izleyin çünkü önümüzdeki yıllarda afc konferansında playoffların, hatta konferans finallerinin gediklisi olacak iki takım bunlar. ikisi de nispeten genç kadroya sahip ve çok iyi quarterback'leri var. tom brady, ben roethlisberger, philip rivers gibi qb'lerin artık devri kapanıyor. baltimore da lamar jackson ile bir süre daha bocalar. houston texans ise colts'un grubunda altta kalır durur derken belki bir nebze titans'ın zorlayscağı bu iki takım yıllar boyunca bu konferansı götürecek, demedi demeyin. gelelim eşleşmeye.. gönül ister ki colts kazansın. gerçekten açık ara ligin en iyisi ve daha çok genç bir offensive line'ları var bu hat andrew luck'a çok rahat oynama şansı veriyor. takımın tek eksiği geride oynayan defansif oyuncuları. gelecek sene bu bölgeye yapacakları takviye ile zaten büyük bir güç haline gelecekler. o bölge bir tık daha iyi olsaydı bu sene superbowl adayı olarak bile gösterebilirdim colts'u ama chiefs'in en büyük silahı patlayıcı hücum gücüne sahip olmaları ve dahası sammy watkins'in bu maçta döneceği konuşuluyor. bir tarafta tyreke hill diğer tarafta watkins, ortada zaten travis kelce var bir de maç kansas'ta olunca maalesef colts için yolun sonu görünüyor. ama kesinlikle kolay olmayacak ve muhtemeken kar altında skor ve mücadele anlamında da çok yakın geçecek bir maç olacak.

    bu gece 04:15 los angeles rams - dallas cowboys

    bir cowboys taraftarı olarak ilk 8 maçta alınan 5 mağlubiyetten sonra sezonun bittiğini düşünmüş ve karalar bağlamıştım ama takımım gerçekten çok iyi bir dönüş ve çıkış yakaladı. bunda hem offensive line koçunun değişimi ile ezekiel elliott'ın performansının artması hem de amari cooper takası büyük rol oynadı ve sonraki 8 maçta 7 galibiyet aldık. şunu belirtmek lazım ki son 31 yılda playofflara yükselen en geç takım şu anki cowboys. gelecek açısından vaatler yüksek ama rams karşısında sürpriz olur mu? ufak bir not olarak şunu belirteyim. spor tarihinde kolay kolay karşımıza çıkmayan bir şey olacak ve bu maç los angeles'ta oynanacak olmasına rağmen dallas seyircisinin ezici çoğunlukta olması bekleniyor. söylendiği gibi 70 bin seyircinin 50 bin civarının dallas seyircisi olması ev sahibi takımın sürekli ıslıklanacağı tuhaf bir durum yaratacak. zaten tüm ülkede en çok taraftarı olan dallas'ın texas dışında en büyük taraftar yuvası kaliforniya eyaleti. 1963 yılından beri güney kaliforniya'da oxnard ve thousand oaks bölgelerinde yaz kampını yapan ve o bölgede çol büyük taraftar kitlesi olan bir takım ve deplasmanda olmasına rağmen adeta kendi evinde maç yapacak gibi olacak.

    dallas'ın en büyük gücü elliott ve rushing. los angeles ise rushing savunmasında ligin dibinde en kötülerden birisi. elliott'ın tam olarak şov yapacağı bir maç olacak. seattle rush oyunu karşısında harikalar yaratan dallas savunması da todd gurley karşısında yine iyi duracaktır ama gel gelelim ki los angeles'in gerçekten çok çok iyi wide receiverları var. dallas savunması her ne kadar iyi olsa da koşu savunması dizilmlerinde hızlı receiver'lara karşı büyük zaaf yaşıyorlar ve bunu da maalesef ki çok iyi kullanabilecek bir rakip var. eğer güçlü bir pass rush oyunu sergileyip jared goff'u sersemletebilirsek ibre direk elliot sırtında dallas'a döner. aslında dallas kazanır demek için de çok sebep var ama içimden bir ses çok küçük farkla kaybedip sezonu bugün bitireceğiz gibi geliyor. umarım yanılırım.

    yarın 21:05 new england patriots - los angeles chargers

    bana hangi takım daha iyi sorsanız direk chargers derim. hatta sahada olacak oyunculardan en iyi 10 oyuncuyu seç deseniz brady ve gilmore hariç tamamı chargers'tan olur. ama en tepeye de brady'i yazardım. new england'ın numarası da yıllardır bu değil mi zaten? brady önderliğinde daha düşük kaliteli kadrolarla çok iyi sonuçlar aldılar. şöyle de bir istatistik var. brady şu an afc'de playofflara kalan takımların qb'lerine karşı tek bir mağlubiyet dahi almamış. chargers'a karşı da 7 maçın tamamını kazanmış. chargers her açıdan daha iyiyse maçı kazanamayacak mı? kazanmasını çok isterim. rivers çünkü daha iyisini hak eden bir oyuncu ama her ne kadar birçok açıdan üstün olsa da amerika'nın taa güney batı ucundan kuzey doğu ucuna kadar seyahat etmek, ılıman iklim takımı olup da kar altına maça çıkacak olmak, rakibin dinlenmiş olması, chargers'ın önceki maçta yine doğu kıyısına kadar gidip gelmiş olması gibi saha dışı faktörler new england kazanır dedirtiyor. ama keşke chargers kazansa.

    yarın gece 00:40 new orleans saints - philadelphia eagles

    saints çok ağır favori. kendi sahasında tam bir canavar. birkaç hafta önce karşılaştıklarında 48-7 gibi muazzam bir skorla yendiler philly'i. ama philly de nick foles önderliğinde çok değişik bir takım. hücum güçleri çok iyi ama bir sürü sakat oyuncuları olan secondary bölgesinde çok sıkıntı yaşıyorlar. bear karşısında philly'nin kazanacağını düşündüm ama bunun sebebi philly değil de bears hücumunun eagles savunmasının aksaklıklarından faydalanamayacak olmasıydı. ama saints öyle mi? drew brees önderliğinde o savunmayı çok zorlayacaklar. ama yine de kolay olmayacak. çetin geçecek bir maç olsa da saints kazanır.

    harika bir spor bu arkadaşlar. öğrenin, izleyin, her anından keyif alın.
  • 11
    yiğidin harman olduğu desteklediğim takım green bay packers ın yalan olmasından sonra tat almadan izleyeceğim sezon.

    reis aaron rodgers ın da zamanı iyice azaldı nolacak bu packers ın hali minnia başkan demek istiyorum :((

    new england şampiyon olmasın da kim olursa olsun

    minnia başkan editi : yeni antrenör iyi adammış dallas a istemiş ama packerslı olmuş draft sıramız da iyiymiş bir rb ve cb ile reisin * son seneleri iyi geçer dedi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın