• 1
    cezayirli golcü futbolcu. 1982 dünya kupasında batı almanya'ya topukla attığı golle bilinir. bu maçı trt canlı vermemişti, o zamanlar internet elbette yok ama, tv'de istiklal marşı okunur ve kapanırdı sabaha kadar. sabah kalktığımızda, cezayir almanya'yı yenmiş söylentilerini duymuş, inanamamıştık.
    porto ile bir avrupa kupası finali oynadığını da hatırlıyorum.

    edit: topukla golü 1987 finalinde bayern münih'e atmış. düzelten hasnungalib'e teşekkürler.
    bu da meşhur golün videosu: http://www.youtube.com/watch?v=_O4Yzh24F18
  • 2
    15 aralık 1958 doğumlu, cezayir'in muhtemelen milli takımında oynatabildiği en yetenekli ve büyük futbolcusu desek pek de yanlış bir tanım olmaz. porto ile tanıdığımız bu oyuncu, üç portekiz ligi şampiyonluğu ve 1987 avrupa kupası (şampiyonlar ligi) de dahil olmak üzere altı yıllık serüveni boyunca dokuz önemli kupa kazandı. aktif futbol hayatı 1975-1992 yılları arasında geçen madjer, 20. yüzyılda cezayirli en iyi futbolcu olarak gösteriliyordu. madjer, maç ve gol sayısı bakımından en fazla sayıya ulaşan cezayirli oyuncu olarak milli takımıyla birlikte iki dünya kupası'nda oynadı ve bunların ilki olan 1982'ye de götüren grup maçlarının en etkili ismiydi.

    87 milli maçta 28 gol atan, ayrıca 1990 afrika uluslar kupası sahibi cezayir milli takımı'nın da kadrosunda yer madjer, 1982'de almanya'ya karşı kazanılan dünya kupası grup mücadelesi'nde 53. dakikada ilk golü atan isim de olmuştu.

    mustapha radjer'in lakabı ise 'afrikalı cruyff' idi.

    https://www.youtube.com/watch?v=CDSZYWBs9zs

    bu golü ise en meşhur olanı. 1987 şampiyon kulüpler kupası finalinde bayern münih'e atmış.

    http://gss.gs/YXr.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın